METALLICA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.sveeart.co.uk/forumstuff/MummyOriginal.jpg&imgrefurl=http://www.airbrushtech.info/AIRBRUSH/forum/showthread.php%3Ft%3D6555&h=519&w=600&sz=254&hl=hu&start=57&tbnid=B5CeSA4SMlqkkM:&tbnh=117&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dkirk%2Bhammett%2Bguitar%26start%3D54%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26sa%3DN
Chaos Anno Domini
"... a special European show happening in September (yes, details coming soon!)."
Egy albumbemutatókoncert? Na most a show egy koncertsorozat, vagy egy koncert lehet? Remélem sorozat, és ide is betévednek.
Chaos Anno Domini
nah ezen már 192 kbps 😄
viszont ezen mp2 az audio...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
namind1, majd szóljon valaki, ha talál jobbat.
Chaos Anno Domini
ONE PHANTOM LORD was riding with his friends THE FOUR HORSEMEN and stopped at a bar where they drank WHISKEY IN THE JAR.
He told them that his girlfriend TUESDAY’S GONE with the wind, only to be answered by PRINCE CHARMING: “SO FvK!N WHAT?!”
He replied back: “But… I was her LOVERMAN! And still, WHEREVER I MAY ROAM, THE MEMORY REMAINS. Don't you understand that THE UNNAMED FEELING still lingers in my heart?”
My MAMA SAID: “Oh my poor little boy, you need to PURIFY your broken heart. NOTHING ELSE MATTERS now. You need to SEEK & DESTROY her. Just go find her and pour some FUEL all over her body and then ask her to JUMP IN THE FIRE, while you’re chanting: DIE, DIE MY DARLING! and performing the DEVIL’S DANCE”
And so while doing that, people passing by were asking me: “FOR WHOM THE BELL TOLLS?”
KING NOTHING said, with a sigh of relief: “Well at least AIN’T MY BITCH! I, by the way, am the MASTER OF my PUPPETS! I call up my FIXXXER every night and whisper "CARPE DIEM BABY" with a sexy voice, and then we get all FRANTIC in bed.”
Finally, PHANTOM LORD cried out: “AM I EVIL? …AND has there really been JUSTICE FOR ALL?"
Suddenly, the LEPER MESSIAH randomly blurted out "NO! I haven’t been laid yet! He got up and said: “This is MY WORLD, go back to ORION, losers!!”
Prince calmly said: “MY FRIEND OF MISERY, I can see that you have attained the FRAYED ENDS OF SANITY. Please don't WASTE MY HATE, and especially DON’T TREAD ON ME, or else we shall be forced to WHIPLASH you. So you’d better contain THE STRUGGLE WITHIN you UNTIL IT SLEEPS, alright asshole?”
He replied back, more calmly this time: “You are right, Charming, I am HELPLESS, and so instead of being a HARVESTER OF SORROW, I shall ESCAPE from this place and RIDE THE LIGHTNING to the GREEN HELL, WHERE THE WILD THINGS ARE.
So long, DISPOSABLE HEROES, remember me as THE THING THAT SHOULD NOT BE. My life will FADE TO BLACK as I DISAPPEAR into CREEPING DEATH.”
ST. ANGER finally opened his mouth once Messiah walked out and said: “That guy definitely is THE HERO OF THE DAY… Hey do you guys wanna go hang out at the SANITARIUM?”
Chaos Anno Domini
Azt mondták, hogy küldjem vissza, elõtte elment a Golgotába de baromira nem találtam õket, ezért visszaküldtem de a posta meg eltüntette a cuccot 😊
Még mindig megvannak a kazettáim, sok koncert is. Volt egy lemezbolt Hangvárium néven, OJ Sámson volt az eladó és másolgatott nekem sok kazettát cd-rõl 😊
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Mondjuk én lehet, hogy valamelyest el voltam tájolva, nekem elsõsorban a Metallicán és más külföldi együtteseken keresztül jött szóba a 80-as évek szimpátiája, nem tudom, hogy az akkori Mo. mennyire volt más az amerikaihoz képest. Na jó, nem éltem akkoriban, nem tudhatom, hogy mi volt a helyzet, fölösleges is ezen ábrándoznom. 😄
Más: Itt pár háttérkép. Itt meg a lap alján megtaláltam a Metallicás képet, amirõl nem tudtuk, hogy mivel hozható kapcsolatba. Van mellette egy másik is. Úgy néz ki, a cég saját készítésú mûve.
Chaos Anno Domini
és küldtek egy levelet, hogy mikor fogják leadni 😄
-Kedves hallgatóink, Gipsz Jakab budapesti hallgatónk kérésére következzék a Metallica együttestõl a Csapdában a jég alatt címû felvétel.
😛
Aztán megszereztem a többit és nyáron jött a fekete lemez, az már eredetiben.
Jahh, öltözködés, only fekete poló, fekete farmer rövid szárú motoros csizma, télen hosszú szárú és bakancs ha hó van, meg hosszú haj 😊
Asszem 86-ban, a Petõfin indult a "Heavy Metal kedvelõinek" c. mûsor. Minden mûsorban teljes egészében leadtak egy lemezt. És többségében elég újnak számító albumokat, szóval nem 1970-es Black Sabbathot, hanem asszem 86-87-ben adták le a teljes Master of Puppetset. Így nem kellett üvegeket visszavinnem 😊, meg szülõktõl lejmolni rá a lét, hogy megvegyem mûsoros kazin, hanem letölrhettem.
Aztán olyan 87-tõl volt "Garázs" Nagy Feróval. Ott sok hazai feltörekvõ bandát lehetett megismerni, de sok külföldi is volt, egy-egy számmal.
Volt több underground magazin is, amit általából német magazinok híreibõl, meg újdonságaiból ollóztak össze, fénymásoltak pár száz példányban és koncerteken árulták a készítõi. Aztán az egyik kinõtte magát. Ez volt a Metallica Hungarica magazin (nem a Metallicáról szólt 😊). Ezt már nyomdában csinálták, de még csak pár lemezboltban meg koncerteken lehetett venni. Aztán ennek szerkesztõi alapították a hazai Metal Hammert, ami kb. 89 óta megy.
Háhá, tényleg, van még vagy három Metallica Hungaricám!
<#szeret>#szeret>
Más: Hallgassatok Metallica rádiót. 😄
Chaos Anno Domini
Chaos Anno Domini
nem tudták megmondani, de aztán körbenéztem, és megláttam a Justice album hátulján, hogy One, és megvettem, akkoriban még annyira nem is igazán tetszett a többi szám, úgyhogy késõbb megvettem a Black-et, és az jobban tetszett, aztán késõbb persze már változott egy csomó minden, és a Black-et mostmár nem igazán szeretem (kivéve pár szómot róla), de sokkal jobban bejönnek a korábbi albumot/számok
de érdekes, hogy hogy változik az ember izlése zenekaron belül is akár, pl. emlékszem, hogy a Damage Inc. címû szám (ami legalább 1 perces lassú, halk, nyugis módon kezdõdik, aztán baromi gyors, hangos gitárral folytatódik) eleinte nagyon tetszett, aztán késõbb nem szerettem, aztán még késõbb újra tetszett, de nem annyira mint elõször, persze az is közrejátszott, hogy akkor még kevesett számot ismertem tõlük
de persze egy csomó szám a kezdetek óta a kedvencek között van (pl. Master of Puppets, vagy az összes instrumentális), másokra csak késõbb "bukkantam rá", hogy milyen jók (pl. Disposable Heroes, Leper Messiah, The Frayed Ends of Sanity, stb.)
amúgy nekem az összes albumuk kazettán volt meg anno, és megtanultam a számokat sorba, (A oldal, B oldal külön) és még most is úgy jutnak eszembe, hogy pl. a Load A oldalának utolsó száma (Bleedeing Me) milyen jó, meg a B oldal utolsó száma is (The Outlaw Torn) stb. (persze a CD-ken nincs ilyen, csak elsõ meg utolsó) de érdekes, biztos így rögzült, és azóta már így azonosítom (amúgy a One is A oldal utolsó száma, régebben még fel is írtam, hogy az A oldal utolsó számai szinte mindig tetszenek lásd: Whiplash, a két lassú, One, Bleeding Me, Carpe Diem Baby)
Chaos Anno Domini
Emlékszem, Metallicával elõször talán alsós koromban találkoztam, ment a tévében a One, és itthon voltak kanadai rokonaim, és Zsuzsa(anyum unokatesója) mutatta, hogy nézd Gabi hogy rázzák a hajukat, és akkor õ is headbangelt egyet. 😄 Vagyis csak rázta, nem volt az még headbangelés. 😊 Akkor még nem tudtam, hogy ki az a Metallica, csak úgy erre emlékszem. Metallicát elõször kb 5 éve kezdtem el hallgatni, tesóm haverja hozott egy cédét, és azon volt pár szám. De nem egybõl álltam rá.
Sanzik persze, 20 éve valóban más volt, egy akkori 18 éves Ossianos és egy mai 18 éves Ossianos öltözködése között biztos van némi különbség.
Chaos Anno Domini
Nyílván ma én se venném fel azokat a cuccokat amit akkor 15 évesen. <#zavart1>#zavart1>
Akkoriban ha full feketébe öltöztél, akkor szigoruan depeche mode-os voltál. <#vigyor4>#vigyor4>
Sajnos én szintén nem a '80-as években voltam tinédzser ('88-as születésû vagyok), de (ha másért nem is) örökké áldani fogom a nagy rock/metálrajongó fateromat, aki megmutatta nekem mi is a LedZep, ki az az Ozzy Osbourne (ez poénos, mert mindenki Zozzynak hív), mirõl is szövegel Hobó meg a Blues Band, és miért is akkora ember Mike Oldfield, és jean Michel Jarre. Kölyökkorom óta, bárhová mentem a lakásban (sõt, még a kocsiban is), szólt a zene - Pink Floyd, Dire Straits, Supertramp, zeneileg kijutott nekem a krémbõl. Aztán tavaly karácsonykor megleptem magamat a Metallica S&M DVD-jével. Fater csak pislogott a Call of Cthulhu-ra. Azóta többször is elkérte 😄
Szal, bár nem éltem abban a korszakban, faterom tett róla, hogy ott érezzem magam😊
...vágod?
Na ami a death/black metált illetni, had ne mondjak rá jelzõt. : Ha valakinek a lelkébe tiportam, attól bocsánatot kérek. De nekem egyáltalán nem jön be a hörgõs, rikácsolós stílus. A nem_lehet_érteni_mitmond és a ritmustalanság_dallamtalanság ötvözete szokott lenni, tisztelet a kivételnek, mert azért van igényes black/death banda is.
Chaos Anno Domini
Amúgy érdekes dolog ez,én a '80-as évek vége felé éltem a metálos korszakomat. Volt saját készítésû szegecselt farmerdzsekim,Metallica,Antrax,Helloween,Megadeath pólóm,szobám körbe plakátozva,két kazettás magnóval másoltuk a legjobb anyagokat és egy Moby Dick koncert a pecsában nagy királyság volt.
Aztán ez elfajult,már olyan durvákat hallgattam,hogy egyszer azon kaptam magam,hogy mi a szar ez a halálhörgés... Ennek mi köze van a zenéhez??? <#idiota>#idiota>
És egyik napról a másikra megszüntem metálosnak lenni.
Egy valami marad amitõl mai napig is libabörös leszek és végigfut bennem valami nagyon kellemes érzés abból a korszakból ha meghallom...
Ez pedig a Metallica ! <#kacsint>#kacsint>
Bíszt Masín fasza vagy. 😄 Úgy kell azt!
Különben néha elmélkedek, és azon gondolkodom, hogy de kurvára szeretnék/szerettem volna a 80-as években is élni, tehát hogy már akkor tinédzserként(kb 15-16 év) Metallicát halgassak. Valahogy annyira vonz az az idõ fõleg 'Tallica miatt, és a Heavy/Thrash korszak (fõleg thrash) fénykora miatt. Persze Mo.-on nem lett volna könnyû, kommunizmus miatt nehéz lett volna ilyen zenéhez hozzájutni, még az itthoni metál fellendülése is csak a 80-as évek végén kezdõdött, Moby Dick, Ossian, Pokolgép mind 80-as végén, 90-es elején adták ki elsõ lemezüket. Szóval nézek itt-ott 80-as videókat (metal témában, tehát klipek, interejúk, stb...), és azt érzem, hogy de rohadt jó lett volna akkoriban lenni (90-es születésõ vagyok).
Chaos Anno Domini
omg.
Justice-ról meg elég sok számot szoktak játszani. pl: Blackened(2004-ben volt sokszor) ..And Justice For all(tavaly meg most játszák minden koncerten kb) One(nemszólok semmmit😛) Harvester of Sorrow(ezt csomó koncerten lejátszák)
jaés masterröl meg: 2006-ban az egész albumot a 20 éves jubileum miatt lenyomták,demég 2007-ben is eljátszották egy koncerten az összeset.
mostanában meg minden számot végigjátszanak 😛
.
egyébként rengeget jó számot nem játszanak (vagy csak nagyon ritkán), pl. a Masterrõl a Disposable Heroes-t vagy a Leper Messiah-t, de a Damage Inc.-et se szokszor hallottam élõben onnan, (én az Escape-et is hiányolom, meg persze egy csomó Kill 'Em All számot, pl. Whiplash, Phantom Lord, No Remorse, Metal Militia) továbbá a Justice-ról szinte semmit nem játszanak rendszeresen, kivéve a One-t, de ezen az albumon van legalább 6 olyan szám, amit kellene hogy játszanak rendszeresen
és azt megfigyeltétek, hogy van pár szám, amit legtöbbször nem szoktak végigjátszani, pl. régebben a Master of Puppets-t is csak a duplaszólóig játszották mindig, vagy az Am I Evil?-t is abba szokták hagyni a felénél, már ha egyáltalán játszák
egyébként régebben belinkelt valaki egy statisztikás oldalt, hogy mit hányszor játszottak élõben és utoljára hol, érdekes volt
"they do sound like cliff was back alive."
.
06.03-as Fly On The Wall videó
Rob: "The next Metallica album cover."
Bár ez nem igazán illik a Death Magnetic címhez.
Chaos Anno Domini