Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Európában átlag 7% körül van az Opera.
Nálam soha nem hisztizett még - igen, tudom, hogy vannak oldalak, amelyek nem mûködnek rajta jól, de ez betudható a slendrián oldalkészítõknek is, akik nem figyelnek arra, hogy szabványhoz vagy ajánláshoz illeszkedõ oldalt készítsenek, akkor az mûködne az összes nagyobb böngészõn lendületbõl. Emellett az Operánál is keményen dolgoznak azon, hogy a látogatott, de szabványokat nem támogató oldalakat meg tudják jeleníteni.
Az alap usernek eszébe se jut amúgy, hogy a kék E betûn vagy a piros rókán kívül (amelyiket feltette neki a szomszéd pistike) van Internet. Nem foglalkozik alternatív böngészõkkel, nem is tud róla, hogy létezik ilyesmi - ha meg egy oldal hülyén mûködik, azt letudja azzal, hogy "elromlott az internet". Persze emellett az Opera marketingje vacak, de õk egy elég kispénzû cég a Microsofthoz, Applehoz vagy Google-hoz képest (akik a Chrome fejlesztése közben pénzelik a Mozilla foundationt is).
Pont errõl volt-van egy hosszú vita a Magyar Opera blogon, de világmegváltás ebbõl se lesz 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Operát tényleg kevesen használnak ez tény fõleg azok miatt amiket pl nálam mûvel. Egy alap user szted micsinál mikor hisztizni kezd az opera hogy ez nem tetszik meg az? Azonnal vált FF-re aminek minden tetszik-. Sztem az opera programozóknak is neki kéne állni csinálni v-mit és nem jajongani... hogy jajj nem népszerû.(úgy tudom egész európába)

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
Elsõsorban azért nincs, mert az Operának nincs pluginrendszere, mint a Rókának vagy az IE-nek.

Másrészt azért nincs, mert nem tudják, hogy Európa keleti oldalán milyen sokan használják (kivétel Magyarországon - de Oroszországban például piacvezetõ).

Egyetlen egy oldal van, amit más böngészõbõl kell használnom, az a bankom online felülete, õk azt reagálták, hogy elenyészõ azoknak a száma, akik Opera alatt használják az oldalt, így nem prioritás számukra a mûködés - persze, hogy kevesen használják, ha nem mûködik 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
MB-hez van FF plugin a gyártó oldalán 😊 Csak tudnám opihoz mért nem .

És neked behoz minden oldalt amitz nézel ?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
mindenféle bõvítmény telepítése nélkül böngészõ, levelezõkliens, torrentkliens, webszerver, irc-kliens, van benne tartalomszûrõ, egérmozdulatok, szabadon konfigurálható kinézet, kényelmes használat, lassú nethez Turbo, meg ki tudja mi mindent felejtettem most ki... nekem ez elég, nem vagyok behalva tõle, de így egyben csak ez mûködik (plusz egy régi gépen is pörgõs, gyors - nincs túl nagy gépigénye)

Mobimouse-t nem ismerem, de a sztaki szótár oldalán van egy leírás arról, hogy azt hogy lehet beleintegrálni.

Airbus A380
amúgy köszi 😊

De ha már itt vagy. Az operások miért vannak annyíra behalva az operától, ? (nem kekeckedés!!! csak az opsok külön faj 😊 de nekem most semmi extrát nem nyújt sõt... )

Airbus A380
És a mobi mouse val nem lehet összehozni ?

Dzsini
sajnos a Hotmail problémás, néha mûködik (ha sikerül a furán megírt kódot áterõltetni a motoron), néha nem (amikor megint módosítanak a felületen, az ajánlásokat egyáltalán nem követve).

A zindexfórumhoz meg nézd meg hány kapcsolatot enged az FF és az Opera, valamint hogy milyen tartalmak vannak letiltva benne itt és ott, amiket az egyik böngészõ lekér, a másik pedig nem.

A sebességgel kapcsolatban meg mit értesz? A neted sebessége nem a böngészõn múlik. A javascript engine tényleg gyorsabb az új Firefoxban, az általános renderelési sebességben meg észrevehetetlen a különbség a böngészõk között. Az, hogy te melyiket érzed gyorsabbnak attól is függ, hogy milyen gyakran frissíti letöltés közben a képernyõt - ezt viszont a beállításokban meghatározhatod az Operában.

Airbus A380
Na meg gyorsnak se épp olyan szuper gyors ahogy hírdetik. Ebbe is van seb mérõ meg a FF-be is utóbbi nálam sokszor gyorsabb.

Airbus A380
Hali hosszú FF-zés után újra operázni támadt kedvem, de.... hm... az opera nem nyit megy 1 csomó oldalt. A hotmailt 1 általán nem, az index fórumra 10-edszeri próbálkopzásra enged be (FF rögtön!!) és hasonló finomságok. Ez miért van ?

Penge4
Kapcsold ki az Opera Turbo-t.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Sziasztok!
szép is,gyors is az új Opera..csak egy apró részlet nem tetszik az egészben..A letöltött képek minõsége..
Dzsini
ja, én olyat nem látok <#zavart1>

pyrohun
ááá, a hirdetések lesznek azok! 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
nekem konkrétan most ez a topic is nyitva van egy tabon és ezt is megpöttyöte az elõbb...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
itt talán a chat? ha meg van nyitva az olvasatlan levelek egy tabon, azt tudom, hogy megpöttyözi ha frissül...

pyrohun
lehet, mondjuk sok ilyen oldal van, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. pl. sg is ezt csinálja 😊

Dzsini
azt nem tudom - lehet, hogy automatán újratölt valami javascript az oldalon? (ajaxos oldal például mint a GMail)

pyrohun
de sokszor van olyan, hogy meg van nyitva fél óráig egy tab és mejeleink a pötty, ilyenkor refresh volt a háttérben?

Dzsini
azt jelenti, hogy még nem láttad az oldalt, és azóta betöltött teljesen (pl. a háttérben megnyitott tab elkészült és még nem nyomtál rá) - régebben skinfüggõen vastagította a betût vagy átszínezte egy kicsit, most ezt találták ki, hogy a visual tabok mellett is jól látszódjon.

pyrohun
A legeslegújabb 10-es betában a tabok jobb felsõ sarkaiban néha megjelenik egy fehér pötty. ez mit jelent? hogy közben frissült az oldal?

Semmi, google segített.
Hello, új vagyok az operában. Azt hol lehet beállítani, hogy a torrent fájlokat ne az opera akarja letölteni, hanem az µtorrent nyissa meg?
Zsír, kösz!

Dzsini
nem tudom, de ha lenyomva tartod a shiftet közben, akkor úgy nyílik.

Azt be lehet valahol állítani, hogy a kijelölésen jobb klikk / google keresés új lapon nyíljon meg?

Dzsini
akkor valami a skinnel volt 😊 ennek örömére van új weekly is

Újrahúztam és most már tök jól mûködik 😊

Basszus 😞
Lehet újra kéne raknom teljesen?<#pardon1>

Dzsini
passz, nálam teljesen jól néz ki a speeddial az alap skinnel is (nincs ilyen nagy keret rajta)

még mindig semmi ötlet erre a csúnyaságra?

Dzsini
közben megtudtam: nincs benne Unite.

Dzsini
van benne Unite? ha nincs, megvárom a Desktopteam-es buildet.

lck
Opera 10 beta3
Elsõre nagyon korrektnek tûnik.
Másnál is így néz ki a default skin a speeddialnál? Ha nem, akkor miért nem?<#help>

Tényleg ki volt ikszelve, bár nem értem hogyan, én hozzá sem nyúltam. Köszi!

zyppy
Haladó>Tartalom>Animált képek engedélyezése?

Kb 2 napja nem mozognak a gifek. Mi lehet a baj?

Ezt a facebookon játsza velem

jhetedikj
Nekem simán jó minden,olyan problámám volt,h nem akarta lejátszani a videókat,de már megoldottam.😊

anno 1987

zyppy
volt-e olyan problémája valakinek, hogy nem tudott belépni youtube-ra és bejelentkezésnél mintha csak frissült volna az oldal?

Shep
Kösz, a winamp nem létkérdés, meg vagyok nélküle, csak gondoltam ha nekiállok akkor legyen meg minden ami most a FF-ban van.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
gesture-ok az Operában voltak elõször, onnan vette át a többi 😊 csak csinálj egy gesture-t, és rá is kérdez, hogy akarod-e használni.

idõjárás minialkalmazásként van, http://widgets.opera.com/ itt nézz körül, "idõjárás" vagy "weather" szóra keresve válogathatsz.

winamp kezelés nincs, de a winampnak lehetnek globális irányítóbillentyûi, azzal másik irányból megközelítheted a dolgot.

Shep
Mivel kezdem unni a firefox szarakodását, ezért úgy gondoltam elkezdek szétnézni milyen más lehetõségek vannak a böngészésre és mivel az operaról többnyire jót olvastam adtam neki egy esélyt. Elsõre jónak tûnik, gyors meg minden, de szeretnék olyan kényelmi funkciókat belerakni mint pl. egér út -hoz különféle parancsok rendelése, amit firefoxnál az easy guesture megcsinált, + idõjárás elõrejlzés, winamp kezelés stb. Ilyenekre van lehetõség, vagy ez csak hiú ábránd?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

A legújabb operát még nem szedtem le, de kösz, meg fogom nézni, de most mennem kell.

Dzsini
akkor lehet, hogy újabb Operához való password recovery programot kell próbálnod (ezekszerint változtattak rajta) - sajnálom, nem volt rá szükségem az elmúlt pár évben.
keress rá ilyesmi nevekkel, hogy opera recover password - hátha találsz valami jót

XP-t használok, de nekem ez a program nem sokat segített. Mindössze egyetlen elmentett oldal adatait bányászta ki, és a jelszó ott is üres maradt. Tehát nem sokra megyek vele.

Dzsini
azért írtam be, hogy meglegyen mindkettõ (én se tudom mit használ 😊 )

sry, nem használok Vistát.

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

Dzsini
Vista alatt x:\Users\Neved\Appdata\Roaming\Opera\Opera\wand.dat