dvdrippelés felsõfokon

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1.) a 16:9 es filmek felbontasa (már amit eddig láttam) 720x576
Namármost az arány nem stimmel. 16/9=1.7777 720/576=1.25

a dvd felbontása 720x576, ami tényleg 1.25 azaz 4:3. de: nyilván feltûntek a fekete csíkok az alsó és felsõ széleken, ezek lejönnek a 720ból, és máris növekszik az arány. plusz biztos feltûnt, hogy vertikálisan meg vannak nyújtva a szélesvásznú filmek. kódolás elõtt tehát át kell méretezni. 2.35ös filmnél pl általános a 640x272 (persze a csíkok levagdosása - cropping - után).

2.) a dvd2avi-val hogy lehet ugy dv2 filet készíteni, hogy az arányt megtartsa (nekem pl készített egy 16:9es filmbõl egy 4:3asat!)

dvd2avit tényleg felejtsd el

3.) A kbitrate meghatározása: kell hozzá ugye a film hossza, a hang kbitrateja, a véglegesnek szánt fileméret. DE! a felbontástól nem is függne? Nem hiszem hogy így lenne. mekkora az a felbontás amivel a bitrate calculátorok számolnak? mert a pal es az ntsc tipusu filmek felbontasa nem is egyezik meg. Szóval mit hogy miért?

NEM függ a felbontástól, hiszen itt azt adod meg, hogy x idõnyi filmnek (na ezt a pongyola megfogalmazást) mennyi kakaót (tárhelyet) szánsz. itt tényleg a hangnak (ami foglal helyet az összméretbõl) és a film hosszának van szerepe. hosszabb filmre magától értetõdõen kevesebb bitráta jut.

4.) A hang. Ha túl halkra sikerült leszedni melyik az a program amivel fel lehet hangosítani?

javaslom a headache progit. ac3ból csinál oggot és mp3at (abr, vbr, cbr). a doom9.org ról letölthetõ. a dllek összevadászásához kellhet az oldal fórumának olvasgatása, mivel más filék kellenek 9x és nt alap alatt. de ha 1x megva a legtutibb. automatikusan megcsinálja a hangerõnövelést is. ja, és gyors.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

coolpet
oke koszi a felhomalyositast, gknot valamiert fagy, most a 3.11es nandubos 2passes tomoritest akarom kiprobalni, csak azt nem tudom, hogy ha vbr-t hasznal akkor hogy hatrozom meg a vegleges file meretet?

Battletag: coolpet#2467

Dzsini
igen, akartam mondani hogy egyrészt ott van a felhasználói részleg...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

coolpet
azt se vagom meg hogy belottem a kbitratat 670re, ez egy 2 oras fimnel 700 megat jelentene
de meg igy hang nelkul is divx5el tomoritve fele dvdmeretben is 1400 megas lett a file.
Szal mi a ..... van?

használj vmilyen rendes progit, ne a dvd2avi-t. akkor inkább már pl. VirtualDub, stb. mondok még majd párat, mert én is most akarom elkezdeni. haverom nagyban ûzi, megkérdem õ mit csinál.

coolpet
Naszóval bevezetõ nélkül kezdeném, mert lenne néhány kérdésem, ami elég egyszerûen hangzik, számomra mégis bonyolult. Ezek pedig a következõek:
1.) a 16:9 es filmek felbontasa (már amit eddig láttam) 720x576
Namármost az arány nem stimmel. 16/9=1.7777 720/576=1.25
2.) a dvd2avi-val hogy lehet ugy dv2 filet készíteni, hogy az arányt megtartsa (nekem pl készített egy 16:9es filmbõl egy 4:3asat!)
3.) A kbitrate meghatározása: kell hozzá ugye a film hossza, a hang kbitrateja, a véglegesnek szánt fileméret. DE! a felbontástól nem is függne? Nem hiszem hogy így lenne. mekkora az a felbontás amivel a bitrate calculátorok számolnak? mert a pal es az ntsc tipusu filmek felbontasa nem is egyezik meg. Szóval mit hogy miért?
4.) A hang. Ha túl halkra sikerült leszedni melyik az a program amivel fel lehet hangosítani?

egyenlõre ennyi lenne a kérdésem. Ha valaki megválaszolná õket akkan örülnék
Köszi minden segítõkész emberkének

← ElőzőOldal 2 / 2