40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tompka
    öh nem :) Bár attól függ. Ha egy 1TB-os vinyón csak 25giga hely van, akkor kevés :D
  • [HUN]FaTaL
    usite.hu-ról töltsd le az IEhez való flash playert, az települ, adobe oldalán elcsesztek valamit.
  • KranaZoli #35277
    Remélem a 25GB szabad hely azért nem túl kevés Neki?!...
  • KranaZoli #35276
    Jólvanna
  • tompka
    Nekem a defrag olyat csak akkor ír ki ha nagyon kevés szabad hely-el indítom el, mivel gondolom nem tudja végig vinni. Amúgy énis a beépítettet használom. Nekem az elég. Sokáig csinálja, de utánna felgyorsul a gép. Épp most indítottam el
  • berczy #35274
    Sziasztok!

Tud valaki megoldást arra, hogy Vista x64 alatt is tudjon az IE flasht lejátszani? Nem nagyon van flash player. Firefoxra sem megy fel.
    Segítsetek légyszi!
  • [HUN]FaTaL
    Én XP alatt a SmartDefrag-ot használtam.

IOBit SmartDefragnak hívják :D (Az IOBit a cég), szerintem tökéletes és kicsi a mérete is :)
  • KranaZoli #35272
    Köszönöm!

Az egy dolog, hogy zéró grafikus megjelenítés + vmi végső szummázó kiírás, stb... Engem inkább az bosszantott, hogy végzett, de aszongya, hogy újra elvégezhető. Nagyjából átfutottam a belinkelt oldalakat, de nem találtam erre semmit. Nálam szarakodik így a Defrag?!

A Diskeeper és a PerfectDisk gondolom próbaverziós?!
    (Azokat nem szeretem, mert akkor lehet kutatni crack után, ha meg van crack, akkor nem nagyon lehet frissíteni...)

Az IObit-el már találkoztam szerintem a szoftverbazis.hu-n, Én XP alatt a SmartDefrag-ot használtam.

Egy ilyen szerintem Nekem teljesen tökkéletes lesz, a világot úgysem fogja megváltani ;)
  • [HUN]FaTaL
    IObit smartdefragot használok, teljesen ingyenes, minden funkció van benne.
  • Narxis
    Ne a beépítettet használd, annál még egy Linuxnak is informatívabb a GUI-ja. Diskeeper vagy PerfectDisk legfrissebb verzióját, jobban is végzik a dolgukat és teljesen személyre lehet szabni + különböző defragmentálási módok közül választhatsz.
  • bon
    A gép intításánál írni szokta, hogy mivel indítható a helyreálíltás, de a kéziköny is szokot foglalkozni vele.
  • bon
    Beépített automatikus defragot használom
  • KranaZoli #35267
    Sziasztok!

Olvasgatom a Fuck-ot, az abban lévő linkelt oldalakat, nagyon hasznos infókat fogok találni már látom, de lenne kettő kérdésem:

1.) A Vista Defrag Nekem(!) ha elindítom kiírja, hogy ajánlott. Elindítom (az egy dolog, hogy zéró grafikus felülete sincs) - de ha végzett újra annyi olvasható, hogy

"A fájlrendszer teljesítménye javítható.
    Ajánlott a töredezettségmentesítés végrehajtása."

Ezt baszottul nem értem :(

2.) Tweak VI, Vista Smoker, MzVista Tweak progikat használtok-e, vagy csak a FAQ-ból, egyéb Vista Tweak oldalakról begyűjtött infókat?!

Az 1.) kérdésemre lehetséges, hogy itt is már volt válasz, vagy megtalálom vmelyik hasznos oldalon, de érdekelne, hogy Ti mivel, hogyan csináljátok a Defrag-ot.

Köszi!
  • nesto
    heló. particióra integrált vista-t hogy lehet telepíteni? billentyűparancs vagy hogy? új fajta laptopon van rejtett particion az oprendszer, ehhez kéne segítség. köszi
  • Narxis
    Az internetkapcsolat magasabb prioritáson van mint a multémédiás tartalmak vagy valami ilyesmi, winportalon írtak erről de nem emlékszem, hogy pontosan mit kell és hogyan beállítani.
  • me and a monkey
    Nyilván a a particionáló-részét használtad. link
  • me and a monkey
    Biztos rossz a program, írok a fejlesztőknek, hogy vonják vissza a piacról.
  • EK1TEP
    Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni?
    Miért van az hogy ha zenét hallgatok közben netezek,msn skype ilyesmi...elkezd pattogni a hang és belassul akadozik??Nagyon idegesítő!!!
    Konfigom a következő:
    - AMD x2 4800+ @2650MHz
    - ATi 4850 512MB
    - 4x 1GB DDR2 RAM
    - SATA2-es 200GB-os SAMSUNG Winyó.

Lehet az a baj hogy a proci húzva van?(emiatt a ramok csak 667MHz-en mennek)
  • Tucsok04
    Jaaa mostnézem:D hát ez nagyon fantasztikus program:P annyit csinált ha a szabad helyemet elvette :D volt 74gigából 26giga helyem az csak úgy eltünt:D kösz:)
  • Tucsok04
    Acronis OS Selector
    Hát ez annyit csinált h amikor újra indítottam az egyik meghajtón végig futtatott valamit(nem volt rajta op rendszer)
  • me and a monkey
    Pedig ezek (plusz Bon tippje) működő programok.
  • Tucsok04
    Hát egyikse .... azé kösz
  • me and a monkey
    Próbálkozz ezekkel is:

Acronis OS Selector

[URL=http://msoftmix.blogspot.com/2008/07/acronis-os-selector-80914.html]Ugyanaz "más" megoldással[/URL]

Smart Boot Manager
  • Tucsok04
    Hát letöltöttem ezt a progit amit mondtál de hát nem igen tudom használni:S ha tudnál egy kis leírást adni megköszönném
  • bon
    Fordítva kellett volna, elöször az xo és utánna a Vista. De próbáld ki a Vistabootpro progit, hátha sikerül indító menüt csinálni vele.
  • tompka
    Ha hibrid alvásba rakom a pc-t, akkor kb mennyit fogyaszt? 10-20w?
  • Tucsok04
    Valaki tudna segíteni abban h fennt van a Vista és rátelepítettem egy xp-t.... Felment, minden megy is, csak az a gond h nem tudok xp és vista között választani....pls aki tud segítsen
  • Dzsini
    pont fordítva, 4 giga ramtól ajánlott a 64 bites rendszer - ez nem jelenti azt, hogy 3 vagy 2 gigánál Allah ellen való cselekedet lenne feltelepíteni, és hogy nem működne.
    az átlag felhasználó számára annyi a különbség, hogy másik drivereket kell letölteni, és képes több, mint 4 GB memóriaterület megcímzésére.
  • mikiking
    64 es op.rendszerhez 4 giga ram ajánlott... azt gondoltam,hogy jáccani tudok,de gondolom nem fog jól menni 2 gb rammal.Egyébként 32-64 bit között mi a külömbség ?
  • Dzsini
    miért ne tudnál? (remélem nem komolyan kérdezted...)
  • tompka
    Tudni tudsz.
  • mikiking
    Nos feltettem a 64 es vistát.viszont csak 2 giga ramom van (667 es) egyelőre... a héten meglesz a 4giga 800 as,viszont nemtudom,hogy 2 giga-val tudok e jaccani,szerintetek ?
  • Hory84
    olvasd el ezt, és alkalmazd
  • fityusz
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Vistámban(ultimate) mien megoldást tudtok arra, hogy mi okozhatja azt, hogy ha megnyitok egy ablakot abban az ikon mérete és maga az ablak mérete is elállítódik? Hiába rakom teljes méretűre az ablakot, vagy állítom be az ikonok méretét mondjuk Közepes ikonok méretre az a következő megnyitás alkalmával elállítódik.
    Erre kéne valami megoldás.
  • Narxis
    Amikor a Microsoft kiírja a hivatalos rendszerkövetelményeket akkor default beállítások alapján teszi ezt. Defaulton meg be van kapcsolva egy pár dolog(pl. rendszervisszaállítás) és nem mindenki expert, hogy ezeket egyből kikapcsolja. Én se kapcsoltam ki és ennek köszönhetően úsztam meg egy win reinstallt.
  • bon
    Microsoft ISA Server
  • Tucsok04
    Nemtudom mért mondjátok h olyan sok hely kell a Vistának:D 17giga volt először.Utána rájöttem h nekem nem kell h elmentsen minden-t:) Kikapcsoltam és egyre kevesebb helyet foglal.Eddig 14.7 volt ma már csak 14:D(Ultimate)

Ja és lenne nekem is egy kérdésem.Mégpedig az h nem tud adni valaki olyan progit amivel netet lehet a gépeken korlátozni?
  • etele024
    köszönöm a segítséget
  • Dzsini
    a Premiere húzós, de ha türelmes vagy, akkor meg fogja csinálni amit kérsz tőle :) annak úgy sem elég semmi proci vagy memória, de ha aktívan akarod használni, akkor inkább XP, annak kicsit kisebb az étvágya -> több marad a Premiere-nek.
  • etele024
    nagyon szépen köszönöm!
    Adobe premier cs3 használatára van esélyem?
    akkor elég neki 1 30 GBos partíció?