dvdrippelés felsőfokon

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evin
Van sima GordianKnot, de azt körülményesebb használni, mint az autogk-t.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

pyrohun
Sziasztok! AutoGK-val próbálkozom, de egyszerûen mindig megáll / elszáll. Nincsen valami más - egyszerû - mód arra, hogy egy filmet avi-ba letömörítsek?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

GyaxyBoy
😄 Tényleg! 😄 NEm is néztem a dátumot!!! 😄
Metwork
lol, gondolod majdnem egy év alatt nem sikerült túllépnie a problémán?😄

I will use google before asking stupid questions.

GyaxyBoy
Ha lehet, ne a CD méretet állítsd be, hanem a Frame-t! Ha nem akkor maradjon a CD, de a hangot ne auton hagyd, hanem a DVD-nél tedd át 128kbps re! Mivel egy 6 csatornás hangsávot (ha megvan a codeck is hozzá) akkor õ megpróbálja egy az egyben azt megtartani (ac3). És az elég brutál méretet tud elfoglalni 1 CD méretnél (300-400).
És úgy próbáld meg!

Más ötlet, esetleg szedjél le a egy frissebb Codecket! (DIVX vagy XVID)

Nekem más ötletem nincs. Esetleg másik programot próbálj meg! Én a Xilsoftot Video konvertert használom! Nem biztos h jó, de nekem bevállt! És rengeteg formátumot ismer! DVD-t nem lehet vele készíteni viszont! 😄 De gondolom nem is az a szándékod!

Evin
A megoldás csak 1hsz-el lentebb van, használj AutoGordianKnot-ot. Ingyenes, és csak 4-5 beállítást kell megadni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

longhaul
sziasztok dvd rippert IMTOOL használok, de nem konvertálta végig a VOB FILE-T AVIRA. a kb 40% megáll és kéri a registrációs kódot. de mivel a weblapjuk csak vásárlásra ugor át, nem lehet regelni. Segítsetek??

OMSI FOREVER!!!

Törölt felhasználó
Sziasztok!

Dvd-t rippelek, auto gk-val.
Beállítok mindent és amikor kész egy alig 400 megás, szar minõségû avit kapok.

Miért?
dvd ripeket szeretnék de dual hangal szeretném megoldani hgoy van erre lehetõséghogy divx alá dual hangot tegyek ?
vagyis az av converter
nekem megvan az sv converter 1.0, és próbáltam vóna kódolni vele 1 másolásvédett filmet, le is rippeltem, osztán nem mûxik, mert leáll 22%-nál :'( help!!

üdv:
FRC#0032
zakika
kodold bele 😊
virtual dub + subtitle plugin, frameserver, TMPGenc

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Helló mindenkinek!!
Ez nemtom h ide tartozik e de aki tud az segíccsen mert fontos: hoyg tzudom megcsinálni, hgogy 1 mpeg fájlhoz ne kelljen a feliratfájlja, tehát h a felirat bele legyen keverve a videóba??? vagy azt hogy lehet, hogy a feliratfájlos mpegeket lejáccani a hollííwood kártyámon??

üdv:
FRC#0032

segíccsetek PLSPLSPLSPLSPLS!!!!
nobody?
DTH=DTS 😊
Adott egy csak DTH hangu koncert DVD, hogy tudnek belole DTS-Audio cdt-t gyartani? vagyis mivel lehetne ugy leszedni 1 DTS wav-ba leszedni, es utana azt kiirni audiocdre? (persze ebbol tudom hogy csak DTS dekoderrel lejatszhato audio cd lesz, de nekem ez kellene pontosan!)
Tud vki segiteni?
koszi.
Én a SimpleDivX-et használom. Nagyon sok mindent tud: kiválasztani a filmet, méretezni, darabolni, hang formátumát és nyelvét ki lehet választani (ac3, mp3, ogg), több féle videókodek, méret kalkuláció, tömörítési eljárás...
És a magyar nyelvet is tartalmazza

yó akkor hogy tudok ac3-s hangot csinálni 1 filmre ?
dvd rippeléshez nem kell ac3 kodek....

Sziasztok! dvdt rippelnék de ac3 hangal szeretném... honnan tudok leszedni ac3 kodeket amit használni tudnék ?
Köszönöm szépem
Tomicsek
Itt nézz szét.

köcci, de olyanra gondoltam ami aviba is tud menteni olyat is tudsz?
Tomicsek
Sziasztok nem tud valaki mondani egy jó dvd ripeelõ programot?
zakika
pedig ironikusan ertettem 😊 de lanyegebe az volt a cel, hogy csak azt tedd fel, amire igazan szukseged van es nem mindenfele codecpackot

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Köszi a segítséget!!!

Leszedtem a K-lite-ot és az jobb, mint a Nimo volt. Egyébként nem tudom mi lehetet a hiba, mert a Codec pack csere után is csinálta aztán leszedtem a Battlefield 2-õt és frissítettem egy DirectX-et. Most meg jó....😊 Szóval nem értem, a lényeg hogy nem fogok mostanság BF2-õzni.😊)) Még1szer köszi!😊
zakika
szedd le es ne tedd fel
brobald meg valamelyik ffshowt

Köszi!

De azt hogy tudom megnézni, mert Nimo codec pack-ot használok. Leszedtem és felrektam újra de nem változott semmi
Frank99
valamelyik Xvid....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Sziasztok!

Talán nem pont a topichoz tartozik, de nem találam ennél jobb helyet... Segítség kéne. Az a helyzet, hogy egész eddig simán lejátszottam itthon mindenféle filmet, de tegnap óta iszonyatosan ronda lett a kép. Ég az egész csak piros és sárga színek és a fehér is vakító, ráadásul csíkos az egész. Mindent leszedtem és újra raktam, a kártyámmal nem lehet gond, mert a játékok gyönyörûen mennek és más grafikais szép, egyszerûen csak az avi-k élvezhetetlenek! Valaki tud segíteni mi lehet a hiba, mert én már kifogytam az ötletekbõl... Elõre is köszi
lee86
dvd -> avi?

¡Hala Madrid!

SHRINK

lee86
hali!
uj topikot nem akarok nyitni, ezért itt kérdezem meg, hogy DVD-rippeléshez melyik a legjobb program manapság? (ami kb ugy rippel, hogy megnyomok egy gombot, és onnantol kezdve több dolgom nincs is.)

¡Hala Madrid!

coolpet
koszi artsi, de innen mar minden megvan meg a doom9.org rol is, megvannak a codekek, es a hangot is sikerult kiszednem
de azert a vite rippelo csapattal szeretnek par szot valtani, nem tudjatok hol lehet elerni oket?

Battletag: coolpet#2467

artschi
Itt egy rakat hasznos cucc, letöltés és cikk(!) van, érdemes szétnézni: www.fpscentral.hu/divxcenter

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

coolpet
hat de en mos szeretnem megnezni es 1 even belul nem akarok uj gepet venni
a masik dolog: graphedit
kellene egy olyan directshow szuro hogy wav dest
de nincs. olyant honnan lehet szervalni?

de gondolj arra, hogy más, akivel megosztanád viszont rosszul jár vele (és te is, amikor lesz egy jobb géped).

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

coolpet
abbol az 576*320bol meg lejon a 40-40 csikleszedes, es ugy mar szabvanyos
de most megproszalom fix bitrataval lenyomni a filmet ugyanekkora felbontasnal, mert nem turom hogy akadjon, legfeljebb nm lesz olyan a minosege mint kellene

ezt a vbr dolgot még mindig nem értem. a 2-pass eleve vbr a videonál... ergo én is azt írtam.
ha videonál alkalmazol változó bitrátát, a hangnál mért nem?
az 576x320 ok, de nem hiszem, hogy megfelel az eredeti képaránynak ld a #11 táblázatot. ugyanakkor - mivel amúgy is tömörített végeredményrõl van szó - a képpontok száma és a "hasonló" minõséghez szükséges bitráta nem arányos. tehát, ha kisebb felbontást adsz, nem elegendõ ezzel arányosan beállítani kisebb bitrátát.

utolsó: igen. a 2-pass azt teszi, hogy elsõ lépésben végignézi a nyersanyagot, hogy melyik jelenetnek mekkora bitrátát adjon és ezt logolja, és a második menetben készül el a végleges video (vbr 8).

coolpet
Ez eddig mind fasza
en is igy csinaltam a dolgokat
de a vbr szebb kepet ad mint a cbr, mert a razos jeleneteket nagyobb bitrataval kodolja mig a csendesebbekhez kisebbe hasznal.
azert huz jobban affele a szivem 😊)
hangot mp3ba konvertalom meg a dvd2avi val, mert lehet, es a vdub is le tudja kezelni
szal mekkora az a minoseg amit meg divx5.02 pro val erdemes tomoriteni?
az 576x320 mar kicsi?

Az az 1:59-es az a film hosszat akarta jelenteni, szal 2 oras filmrol van sz, de nem szanok ra 2 cdt
a 2 passesnel meg mindket esetben a vfapi al avi kell hogy megnyitva legyen?

na, összedobtam egy amolyan "én így csinálom"-szerûséget. nem felsõfok, de kezdésnek elég. és tisztességes cuccokat lehet így készíteni.

progik:
smartripper
vfapi
dvd2avi (ld késõbb)
headache
nandub
virtaldub
subrip
bitrátaszámoló progi

1. dvd rippelése: smartripperrel, a stream processing fül alatt kiválasztani a szükséges audio filét->demux to extra file
2. hang: headache-kel, meg kell adni az ac3at, az optionsban beállítani a bitrátát és a módot. én abr-t és ált. 112es bitrátát használok. 2 módja van, a float javasolt, de ehhez kell kell a vinyón + kb 2 gb hely. elõnye, hogy gyors. a dumbhoz nem kell extra hely, de lassabb.
3. ismerve a film hosszát és az mp3 méretét, kiszámolható a film bitrátája.
4. virtális avi készítése: vfapi kodekkel. installálás után meg kell adni a smartripper által készített .d2v filét neki és pár másodperc múlva kész. nem minden d2v-t eszik meg a vfapi, azon ritka esetekben amikor nem, alkalmazható a dvd2avi. open/add: vobok hozzáadása, file/save project: d2v file készítése. ima, hogy ezt megegye a vfapi (megeszi 8).
5. kódolás virtualdubbal: virtális avi megnyitása; video/filters/resize, kívánt méret beállítása, majd a filterablakon: cropping, fekete szélek levágása. video/compression/divx5.02/configure: bitráta beállítása, 2-pass first pass; use mv file, use bidirectional encoding, use gmc pipa. file/save as avi, add operation... pipa, elsõ menet mentése a munkasorba. video/compression/divx5.02 2-pass second pass, file/save as avi, add operation... pipa, második menet mentése munkasorba. file/job control: munkasor strart.
6. hang + video nandubbal: file/open video, video/direct stream copy, audio/(vbr)mp3 audio. file/save as avi. (nandubbal lehet ac3 hangot ill. 2 hangsávot is hozzáadni.)
7. feliratok rippelése, ha kell.

1. az bizony lehet. a divx5 prociigényesebb mint korábbi testvérei. próbáld ki az ffdshow filtert lejátszáshoz, állítólag kevesebb kakaót eszik (iszik. mindegy 8)
2. nem értem, ez hogy sikerülhetett. extrém magas bitrátáknál elõfordulhat, hogy hiába adsz többet, nem lesz nagyobb a file, mivel kevésbé már nem akarja tömöríteni a kodek. de itt nem ez a helyzet... passz.
3. 1.59? olyanról még nem hallottam.
4. az sok hely, 128cbr. használj headache+abr kombot ld lejjebb és feljebb. abrt/cbrt csak nandubbal lehet hozzárakni a filmhez, vdubbal nem.
5. nemtom. de a cropot és az átméretezést egy menetben, a kódolással együtt csináld. ld feljebb.
6. külön progival. doom9.org -on van ilyen, download/calculator.
ui: ld feljebb.

coolpet
ÁÁÁÁÁ köszi Galoca.
Azóta nyomattam ám dolgokat le.
most meg elolvasom a cuccost, és lám.
1. 5.02 divx pro-t hasznaltam, de 576*320as film(utanna meg le voltak vagva a csikok) elegge szaggatott a 400as gepemen)
2. vbr 2 passest csinaltam, 800 mega lett akar 600 akar 1000 kbitre allitottam a dolgot
3. a film 1:59 es 1 cdre akarnam tenni, a minoseg azert jo lett igy is
4. a hang 128 kbites cbr mp3(vdubbal alavagom szepen)
5. a vdub jol kezeli a vagoplugint, de a nandub mert az eredetit akarja vagni? ha egyszer elotte van a sorban a resize?
6. a vbrben az a jo hogy a megfelelo reszekhez megfelelo minoseget( bitratat ) hasznal, es igy a gyorsabb reszek se pixelesednek mint a cbrnel, de viszont 2 fazis kell neki, es a meretmeghatarozast fogalmam sincs hogy kellene
szal most enyit tennek hozza az eddigieknel

ui: mit hasznaltok vagas/atmeretezeshez?
Nandub meg a first pass stat file elkesziitesenel is hulyult, mert megmondtam neki hogy no avi output, erre nem kiveszi elole a pipat? SZÍVÁS

Laalee
szep latvany lehet 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
utoljara a fair uset hasznaltam, de az meg 3.11 hez keszult... inics valami frisebb valtozat? 😄 nagyon bejott az a kis program, egyszerü beallitani, mindent megcsinalt magatol, szepen dolgozott. csak nemtalalok friss verziot 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ubi
easydivx.does.it elég király progi, sok dvd rippeltem vele
az ogg tényleg biztos kóser, de a kompatibilitás okán én mégis csak mp3 párti vagyok, mégpedig abr. ez átlagos bitrátát jelölne, tehát a méret közelítõleg annyi mint cbrnél, mégis ott ad több kakaót ahol kell és kevesebbet ahol az is elég. ja headache megmondja elõre, hogy x bitrátánál, adott ac3ból mekkora méretû mp3ra kell számítani. na jó, most már annyi t pofáztam, hogy írhattam volna egy gájdot is (nem mintha nekem felsõfokúm lenne dvdbõl 8)

szintén doom9.orgon van egy segítség az átméretezéshez, szemét módon bemásolom ide (a film képaránya megtalálható a dvd dobozának hátulján, 4:3, 2.35:1 vagy 1.85:1):
1:2.35 movies: 720x304, 640x272, 576x240, 512x224, 480x208, 400x176

1:1.85 movies: 720x384, 640x352, 576x304, 512x272, 480x256, 400x224

1:1.33 movies: 720x544, 640x480, 576x432, 512x384, 480x368, 400x304

valamit elcsesztél (bár sbchez nem értek). divx3at felejtsd el, használj 5.02 two-passt.
egyébként van olyan film (pl lost highway 135 min->1cd!) hogy meglehetõsen alacsony bitráta mellett is jó eredményt ad.

Oldal 1 / 2Következő →