40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Laptopot felesleges,a zzal ninsc gond.
  • Narxis
    Igazából nekem 8, megvagyok 1280x720-as felbontás nélkül is.
  • solo
    Semmibaj.
    Én lapom asszem 16 giga ramot támogat.
    Hmmmm.......
    Viszont 64 bites vistán .net3.5 egy szar!30 percet nyűglődik rajta, erre a végefele setup.exe has stopped working..
  • Narxis
    Nálam szürke, nem lehet kipipálni.
  • Narxis
    Szerintem azért jött ide kérdezni, hogy ne kelljen új cuccot vennie, és mi hátha tudunk segíteni. Az a legkönnyebb módszer, hogy vegyünk újat, csak hát az új dolgok pénzbe kerülnek. Mondjuk így karácsony közeledtével kérhet vagy megajándékozhatja magát egy új nyomtatóval, laptoppal...
  • lck
    Megjelenítés tulajdonságai > Beállítások > Speciális > Monitor > A monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése ?
  • bon
    Nálam elérhető, csak monitor driver kérdése. De laptopnál...
  • bon
    Miért? Ha nincs driver hozzá akkor vár és reménykedik, hogy lesz (ha eddig se csináltak, pedig már jó ideje van vista akor ezután se lesz szerintem) vagy vesz egy új eszközt aminek biztos jobb a driver támogatása. Az meg tapasztalat nállam, hogy a drágább márkásabb eszközöknek jobb a driver támogatása. pl használok egy HP8550-as nyomtatót ami kb 10 éves, de mégis van hozzá Vista 64bit-es driver. Noha a legolcsobb HP 1010-es nyomtatóhoz meg nincs pedig fele olyan idős sincs még mint a másik nyomtató. De tudnék még más pédát is mondani.
    Csak azt akarom jelezni, hogy nem mindig az olcsó éri meg jobban hosszabb távon. Nyomtató esetében pl a festék költség, na meg a nyomtatás minősége, driver támogatotság is.

De van egy költséghatékonyabb javaslatom is, XP driver-t kell megprobálni hátha jó lesz a hardvereknek.
  • Narxis
    Hoppá, most néztem, nálam se lehet elérni a 1280 x 720 felbontást Vista alatt.
  • Narxis
    Nekem is az a videokártya van laptopban, én az Asus oldaláról töltöttem le az elérhető legfrissebb drivert, így minden működik. Moddolt asztali drivert használsz? Az okozhat ilyen hibát.
  • Narxis
    BIOS-ban elvileg kikapcsolható, de nem biztos.
  • Narxis
    Próbáld ki hozzá az elérhető legfrissebb drivert, az milyen rendszerhez van? Ha népszerű termékek akkor szoktak hozzá moddolni drivert vagy felteszel egy Linuxot, mondjuk Ubuntut ami nagyobb valószínűséggel felismeri mint a Windows. :)
  • Narxis
    Ezt nem gondolhatod komolyan...
  • bon
    Ne foglalkoz vele, ha kell a rendszer úgy is használja a megosztott memóriát is, azért megoszott.
  • bon
    Veszel új kamerát és laptopot. Ja és valami komolyabb márkát ha driver támogatást is akarsz hozzá.
  • simonl #35344
    Sziasztok, szép jó reggelt,

Kicsit összetettebb a kérdésem, de lehet nektek sokkal egyszerűbb:
    Tehát: ASUS laptop, HD 2600 512 VGA

Ha XP üzemel akkor a játék beállításainál felajánl egy 1280 x 720 -as felbontást ( 8.5 Catalyst)

Ha Vista üzemel engedi a legfrissebb Catalyst -ot akár, de itt már csak az 1280 x 768 felbontást ajánlja fel.

Hogyan lehet Vista alatt is előhozni az 1280 x 720 as felbontást ??

Köszönöm a válaszokat
  • Matte
    valaki segítsen mert megbax az ideg...

Vista Ultimate 32 bit.
    Bedobtam egy HD 2600 XT-t, 1.5 giga ram mellé.
    erre a képernyő beállításoknál a videókártya tulajdonságainál megjelent egy megosztott rendszermemória: 512 Mb RAM.

Most beleraktam még 1 giga ramot, erre a megosztott rendszermemória 1024 MB lett. Én NEM akarom hogy a videókártyának lecsípjen, hol lehet ezt kikapcsolni?
  • LukacsB
    Hali, most raktam vistat a laptopra, mert az ethernet adapterhez nem volt driver xpre.(hp530)namármost. se a wecam(trust 732av) se a nyomtato(lexmark z33) nem működik. és sehol nem találok hozzá driver.. mit csinálhatok azon kivul h tokonszurom magam?:)
  • bon
    8gb ram-nál nekem 5,4gb volt be cache-elve az egyik nap.
  • solo
    Kuanyu: D
    Akkor akkor akkor az lesz, hogy veszek majd 8 giga ram-t XD
  • solo
    Inkább 40 kéne.
    mivel 64 bithez + sp1 hez 24 giga kell. Aztán kevesebb lesz, de kell neki a hely.
    Meg ugye majd a frissÍtések...
    Szóval inkább 40.
    Én meg f@szvoltam, és rossz partÍcióra raktam XD a 20 gigásra az 50 es helyett.
  • simonl #35338
    Sziasztok Vista Ultimate telepítéséhez elég a C -n 30 GB ??
  • Dzsini
    be fogja cachelni az egész ramodat, azért van, hogy tele legyen olyasmivel, amit esetleg el fogsz indítani, vagy használni fogsz - aztán attól függően, hogy mit is csinálsz, kihajigálja belőle ami épp nem kell. de ne lepődj meg, amint kilépsz valami programból a szabad területet feltölti cache dolgokkal.
  • solo
    Bakker, 1 órája települ a .net3.5 XD
  • solo
    No, köszi a helpet, megy is szépen:)
    4 giga ram is megyeget :)
    Bár, első indÍtásra becachel-t 1 giga ramot:|
  • lck
    Én még olyat nem láttam - jellemzően berarozott képben van, épp azért teszik képbe hogy bootolható legyen, mert a kép tartalmazza csak a bootolási információkat. Persze lehet hogy valami amatőr tette fel így.
  • solo
    Úgycsináltam, nemmegy :(
  • solo
    Ez az, hogy nem is volt képbe, cssak rarba.
  • Narxis
    Van itt olyan aki 1 évre akar op. rendszert venni? De még ha nem vált azonnal, legyen 2 év, az is rohadt kevés idő. Én ha valaha vettem volna windows-t akkor minimum 4 évre vettem volna, de ha tudom, hogy 1 év múlva már kijön az ÁLLÍTÓLAG gyorsabb, jobb rendszer akkor inkább kivárom. A logika és a pénztárcám is ezt diktálja.
  • Narxis
    Bejön egy menü és ott az alsó fertályban Lemezképfájl, Disc image részt keress, utána azt kéri, hogy tallózd be az iso-t.
  • lck
    Sima kicsomagolt fájlosan nem lesz jó mert nem lesz bootolható a lemez. Magát az image fájlt nem kellett volna kicsomagolni. Csak a rarokat 1 iso-vá.
  • solo
    Nah, még fárasztom kicsit a népet: S
    Ashampoo 8 ban hogy Írjam ki a cuccost, ha nekem nem ISO-s van, hanem sima kicsomagolt file-os?
  • bon
    Még kb 1 év míg megjelenik a Windows 7
  • solo
    OK, megpróbálom.
  • solo
    B+! Ezt nemhiszem el! meghülyülök a nerotól! Előbb megjelenÍtette azt az iso Írást, most nem :( behalás.

• Narxis
    Próbálj Ashampoo 7 vagy 8-at.

Szarakodás? Én már 1 éve ugyanazt az aktivációs cuccot használom, fent van SP1 meg minden Windows update-ről, még véletlen azt a frissítést is felraktam ami az ilyen aktivációs trükkök ellen van és még mindig aktivált Vistam van.

Nem lebeszélni akarlak, ha neked tényleg ez az álmod és van felesleges 24ezer Ft-od, OEM Home Premium esetén akkor hajrá. De a warez windowsnál hatványozottan igaz, hogy nem kell szarakodni semmivel, egyszer felrakod és utána eszedbe se jut, hogy nem eredeti.
  • solo
    Szétvolt szedve 80 darabra.
    Kintvan minden, install,bbotini minden ha összerakom, kitömörÍtem.
    Próbáltam már sima adatként de nem bootol :(
    Még megpróbálom úgy, hogy nero 7 ben backupnál és ha úgyse akkor nemtudom :(
    Vagy várjál?!!!!!!
    Van itt olyan az adatnál, hogy udf/iso dvd készÍtése, nem arra gondolsZ?

Hát, nemakarom megvenni, de nemvagyok nagy warezipsta, és unom a szarakodást: D
  • skateout
    Skacok, sztem itt vkinek lemardt vmi. Haver, nem ugy van meg neked a Vista véletlenül hogy amiután kitömöritetted akkor megvannak a mappák és a fájlok egy helyen? Mert ha igen akkor Nero, DVD ISO, azaz sima DVD adat mód (ami nem azt jelenti hogy ISO fájlt csinál, hanem csak kiirja adatként) de gondolom ezt tudod. Szóval csak fogod és kiirod ugy ahogy van, nem kell Boot meg más módszer, azért mert a boot fájl ott van már benne. Szal hajrá :D
  • Narxis
    Lol, minek veszed meg? Nemsoká itt a win7... Amúgy meg utána szenvedhetsz az aktiválással ha újratelepíted többször.
  • solo
    Oké..Köszi a helpet.

Deutállom a warezt *-*
    Namind1, karira akkor is megveszem :)