8
  • mir
    #8
    "Az ok, hogy repkednek a gigahercek, de me' nem a PCI meg AGP buszokat tuningoljak valami gyorsabbra?"
    az AGP4x busz is éppen elég gyors manapság mindenhez. a radeon 9700 jutott el oda hogy kihasználja az AGP20x nyújtotta lehetőséget, az AGP8x meg már kapható.
    a PCI busz: most az neked mennyivel lenne jobb, ha lenne 1 4*ilyengyors buszod körülbelül 50$al megdobva a géped árát, és semmi sem használná? az a helyzet, hogy a 32/33as PCIbusz sávszélességét sem használja ki semmi. esetleg 1 videokártya. de arra van az AGP kitalálva... ha meg valakinek két monitor kell, akkor az vegye tudomásul, hogy amíg nem vesz SGI gépet(4 darab AGP foglalattal) addig nem Doom3mazik a második monitoron.
    amin gyorsítani kellene, az a memória, de ott komoly gondokat jelentene az FSB 2*esére emelése.(ha a memóriabusz sávszélességét duplázzuk, akkor kell az FSBt is)
  • magyar ember 2
    #7
    Az ok, hogy repkednek a gigahercek, de me' nem a PCI meg AGP buszokat tuningoljak valami gyorsabbra?

    Meg olyan "featurek" talalhatok a PCben, hogy az A20 vonal vezerlese visszakapcsolhato a keyboardra (XT-kben volt igy kitalalva). Ki kene szorni a nem hasznalt, lassu szarokat, es a PCs alkatreszeket rendesen 1mashoz tervezni, mert azert tok rohej hogy a proci mar 3 GHz, a PCI busz meg 33 MHz.
  • Yeti
    #4
    A Banias 2003 elso fele.
  • Dunno
    #3
    Itt már 2004 elejére írták a Tejas és Banias megjelenését a hét közepén:

    http://www.prog.hu/news.php?qnid=657
  • mir
    #2
    az intel jelen pillanatban bajban van ezzel a témával, mert az AMD piaci stratégiája miatt az a teljesítményigény, amire alapozva ő 2005re tervezte az ia64es otthoni bevezetését, megszűnni látszik.