40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    Szerezz jobb aktiválót.
  • GazCamp3r
    Segítsetek :(

Vista ultimate-em van, sp1-gyel, rendesen aktiválva, felraktam a dreamscene-t, élmény indexet is frissítettem, és nem engedi aktiválni mégsem. mit tegyek? :'(
  • Örm
    Hello!
    Van olyan program aminek a segítségével ciril betűs dokumentumot lehet írni? Kéne írnom egy emailt oroszul.
  • skateout
    Sziasztok. Nos nekem eddig bármilyen problémám felmerült a Windows-al kapcsolatban megoldottam, de van egy vmi ait nem tudok megérteni és számomra igen zavaró "apróság". Miért állítja a Vista az ablakok nézetét és az ablak méretét vissza az alapbeállításra? Mert én átállítom pl a Dokumentomok vagy Képek mappát úgy ahogy az nekem jó, de vagy újrainditás után vagy már a bazárás és ismételt megnyitást követő alkalommal visszaállítja ahogy ő akarja. Ezt hogyan tudnám megjegyeztetni vele hogy nekem nem úgy kell hanem az én beállitásomat használja? És kérlek ne a "nyomd le a Controll bill-t és X-eld ki az ablakot" megoldást hozzátok, mert az nem mükszik. Szóval bárkinek vmi ötlete kérem szóljon. Ha kell az egész Registry-t szétkapom érte, de ezt meg kell oldanom mert marhára idegesítő. Nos előre is kösz. Sziasztok.
  • [HUN]FaTaL
    Ez még soká lesz, arról nem beszélve, hogyha az összes kódot kikukázzák és nem lesz kompatibilis a Windowsokkal az új rendszer, akkor nagyon-nagyon kevesen fognak váltani mivel semmilyen eddig írt program nem fog elindulni rajta.
  • Narxis
    Erről én is hallottam egy MS rendezvényen, de úgy látszott, hogy az illetékesek nem nagyon akarnak róla beszélni, de nem is tagadták. Annyit mondtak, hogy nagyon-nagyon kutatási fázisban van még ennek az alapoktól új rendszernek a kifejlesztése.
  • MerlinW
    A Windows 7 csak előjáték lesz a Forradalomhoz?
  • [HUN]FaTaL
    Control Panel->Power Options->Advanced->Power buttons->start menu power button

vagy valami ilyesmi most nem néztem meg ezt fejből írtam:D
  • The Norberto
    Köszi köszi:):)
  • zolo
    Megoldva.
  • Dzsini
    gomb átállítás
  • The Norberto
    sikerült :) akkor baszus rosszat szedtem le:(:( 64 biteset akartam:):) mind egy:):) Még 1 kérdés startmenü és ott nekem a kikapcs gomb helyet készenléti álapot gomb van a kikap csak a kis nyílra katintás utáni menübe van:) meg tom változtatni hogy simán a kikacs leygen az alap??? THX
  • [HUN]FaTaL
    1. x84 nincsen, van x86 (32bit) meg x64(64 bit)
    2. UAC

Kilőni: Vezérlőpult->Felhasználói Fiókok->Felhasználói Fiókok felügyelete és kikapcsolod.

Próbálj meg normálisan írni egyébként.
  • zolo
    Szevasztok
    Most jöttem táborból, és rögtön azzal fogadtak, hyog tesóm gépén behalt a Win.

A helyzet az, hogy akár normál, akár csökkentett módban indítom, cska az egér jelenik meg, és mögötte feketeség, innen nem megy tovább.

Csak az újratelepítés segíthet?
  • Dzsini
    UAC a neve.

nem az elmagyarázással van gond, hanem azzal, hogy a szavakban a betűket elhagyod, összekevered, a mondataid szerkezete kaotikus, ilyesmik... (értettem elsőre is, hogy mit írtál, csak naívan azt hittem feltűnik neked is, hogy milyen minőségben gépelsz)
  • The Norberto
    nem tom jobban elmagyarázni mindig kiad egy ijen kérdést és a hátérbe a dolgok feketések lesznek és akor agy ine vagy nem:9 Valami olyat kérdez windows nead your premision:)
  • Dzsini
    elolvasnád, hogy mit írtál ide?

utána próbáld megfogalmazni úgy, hogy más is megérthesse...
  • The Norberto
    Helosztok felraktam Vista ultimate x84 aszem az aszt jeenti 64 bites de 32 nek írja meik az igaz:)
    De a kérdésem nem ez hanem ha elindítok egy exe-t akkor ugye kijön ey üzenet és sötétedik a kép aszt kérdezi hogy elindítoomvagy nam allov gomb van meg 1 másik na et hol lőhetem le hogy ne kérdezgesse?? mert idegesítő mindig megkérdez:)
  • [HUN]FaTaL
    ISOt ne neroval hanem ImgBurnel írj ki.
  • apu
    Valaki ?

Szóval a lényeg az, hogy vannak olyan ISO fájlok amit ha a Vistán kiirok akkor másut nem látszanak.
  • kirol
    Hogy mi?
  • zuzu555
    A 64 bites Vista kompatibilis fülön mi van?
  • kirol
    Senkinek nem volt ilyen problémája?
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem vissza igen, de tök lényegtelen ha jól tudom ettől nem lesz lassabb a vincsi.
  • [HUN]FaTaL
    Én meg ha jól tudom csak floppyt fogad el sajnos:( Legalábbis nekem ezt mondták. De lehet, hogy tévedek, az én P4P800ammal nem kell szenvedni a vincsikkel, mind a 2db SCSIt és a SATA vincsit is mind az XP mind a Vista simán felismeri:)
  • szaharin
    ok megprobalom, ha felment a vista ide emulationt visszaallithatom ugye? az a gond, hogy nincs sata driver a gyarto honlapjan az alaplapomhoz:-/
  • bon
    Vagy egy adathordozóról töltse be a sata driver-t, van lehetőség rá amikor kéri, és ha jól tudom nem csak floppy-t fogad el.
  • [HUN]FaTaL
    Vagy szedj le egy drivert és integráld a telepítőbe vLiteal.
  • [HUN]FaTaL
    SATA driver szvsz. Keress olyat a BIOSban hogy SATA mode: IDE emulation, ill. kapcsold ki a raidet.
  • szaharin
    Majd mindjart megnezem ujra pontosabban amikor ujra probalom..
  • szaharin
    beteszem a Vista cdt, elkezdzi, es rogton az elejen drivereket hianyol..keres stb..es nem enged a tovabb gombbal sem tovabblepni. de nem irja milyen driver, szal ensem ertem pontosan:D
  • bon
    Ezt nem értem teljesen, pontosabban, esetleg képpel illusztrálva bővebben kifejthetnéd a hibát. Amúgy ha driver kell neki akkor rakd fel azt amit kér.
  • szaharin
    Sziasztok, miert lehet, az hogy az uj gepemre nem tudom felrakni vistat? mindenkepp drivereket akar firssiteni, vagy valami ilyesmit, es nem enged tovabb..
  • Dzsini
    tud.

SP1 információk
  • oneal1
    tud valaki egy listát arról hogy a service pack1 miker javít?

köszi
  • bon
    Rakjál fel újabb alaplapi driver, már ha van. Htha utána már felmegy az SP1. Vagy telepítőbe integrált Vista-t kell feltenni, modjuk a rendszer újrarakása már macerásabb.
  • kirol
    Konkrétan ilyen:

- 5.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec)
    - Chipset embedded HDMI Audio

Szóval ez is HD. És nekem alapból SP1-es Vista lett felrakva. De a TV-re nem ad hangot. És ki kellene kapcsolni a Jack Sensin"-et, amit elvileg ebben a Managerben lévő kis sárga bigyóra kattintva lehet megtenni, de nekem nincs olyanom. (Meg nekem csak 3 dugaszhely van összesen.)

Neked van? A képen 1-essel van jelölve.

Jó lenne, ha feltudnád rakni valahova!
  • zuzu555
    Köszi. Szóval akkor ment csak 32 bites a program?
  • Crome
    Sziasztok!

Nekem a következő problémám van az SP1 telepítésével, erre szeretnék megoldást találni:

Vista Home Premium-om van. A windows update felajánlja az SP1-et telepítésre, le is tölti. Aztán az 1/3-as fázis végén kiírja, hogy néhány változtatást nem lehet végrehajtani ezért visszavonja a változtatásokat és újraindít, majd megpróbálja megint telepíteni. Ezután sem jut tovább az 1/3-on és kiírja, hogy az SP telepítése sikertelen. Megint újraindul, de a bootolás elején elszáll, mivel gondja akad az ataport.sys-el (0xc0000098) és csak a telepítőlemezen lévő javítással tudom helyrerakni.

Szóval, ha bárkinek van rá ötlete, azt szivesen venném.
  • Dante73
    Retekkel nekem is bajom volt. SP1 megoldotta nálam, igaz az enyém valami High Definition Audio, a 8-as sorozatból, ha máshonnan nem tudod lekapni, az ehhez valót átküldhetem, ill elég nagy, így inkább feltölthetem neked!