40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tompka
    Sztem igen. Esetleg abban vhogy turkájjál. :)
  • [HUN]FaTaL
    Próbálj meg egy reinstallt. Ez hogy AGPs gépeken nem megy a vista ez egy hatalmas nagy faszság.
  • Brand
    idáig is igy akartam,de nekem megsem mozdul:(

A windowsblinds-nak esetleg köze lehet hozzá?
  • tompka
    Jobb katt a tálcán, a tálca zárolás elől a pipát ki (katt rá), majd ball gombot nyomva tartani a tálcán, közben felhúzod. Utánna a tálca zárolás elé pipa.
  • Brand
    Hali!

A tálcát vistan (ultimate), hogyan tudom felülre rakni?

Köszi
  • Örm
    Kösz a választ! De honnan tudnám letölteni mert én csak SP2-est találtam?
  • Narxis
    Van.
  • Örm
    Hello!
    Van már olyan javítás amivel az XP-s SP3-as gépeket össze lehet kötni routeren keresztül hálózatba?
  • gurubefree
    Igazad van . Maga az oprendszer nem fogja megolni a gepet.
  • bon
    Szerintem rakd fel nyugodtan a Home Premium-ot és próbáld ki.
  • gurubefree
    A 8600GT-hez kepest csak elore lepes.
  • Raven21
    (512mb)
  • Raven21
    Akkor most hagyjam a vista telepítést?
    És mondjuk 1 gef9600gt vagy 8800gt (521mb mind a 2)+3gb ddr II.?
    Ugy már azér jobb lenne nem?
    vagy maradjak az xp-nél?
  • Garyskillz
    Hmm, annyi változás történt, hogy pont most frissitett java, és valamivel kevésbé szaggat már a kurzor amikor netezek, viszont görgetés még mindig akad...:\
  • Garyskillz
    Szóval akkor mégis valami ötlet? Esetleg tegyem újra? mert a videókártya csere óta nem raktam újra csak az xp-t, ott működik minden hibátlanul. Vistában is egyedül az Aeronál csinalja ezt, sima felületen semmi gond. Az, hogy most AGP-s gépre nem való vista, irtam is asszem h geforce 6200m tökéletesen vitte, semmi probléma nem volt. Előre is kösz a tippeket.
    További szép napot!
  • bon
    Itt van az ellenörzés utáni link: link
    Ja az eredetiséget a Windows Update során is ellenőrizheti a Microsoft.
  • Bullet
    Hi!

Vészhelyzet van! Úgy néz ki összeomlott nálam a WinUpdate. 80070424-es hibát produkálva. Nem csatlakozik a szerverhez. Utánaolvasva ezt a BITS állapotfájlok sérülése okozza és erre ki is adtak egy javitást de letöltéskor azt hiszem ellenőrizni akarja a Win eredetiségét, ami nekem nem lenne jó. :S De ha vkinek eredeti van és letöltené majd feltenné vhova vagy elküldené, annak jövök egy sörrel. ;)
    Előre is kösz.
  • Narxis
    Nekem még anno moonman azt mondta, hogy Ultimate azoknak való akik multimédiás alkalmazások mellett(zene, film, játék) dolgoznak is a gépen. Pl. Bitlocker gondolom ezért lehet hasznos.
  • gurubefree
    Rendben ezt alairom. En kimondottan a grafikai teljesitmeny csokkenesere gondoltam a 8600GT lattan , es a mellett hogy a jatek a fo szempont. Vannak olyan jatekok amiknel VISTA alatt 30% is eshet a VGA teljesitmenye. Na akkor ez a 8600GT eseten igen elgondolkodtato. Ja ez igaz bizonyos DX9-es alkalmazasokra is VISTA alatt.
  • bon
    Több szolgáltatást futtat az Ultimate mint a Home Premium így a gépigénye is nagyobb. Nem otthoni használatra van ajánlva.
  • gurubefree
    Szerintem ugyan az az eredmeny. Max. kevesebb helyet foglal a HDD-n.
  • Raven21
    Mért?
  • bon
    Nem Ultiamte-et raknék fel a helyedben, hanem Home Premium-ot.
  • gurubefree
    Nem lesz gyorsabb. A te esetedben szerintem a rosszabbik valasztas a VISTA.
  • Raven21
    Heló játékoknál hogy mükszik a vista, érdems lenne lecserélnem az xpmet?
    Ínkább játékra használom a gépemet.
    Ez 1 vista ultimate lenne amire lecserélném.
    A gépem: AMD Athlon64 dualcore 4000+os proci 2GB DDRII ram és GEF8600GS 512mb-os videókártya.
    mondjatok valmi véleményt a vistárol.
    köszi.
  • gurubefree
    Sajnos nem magyar. Nekem az Ultimate is angol ( nem igazan hiszem hogy kell magyarositani , ha valakinek van minimalis angol tudasa. )
  • tompka
    Ez a Vista Manager magyar nyelvű? Ha nem, akkor ez is gond. Nekem a beépített lemezkarbantartó elég. És az magyar :D
  • gurubefree
    Ertheto miert nem szeretik .... sok idot vesz el. Az en esetemben a 20GB eleg sokaig tart rendbe rakni. Nekem magatol csinalja minden heten 1x , a Vista Manager meg ahgy mondod nagyon jo dolog. Egyszeruen hasznalhato , rengeteg hasznos funkcio amiver a redszeredhez alakithatod a VISTA-t.
  • [HUN]FaTaL
    512 ramhoz ne tedd fel, mert értelmetlen, dög lassú lesz, használtam úgy is. 2GB-al már fasza úgy használom most :)
  • Narxis
    512 nagyon kevés, bármilyen jó is a memóriakezelése a Vistanak, 2GB-al ugorj neki, én is annyival használtam és nagyon jól ment.
  • cucma
    köszi a válaszokat. most 512 mb ram van a gépbe, hamarosan kiegészül 2 gb-ra. akkor megpróbálom.
  • Narxis
    Csodálkoznék is ha az aláírásodban lévő gépen nem száguldana.

Sajnos Vista Managert nem sokan használnak, hiába ajánlgatom mindenkinek, lemezkarbantartót meg még kevesebben pedig az meg eleve benne van a rendszerben.
  • Zsoltika 007
    +1 a 64 bites ultimate-re. Fél éve fent van, elég keményen megszemetelve és semmi gond vele.
  • gurubefree
    Szamomra meg a gyorsasaga. En Ultimate 64bit-t hasznalok , es a kezdeti nehezsegektol eltekintve nagyon jol szupeal. Gyors , nekem nem igazan "hizik" 20GB a 40GBs particiobol. VISTA Managert hasznalom ami kello keppen rendben tartja.
  • lck
    Korrektebb a memóriakezelése. Számomra ez a legnagyobb pozitívuma.
  • Narxis
    Szebb, tömören. Amúgy elvileg azért LENNE jobb mert újabb, kicsit nagyobb is az étvágya. A beépített tűzfala pl. jobb mint az XP tűzfala. Elvileg biztonságosabb, de ha visszaolvasol akkor látod, hogy ugyanúgy bekerülhet a rendszerbe mindenféle szarság. Ha DX10 vagy 10.1-es kártyád van akkor azt csak Vista alatt tudod kihasználni. Szerintem a Vista-t ritkábban kell újratelepíteni, de ugyanúgy hízik a rendszermeghajtón és teleszemeteli saját magát. Vannak hozzá praktikus gadgetek, az ún. oldalsávban, szépek, hasznosak. Tulajdonképpen ki kell próbálni, én most magyarázhatok mindenféle új kernelről, UAC-ról és rendszergazdai jog száműzéséről, úgyse fogod értékelni ha neked nem tetszik vagy nem jól működik valami. Szóval ha már úgyis újrahúzod a rendszert, minden veszteség nélkül kipróbálhatod. Home Premium vagy Ultimate rendszert ajánlom, attól függ milyen géped van és mennyit játszol rajta.
  • cucma
    Sziasztok!

Sok szeméttel televan már a gépem, érik az újratelepítés...
    Valaki pár szóval elmondaná, hogy miért jobb a Vista?

ui: elolvastam a FAQ-ot.
  • Kaptár
    Akkor rendszerújratelepítés,vagy frissítés kell.
  • gurubefree
    Ezt probaltad mar ???? "Flock"
  • PhantomAss
    fire 3-at is próbáltam, az még szarabb