40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • simonl #31958
    Ha tudnám mit csinálok, nem kérdezetgnék itt:))
  • simonl #31957
    Tehát angol az Ultimate, letöltike hozzá SP1 eng, ok.
    Ezek után hogyan állítom magyarra?
  • Dzsini
    mit csináltál, hogy két vista lenne a gépeden? :) nem valószínű.
    telepítéskor van lehetőséged rá, hogy a meglevő rendszerre (vagy mellé) pakold fel az újat, vagy hogy teljesen törölje az előzőt.
  • simonl #31955
    Hogyan kell formatálni?
    Egyébként semmi nincs a gépen ami fontos lenne.
    Csak attól tartok - bár cáfoljatok meg - hogy most két vista van a gépemen. Lehetséges ez?
  • Dzsini
    bőségesen, nekem egy 1,5GHz-es proci és 1 giga ram van a laptopban, azzal ilyen célokra gyorsabb, használhatóbb, mint az XP. Válassz le kb 40 gigát neki (ha sok dolgot telepítesz akár 60-at is, belefér), és oda telepíts egy Home Premium változatot.

@simonl: Ultimate változat úgy lesz magyar, hogy letöltöd a Windows Update-ből a magyar nyelvi csomagot. Az SP-t a rendszer eredeti nyelvén (gondolom angol) kell feltelepíteni. Az oprendszereltávolítás pedig formatálással megy, de előtte mindent, ami fontos helyezz el egy másik vinyón. Utána telepítéskor meg tudod adni, hogy mindent daráljon le.
  • simonl #31953
    Sziasztok,

Szeretném megkérdezni, hogy az Ultimate verzió hogyan lesz magyar nyelvű?
    Kell hozzá az SP1 hun? Ha igen akkor az bátran tölthető a microsoft letöltő közp. -ból? Értitek mire gondolok:)

És még egy kérdés: hogyan tudok minden op.rendszert eltávolítani a gépemről, hogy egy teljesen új rendsz. tudjak telepíteni?

KÖSZI SRÁCOK.
  • Netgear
    Nekem nagyon tetszik a Vista....szerintetek ezen elfut?
    Nem játszom, csak dolgozom a gépen, HTML szerkesztés, Office, Képszerkesztés, + TV nézés..szóval apróságok:
    --------------------------------------------
    AMD Athlon(tm) 64 Processor 3400+
    2 GB DDR-RAM
    NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)
    Samsung 800GB HDD
    --------------------------------------------
  • asysoft
    MSDNAA-s kóddal eljutok addig, hogy ki lehessen választani melyiket akarom (32bites CD-s SP1, vagy 64bites DVD, mindkettő angol), tovább nem megyek, mivel egyik sem izgat:)
  • Narxis
    Rossz a driver. Friss?
  • Narxis
    Nem tudom, offer= ajánlat, kínálat. Lehet moonman tudja mi az ábra, őt kell kérdezni.
  • Noorbi
    Hali az miért van hogy mikr felrakom a nvidia drivert utána ujra indul a gép és amikor belép a windowsba a monitor kikapcsól és csak resetelni tudok! Utána meg csökentet modba lehet csak leszedni.
  • bon
    Ezt írja ki egy Retail és OEM kódra is: We're sorry, the following error(s) have occurred: No Offer Found
  • Narxis
    Szerintem csak dobozos.
  • bon
    Valakinek ezen az oldalonlink sikerült már 64bit-es telepítőt rendelni? Mert nekem nem akar sikerülni. Már több féle kóddal próbáltam, lehet, hogy csak dobozos verzióhoz lehet rendelni 64bit-es telepítő készletett? Mert én idáig OEM kóddal próbálkoztam de nem akar sikerülni.
  • np
    Helló!
    Mivel aktiváltad a vistádat? Nekem is 64 bites van fenn, de nem tudom egy programmal, és crackel sem aktiválni.
  • bon
    Inkább kiválszotd a meghajtóknál az Image Recorder-t és rányomsz a másolás és ismét a másolás gombra, majd megkérdi, hogy hova akarod lementeni az image-t. De én jobban szeretem iylen célra használni az Imgburn progit.
  • Narxis
    Asszem' azt. Nekem Ashampoo van.
  • Noorbi
    Akkor Nero-val a "CD/DVD-kép lemezre mentése" kategoriát vállaszam?
    Bocsi csak més sose irtam ki op.rendszert.
  • Narxis
    Képfájlként, pl. ha iso-ba van.
  • Noorbi
    Hello! Hogy tudnám a Vistát úgy kiirni DVD-re hogy arról bootoljon és tudjam telepíteni?
    Köszi!
  • simonl #31938
    Sziasztok,

Két probléma megoldásához kérek segítséget:

Ha már telepítettem a vista home premiumot, hogyan tudok utána partíciót
    formázni? Találtam egy magyar nyelvű leírást de angol útmutató kellene hova kattintgassak.

A másik: állítgaattam vmit a bloototh és wirelles ikonnál,(nagy ikonok voltak lent középen) azóta nincs internet kapcsolatom és vissza sem tudom állítani...nem jönnek elő az előbb említett ikonok.

köszönöm a segítséget
  • [HUN]FaTaL
    Nem volt vírus, lefutattam utána:) Fizikai adatvesztés volt, nem a fájlrendszer hanem a vinyó hibásodott meg. Magától nem törlődik ha így nézzük igen:)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    CrySyS: A timestopot már rég kilőtte az MS. OEM-BIOS cracket keress.
  • bon
    Ez is egy crack, ha még műkődik. De ehhez én nem értek, hogy jelenleg mi műkődik és mi nem.
  • grebber
    Ezek után nem bizom semmiben megprobálom a sok adatomat listába foglalni!
  • CyrSyS
    Köszönöm a választ. Találtam egy olyat hogy Windows Vista Home basic with timestop. Ez a timestop ugyanolyan jó mintha crackelve lenne?
  • bon
    Akkor se magától törlödött, hanem fizikai adatvesztés történt, vagy a fájlrendszer hibásodott meg ami végül is szerintem egy szoftver. Ja és esetleges vírushoz régen se kellett net, ma se feltétlenül szükséges.
  • [HUN]FaTaL
    Nem volt neten a gép, ez még vagy jó 5 éve volt:)
  • [HUN]FaTaL
    Ez így nem teljesen igaz:D Egy régi maxtor vinyómról az összes ISO fájl elszállt magától, két héttel azelőtt hogy hardwaresen megnyekkent:D
  • bon
    Magától semmi se törlődik, vagy emberi beavatkozás kell vagy valamilyen progi törölte.
  • grebber
    Hm érdekes törlödött a Grid demo exéje Persze magától nemértem hogy történhet meg ilyen :(
  • bon
    Nem megbizható, fene tudja miket szedtek ki belőle. Nekem (és már több ügyfelemnek is) csak gondja volt az ilyen herélt Windows-okkal. Ha ennnyire alap kell akkor Home Basic.
  • CyrSyS
    Sziasztok

Mennyire megbíthatóak az ilyen 700mb-os "Windows Vista Home Premium Lite" verziók ?

Őszinte leszek testvérem szeretne Vistát használni és valójában neki elengedő egy teljesen alap funkciókkal rendelkező vista. A hardver támogatottság a lényeg, a multimédiás cuccok nem kellenek. Home Premium tudom valamivel több mint a Home basic. Amit én találtam verziót arról azt írja az illető hogy a Home Basic-nél is soványabb rendszer, épp hogy az alapok benne vannak. Ha az a célom hogy tényleg csak egy alaprendszer kell akkor ez a "Lite" verzió tökéletes?
  • tompka
    Használt örömmel :)
  • simonl #31925
    Sziasztok,

Még egyszer köszönöm azoknak akik segítettek az első vistámat feltelepíteni:)
    Fent van mükszik. Még a partíciokkal elbíbelődök, ma este ismerkedünk....
  • grebber
    Na csökkentett modba beléptem vistába mondom mit veszíthetek ha büvölöm kicsit.

Msconfigba kiszedtem pár dolgot mert feleslegesek volt ott 2 néro valami meg googlehoz tartozo akármi.
    Leuninstaláltam a 3d mark vantage-et meg leszedtem nvidia drivert és tettem fel újat.És most Vista alól írok nem fagyott le inditás után.
    Ki érti ezt.
  • simonl #31923
    Sikerült bootolni, megkedtem a telepítést, HOME Premium
    Most kezdődnek a bajok:)
    Kiválasztom a nyelvet, install, costum advanced....
    Követk. kérdése, hova install a windows -t? hogyan kell ezeket a particiókat beállíani?
    Van erre valami kis videó vagy leírás?
  • simonl #31922
    Ezt kaptam....és tudod ajándék lónak....:)

És komolyan kérdezem: ha xp telepítek és azon belül installálom a vistát akkor mi fog történni?
  • bon
    Jobb lett volna image-be beszerezni a telepítőt, nem fájlokban.
  • tompka
    Esetleg arra a fájlra jobb katt/társítás. Ott szerepelnie kell egy Nero Burning ROM-nak. Ha van akkor OK, és bejön a Nero. Onnan már gyerekjáték :)
    Ha nem jelenik meg, akkor Nero megnyitása/ A 7-es verzióban a mentés fül, "Egy CD/DVD-kép lemezre írása". Katt rá, megkeresed az útvonalat neki, majd megnyitás. Onnantól szintén gyerekjáték, azaz olyan mint ha normális lemezt írnál.
  • simonl #31919
    Beraktam egy másik gépbe a lemezt, valóban a daemon látja - bejött az install képernyője.
    Elmondanád lépésenként, hogyan kell a nero ban ezt kimásolni?
    És egy teljesen szűz gép be fogja bootolni?

Akkor mi van ha teszek fel egy xp -t és abban installálom a vistát?

Köszi a türelmet srácok...tudom.tudom....én is nézem a forma 1 et:)