40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Kontrakcio
    köszi otthon meglesem :)
  • MasterJay
    warez?!
  • bon
    Interneten vagy telefonon keresztül.
  • Narxis
    Kártevők UAC-al is futnak, inkább arra jó, hogy Mariska néni ne töröljön/állítson el olyat ami hazavágja a rendszert.
  • MasterJay
    Sziasztok!

Hogyan lehet aktiválni egy vistát ha már lejárt a 30napos probaidő.
  • Zsoltika 007
    Én most jelen pillanatban wlanon keresztül xp-n értem el a vistás gépem. Fordítva is megy. Annyit kell csinálni hogy lejjebb veszed a szigorítást a vistában hogy ne csak a vista hanem az xp régebbi remote desktop modulját is elfogadja. Allow computer with any version of remote desktop vagy vmi ilyesmi kell (középső lehetőség). És akkor menni fog.
  • Dante73
    Egyébként az UAC zavaró dolog, vagy 2 napig....
    Ha véletlen XP elé keveredek, már hiányzik... Sokkal jobb megszokni, mint kikapcsolni. Nem véletlen tették bele.
  • bon
    Jobb egérgomb futtatás Rendszergazdaként ez beszokot válni.
  • Probatbicol
    Biztonságosabbá akarták tenni a rendszert, mert az xp-t sokan azért kritizálták mert mindenki adminisztrátori jogokkal rendelkezett, így a kártékony programok is könnyebben garázdálkodhattak.

Egyébként el lehet érni az adminisztrátor accountot, de csak óvatosan mert könnyen kizárhatod magad teljesen a vistából. Itt a link hogyan kell.
  • sakal6
    de ezt miért nem engedi a vista?
  • Narxis
    :D De nem lehetsz.
  • sakal6
    de pont az hogy én teljesjogú akarok lenni
  • bon
    De nem vagy teljes jogú rendszergazda. Kikapcsolása nem ajánlott. Ha az UAC kikapcsolására gondolsz akkor itt teheted meg: futtatásba beírod, hogy msconfig majd az eszközök fülön az UAC letiltása.
  • sakal6
    hello. valaki megmondaná hogy a vistába ki lehet e kapcsolni azt a rendszergazdai dolgot hogy ne írja ki néhány programnál hogy önnek ehez rendszergazdai jogosultságra van szüksége. pedig én vagyok az egyetlen felhasználó a számitógépen. és ha ki lehet akkor hogyan?
  • Kontrakcio
    halisztok! a Távoli asztal kapcsolat ugyan úgy müxik mint xp-ben? nekem ultimate van és enyémröl elérem a belső hálózatban lévőt de forditva nem, azon xp prof van. Távolirol meg majd portforwardal fogom
  • Narxis
    Nincs tuningolva a géped? Proci vagy VGA húzásra gondolok elsősorban. Eddigi tapasztalataim szerint az XP kevésbé reklamál ha húzva van a gép(persze reális határok között).
  • [HUN]FaTaL
    Ez az inkompatibilis dolog nagy faszság. Nekem az update még sohasem ajánlotta fel, mégis mindig felraktam az SP1et és soha semmi gond nem volt vele.
  • bon
    Csak akkor a nem talál inkompatibilis cuccot a gépen. Egyébként ott kell lennie a windows update frissítések listájában.
  • Rainbow15
    Igen, minden fontos program a legfrissebb. (de a vista tört)
    A windows upd, és az SP1 nincs még meg. Sp1 et meg majd lefogja szedni a w. updatevel, ugye?
  • bon
    Próbáld meg kompatibilis módban. Az instabilitás meg csak nállad van, nem szokása lefagynia a Vista-nak. a Legfrissebb driverek vannak fent?
  • Rainbow15
    Helló
    Felraktam a Vistát. Még most tölti az updateket. Elég instabil, többször resetelni kellett. A problémám: trackmania nations forever-t szeretném telepíteni, de elindítom, felvillan a telepítő, és eltűnik, és ennyi. Ha pedig rendszergazdaként futtatom, akkor resetelhetek...
  • bon
    futtatásba beírod, hogy msconfig majd az eszközök fülön az UAC letiltása, de a kikapcsolása nem ajánlott.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem cska a rendszervinyó van kétfelé (320 SATA), 40+280, a másik 160as az egyben van, és ha tennék be még vinyót mellé az is egyben lenne.
  • bon
    Nem, max telefonon kell aktiválni.
  • Jaffa 2843
    cs all!

biztos sokan kérdezték már, de nekem is megkell kérdeznem.. hoan lehet kikapcsolni azt hogy rákérdezzen minden sz*rra? pl ha rákattintok valamire h inditsa el akkor mindig reklamál hogy folytatom e, meg ijenek. ezeket akarom kilőni plz help
  • Egedke
    Sziasztok!
    Én a campus program kereteiben kaptam a Windows csomagot, s a Vista automatikusan aktivála magát. Nos akkor én ujratelepíthetem a Vista-t, és nem érvénytelenítődik a kulcs? Mert már halottam valami ilyesmiről.
  • tompka
    Akkor majd szétszedem
  • bon
    Tapasztalataim alapján nem ajánlott, de te tudod. Nekem a 160gb-os 3-ba van vágva 40, 110, 10 a 320gb-os winyom (amit adatárolásra használok)meg szintén 3-ba. Van még még egy 40gb-os winyom rack-ban az egyben van.
  • tompka
    Nekem a 250GB-os vinyó egyben van. 1partíció van
  • tompka

ez mi? 2napja jön be állandóan, ha belépek a fiókomba
  • Seithennin
    oks köszi akkor ha megjött a gép, még visszatérek:D
  • bon
    Mi van ha valami miatt elszáll a partíciód, veszik minden. Viszont több partíciónál kisebb a veszteség ha véletlenül elszállna. Elszálláson értek pl: meghibásodást, vírust.
  • lck
    Ha majd új wint kell raknod és le kell formáznod a vinyót, milyen jól jönne egy D partíció ahova átrakhatnád a mentéseidet, képeidet, zenéket stb.
    Persze nagyon kezdőknek inkább 1 partíció az ajánlott mert belekeverednek, meg úgysem használják a 2.-at. ( C: 98% D: 1% :Ð )
  • Dzsini
    adatvesztés esetén rengeteg pusztul együtt, nehéz biztonsági mentést csinálni. válassz le 40 gigát rendszernek, az elég.
  • Seithennin
    mit jelent hogy nem biztonságos?
  • bon
    Viszont nem biztonságos ekkora méretnél az egy partició.
  • Zsoltika 007
    Persze! Csak reinstallnál nehézkes lesz majd az élet.
  • Seithennin
    amúgy a vistát simán fellőhetem 500GB os partícióra ugye? nem akarok 2 -3 partíciót azt utálom:D
  • Kontrakcio
    cod2-nél nálam bazz bugos, lehet patchelnem kellene, mert mikor van a kiképzésnél krumplikat kell dobálni ablakokba és nem érzékeli :D szal ott villog továbbra is, azt ujra elinditom a gémet akkor 3bol 2 sikerül de akkor sem tok tovább menni
  • lck
    Nálam COD2 vígan szalad rajta, minden állítgatás nélkül.
    Mondjuk 1.3 patch rajta van, de anélkül nem is próbáltam.