Hűtőventillátor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csinált már valaki olyat hogy eredetileg kék ledes ventibe zöld ledet tett? Mi lett az eredmény? Képet ha lehet.

AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu

A Zalman ZM-NB47J jó lenne szerintetek? Méretben ezek mennyire szabványosak? Gondolom semennyire. :-)
Itt van mégegy kép. Rá tudom én ezt szerelni a ventillátor helyére? Persze, csak akkor, ha ez télleg jó helyette. Egyébként úgy tervezem, hogy pont ott fogja a 12 centis Papst venti átfújni a levegõt elölrõl a hátsó 8 milisnek ami meg szívja. :-) Ja most látom, hogy gyick is ezt ajánlotta...
Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-8IK1100 alaplapom, és marha hangos rajta a chipset hûtõ ventije. Lehet ahelyett valami passzívat tenni, vagy esetleg tudtok ajánlani valami halkabbat? A biztonság kedvéért belinkelem a rajzát:
GA-8IK1100
A képen a "GIGABYTE P4 Titan" feliratú hûtõrõl beszélek. Ez iszonyatosan zúg...

Más: a Papst ventillátorokról mondjatok véleményt légyszi? Úgy tudom elég halkan üzemelnek, és nem túl drágák. Igaz, csúszócsapágyasak. Vajon megbízhatóak?

Köszönöm elõre is!
Zalman ZM-NB47J
pl. http://www.ebolt.hu/category1768.html
nagyon kevés boltban lehet venni sztem rendeld meg netröl

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Nembaj azért, köszi. :-)

a balettpatkány

Bocsi, de passz.Igazán én még nem találkoztam ilyen problémával.Ami eszembe jutott azt elmondtam.még rákerdezek havernál.
Urak! létezik olyan passzív NB hûtõ, ami az abit is-7 alaplapra tehetõ ?? Ha igen akkor hol kapható?

Abit AL8, P4 LGA775 3GHz 2MB L2 64 bit, 1 GB DDR2/667 MHz, MSI 7800GT 256MB DDR3, Samsung SATA2 200GB, ACER 1721hm TFT,

Igen még amikor elindult a gép akkor belenéztem a biosába. Láttam a hõmérsékleteket meg a fordulatszámokat, de nem tudtam rájuklépni vagy kikapcsolni õket.
Bocs néha tök láma vagyok. :-)

a balettpatkány

A bios-t is nézted? Nekem is volt chaintech deszkám,1 évig.nforce2-es
Néztem de a chaintech leírása kb. 2 oldalas. :-(
Úgyhogy semmilyen beállítást nem ír le részletesen... sõt szinte semmit nem ír le... :-(

a balettpatkány

Elméletileg a bios-ban kéne,méghozzá ahol a hömérsékletet mutatja.Érdemes megnézni az alaplapi könyvet.
Érdemes még megprobálni a régi jó be vált dolgokat, mint pl. a hegesztés!!!<#hehe><#hehe><#hehe>
:-)

Bocs elismerem ez tényleg nagyon hülye kérdés volt...
De elõször mindig ilyen hülyeségekre gondol az ember.

Most viszont van vele egy kis gondom sajna. Csak készer sikerült beindítanom a gépet mióta beszereltem, és ha jól vettem ki valami olyasmit jelzett is, hogy túl alacsony a fordulatszám. Azóta meg be sem boot-ol csak villog a "power led" hogy "suspend" üzemmódban van.
A zalman doksijában írják, hogy az alacsony fordulatszám néhány alaplapnál probléma lehet, de nem tudom hogy az alaplapomon hol hehet beállítani, hogy kikapcsolja a fordulatszám figyelést.

Tudtok segíteni?

a balettpatkány

Minden valószinüség szerint IGEN. A legjobb, ha fogsz egy jó minõségû kötözõdrótot (ha lehet, rézbevonatút vagy rozsdamentes acélt, bár azt nehezebb hajlítani), és jól körbetekered vele az alaplapot.

Vagy van még olyan, hogy a ház oldala, és az alaplap közé PUR-habot fújsz (persze addig fektesd el a házat)ha lehet, UVállót.

😄DDD

Üdv

Most vettem egy zalaman cnps7000b cu -t, de ez a cucc baromi nehéz (755g)...
Lehet hülye kérdés de nem foglya kiszakítani az alaplapom a helyérõl?

a balettpatkány

Ma végre lecserélem a gyári 3GHz-es pentiumom marha hangos hütöjét.
Van két típus:
Primecooler Hypercooler II+ illetve Igloo 4370 TC. Mind a kettö 4500Ft körül van, a HCII+-nak van kivezetett potija és én tudom állítani a fordulatát.(Ahogy nézem ez a HCII+ egy Zelman koppintás)
Ha valakinek van tippje, hogy melyiket vegyem, légyszi segítsen!Köszi!
mikike
az a kapható legolcsóbb...
nekem C800asom van és semmi venti nincs a gépben, de nem tudom milyen meleg
talán az 1,7es is bírja bordával

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
csak kíváncsi vagyok, hogy mi van ha csak bordás
sztem bírni kéne...

Punkerwork
miért nem jó neked a cerka gyári hûtõje? az nem hangos

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Valószínû hogy aki 1.7es celeront vesz, az nem a passzív casemodding megszállottja 😄
mikike
nincsen ilyen tapasztalatotok?
hogy 1,7GHznél venti nélkül használja valaki a gépet?

Punkerwork
ha túlmelegszik akkor instabillá válhat a rendszer, de ez irodai gépnél nem valószínû.

mikike
és akkor mi van ha túlemelegszik?
és mennyi idõ után?

Punkerwork
vegyél full passzív házat, mondjuk az 6 jegyû összeg.

Hát a borda szépen osztja majd a hõt, és mivel a házból nemlesz ami kivigye, szépen befülled, és elõbb utóbb túlmelegszik.
mikike
azt szeretném tudni mi történik ha egy gépbe nem rakok egy ventillátort sem
mondjuk egy normál C1700 proci csak bordát kap
?

Dupla sebességre nem nagyon hajthatja túl, ez csak mérési bug. Minek nyitottál újat amikor ott a CPU hûtõ??? nevezetû topic?
Van egy Asus a7s333-as alaplapom, és egy Amdk athlon Xp 1600+ processzorom. Erre egy Spire-Fridgerock hûtõt vettem, ami elvileg 3000-4000-ig fordulatszabáklyzós lenne. Az alplapom, és mérõsoftwerek egyarán az jelzik ki, hogy 7400-7600-on pörög a ventillátor. Miben van a hiba?Nem hajtja túl az alaplap a ventillátort?Nem fog ettõl tönkremenni?