Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

drater
Hali lenne 1 problémám. most vettem új lapot és az aero állandóan leáll. nemtok vele mit csinálni. a lap tipusa MSI K9AGNeo2 Digital.

bon
Hidd el nem minden kékhalál képernyõ néz ki így (láttam már jó néhányat sajnos) a képernyõ tartalmazhatja a hibás fájl amibõl kilehet találni mi a rossz, de tartalmaz egy kódot is.

A NETw3v32.sys fájlból igen könnyen kilehet találni, hogy wlan driver a ludas (google 3. találat)

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

tessék, itt van egy kékhalálos kép:

http://images.netbag.hu/20080910/21270993845.jpg

nem az enyém, úgy szedtem a netról.

véleményem szerint amit errõl le lehet olvasni, az csak egy fájlnév, meg egy - valószínûleg a hiba okára sejtetõ - sor.

Az én kékhalálos képem is ugyanilyen lenne, csak ott nekem a nagybetûs sorban MEMORY_MANAGEMENT állt, a fájlnév pedig ntkrnlmp.exe
volt.

szóval szerintem nagy különbség nincs a kettõ között.

pl ahonnan kinéztem, hogy hogyan kell használni a windbg-t, ott megállapították a példa alapján, hogy a WLAN-adapter meghajtója okozta a problémát. nos, nem hiszem, hogy egy egyszerû bluescreen-bõl ezt meg lehet állapítani. ott a NETw3v32.sys fájl volt a ludas. Te ebbõl tudod, hogy a wlan adapterrel van a gond??
grebber
Kösz kipróbálom!

Next PC upgrade: 2022

[HUN]FaTaL
Senki nem mondta hogy a biosban kell állítani bármit is, a kékhalálnak semmi köze a bioshoz.

http://goo.gl/gd6Zi5

ok, amúgy nem kell a biosban, vagy akárhol beállítani vmit, hogy kékhalálkor ne induljon újra a gép

ezt meg lehet tenni a vezérlõpult/rendszer/haladó rendszer beállítások/startup and recovery/settings/pipa ki az automatically restart-ból

más kérdés: hiába állítom be a windows update-ben, hogy keressen frissítéseket, de kérdezzen rá, ha telepíteni akarom, akárhányszor ez beállítom, és ok, és újra megnyitom az update ablakot, visszaáll a totál automatikusra. miért?
bon
A kék képernyõ tartalma lenne jó és nem a dump fájl-é.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
A kernel a rendszer magja, a hibát pedig biztosan driver okozza, hogy melyik azt nézd meg az eseménynaplóban, mert szerintem kiírja, hogy melyik fájl okozta a kék halált és abból ki lehet deríteni hogy melyik driver a ludas.

http://goo.gl/gd6Zi5

megnéztem egy korábbi bluescreen okát is, és ugyanez a fájl volt. a hiba típusa VISTA_DRIVER_FAULT, ami a net szerint (meg hát logikusan is) driver hiba. na de milyen driver hiba?? nt kernel, mi az?
na, tegnap megint volt egy bluescreen-em, de most utánajártam a neten a jelenségnek, mert miután újraindult a gép, a vista kiírta, hogy recovered, stb, és létrehozott egy dump fájlt is, amit a windowsdebugging program segítségével és némi internetes leírással megnyitottam, és megkerestem a hiba okát, ez lenne az:

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe

Loaded symbol image file: ntkrnlmp.exe
Mapped memory image file: c:\windows\System32\ntoskrnl.exe
Image path: ntkrnlmp.exe
Image name: ntkrnlmp.exe
Timestamp: Sat Apr 26 07:56:07 2008 (4812C3F7)
CheckSum: 00482B15
ImageSize: 00518000
File version: 6.0.6001.18063
Product version: 6.0.6001.18063
File flags: 0 (Mask 3F)
File OS: 40004 NT Win32
File type: 1.0 App
File date: 00000000.00000000
Translations: 0409.04b0
CompanyName: Microsoft Corporation
ProductName: Microsoft® Windows® Operating System
InternalName: ntkrnlmp.exe
OriginalFilename: ntkrnlmp.exe
ProductVersion: 6.0.6001.18063
FileVersion: 6.0.6001.18063 (vistasp1_gdr.080425-1930)
FileDescription: NT Kernel & System
LegalCopyright: © Microsoft Corporation. All rights reserved.

tehát valami gond volt az nt kernel-el. a probléma az, hogy én nem tudom, mi ez. valaki esetleg?
bon
Gyárilag még nem találkoztam ilyennel, de feltételezem létezik rá valamilyen külön progi. Gyanús, hogy ez kell neked: IconRestorer link

grebber
Lehet oltári hülye kérdést fogok feltenni, de ezekbõl tanul az ember.

Vistán vagy akár XP-n mindegy nem lehet elmenteni valahogy az asztalon lévõ ikonok elrendezését??
Mert sokszor elõfordult hogy valami végett elrendezte õket és mire visszateszem ahogy volt 😞

Next PC upgrade: 2022

kirol
Persze. Nekem magának megcserélte a C lett a D és fordítva.
Akkor ezt hogy sikerült XP-nek elérnie önmagától? (Hogy rohadna meg!)

Lenne még egy problémám. Amikor berakom a DVD-t és róla bootolok, elõjön alól a csík és írja h Loading files. Aztán az jön elõ ami a Vista indításakor szokott elõjönni. Aztán megjelenik a kurzor, a háttér és aztán semmi... Ötletek?

sziasztok,nem sok idõm van átolvasni 34k hsz.-t és sos segítség kéne,vettem egy gigabyte 790x ds4-es lapot,van egy 200gb-os ide-s meg 160gigás sata-ás samsung vinyóm,és vistát szeretnék rá telepíteni(6400+-os proci,4giga ram,4850-es vidkari)1.1es bios verzió,minden rendesen bedugva,elindul a vista betöltése dvd-rõl bootolva rákattintok a telepítésre és azt írja nem ismer fela telepítõ merevlemezeket vagy meghajtó kötetet vagy mit... a c-re szeretném tenni(formázva van ntfs fájlrendszer,stb...)a segítségeket ha kérhetném privát üzenet formájában küldjétek el,mert íg csak korlátozott idõközönként tudok net-hez férni,a segítõ szándékokat elõre is köszönöm!!!remélem itt az sg-n tudtok segíteni...ha még vmi inormációt meg kell adnom,jelezzétek kérlek,még1x köszönöm!!!
lck
Nem lehet.
Csak új windows telepítéssel.
Sziasztok. Az lenne a kérdéem, hogyan tudom megcserélni a partició betûjét amin a Windows van. A vinyó három particióra van osztva és amin a Windows van annak a betûje J és én C-t szeretnék. A Disk Management-be nem engedi, hogy kicseréljem. Elõre is köszi.

CroftManor
Volt már vkinek oylan problémája, h nem ment le készenlétire a gép, a monitor lekapcsolt, de a proci pörgött tovább?
Vagy olyan hogy a leállás gombra kattintva, ugyanez, a monitor kapcsol le, a proci pörög tovább?
Mert ha volt ilyen vkinek és tudott rá megoldást, az feltétlenül írjon! <#shakehead>

Nothing is True, Everything is Permitted

Dzsini
tipp: biztonsági mentést készít a rendszerrõl, hogy ha a telepítés valamit nagyon összekutyul, akkor visszaállíthassa.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha letöltök egy telepítõ progit, rányomok és kb 1-2 perc amíg elindul a telepítés. Addig semmi. Ez miért van?

kirol
Valaki segítene, hogy a magyar Vista Business-emen hogyan tudnám elõcsalni a Dreamscene-t? Mert nem sikerül, pedig anno még mûködött.

Nah megint én.
Kipróbáltam szinte mindent de még mindig nem jó az 5.1 játék/ zene alatt.Viszont vezõrõpult-->hangeszközök vagy valami ilyesmi ott van olyan hogy Teszt rámentem, és ott megszólaltatja az 5.1-et,szóval az összes hangszóró szól.DE viszont bármit halgatok és bármivel játszok nem jó:S.
Valami ötlet? (soundmax audióm van Asus P5B lapon)

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

bon
Az s5xxx az valamelyik driver és a C: meghajtón találod meg de a könyvtár nevét nem tudom, de az S5xxx szerepel benne.

AlieN911
Mondjuk kijött utánna egy valami olyasmi, h. valaminek nem teccett a Vista, lehet h. nem eredeti... Valami ilyesmi ablak volt... Ez esetleg okozhatja, illetve ezt hogyan tudnám megnézni ujra, mármint ezt az ablakot? (sajna nem emléxek rá, h. minek nem tetszett, nem volt rendes neve, hanem valami s5xxx, de ez se biztos h. s5 volt..)
Ha SP1 volt a frissités, akkor átnézegetem, h. minek nem tetszhet, ha nem akkor az eredeti terv..

Honda - The Power of Dreams

bon
Az ötleted jó, probáld ki, de szerintem nem a frissítés okozza a hibát, esetleg a gép valamelyik komponensének nem tetszik a frissítés és azt a hibás programot, drivert kellene frissíteni. Ez fõleg igza, ha a 4 frissítsé közül az egyik az SP1 volt.

AlieN911
Hali!

Olyan problémám lenne, hogy feltettem a Vistát a laptopra pénteken este! Jo is volt szombat egész nap, és vasárnap d.e! Frissitette közbe magát! Vasárnap 4 frissitést tett fel ha jol tudom, nem láttam, gazdája mondta! Nah az a baj, hogy bekapcsoljuk, és egy olyan 15 perc után befagy! Lehet, h. a frissités kavar be, vagy valami más ötlet? Elsõ ötletem, h. leszedem azt a 4 frissitést, utánna letiltom az aut. frissitéseket, és megnézem, hogy mi lesz, ha még mindig fagy, akkor az elözöeket engedélyezem, és töröm a fejem!

Valakinek valami jobb ötlete ennél?
Ilyen a laptop.

Honda - The Power of Dreams

Dzsini
Paint.net - ez még ingyenes is

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
Adobe Photoshop, Corel Paint Shop Pro, Corel Graphics Suite, stb. stb.

Sziasztok!
tudna valaki ajánlani nekem vista alatt futó netrõl letölthetõ foto programot? Olyat keresek ami nem rendszerez inkább javít, retusál stb..

Nagyon köszi
sziasztok akadt egy kis gondom a vistaval
nem tudok hatteret valtoztatni. belepek a control panel-be, personalization -> desktop background es a kovetkezo felirat fogad:

"Failed to load page please return to control panel to change your background settings"

vki ha tudna segiteni, nagyon megkoszonnem, eleg zavaro a problema, köszi!
kösz!

LoDMaSt

@ Hellomarci

Help!
véletlenül letöröltem a lomtárat, hogy tudnám visszarakni a helyére?

Dzsini
legalább 40 gigát adj neki (plusz gondold át, hogy kell-e az Ultimate minden szolgáltatása, általános otthoni használatra elég a Home Premium vagy a Business)

Sziasztok,

Vista ultimate -t telepítenék, mekkora helyre van szüksége, hogy állítsam be a partíciót?

Köszi

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Örm
Hello!
Az lenne a problémám, hogy van egy laptopom és egy asztali gépem. Mind a két gép látja egymást a hálózati térképen, de a megosztott meghajtókat és mappákat nem látja a másik gápen. Ilyenkor mi lehet a baj?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

eddig xp-n tökéletes volt... meg am 5 mega chellos netem van... amivel néha napján 700 al töltökle 100 al töltöfel

bon
pl: Gyorsabb internet.

olyan bajom lenne nekem, hogy MSN-en nagyon lassan jönnek/mennek át a filek... 5 mega zene fél ora kb... lehet ezt orvosolni?

Shep
Az xp kavar neki? Rakjam újra, vagy szedjek másik pistát?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát szarik ez rá mit állítok, megpróbáltam az egész meghajtót átállítani akkor meg egy csomó filenál kiírta, hogy nem lehet, a végén meg, hogy mivel a konzisztencia eltérõ, így nem sikerült a mûvelet. rohdék vista már 2x volt fent a gépen akkor minden gond nélkül mûködött, csak azóta volt gépcsere, erre most meg szívat.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Megpróbálom, remélem jó lesz. Köszi, ha nem majd jövök 😊

Dzsini
a másik vinyón levõ commander nem a "tied", így elsõre nem enged hozzáférni. a fileoknál át lehet(kell) venni rendszergazdaként a tulajdonjogokat, onnantól tudod másolni, stb. (mappánál/file-nál properties->security)

Vista alá legalább 7.0-s Total Commander kell, az már tud jogosultságot kérni majd késõbbi mûveletekhez

Shep
Volt egy XP-s rendszerem, másik partícióra felraktam a vistát kb 1 hónapja, most mondom nekiállok beállítgatni a dolgokat. Mondom akkor elõször felrakok az xp-s vinyóról egy total commander, hogy ne a filekezelõben kelljen bohóckodni, erre mikor rányomok kiírja, hogy nem fér hozzá a lemezhez/filehoz/elérési úthoz. Lehet, hogy nincs hozzádérési jogom, mondom frankó mivel én vagyok a rendszergazda ugyebár és gyakorlatilag egyetlen olyan filet sem tudok elindítani ami telepítést igényel, sõt átmásolni sem engedi, a tömörített fileokba be sem lép. Mi a franc baja lehet?

bon
Szerintem te még beta SP1-es Vista-t használsz, mert 2008 márciusban jelent meg, ez is okozhatja a problémát. De a kék halál üzenetének ismeret nélkül ez csak tipp.

Dzsini
"A boot során F8-as gomb, majd a megjelenõ menüben válaszd a rendszerhiba esetén az automatikus újraindítás tiltását. Ezután ha a kék halál elõjön akkor nem fog eltünni a képernyõ és lesz idõd leírni a tartalmát, majd ide beírni." (c) Bon #34045 😊

beyczy
értem... és azt hol tudom kikapcsolni? <#vigyor2>

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

Dzsini
jó lenne tudni, milyen üzenet jön kékhalálkor... kapcsold ki az automatikus ujraindítást, és írd ki, hogy mire hivatkozva száll el (hibakód, esetleg filenév)
akkor valószínûleg többet tudunk segíteni, így még akármi is lehet.

beyczy
sziasztok! bocs hogy ezt kérdezem, gondolom volt már hasonló kérdés (csak elég nehézkes 423 oldalt végigolvasni)
szóval: van egy notebookom az ASUS F3KA sorozatból, amire kénytelen voltam vistát telepíteni, mert csak vista drivereket adtak hozzá
Microsoft Windows Vista Ultimate x86 SP1 Integrated (HUN) 2007. decemberi verziót telepítettem. A gond az hogy a notebook bizonyos idõ után kékhalál kíséretében újraindul. Ha esetleg tudtok valami megoldást vagy esetleg egy stabilabb (magyar nyelvû) verziót akkor pls help!
elõre is köszi

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

bon
Újabb patch, kompatibilis módban futtatás, ha egyik se sikerül akkor nem fog menni.