262
milyen cd-írót vegyek?
  • Lammer
    Mér gurulsz a röhögéstől??? az baj??? :)
    ne idegesíts! :)
  • Lammer
    Nekem extramázlim volt, mert egy dobozos 8xos LG-t vettem még régen...
    azóta 1000es nagyságrendben vannak a lemezek itthon, vettem is egy targoncát a biztonság kedvéért :)))
    naszal nekem a mai napig remekűl ír 1 azaz EGY újraírhatót nem tudott törölni a többi kb 2000 lemezt mind ő írta és kira volt, most egy ismerősömnél van és még mindig remekűl működik...
    Lehet csak rosszt fogtál ki, vagy a new írókra nem figyelnek annyira??? hmmm nem'tom
  • Pheel
    Nekem PlexWriter40-es van és amit lehet annyival írok gond nélkül. Írtam én már audiót is 40-esen és simán olvassa BÁRMI!

Azt írja, hogy támogatja? Hát ez ROTFL :)
  • Lammer
    Köszönöm szépen!
    Ha esetleg nekem azt írja a Nero, hogy Mountrainer:támogatott! akkor okés?
    :)

PS: magamnak csak 4Xesen!!! mindent :) csak ha megsiettetnek akkor esetleg 12-16...
    Nekem bőven elég lett volna egy 8*os is, de ma már new illetve modern írót ugye 48alább nem nagyon lehet kapni.
  • Pheel
    Powerrec: a Plextor által alkalmazott technika, mely képes érzékelni, hogy mekkora maximális sebességgel lehet megírni az adott médiumot és visszaveszi a sebességet annyira, ha többet mondtál neki. Azaz nyugodtan küldhetsz mindent 48x-osan, maximum ha nem bírja az anyag, akkor visszábbveszi magát.

Mount Rainer: ez egy tesztsorozat, amit teljesítenie kell az írónak, hogy megkapja a minősítést és állítólag ami ezt teljesíti az már hűdehúhamilyen! A Plex tudomásom szerint nem megy át rajta. :) További infok mainruller-nél ;)
  • Lammer
    NA gyerekek beálltam a sorba... :)))
    Nem bírtam ki: PX-W4824A
    El kell mondjam, hogy nagyon korrekt eddig a Plextor már a csomagolásban is benne volt egy kézikönyv+warranty belgiumba(visszaküldöd nekik stb.)+Plexwriter CD+analóg,digi hangkébel a sndkareszba+40eres kábel+doboz kibélelve...
    ja és OEM volt! pfff. :)
    eddig okés, márcsak azért is örültem mint majom a farkának, mert volt (multidő de jó kimondani) egy RW lemezem amit sajnos az elöző író+havernak TEACja+Sonystb. írók eccerüen nem tudtak letörülni és ez megcsinálta...
    Jó nyitás. :)
    Most biztos jönnek az okoskák és höbölögnek, hogy miért nem jó a Plex, én megvettem és használom ennyi, igaz egy kicsit drága volt, de azért el is fogom várni, hogy hozza a 110%ot :)
    apropó!
    Más:
    qrva régen nem foglalkoztam már írással, meg a csilivili szabványokkal segítséget kérnék!
    Mit jelentenek a következők:
    -Powerrec (na ezt sejtem, de nem tiszta)
    -Mount Rainer
    Na asszem ennyi...
    Jah és még 1 apróság: miért írja az alaplapi infó+win+néró infó is, hogy Plextor CD-R, miért nem ervé??? najó ez nem számit csak poén, nem érdekel..
    Bocs, ha hosszú voltam.
    A válaszokat előre is köszi.
  • Toto
    Sajnos pont most cserélik ki az enyémet is :(( Az enyém 16x-nál nagyobb sebességgel nem tudta megírni a lemezeket. Az összeset elrontotta
  • Spenser
    Szerintem e két márka közül inkább az MSI...
  • Atus01
    Semmi gond, vidd vissza.
  • Sati
    szerintetek jó iró az ASUS 48 x iró ???? vagy az MSI 48 x ?? melyik a jobb ??
  • RoyTheKing
    Szomorú vagyok....Egy hónapja vettem életem első íróját egy TEAC 48x12x40 darabot. Eddig működött is rendesen, de tegnap óta nem is olvas, nem is ír. :((( Kábelt cseréltem, próbáltam slave és master módban is de hiába. Lehet, hogy egy hibás darabot fogtam ki? Pedig nagyon bíztam a TEAC-ben! Még jó, hogy garanciás! Azért ha valakinek van ötlete, légyszi írjon! Kösz!
  • Customs Officer
    Hali!

Vettem ma egy Plextor 48/24/48 írót, de egyszerűen nem látja a windows xp.
    Abit IT7 alaplapom van.
    Ha tud segíteni vki, lécci írjon.
  • crx
    Biztos a yamaha is jo csak én nem ismerem igy lehet hogy egy kicsit elfogult voltam a plex irányába. De azért az Lg irot nem ajánlom senkinek. Vetem egy Lg de már el is adnám szivem szerint még garis is csak aki megvenné viszahozná hogy mijen vacak. Pedig csak 4 honapot ment de nem birta csatog zörög a lemezeket már nem mindig irja meg.
  • Spenser
    Hali nem SCSISS:)
    Tudom az biztosan jobb de nem írok sokat és azért ez semm egy rossz cuccos...
  • Mike
    Audio-ra a plex a legjobb
    a scsi-s meg pláne
    jó mondjuk lehet mondani, minek a scsi, de ezt csak az mondja, aki még nem használt olyat
  • Pheel
    ... de a yamaha is megbízható és stabil. Szóval dönts egyedül! Kb ugyanaz a kettő.
  • crx
    Ha sok lemezt akarsz irni akor a plextort tudom ajánlani.
  • Customs Officer
    -Yamaha CRW-F1 v.
    -Plextor 48/24/48
    szerintetek melyiket?
    Yamaha támogatja az "DiscT@2" funkciót, Plextorra mondják, h a legmegbízhatóbb.
    Melyik a jobb vásár a 2 közül?
  • Zoli007
    nekem msi8348-om van. Irasra cool de olvasasra Qrvra szar.Szal mi a tapasztalat vele?
  • Mike
    szvsz a scsi ulraplex olvasó és a 40x-es scsi írónál jobb kombó nincs (Plextor mindkettő)
  • Mike
    szóval nem
  • Mike
    SCSI-s?
  • Spenser
    Nah megvettem a Plextoromat 48x24x48x dobozos.
    Nem semmi!
    Ez a 24x írás mint a villám ezelötti gépem 24x írt sima cédéket ez meg az újra írhatókat írja 24x -sen!
    Amúgy meg pl. 16x-an és 24x-en is gyorsabb egy kicsit mint a régi 24x TEACom pedig az is jó kis író volt...
  • Spenser
    THX :)
    Így talán valahol még válaszolnak valami érdemlegeset !!!
    :)
  • mainruler
    Két vasat egy tűzben? Prohadver, Supergamez? Egyébként remek ötlet. :)
  • Pheel
    Van. A CAV jobb. Írás közben a lemez külseje felé haladva folyamatosan gyorsul az írás, míg a Z-CLV-ben zónákra bontja a lemezt és azokon belül állandó sebességgel vési a CD-re a cuccot.
  • Spenser
    Helloka

Plextornak két modelje között vacilálok.
    40/12/40A
    48/24/48A
    A kettő közott az árán kívül és a sebességen kívül az irás módban van.
    A 40x-es Z-CLV-ben ír.
    A 48x-os CAV-ban ír.

Szal a kérdés van -e valami érdemleges tudás a két írási mód között ???

• Pheel
  • mainruler
    Plextor? :D
  • Jacek
    Tuliras be van allitva???
  • Kömike
    Nem ismeri fel a CD-t és kidobja???
  • Spenser
    Úgy néz ki hogy holnap eladom 18.000-ért.
    Anyit szerintem megér nekem is meg aki meg veszi annak is ...
  • Callisto
    Mielőtt CD-írót vesztek nézzétek meg hány bárányos. Ha valaki nem tudná ezzel szokták mérni (CloneCD folytán), hogy egy író mennyire tud megbírkózni a védelmekkel...
  • izb
    Mennyiért adod el a régit?
  • Pheel
    Én az újraírás miatt venném a 48/24-est. Nekem 40/12-esem van. Írok vele bármit szinte bárhogy. 40x-esen is. Csendes, rendes jószág. :)
  • Lantee
    Nézd! Érdemes lenne elolvasnod a PC World mittudoménmelyik számában található CD-iró teszteket. Nekem a Plextor 40x12x40A van a gépemben, de még soha nem tudtam 40x-esen CD-t irni, mert még nem vettem olyan CD-t, ami támogatná! Most asszem a 38x-os a legjobb, amim van otthon, de ezt a sebességet is csak nagyon ritkán választom! Eleve AUDIO CD-t 12x-nél gyorsabban nem irok, mert akkor nagyobb a hibalehetőség, és nem fog olyan szépen szólni (elvileg).

Amúgy a választás rajtad múlik, hiszen 2000 forint nem egy nagy összeg! :)
  • Spenser
    Hát igen azt tudom hogy a Plextor az egyik legjob az írókban ezért is választottam ezt csak arra vagyok kiváncsi hogy kell-e nekem a Hangosabb olvasás (P. 48/24/48A)+ a nagyobb újra írás, vagy elég a kisebb és Halkabb olvasás és a lassabb újraírás (P. 40/12/40A ) ???
  • Lantee
    Plexivel nagyon jól jársz! Én már évek óta csak Plextort vásárolok, mert nagyon megbizható ketyerék!

Szerintem mindegy, hogy 40x vagy 48x-osat veszel, mert a CD-n múlik, hogy milyen gyorsan tudja irni! Mellesleg a 40x és a 48x között egészen minimális a különbség..mármint időben!
  • Spenser
    HI
    Le akarom cserélni az írómat (TEAC 24x) igaz hogy nem egy régi darab de most lecserélem azután ámen többet nem veszek új írót...
    Na szal PlexWriter 40/12/40A erre gondoltam de PlexWriter 48/24/48A a kettő között 2.000 ft a külömbség mejjiket vegyem ?

UI: mellesleg ha kell valakinek a régi íróm (TEAC 24x/10x/40x) akkor beszélhetünk róla ...
  • Laalee
    tegnap vettem ilyet 20 ert