40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Lehet kapni olcsobabn is, de az tény, hogy irreálísan drága.
  • bon
    Ha esetleg tuningolva van a géped akkor vedd vissza alapórajelre őket és úgy telepítsd. Ha nem SP1-es a Vista telepítő akkor szerezzél be egy olyat, hátha az is segít.
  • Narxis
    149.900 Ft te jó ég.
  • bon
    Itt elvileg kapható: link
    vagy itt: link
    Úgy látom érdemes több helyett megnézni, mert elég nagy szórás van a két ár között. 1 kulcs van, ami mindkét változathoz jó.
  • viral
    kell hozza az a progi ami inspiratban is van rocketdock vagy mi,es azzal megoldhato.
  • simonl #33794
    Válaszodat köszi....

Pontosítom az ikonos kérdést: van egy bizonyos vista inspirat progi xp re.

Amikor el tudod helyezni a sorban lévő ikonokat a képernyő oldalain bárhova, és amikor az egeret ráhúzod akkor mintha "buborék" lenne megnő az az ikon amire rátetted az egeret.
    Szóval ezt az ikon beállítást be lehet állítani az eredeti vistán.
  • Hatt
    Sziasztok!

A következő gondom lenne, remélem valaki tud segíteni benne. Bocsi ha már kérdezte valaki sok oldallal ez előtt!

Adott egy Vista ami működött ismerősöknél! Telepíteni szeretném de bootolás után amikor beadja ezt a szép kékes zöldes hátteret, nem történik semmi. Odáig betölt de aztán annyi. Nézhetem a hátteret.

Konfigom: Core2Duo E6750, Sata2 WD 250gb HDD, Asus 775 P5KC, DDR2 Corsair 2gb twinx kit, Asus 8800 GT 256 MB

A segítséget előre is köszönöm.
  • tompka
    Tudnál adni egy oldalt ahol meglehet venni az Ultimate SP1 64bites dobozos verziót? (akkor ez tartalmazza a 32 és a 34bitest is?) Az aktiváló kulcsal csak az adott bitest lehet aktiválni, vagy mind2 verzióhoz jó?
  • bon
    A többi dobozos változathoz is igenyelhető (minimális térítés ellenében) 64bit-es telepítő lemez, vagy telepítő cd-k.
  • bon
    Igen
  • Narxis
    jobb klikk rendszergazda móddal nyitsz egy parancssort beírod regedit és a HKEY_CLASSES_ROOT\Inkfile kulcsra navigálsz, törlöd az IsShortcut bejegyzést. Vagy más nevet adsz neki, hogyha vissza akarod állítani. Kilépsz, újraindítód a gépet.
  • tompka
    A dobozos ultimate tartalmazza a 64bites verziót?
  • LeonSilver
    Nemtudtok valami jó módszert arra, hogy a parancsikonokon lévő nyilat eltüntesse az ember?A lacy.hu-n ajánlanak egy szoftvert de 64-es vista alatt nemigen akar működni.
  • bon
    Elvileg memória, virtuális memória hiba.
  • adsa
    ez nem igaz még egy kékhalál jelent meg, amikor kapcsoltam ki a gépet. Most azt írta, hogy BAD_POOL_CALLER...
  • bon
    Régebbi játékok miatt igen. Nekem fentvan, nem okoz semmi gondot.
  • Dave0092
    tanácsos ezt feltenni: http://www.soundblaster.com/alchemy/ ?
  • Dark Angel 666
    Tudtok valami okositast Service Pack 1es Vistahoz ?
  • bon
    WindowsPE néven fut az ami nekem van.
  • vidu01
    Nekem az első tűnik a legszimpatikusabbnak, ennek a CDs OS nek mi a pontos fedőneve? Már csak azért hogy rá tudjak keresni a megfelelő helyeken. :)
  • bon
    Meg ha véletlenül valami közbe jön akkor ugrik a winyó tartalma.
  • Dzsini
    vagy ha van hely, akkor kisebbre venni a particiót, oda csinálni egy másikat, átpakolni rá valamennyit, megint kisebbre venni, a másikat nagyítani... egy fél nap simán rámegy :)
  • bon
    CD/DVD Lemezről futtatható oprendszerrel lehet simán törölni, vagy dos-t futtatva. De szóba jöhet még a könyvtárak saját tulajdonba vétele XP alatt, de ez nem biztos, hogy beválik. Hirtelen több megoldás nem jut az eszembe.
    Ja és tanulság képpen: Legközelebb csinálj egy külön particiót az oprendszernek.
  • vidu01
    Hogy lehet a vistát letörölni maradéktalanul úgy hogy a többi adat megmaradjon? x64et akarok feltenni csak a vinyón van 300Gb cucc amit nem tudok hova rakni így nem akarom formázni telepítéskor. Próbáltam másik vinyóról XPvel hogy TCbe egyszerüen törlöm a windows könyvtárat (+program files +doksik) de le van tiltva nem tudom egyszerűen lepattintani sehogy. Valami tipp azon kívül hogy vegyek még egy vinyót v 100 db DVD lemezt?
  • berczely
  • Narxis
    Jah, a Nap is szebben süt az égen ha Vista van a gépen.
  • Gaben17
    köszi,csak így úgy néz ki mintha a windows 98ból szalajtották volna :(( és nemtudom mit kell állítani hogy normálisan nézzen azért ki:D pedig még régen olyan volt
  • bon
    vezérlőpult/Tálca és start menü. Klasszikus start menü
  • Gaben17
    Üdv
    arra lennék kiváncsi hogy hogyan tudom állítani a start menüt,hogy a minden program-okat máshogyan mutassa,még régebben a másik vistámon jó volt azthiszem. szóval erre gondolok:
    most ilyen:
    és ilyenre akarom hogy szétnyíljon.
  • bon
    Ikonokat úgy rendezed ahogy akarod, de egyzserre egy méret lehet az aszalon, méret módosítés: jobb egérgomb az asztalon és nézet menüpont.

Partició módosítás: Törlöd a meglévőket és újra létrehozod a lemezkezelésnél: felügyeleti eszközök/számítógép kezelés
    Átméretezés is megoldható szintén a lemezkezelésénél. Ha a program lehetősége kevés lenne akkor ajánlani tudom a Paragon Particion Manager programot.
  • berczely
    Nálam Vista alatt sokkal szebben szól a hangfal mint XP-n!!
  • simonl #33768
    Sziasztok,

Két kérdésem lenne:
    Az egyik csak "esztétikai", hogyan lehet az ikonokat olyan módon elhelyezni mint a különböző visa imitátor programokon? Tehát, hogy lent fent, jobbra balra , kicsinyítve nagyítva látszódjanak?

Másik pedig: hogyan lehet a már feltelepített vista ultimate -en a partíciókat újra kiosztani?

Köszi szépen....
  • Narxis
    Visszarakod az XP-t.
  • Dave0092
    és téleg nincs valami progi vagy + addon, amivel leehtne javitani a hangon? mert XP-n télleg annyira szép tiszta volt a hang
  • bon
    igen, teljes mértékben megvagyok elégedve vele.
  • Dave0092
    értem, és azzal jol adja, szépen, élesen a hangot?
  • bon
    Nem, XP-s driverral nem probálkoznék, kék halál is lehet belőle. Ha kevés az ahogy jelenleg műkődik akkor cserét fontold meg, én audigy2-ről váltottam X-fi Xtreme Gamer-re.
  • Dave0092
    Csakmert eléggé tompa a hang. zene még elvislehető, de pl cod2 az förtelem...

4.1-es hangrendszerem van, SBA 2-es karival... a driver cska egy audio console-t tetet fel.. amit adtka hozzá eredetileg drivert (gondolom only xp) azon van hangszin szabályzó meg minden... az nem varázoslható fel vhogy?
  • Narxis
    Nem.
  • Narxis
    Nincs mit.