23
  • Rive
    Khm. Az Ingo-féle kernel-patch nem csak a 2.5-höz elérhető, hanem a 2.4-hez is. Csak annak nem része. A 2.6-ban pedig már csak ez lesz - ha addig ki nem hoznak valami jobbat :)

A dolog természetéből fakadóan 2.4 alatt teljesen stabil, semmi gond vele.
  • CAD
    Kerdes: mi a vita? - Mikor fogtok itanium2-s rendszereket hasznalni? - Akkor meg kit erdekel...
  • MuERTe
    Százezer szál két másodperc alatt - kész az új Linux ütemező
  • MuERTe
    Szerintem ne dőlj be a M$ által szponzorált teljesítményteszteknek. A linux kernel már most sem lassabb a M$ megoldásainál, az újban meg már igen komoly teljesítménynövelő fejlesztések vannak. Ha az megjelenik a konkurencia, és főleg az M$ fölkötheti a gatyeszt a kiszolgáló piacon (bár ahogy a M$ módszereit ismerem először tesztet hamisítanak, aztán rágalomhadjáratba kezdenek, majd megpróbálják ellopni)
  • mir
    lehet... akkor pls. javíts ki.ű
    de abban egészen biztos vagyok, hogy azonos vason a win többet ad le. persze ha lenne 1 szerverem, ez a +10% nem győzne meg. azért a biztonság ezt bőven kompenzálja.
  • MuERTe
    Linuxügyileg nem vagy naprakész :))
  • mir
    az, hogy te hamarabb ültél számítógép előtt mint én, nem azt jelenti, hogy jobban értesz hozzájuk. ami persze elképzelhető, de nembiztos.
    azonkívül én nem azt mondtam, hogy te még nem láttál számítógépet, hanem azt, hogy még nem szembesültél 1 több100 procis(jelen esetben 15000) számítógép hűtésének, elhelyezésének, árammal való ellátásának problémájával. mert ez nem olcsó. lehet, hogy jobban megéri 18000 US3 chip, mint 15000 itanium2 mondjuk 1 év alatt.
    azon kívül itanium2őt még sosem használt senki szuperszámítógépekhez(asszem ez kiérdemli a szuperszámítógép megszólítást). a legnagyobb itanium alapú gép 1 3000 procis itanium1 alapú rendszer, ami nem is egy helyen van, hanem vagy 30 helyen USAbeli egyetemeken, és valami WANtechnológiával vannak összekötve a kisebb részek. erről a bejelentés óta semmit sem hallani. valószínűleg nem lenne jó reklám... na mind1
    én AMDs vagyok, de próbálok pártatlan lenni. szerény meglátásom szerint az AMDnek a google-fejlesztésre tulajdonképpen semmi esélye sincs, csak árelőnye van(bár az hatalmas) de ezeket a procikat még ki sem próbálták SEHOL sem, nemhogy 15000procis rendszerben, és mondjuk nincs is rá megfelelő OS. a windowst most ne nevezzük megfelelőnek, mert 15000 procihoz nem biztos, hogy jó az, amit 32procin is csak 2éve lehet futtatni.
    a linux szép, meg jó, csak kicsit lassúcska, meg max 2vagy4(már nem emléxem) utas rendszereket tud kezelni, ami nem biztos, hogy jó.
    na mind1. nemjártatom tovább az újjaimat, nekem még reggel van...
    csak még valami:
    " ott a válaszidők az elsődleges szempont, meg a rendelkezésre állás, és magas ívben szarnak arra, hogy mennyi a villanyszámla."
    itt elsőorban nem a procik által termelt energitöbblet számít, hanem a brutális hűtésigény, a különleges elhelyezés, az iszonyatos légkondi, esetleg vízűtés... merthogy 15000 procit lehűteni 1 téren nem olyan kis feladat...már a SUN E10000 szervereknél is igen komoly belső áramlásvezérlő rendszer van, pedig ott csak 64db. 30W körüli CPU van. és annak is kell 1 igen komoly légkondis helység. itt nem az a +60W, hanem annak a lehűtése a gond.
  • MuERTe
    Tudod ők, veled ellentétben, gondolkodnak és racionális döntéseket hoznak :))
  • sztavrosz
    Mekkor egy szar ez google! Vegyenek VIA Cyrixet, mert akkor még kisebb a proci hőmérséklete (ahogy elnézem a teljesítményt nagyívben lexarják). Nem tudják, hogy mi a jó! (INTEL, INTEL, INTEL!)
  • mir
    "Na! Szerintem ha az AMD belehúzna akkor hamar egy nagyon nyereséges cég lenne, ugyanis a Clewhammer 64bit és CPU-i garantáltan érős procik lesznek és arra mint látható már a komoly felhasználási területeken is lenne vevő! (na nem mintha az AthlonXP-k teljesítménye miat szégyenkeznie kellene)"
    bármannyire is AMDs vagyok, azért ez túlzás. hidd el, hogy az AMD 3 éve 110%on hajt, így marad versenyben, és nem engedett ki eddig sem, de már nem tud jobban belehúzni.
    a clawhammer teljesítménye garantáltan jó lesz... garancia? ki garantálja? az AMD garantálja? még a szentnek is maga felé hajlik a keze, ahogy a mondás mondja, nem még 1 igen kiélezett piaci versenyhelyzetben lévő cégnek, ami 1 rossz lépéstől csődbemegy.

"Ez az egész egy nagy baromság. Szerverben nem a fogyasztás a meghatározó tényező, hanem a gyorsaság és megbízhatóság. Itt nem notebookról van szó, ahol a fogyasztás meghatározó szempont (lehet). Anyagilag az a többlet, amit a nagyobb áramfogyasztás jelent, azt simán ki tudják gazdálkodni pl. úgy, hogy egy takarítóval kevesebbet alkalmaznak, vagy repire nem fordítanak annyit."
    de, igen. ha 1 cég tud kevesebbet költeni repire, akkor az kevesebbet költ repire, és nem várja meg, amíg valahol lesz majd valami, amit ki kell gazdálkodni. látom még te is csak PCt láttál közelről.
    és még valami: attól, hogy az AMD most csinál 1 64bites procit még nem fogja magát mindenki hasravágni előtte. a mission critical szerverek eddig sem igazán hasznátak még intel processzorokat(bár van ilyen pl. az IBMnek is, de hát az csak nem az igazi...) aminek mission critical szervernek kellett lennie, ott UNIXot használtak, hiába volt lényegesen rosszab az ár/teljestmény aránya, hiába került sokkal többe, bizonyos cégeknek megérte azt a 10*es pénzt is, hogy ha új biztonsági rést találnak, akkor 2 órán belül foltozás, 2 napon belül javítás legyen hozzá, nem pedig 1 hét mentegetőzés, 1 hét beismerés, és mentegetőzés, hogy nem is olyan komoly, aztán meg feledés, majd SPben esetleg javítás.(ala m$ winNT4) bár ennél manapság lényegesen jobb a helyzet, de ha valaki biztonságos rendszert akar, az most is UNIXot vesz. mutass nekem 1 bankot pl ahol win2000 szerver van. esetleg külső(értsD: nem hivatalos) mail szerver.
  • MuERTe
    Azért ez nem egészen így van. Egy 100 gépes clusternél komoly probléma lehet a fogyasztás és az ezzel járó hőtermelés. Nem mindegy hogy 100x63watt vagy 100x120watt! Különösen tekintetbe véve, hogy a teljesítménytöbblet korántsem 2x-es!!!
  • dikki*yysw
    Sztem sem... meg ha gyorsabb mint a többi, akkor nem kell annyi gép, sztem ez így olcsóbb.. :D
  • MuERTe
    Épp csak a teljesítménye kisebb :))
  • DF|Sylvie
    És gyorsabb is :)
  • Tomcat.no1
    Na! Szerintem ha az AMD belehúzna akkor hamar egy nagyon nyereséges cég lenne, ugyanis a Clewhammer 64bit és CPU-i garantáltan érős procik lesznek és arra mint látható már a komoly felhasználási területeken is lenne vevő! (na nem mintha az AthlonXP-k teljesítménye miat szégyenkeznie kellene)