40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • MasterJay
    A FF3.0 javítása 3.0.1 nem hiba hanem a bookmarks-ok bővítése!
  • Narxis
    Az Opera-nak nem rég jött ki a 9.5-ös verziója de már 9.51-nél járnak. IE-hez meg havonta jön Windows Update-en a javítás.
  • bon
    Nem a directx hibája, hogy lassabbak a játékok Vista alatt (inkább panaszkodjál a driver fejlesztő cégegnél). A firefox 3 meg tele van hibákkal, ezt az is alátámasztja, hogy már most 3.0.1-es verziónál járnak, pedig nem régi jelent meg a 3-as verzió se.
  • CroftManor
    Nagy kamu ez a dx10 Vista alatt. Semmi különbség nincs dx9 és 10 között és ráadásul Vistán lassabbak is a játékok. A Firefox 3 is már nem egyszer beszart..úgyhogy sztem nagy a valószínűsége annak, hogy visszaváltok xpre.
  • PhantomAss
    ok köszi
  • bon
    Beállítod a netet, meg az indításánál kipipálod, hogy automatikus tárcsázás (ha jól emlékszem így nevezi). Meg az internet explorer-nél az Eszközök/internetbeállításoknál a kapcsolatok fülön beállítod, hogy mindig az alapértelmezett kapcsolatot tárcsázza (amit te hoztál létre).
  • PhantomAss
    hali
    azt meg lehet valahogy oldani, hogy a vista indításakor a gép automatikusan csatlakozzon az internetre, ne nekem kelljen elindítani?
    adsl netem van
    (régebben magától csatlakozott, de mióta újraraktam a rendszert nekem kell indítanom)
  • Zetorg
    thx!
  • Narxis
    64
  • berczely
    Alábbi konfigra 64 v. 32bites rendszert tegyek?
  • berczely
    Nekem xp van most fent de visszasírom a Vista-t!
  • HeadHunter86
    2 nap után én is ezt mondtam, nálam 3 hónapot bírt. De visszasírtam az XP-t.
  • GanXstaZoleeWrk
    problem solved köszi, én meg jó nagy fax vagyok :) valamiért dualban nem birta a 4 gigát kezelni. Most öröm és bódogság, bár így lassabbak a ramok sajna de csak 4 giga.
  • Narxis
    Az ilyen mondatok miatt fikázzák a Microsoftot, ez olyan mintha valami kényszer lenne. Inkább úgy mondanám, hogy érdemes kipróbálni vagy megfontolandó a váltás. Nekem is tetszik a Vista csak próbálom - hangsúlyozom - próbálom objektíven szemlélni a dolgokat.
  • tompka
    Nekem amikor boot után elsőnek bejött az élmény idex mérő képe, már az teccett. utánna bejött az asztal. első szavam ez volt. "gyönyörű" 10perc után: nem teszem vissza az xp-t SOHA!" :)
  • lck
    Hangfal már szól - gond nem lehet ! :DDD
  • Xbox360xD
    jaja, szerintem is jobb a vista
    xp-t ~6 éve használom, vistát 2 napja, de sztem sokkal jobb a vista
  • lck
    Igen - tényleg jó kis cucc. SP1 megjelenésekor csak próbából raktam fel, most meg már nem cserélném vissza XP-re.
  • bon
    Ok, nem tudtak eladni belőle mint amire számoltak, de hidd el rengeteget eladtak belöle, március végéig 140millió példányt. Csak a tiszta hasznoból megélnék vígan szerintem.
  • bon
    A Paragon Particion Manager egy próbát megér, de nem lepödnék meg ha ő se támogatná már Vista alatt. elavult és halálra itélt fájlrendszer.
  • HeadHunter86
    Elég nagy siker? Na ne nevetess... Maga a Microsoft sír hogy nem megy a Vista, még mindenki XP-zik, több a hátránya mint az előnye annak hogy Vistára váltson az ember.
  • bon
    Elég nagy siker jó pár milliárd dollárt hozott már neki és még fog is. Jó kis rendszer.
  • bon
    Boot-nál látszódik a 4gb ram?
  • Brand
    hali!

Milyen programmal tudok 64-es vista alatt vinyót fat32-be formázni?

A partion magic nem fut rajta..

köszi
  • tompka
    Ideje váltani. Ennyi :)
  • HeadHunter86
    Hát ezen beszarok: http://index.hu/tech/szoftver/moja090730/

Hogy erőlködik a Microsoft. Könyveljék már el hogy a Vista egy bukta. NEmhiába nem kell senkinek sem.
  • GanXstaZoleeWrk
    Hali, 64 bites vista-nal mért van az hogy 3 gigát jelez össz ramot, mint 32es verziónál?
  • kopa1
    Megoldottam szval tárgytalan!
  • kopa1
    "Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation"
    Egy laptopra akarom felrakni a Vistát és ezt írja ki...Valaki ötlet? Tudásbázisba írták hogy esetleg RAID driver kne... de honnan szerezzek?
  • tompka
    Mi lehet az oka, hogy nem lehet ikont, mappát, fájlt tenni az asztalra? Ha pl rárakok nem látom, csak a windows intézőből, ill TC-ből. Ha csinálok egy új mappát szintén nem jelenik meg az asztalon. Így full üres az egész
  • bon
    Ha átlátszók az ablakok fejlécei és a tálca akkor bevan kapcsolva. Egyébként jobb egérgomb az asztalon majd testreszabás/Ablakok színe és megjelenítése majd az ablak alján További Szinbeállításokért... rákattintva máris ki be kapcsolgatható az Aero
  • Grizzly4x4
    Köszi szépen megvan. Lenne még egy kérdésem az aerot hol lehet ki be kapcsolni mert nem találom azt sem bár lehet hogy nekem alapból le van tiltva a rendszerinditásnál
  • bon
    Jobb egérgomb az asztalon majd testreszabás, majd az ablak bal felső részén ott lesz a megoldás "asztal ikonok módosítása"
  • Grizzly4x4
    Hali lenne egy ultra LOL kérdésem az van hogy eltűnt az asztalról a lomtár ikonja, ezt hogy tudom visszahozni. Mégegyszer elnézést a gagyi kérdésért de már 1 órája keresem
  • bon
    Részben, mert van benne directx10 is ja és frissítések, nem hiába adják ki évente többször is.
  • [HUN]FaTaL
    A legfrisebb dx kiadásban is a dx9 van benne, azt teszi fel.
  • Xbox360xD
    köszi
  • bon
    Pontosabban innét: link
  • bon
    Leszedhető innét: link
  • bon
    Nem kell, de nem is engedné. Viszont a legfrissebb directx kiadást felrakhatod.