dvdrippelés felsőfokon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
I will use google before asking stupid questions.
És úgy próbáld meg!
Más ötlet, esetleg szedjél le a egy frissebb Codecket! (DIVX vagy XVID)
Nekem más ötletem nincs. Esetleg másik programot próbálj meg! Én a Xilsoftot Video konvertert használom! Nem biztos h jó, de nekem bevállt! És rengeteg formátumot ismer! DVD-t nem lehet vele készíteni viszont! 😄 De gondolom nem is az a szándékod!
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
OMSI FOREVER!!!
Dvd-t rippelek, auto gk-val.
Beállítok mindent és amikor kész egy alig 400 megás, szar minõségû avit kapok.
Miért?

üdv:
FRC#0032
virtual dub + subtitle plugin, frameserver, TMPGenc
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Ez nemtom h ide tartozik e de aki tud az segíccsen mert fontos: hoyg tzudom megcsinálni, hgogy 1 mpeg fájlhoz ne kelljen a feliratfájlja, tehát h a felirat bele legyen keverve a videóba??? vagy azt hogy lehet, hogy a feliratfájlos mpegeket lejáccani a hollííwood kártyámon??
üdv:
FRC#0032
segíccsetek PLSPLSPLSPLSPLS!!!!
Tud vki segiteni?
koszi.
És a magyar nyelvet is tartalmazza
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Leszedtem a K-lite-ot és az jobb, mint a Nimo volt. Egyébként nem tudom mi lehetet a hiba, mert a Codec pack csere után is csinálta aztán leszedtem a Battlefield 2-õt és frissítettem egy DirectX-et. Most meg jó....😊 Szóval nem értem, a lényeg hogy nem fogok mostanság BF2-õzni.😊)) Még1szer köszi!😊
brobald meg valamelyik ffshowt
De azt hogy tudom megnézni, mert Nimo codec pack-ot használok. Leszedtem és felrektam újra de nem változott semmi
Talán nem pont a topichoz tartozik, de nem találam ennél jobb helyet... Segítség kéne. Az a helyzet, hogy egész eddig simán lejátszottam itthon mindenféle filmet, de tegnap óta iszonyatosan ronda lett a kép. Ég az egész csak piros és sárga színek és a fehér is vakító, ráadásul csíkos az egész. Mindent leszedtem és újra raktam, a kártyámmal nem lehet gond, mert a játékok gyönyörûen mennek és más grafikais szép, egyszerûen csak az avi-k élvezhetetlenek! Valaki tud segíteni mi lehet a hiba, mert én már kifogytam az ötletekbõl... Elõre is köszi
uj topikot nem akarok nyitni, ezért itt kérdezem meg, hogy DVD-rippeléshez melyik a legjobb program manapság? (ami kb ugy rippel, hogy megnyomok egy gombot, és onnantol kezdve több dolgom nincs is.)
¡Hala Madrid!
de azert a vite rippelo csapattal szeretnek par szot valtani, nem tudjatok hol lehet elerni oket?
Battletag: coolpet#2467
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
a masik dolog: graphedit
kellene egy olyan directshow szuro hogy wav dest
de nincs. olyant honnan lehet szervalni?
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
de most megproszalom fix bitrataval lenyomni a filmet ugyanekkora felbontasnal, mert nem turom hogy akadjon, legfeljebb nm lesz olyan a minosege mint kellene
ha videonál alkalmazol változó bitrátát, a hangnál mért nem?
az 576x320 ok, de nem hiszem, hogy megfelel az eredeti képaránynak ld a #11 táblázatot. ugyanakkor - mivel amúgy is tömörített végeredményrõl van szó - a képpontok száma és a "hasonló" minõséghez szükséges bitráta nem arányos. tehát, ha kisebb felbontást adsz, nem elegendõ ezzel arányosan beállítani kisebb bitrátát.
utolsó: igen. a 2-pass azt teszi, hogy elsõ lépésben végignézi a nyersanyagot, hogy melyik jelenetnek mekkora bitrátát adjon és ezt logolja, és a második menetben készül el a végleges video (vbr 8).
en is igy csinaltam a dolgokat
de a vbr szebb kepet ad mint a cbr, mert a razos jeleneteket nagyobb bitrataval kodolja mig a csendesebbekhez kisebbe hasznal.
azert huz jobban affele a szivem 😊)
hangot mp3ba konvertalom meg a dvd2avi val, mert lehet, es a vdub is le tudja kezelni
szal mekkora az a minoseg amit meg divx5.02 pro val erdemes tomoriteni?
az 576x320 mar kicsi?
Az az 1:59-es az a film hosszat akarta jelenteni, szal 2 oras filmrol van sz, de nem szanok ra 2 cdt
a 2 passesnel meg mindket esetben a vfapi al avi kell hogy megnyitva legyen?
progik:
smartripper
vfapi
dvd2avi (ld késõbb)
headache
nandub
virtaldub
subrip
bitrátaszámoló progi
1. dvd rippelése: smartripperrel, a stream processing fül alatt kiválasztani a szükséges audio filét->demux to extra file
2. hang: headache-kel, meg kell adni az ac3at, az optionsban beállítani a bitrátát és a módot. én abr-t és ált. 112es bitrátát használok. 2 módja van, a float javasolt, de ehhez kell kell a vinyón + kb 2 gb hely. elõnye, hogy gyors. a dumbhoz nem kell extra hely, de lassabb.
3. ismerve a film hosszát és az mp3 méretét, kiszámolható a film bitrátája.
4. virtális avi készítése: vfapi kodekkel. installálás után meg kell adni a smartripper által készített .d2v filét neki és pár másodperc múlva kész. nem minden d2v-t eszik meg a vfapi, azon ritka esetekben amikor nem, alkalmazható a dvd2avi. open/add: vobok hozzáadása, file/save project: d2v file készítése. ima, hogy ezt megegye a vfapi (megeszi 8).
5. kódolás virtualdubbal: virtális avi megnyitása; video/filters/resize, kívánt méret beállítása, majd a filterablakon: cropping, fekete szélek levágása. video/compression/divx5.02/configure: bitráta beállítása, 2-pass first pass; use mv file, use bidirectional encoding, use gmc pipa. file/save as avi, add operation... pipa, elsõ menet mentése a munkasorba. video/compression/divx5.02 2-pass second pass, file/save as avi, add operation... pipa, második menet mentése munkasorba. file/job control: munkasor strart.
6. hang + video nandubbal: file/open video, video/direct stream copy, audio/(vbr)mp3 audio. file/save as avi. (nandubbal lehet ac3 hangot ill. 2 hangsávot is hozzáadni.)
7. feliratok rippelése, ha kell.
2. nem értem, ez hogy sikerülhetett. extrém magas bitrátáknál elõfordulhat, hogy hiába adsz többet, nem lesz nagyobb a file, mivel kevésbé már nem akarja tömöríteni a kodek. de itt nem ez a helyzet... passz.
3. 1.59? olyanról még nem hallottam.
4. az sok hely, 128cbr. használj headache+abr kombot ld lejjebb és feljebb. abrt/cbrt csak nandubbal lehet hozzárakni a filmhez, vdubbal nem.
5. nemtom. de a cropot és az átméretezést egy menetben, a kódolással együtt csináld. ld feljebb.
6. külön progival. doom9.org -on van ilyen, download/calculator.
ui: ld feljebb.
Azóta nyomattam ám dolgokat le.
most meg elolvasom a cuccost, és lám.
1. 5.02 divx pro-t hasznaltam, de 576*320as film(utanna meg le voltak vagva a csikok) elegge szaggatott a 400as gepemen)
2. vbr 2 passest csinaltam, 800 mega lett akar 600 akar 1000 kbitre allitottam a dolgot
3. a film 1:59 es 1 cdre akarnam tenni, a minoseg azert jo lett igy is
4. a hang 128 kbites cbr mp3(vdubbal alavagom szepen)
5. a vdub jol kezeli a vagoplugint, de a nandub mert az eredetit akarja vagni? ha egyszer elotte van a sorban a resize?
6. a vbrben az a jo hogy a megfelelo reszekhez megfelelo minoseget( bitratat ) hasznal, es igy a gyorsabb reszek se pixelesednek mint a cbrnel, de viszont 2 fazis kell neki, es a meretmeghatarozast fogalmam sincs hogy kellene
szal most enyit tennek hozza az eddigieknel
ui: mit hasznaltok vagas/atmeretezeshez?
Nandub meg a first pass stat file elkesziitesenel is hulyult, mert megmondtam neki hogy no avi output, erre nem kiveszi elole a pipat? SZÍVÁS
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
1:2.35 movies: 720x304, 640x272, 576x240, 512x224, 480x208, 400x176
1:1.85 movies: 720x384, 640x352, 576x304, 512x272, 480x256, 400x224
1:1.33 movies: 720x544, 640x480, 576x432, 512x384, 480x368, 400x304
egyébként van olyan film (pl lost highway 135 min->1cd!) hogy meglehetõsen alacsony bitráta mellett is jó eredményt ad.
elég király progi, sok dvd rippeltem vele