15
  • Arkoon
    #15
    Ha már az élet kialakulásáról beszélgetünk.
    Azt mondja meg valaki honnét jött létre az a pici anyag amiből állítólag kifejlődtünk?????????
  • Bonewerkz
    #13
    hm.... 1: radioaktiv elbomlo elemek keletkezhetnek termeszetes uton is (vason, olmon, uranon tuli elemek tudtommal egy szupernova belsejeben priman letrejohetnek, akar nagy mennyisegben is) 2: a tudomany jelenlegi allasa szerint 80 milliard evvel ezelott nemhogy az elet, de meg maga a jelenlegi univerzum se volt meg.... egyebkent elkepzelheto elet akar teljesen mas formaban is, mondjuk szilicium-vas alapon, de allhat akar elektromagneses mezokbol is, ezek is kepesek eleg nagy bonyolultsagot elerni... (villany szakon legalabbis ezt vettem eszre...)
  • Veriel
    #8
    Sok materialista örülhet, ha a tisztítótűzzel megússza.

    "zinte azonnal letrejon az elet, ha megfelelok a korulmenyek. Inkabb az a kerdes, hogy mikorra valtak megfelelove."

    Ez tetszett, köszi :))

    Örülök, hogy egy élet-kialakulás-szakértőt üdvözölhetek :)

    Mikor láttál utoljára életet kialakulni (csak kíváncsiság)
  • Lammer
    #6
    Bár lehet, hogy poén, de a mondanivalódnak a tartalmával tökéletesen 1etértek!
    Képzeljétek el, nem hátborzongató??? Ez olyan mint a hullámvasútba beszálló emberek csak nagyobb időrendi szórással, a 12ik beszállónak (pl. a mai naprendszerünk) halvány lila gőze sincs, a 3ik beszállóról (pl. valamelyik ősi 19ed naprenszer ami létezett kb 80 milliárd évvel ezelött) csak ugye itt nem öt perc a különbség.
    VAgy kb ugy lehet értelmezni a hasonlatot mint a távoli nagyi(mi földünk) aki hamarosan eltávozik de fényképpen látta még az unokáját aki még csak 2 hetes(Titán) akinek gőze nincs őséről késöbb, ha nincs az összekötő lánc (köv.emberi generációk) akkor az uugy ott fog toporogni sok idő mulva és elmondhatja magáról:'edűl vagyunk az univerzumban.
    Bocs ha fárasztottam a fórumot.
    bye