8853
"...MASTER! MASTER!..."
-
#512 apecsába! :) akkor csak azt mondd el melyik másodpercben, meg ilyesmiben kell odafigyelni!:P nagyon kiváncsi vagyok rá.. az ilyen vokálos bakikra csak-csak felfigyelek, de az instrumentálisok elmennek a fülem mellett.. :((( -
#511 gecc...ha nem gitározol akkor az életbe nem fogod megérteni :D
egy ideig megpróbáltam elmagyarázni az ilyesmiket az embereknek, de miután láttam hoyg a legtöbbje azt sem érti miért kaparászk ott a nyakon, azóta inkább hagyom :D -
#510 mejaza slide?
RockInRio part1-et hozom mpg-ben (part2 lennvan hálisten) közel másfél giga fejenként, de sajnos bittorrent rendszeren keresztükl, szal még lesz pár nap várakozás... amugy edonkey-n is találni rockinrio-t de ott is rohatt sokat kell várni.. :((( -
#509 Tegnap mutatták a VIVA-n a Rock in Rio koncertet. én azt hittem leadják az egészet, erre meg csak 2 számot. :((( -
#508 a slide-ot rosaszúl húzta. -
Don Vito #507 télleg milyen jellegű a hiba? nem egy ilyen kis ugrás az ütemben mert valami nekem is dereng. -
#506 g3-ra nem megyek...
mer drága, meg nincs olyan aki miatt megérné elmenni...
vait meg satrianit is szeretem, de ha mondjuk megint hoznák malmsteent akkor ott lennék :D
az meg tök jó hoyg van az albumon hiba :D -
Don Vito #505 offtopic de megy valaki a G3-ra? (Match????) vagy esetleg a Santanara? Ha vannak képek illetve koncertinfók akkor esetleg meg lehetne osztani. természetesen ugyanez továbbra is áll a 'tallica koncertlátogatókra is! -
Don Vito #504 heló ez nem a metallica lehúzók fóruma! :) -
#503 LOL!
van egy hibva az unamed feeling elején a slide-ollásnál :D
nem nagy, de tök vicces egy olyan albumon aminek a nagyját vágták :D -
#502 lesz itt még több is mert Metallica 4eve! :O) -
Don Vito #501 vazze most nézem hogy én voltam az 500-ik hozzászóló! Yeah! :) -
Don Vito #500 hát ez qrva jó gyerekek! LezLee köszi az élménybeszámolót! Írjon mindenki aki járt koncerten. Az öngyújtós kép tényleg nagyon jó! -
#499 sajna nem csináltunk.... -
-
#497 Hi srácok!
Na én a müncheni koncerten voltam június 13-án, és életem egyik legnagyobb élménye volt! Fantasztikus, hogy még így 20 év után ilyen hangulatot tudnak teremteni, látszik hogy élvezik amit csinálnak, és mindent beleadnak, nem az van hogy "koncertezünk-mer-muszáj".. Ezt a lostprophets nevű förmedvényt nemtom honnan és miért szedték elő előzenekarnak, de nagyon gyengék szegények..
Slipknot viszont megcsinálta a kellő alaphangulatot, még világos volt mikor felléptek, de mégis kurvajó volt, pogo meg minden. Fél 6-kor kezdődött a konci, de 'Tallica csak kilenckor kezdett, két autóban hozták őket oldalt, mikor kiszálltak mindenki elkezdett fütyülni meg ordítani, és mivel az olimpiai stadionban volt, hullámozni
A playlist nagyjából hasonló volt az alant felsorolthoz: Blackened, Fuel kezdéssel alaposan lezúzták a tömeget . A meglepi szám Justice albumról az utolsó szám, a Dyers Eve volt. 2 szólót adott elő Kirk, az egyik végén mutatta a Metallica feliratú pengetőjét, és mikor rázoomolt a kamera és mindenki látta a kivetítőn, nagyon tetszett az embereknek, Kirk is mosolygott. :) A pirotechnika is nagyon komoly volt, főleg ugye a One előtt... :) És befejezésképpen nálunk is a Seek & Destroy szólt.
Eszméletlenül jól éreztem magam, remélem nem ez volt az utolsó 'Tallica koncert életemben. :)
Nah nemtom mit felejtettem még el leírni, de majd eszembe jut.
Ja van pár fotóm, de eléggé fent ültünk, szal semmi nem látszik rajta lényegében, csak a tömeg meg a színpad. Főleg hogy beszólt a biztosági őr hogy nem kéne fényképezni, de utána azért még kattogtattam :D Legjobb Nothing Else Matters alatt tök sötét, és mindenki öngyújtózik :D Na ennyi.
MetallicA forever!
-
Lez Lee #496 Helló Mindenkinek!
Jó látni, hogy a újra feléledt a fórum! :-)))
Olvastam Mukika prágai beszámolóját, és ki kell egészítenem és pontosítanom egy kicsit!
Az ún. T-mobile park valóban egy lapukkant "külvárosi" igazi kommunista korból itt maradt régi, lebontott gyártelep egy részén volt.
A három különböző jegy közül az ülőhely azonnal kiesett, maradt a két álló. Haverjaimmal úgy döntöttünk, hogy ha már utazunk, akkor már ne spóroljunk és a "legjobb" dühöngő helyre váltottam ticketet. A '99-es budapesti 4900 Ft-os jegyár után ez a 12000 Ft kicsit "húzós" volt, de nem mindennap ruccanak át az "Öreg kontinensre"...
Alighogy elfoglaltuk helyünket az elkerített "VIP" álló szektorban (~17.50), máris jött a Slipknot. Bevallom nem igazán rajongom értük, de azért nem volt olyan rossz. :-)) Kb 40 percet zenélgettek és a 20. perc körül behívták a segítő személyzetüket, természetesen mindenféle "idétlen" maszkokban. Mivel csak "pár" méterre álltunk a színpadtól, könnyen észrevettük a maszkok mögé rejtőző Metallica-tagokat. Leginkább Kirk "lógott ki" a sorból a hosszú göndör hajával. Hatalmas fütyülés és tapsorkán közepette letérdeltek a színpadon, a közönség is követte a "példát", a dobos szép lassan emelte a "fokozatokat", csatlakozott hozzá a gitáros trió is. Rendesen húzták fölfelé az adrenalin-szintet, aztán az énekes intésére mindenki egyszerre ugrott talpra vagy éppen még magasabbra, végül pedig levonultak a segítők és folytatódott a "bemelegítés". Nekem például tetszett ez az "intermezzo", kicsit felkavarta az állóvizet! :-))
18.40 körül végeztek, a színpadrendezők azonnal nekiláttak az átalakításnak (hátsó ponyva le, óriáskivetítők fel és rögzítés, hangfalak és erősítők elő, dobcájg középre a világítós fiúk föl a magasba, stb.). Tudtunk Lars sérüléséről, de nem tudtuk, hogy mikorra jön rendbe, de amikor előtolták a háttérből a zöld TAMA-cuccot, a két lábdob közötti állványon ott lobogott a szokásos kis dán zászlócskája meg még valami barna plüss állatka, nagyon feldobódtunk és megnyugodtunk.
A technikai személyzet 19.00-re össze is "dobta a rendszert", a hangszereket próbálgatták, még egy kicsit. A gitárok nagyon szépen, kristálytisztán szóltak. Amikor a TAMA-t vette kezelésbe a technikus és a lábdobokat élesítgette, a tüdőnk és szívünk, mintha külön életet élt volna a testünkben. Hatalmas, régen várt érzés lett úrrá rajtunk.
19.20 körül leadtak egy kisebb "klippet" a Some Kind Of Monsterből is, majd ahogy Mukika is írta, 19.40 körül kezdetét vette az őrület. Amikor a Jó, a Rossz és a Csúf filmrészletet adták a kivetítőn és szólt az Ecstasy of Gold, a kb 20-30-ezres tömeg egyszerre kezdett tapsolni és fütyülni. Egyesével kezdtek kiszállíngózni és James "belecsapott" a BLACKENED akkordjaiba, ment az éneklés, az ugrálás és a headbang-elés.
Szinte átmenet nélkül jött a FUEL, a hangfalak mögül hatalmas lángnyelvek csaptak föl többször is, emelve a látványt. Egyedüli probléma az akkor még fent levő napocska volt, de bányja a kánya....
A HARVESTER OF SORROW után James "bemutatta" Rob-ot, aki valami őrületeset produkált a basszgitáron. Szavakkal szinte leírhatatlan, azt látni és hallani kellett. Totál "ledöbbentett", mennyire "érti a szakmáját"!!!
A SAD BUT TRUE és az I DISAPPEAR "simán" zajlott, a szokásos direkt megszakításokkal, amivel tovább tuningolta az adrenalint a jelenlévőkbe...
Gitárcsere után James megkérdezte: "Kinek van meg a St. Anger album?" A válasz természetesen hatalmas YEAH, ováció és ökölrázás volt részünkről, majd belecsaptak a FRANTIC-be.
Újabb hangszercsere és "nyugodtabb" vizekre evezés következett a WELCOME HOME (SANITARIUM) és a WHEREVER I MAY ROAM-al. Ekkorra már viszonylag sötét lett és a fénykavalkád is rendesen a "helyén" volt.
Az újabb "energiabombát" a ST. ANGER, CREEPING DEATH és a BATTERY hármasfogata jelentette. Az örjöngés lankadatlanul folytatódott, kezek a magasban, ugrálva hullámzó tömeg....
"Pihenésképpen" lenyomták a NO LEAF CLOVER-t és a nagy klasszikust: NOTHING ELSE MATTERS-t. A kis "lazítás" után jött a MASTER OF PUPPETS.
A srácok levonultak a szípadról, mely teljesen elsötétült. Furcsa háttérzajok voltak, majd a kivetítőn megjelent egy maszkos beteg férfi, akit kórházban ápolnak.... Igen a ONE jött. Fülsiketítő robbanások a színpadon (kb 20 durranás), aztán a megindító akkordokkal elkezdték játszani a ONE-t. Kétszer 6 tüzijáték-rakéta is emelte a látványt.
A ráadásban lezúzták a WHIPLASH-t és az ENTER SANDMAN-t. Búcsúzásképpen James megkérdezte: "Mit akartok hallani?". A tömeg egy emberként: SEEK & DESTROY-t kiabált, hát lenyomták nagy-nagy örömünkre....
Ennyi történt kb 150-160 percben. Szavakkal nagyon nehéz leírni azt az óriási élményt, de talán sikerült visszaadni valamit belőle!?
A srácok ismét bebizonyították, hogy ízig-vérig profik (tudásban, előadásmódban és a közönség kiszolgálásában). Az pedig, hogy telik "extra" látványra, tök jó.
Nem tudok szó nélkül elmenni a negatívumok mellett. A cseh közönség egy nagy kalap trutyi-mutyi nép. A 99-es budapesti bulin kb 2 dal ment le, mire a lökdösődés-helyezkedés megvalósult. Itt 1 (!!!!) nagyobbacska lökés hátulról és kész. Ugyan nem voltunk a "Snake Pit-ben", de ilyen nem is volt, nem úgy, mint Pesten, ahol pogóztak és dobálták az embereket rendesen... Állt mellettem néhány fiatalabb gyerek, és képes volt a koncertet karba összefont kézzel és FAARCCAL végigállni. Egy grammot nem izzadt. Ugrálás? Semmi. Majdnem rászoltam, hogy b...meg mi ez az apátia? Persze csehül nem tudok, inkább azzal foglalkoztam, hogy én k..va jól érezzem magamat és ez sikerült is.
Többen körülöttünk, igencsak "eltérő" ruházatban leledzettek: fehér ing, kosármez, rózsaszín-fehér csíkos top, stb. Néha az volt az érzésem, hogy néhányan eltévesztették a helyszínt.
Az élménybeszámolómnak végére értem.
További jó zenehallgatást.... -
Don Vito #495 hát haver nagyon irigyellek! nincs egy pár fénykép esetleg? -
#494 Na megjöttem!
Hát, mit is mondjak, azért marha nagy gáz, hogy az úgynevezett T-mobile aréne egy akkora lepusztult gyártelep hogy az szégyen. De tényleg az mert érdekes, hogy sittel volt feltöltve minden, és körbe 50 éve nemhasznált omladozó épületek. Esküszöm negem egy korabeli Pokolgép koncertre emlékeztetett a helyszín...
A Cseh rendezés szar, mert pl. nem voltak álló szektorok, szal aki megvette a 12ezres állójegyet, az ugyanott állt mint aki csak a 6ezres jegyet vette (mint mi). A koncert sokkal hamarabb kezdődött, mire kimentünk 6kor akkor már csak a Slipknot végére értünk ki, mondjuk akkor voltak a legjobb számok.
Kb 19:45-kor színpadra lépett a Metallica hogy melyik számmal arra nem emlékszem, mert kobra is voltam, meg transzba estem. :O)))))
Szerencsére nem az új albumaikat futatták, szal a régi NAGY számokat játszották mint pl.:
Until It Sleeps
Welcome Home (sanitarium)
Breadfan
One
Wherever I May Roam
Enter Sandman
For Whom The Bell Tools
Sad But True
Master of Puppets
Nothing else Matters
Szal mondhatjuk, hogy a (1997) Mandatory 2 számait végig lejátszották majdnem. És voltak még:
St.Anger
Frantic
Kill'em All-ról pár szám...
Sok-sok gitásrszóló
és egypár gyengébb szám...
A Show pedig tényleg igaz, volt a koncertjük alatt tüzijáték, petárde, lángszóró.
Több mint 2 órát játszottak, és életem egyik legnagyobb élménye volt, eddigi legjobb koncertje.
Még annyit hogy Prágában nem volt olyan hogy pogozás. Legelől sem, sehol sem. LEgelöl is csak ugrálás és kéesz. Érdekes volt az biztos.
Így utólag visszagondolva tuti elmennék mégegyszer, nem bántam meg semmit, és nagyon jó volt minden.
-
#493 Ja. Az MTV koncert is zsír volt tavaly.
Nem tudtam elszakadni a tv-től.
Szegény kiscsajnak meg kellett várnia míg vége lett.
:DD -
#492 a st angeren kurvajó számok vannak a lehető legrosszabb megvalósításban.
Ezt részben kiküszöbölik a klipp verziókkal (1 fokkal jobb) illetve live-ban már egész hallgatható.
ha jönnének pestre akkor elmennék, de külföldre én már csk ozzfestre megyek. -
#491 hát azér élőben egy frantic sokkal jobb, mint albumról.. főleg az a közönséghergelő gitárintró, v minek is nevezzem.. :)) nameg a szokásos James szóbeli, és Rob-Kirk-Lars mutatványbeli pluszok, extrák, amiktől ugyis leszarod majd, h melyik albumról melyik számot jáccák, mer igyis ugyis tecceni fog.... -
#490 Jórészt az utsó 3 albumot kihagyhatják. -
#489 azt én is remélem, és remélem a koncerten nem fogják játszani azokat a számokat.
-
#488 Remélem nem csinálnak több olyan albumot mint a St. Anger... -
#487 Ennyi lóvéból nem nagy dolog, már ne is haragudj.
Persze a hangulat meg a tudás ugye elengedhetetlen, de ezeken felül is van jónéhány dolog a koncerteken, amit Metallicáékon kívül nem sok banda engedhet meg magának, így viszont már szomorú is a dolog, hisz itt is abszolút a pénz dönti el, hogy milyen show-t tud odarittyenteni egy banda, nem a minőség. -
#486 zeneileg lehe, h más, de a legjobb show-t még mindig James és a többiek produkálják az összes banda közül! (csak hozz le egy live felvételt ;-)) -
#485 pedig hidd el megéri... és nem is volt drága. -
#484 Szvsz ez a Metallica már nem az, ami miatt elutaznék külföldre.
Ha idejönnének, esetleg áldoznék kis pénzt, de már az sem biztos. -
#483 ki jön Hawaii-ra? :PPP
najó szüntessük be.. :D -
#482 Ki jön Budapestre? -
#481 ki jön Prágába? :)))) -
#480 azon leszek! ;) -
Don Vito #479 tényleg. ha tudsz valamit szóljál :) -
#478 vagy egy jó kis warezoldalon! :)) (nem vok bp-i.. :((() -
Don Vito #477 hát az nagyon jó lenne, bár félek hogy csak Budapesten valami művészmoziban -
#476 azt hallottam, h tennap már kiengedték a kórházból, szal ha nagyon merészek vagyunk, akkor hátha ott lesz Bécsujhelyen!
titkolózás meg nemhiszem, h van, csupán eseményekből nem volt vmi tul sok.. azt viszont nemtom, h a SKOM-ot lejátsszák-e majd a honi mozikban... -
Don Vito #475 nem tudjátok mi van ulrich-al meg mi ez a nagy titkolózás?
-
#474 uuuu, es mit talaltam most soulseeken:
Metallica - Frantic (UNKLE remix)
ezt szeretni fogom, erzem -
#473 biztos elhangzott mar regebben jonehany ehhez hasonlo hozzaszolas, de azert leirom en is, hogy speciel szemely szerint a regebbi metallica zeneket birom, bar kuvvara nemtom egy csomonak a cimet.
:)