40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.FAQ
 • bon
  #40038
  Mai napon végleg megszűnt a termék támogatása, ha van még aki használja, ideje váltani Windows 10-re!
 • gosumofo
  #40037
  The mainstream support for Windows Vista will end on Tuesday, April 10th as planned. Microsoft still plans to end its extended support for the OS five years from now on April 11, 2017.
 • bon
  #40036
  Gondolom valami port-t fog a router tűzfala
 • Origo21
  #40035
  Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy routert használok és egyértelmüen látszik hogy ha routeren vagyok nem müködik az aktivácios crack progi vistához, ha a gép ujra közvetlenül az adsl modemet használja müködik az aktiválás a vistán,valaki ötlet a problémára?!!
 • Szuni
  #40034
  Igen, ez volt az első, amire gyanakodtam, de semmi nem történt, a probléma szempontjából mármint, hogy ment vagy nem.. az eseten belül is vannak opciók, hogy milyen legyen a hálózat, mit fogjon, mit ne, de ez is be van állítva (ha totál kikapcsolom, akkor sem megy.
  Egyelőre feladtam, mert lassan már beállításokkal álmodok. Minden úgy van, ahogy mennie kellene, és nem megy. Kezdem utálni ezt a Vistát, Xp alatt semmi gondom nem volt anno ezzel. Ezeregy lehetőslg van az állításra itt, azt hinné az ember hú de egyszerű. A fenét. Néha a kevesebb több..
  A nagy asztali gépre XP-t tettem első oprendszernek, most ez az ideiglenes megoldás. A két laptop Vistával látja az Xp-s gépet, minden meghajtójával amit megosztottam kb három kattintásba került.. Három tök egyforma oprendszernél nem tudtam ugyanezt elérni két nap kísérletezés után, ami sztem nevetséges.. vagy siralmas.
  Köszönöm a segítséget azért.
 • bon
  #40033
  Tűzfal ideglenes kikapcsolást próbáltad már?
 • Szuni
  #40032
  Igen, minden megvan, minden gépen. A windows látja mindhárom gépről a teljes hálózatot, és jól. Mindhárom gépen eset smart security van, még ott is minden rendben, minden egyezik. Szemre tökjó minden, minden lát mindent, de csak a nyilvános mappákat. Egyéb megosztást, bárhogy állítok be bármit, nem. :(
  Közben áthoztam a szomszéd laptopját, amin XP van. Becsatlakoztattam a hálózatba, és megosztottam tőle is a vinyóját. Érdeks módon mindhárom vistás gép azonnal látta az xp-s gépett rögtön, fordítva mondjuk nem..
  Itt állok egy tökjól összerakott hálózattal, amit most csak úgy tudok használni, ha a nyilvános mappákba másolgatom, amit el szeretnénk érni. Nem is zavarna, de nem ezért vettem egy plusz TB vinyót a nagy asztali gépbe :(
  Két napja bújom a netet, és minden tökéletesen úgy van ahogy le van írva, ahogy lennie kéne, de mégse jó. Tudom hogy én vagyok a béna biztos, de ez már kiakasztó..
 • bon
  #40031
  Megosztási jogosultságok rendben vannak? Tehát nem a Biztonság füllre gondolok, ha igen akkor a biztonság füll is rendben van? hálózati felderítés benvan kapcsolva?
 • Szuni
  #40030
  Egy kis segítséget kérnék, a guta mindjárt megüt.
  Három gép van itthon. Két kaptop, egy asztali. Mindegyiken (legal) Vista van. Egy routerrel együt alkotnak hálózatot, az asztali gép vezetékkel, a két laptop wifivel.
  A hálózat szemre jó, mindhárom gépen van is net. A gépek is látják egymást. Egy csak a baj, hogy csak a windows által alapból megszabott Nyilvános elnevezésű mappákat látják egymásnál, semmi mást. Akármilyen másik meghajtót, mappát állítok be, és állítom be megfelelően a jogosultságokat, azt írja, hogy nincs jogosultság. holott megadtam, hogy mindenki lásson és módosítson mindent, mégse teszik. Minden marha jól megy, a nyomtatót is meg tudtam osztani, szkennert is (ezek a nagy asztali gépen vannak), minden szép és jó, de fájlokat csak akkor tudok mozgatni, ha a nyilvános mappákba másolom őket.
  Teljesen érthetetlen. Vagy hatszor néztem át minent, a mappa jogosultságai megfelelően be vannak állítva. Csak egy rendszergazdai jogosultságú fiók van mindegyik gépen. Elvben mindennek jónak kell lennie, mégsem az. Persze, a nyilvános mappákba is másolgathatnám a dolgokat, de pl én azt szeretném, hogy a nagygép második wincsesztere is látható legyen a két laptop számára. és egyszerűen nem értem, miért nem jó, amikor minden más megy, és a jogosultságokat is rendesen beállítottam. Magyarul van minden, nem értem miért nem megy..
 • orangutan
  #40029
  üdv
  hozzám került egy korábban céges gépként használt laptop. Eddig még nem használtam vistát, igy sikerült vmit elrontanom, mert amikor be akarok jelentkezni, akkor nem jelenik meg a fiókom, csak vmi "rescue account" fiókként akar bejelentkezni. Ennek meg nem tudom a jelszavát sajnos. Mit tudok ilyenkor tenni?
  köszi előre is!
 • Desiderata #40028
  Valakinek van tapasztalata SB Live Value beüzemeléssel kapcsolatban?
  Feltettem kX drivert, de nem akar megszólalni
 • bon
  #40027
  Ennyire én se értek a partíciók állítgatásához.
 • Adi
  #40026
  Na mindjárt beolvassa a RAW mentést. Aztán ugrik a majom a vízbe.
  Javasolták még más fórumon, h állítsam vissza ntfs-re a patrició fálj rendszerét de sajnos már azzal nem kezd semmit. :(
  Azt mondják "még azt lehetne megpróbálni, hogy visszaállítani az eredeti part-méreteket. Sanszos, hogy nem írta fölül a régi D: elejét a PartMan."
  De ezt már egyáltalán nem értem, h miről is beszélnek pontosan :D
 • bon
  #40025
  Elindítod a fájl (ha indítható), de sokszor már a fájlnéven is látni (össze visza karakterek vannak benne). Ezért is javasoltam, hogy a programokkal nem érdemes kinlódni, inkább újratelepíteni. A filmek, képek, dokumentumok meg elindíthatók.
 • Adi
  #40024
  Hogy tudom megnézni, h sérült -e vagy nem?
 • bon
  #40023
  Szerintem jó lesz a végeredmény ha raw-os fájlrendszert visszabírod állítani. De előfordulhat, hogy bizonyos fájlok sérültek lesznek, én azt javaslom csak azt állítsd vissza ami nem pótolható vagy telepíthető újra, minden mást ne. Aminek a visszaállítása sikerült azt meg át kell nézni, hogy van e közte sérült.
 • Adi
  #40022
  Get data back NTFS próbáltam de az az elején azt nyögi be, h nem jó a lemez és próbálkozzak FAT fájl rendszerüvel( vistáról beszélünk és ntfs az biztos). Mondom ok ha neki az a kívánsága. Fat-tal elkezdte csinálni talált is vmit de nem tudta megnyitni szóval semmit se ért lényegében.
  Ezek után felkutattam egy progit Active Partition Recovery. 2 óra után elő állt egy csomó uncalled listával és közte van maga a D meghajtom is és ugyanúgy van minden. Mappa rendszer meg az egész. Ennek meg örülve nyomni is akartam egy revocery-t de azt nem vmiért nem engedi. Viszont van Create raw disk image opció és lementem egy külső usb vinyóra de nem tudom, h arról ha visszaállítom a mappa rendszer ua marad-e vagy szét bombáza az egészet. Vhogy jó lenne vissza tenni rá ugyan azt a mappa rendszert, mert akkor megúsznám a programok feltelepítését. Vmi tipp?!?!?!
 • bon
  #40021
  Get data back progival érdemes megpróbálni a visszanyerhető adatokat átmenteni egy msáik winyóra.
 • Adi
  #40020
  Srácok Partition magicelés közben megszakadt a folyamat. (külső beavatkozás miatt, annak most hagyjuk az okát, h miért :@) lényeg, h a windows elindul, csak nem látszik a D meghajtó. Egy meghajtó két részre van osztva, c és d. Kérdésem, h vissza lehet állítani a d meghajtót még vhogy vagy bukva van az összesadat?
 • bon
  #40019
  "Az előző verziókat automatikusan visszaállítási pontok részeként menti a rendszer. Ha a rendszervédelem be van kapcsolva, a Windows automatikusan létrehozza azoknak a fájloknak és mappáknak az előző verzióit, amelyeket a legutóbbi visszaállítási pont létrehozása óta módosítottak. A rendszer általában naponta egyszer hoz létre visszaállítási pontokat. Ha a lemez particionált, vagy több merevlemez található a számítógépen, be kell kapcsolni a rendszervédelmet a többi partíció vagy lemez esetében. A Windows biztonsági másolat a fájlok biztonsági mentésékor is létrehoz előző verziókat."

  A fájl korábbi változatát már buktad, mert ha készül is mentés akkor is a jelenlegiről fog készülni.
 • Orionk
  #40018
  meddig kell várni, egy ilyen biztonsági másolat-ra?

 • bon
  #40017
  Idézet a súgóból:
  " Miért nem találhatók meg egyes fájlok előző verziói?
  Ennek több oka lehet:

  A fájlt nem módosították. Az előző verziók csak a módosított fájlok esetében érhetők el.

  A fájl módosítása óta nem jött létre visszaállítási pont vagy biztonsági másolat.

  Előfordulhat, hogy a rendszervédelem nincs bekapcsolva azon meghajtó esetében, amelyen az adott fájlok találhatók. Ha a rendszervédelem be van kapcsolva, a Windows nem tud előző verziókat létrehozni."

  Rád ez vonatkozik szerintem: "A fájl módosítása óta nem jött létre visszaállítási pont vagy biztonsági másolat."
 • Orionk
  #40016
  nekem ott azt írja, hogy nincs előző verzió :(

  miért lehet ez?
 • bon
  #40015
  Jobb gomb tulajdonságok a fájlon majd az Elöző verziók füll. Más lehetőség nincs.
 • Orionk
  #40014
  Hali !

  Win Vista, sp2, eng OS van a gépen.
  Úgy hallottam, hogy ebben a windowsban van valami megoldás, az alábbi problémára:

  Megnyitottam egy létezi notepad fájlt, a tartalmát átírtam, és Save As helyett Save el mentettem el. Így felülíródott a txt fájl, és nincs meg az előző tartalom.

  Milyen megoldással tudnám visszahozni az előző tartalmat?

  köszi
 • lck
  #40013
  Picasa ? :)
 • Orionk
  #40012
  Hello !

  Windows Vista-sp2-eng oprendszer van most fent a gépen.

  Laptopom van, és van rajta webcamera. A Camera most működik, mert skype-on tudok videobeszélgetni.

  Viszont, ha nem használok skype-ot, akkor a Vista-ban milyen program van, ami meg tudja jeleníteni a kamera képét?

  köszi
 • nesto
  #40011
  Valakinek volt már olyan problémája, hogy a windows updater-ben a frissítéseket megtalálja ugyan de nem lehet látni semmit belőlük, így kijelölni sem lehet?! Írja számmal, hogy X frissítést talált, de nem lehet feltelepíteni, mert nem látható, üres a lista
 • emkusz
  #40010
  sajnos nem jutottam elorebb :s valaki esetleg tudna meg segiteni? :

  hali. voltam olyan bena, h letrehoztam egy uj fiokot, jelszavaztam, viszont elfelejtettem, hogy mi az admin jelszavam. hogyan tudnek megis valahogyan bejelentkezni az admin fiokba??? nincs vista cd-m, alapbol ez volt a gepen :s elore is koszi ha valaki tud valamit segiteni :)
 • emkusz
  #40009
  koszi szepen. akkor neki is latok ;)
 • Tyco
  #40008
  Szia! Ezt töltsd le és írd ki egy cd-re: Hiren's BootCD. Ezen van olyan program amivel ki tudod kapcsolni a jelszókérést.
 • emkusz
  #40007
  hali. voltam olyan bena, h letrehoztam egy uj fiokot, jelszavaztam, viszont elfelejtettem, hogy mi az admin jelszavam. hogyan tudnek megis valahogyan bejelentkezni az admin fiokba??? nincs vista cd-m, alapbol ez volt a gepen :s elore is koszi ha valaki tud valamit segiteni :)
 • Tyco
  #40006
  Megcsináltam de nem javult semmit.
 • bon
  #40005
  Próbáld ki ezt:

  Indíts egy emelt szintű parancssort (beírod a start menübe, hogy cmd majd a megjelenő találaton jobb gomb futtatás Rendszergazdaként funkciót választod)

  megjelenő ablakba írd be: sfc /scannow

  Ha végzet akkor indítsd újra a gépet
 • Tyco
  #40004
  Sziasztok! Vista alatt Windows Mail-t használok és amióta telepítettem a 9-es Explorert a beérkezett leveleknél eltünt a gémkapocs jel amivel a csatolt dolgogat lehetett megnézni. És ha dupla kattintásal külön ablakba megnyitom a levelet ott a file menüben nem aktív a mellékletek mentése menüpont. Találkozott más is ilyennel? Esetleg tud rá megoldást?
 • Brolly
  #40003
  Az ki van nyomva :S Mi lehet még más alternatíva az egyéb programra?
 • bon
  #40002
  Feltételezem valami egyéb program felülbírálja, pl. egy tűzfal.
 • Brolly
  #40001
  Hali!
  Valamiért szenved a hálózat felderítésem, mert miután benyomom, és okézok, auto újra kinyomja :/
  Ezt miért csinálhatja?
 • Dante73
  #40000
  Köszi!
 • bon
  #39999
  Jobb gomb a mapppán tulajdonságok, megosztás füll megosztás gomb megosztod, majd a speciális megosztás gombbbal lehet az engedélyeket beállítani.