Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát pedig kéne lennie, nem? Például kitöltök egy search formot és ha elkezdek beírni egy P betût, akkor lenyílik egy kicsi "fül", egy fehér mezõ, ahol ott van a "Péter" név, mert azt már kerestem régebben. És akkor ugye nyomok egy le gombot és egy entert és be van íva a Péter.

Régebben a Googlenál is megjelent minden "past search", ha lenyomtam egy olyan betût, amellyel a múltban már kezdeményeztem keresést. Csak aztán a Google ennek helyére behozta a Suggestionst.

Nem kéne ilyesminek lennie? Nagyon rég használtam más böngészõt, de úgy emlékszem, hogy máshol voltak ilyenek.

Dzsini
ilyen funkció nincs, a jegyzetek vannak, ahova el lehet tenni szövegeket.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nálatok sem mûködik az, hogy egy bizonyos szövegmezõben megjegyzi a múltbeli kifejezéseket, pl a keresõk rubrikája?

Dzsini
értem én, de minek töltöd le kétszer ugyanoda Operával és utorrenttel is? Persze, hogy kétszer lesz meg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ugyanarról (!) a torrentrõl van szó!!!
A "utorrent build:15772". -ez is; túl_friss.

Dzsini
természetesen ugyanaz a filenév nem lehet mindkettõnél - az egyik valamilyen más filenévvel mentette el (egy szóköz van a végén például). De ez szerintem nem az Opera vagy az uTorrent hibája.

Sector_Editorral nem néztem bele a HDD-be! -annyira nem is érdekelt, hisz mindkét cégnek akartam szólni e problémáról.
Látszólag tehát: Ugyanabban a Mappában(!) tökre_azonos(-nak tûnõ) 2file-név is található (100%-ban okay és 14%-ban is kész esetekkel).
Az egyik persze biztosan, hogy: "kamu" ! -de; melyik is "viccelt" ?

Dzsini
lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem a kérdést: mi az, hogy kétszer szerepelnek a fájlok?

Az Opera belsõ torrentkliense és az utorrent külön kezeli a dolgokat, vagy az egyiket használod, vagy a másikat. Nálam be van állítva, hogy egy .torrent filera rányomva automatikusan továbbadja azt az utorrentnek, ami az elõre megadott könyvtárakba elrendezi a dolgokat.

Problémát véltem tegnap felfedezni az Opera_10_Beta3 és a utorrent1.83 kompatibilitásában! (-a 9.64 esetében még kompatibilisen folytatható volt a letöltés a utorrent1.81 szerint.)
A Fájlnevek most tehát "kétszer szerepelnek" ugyanabban a könyvtárban!!!

Segítsetek légyszí', mert sajnos nem tudom Õket errõl értesíteni.
Köszi.

Airbus A380
Ok 😊

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
persze, attól, hogy a User Agent válasznál mást mond, a belsõ rendszer ugyanaz marad (de ez így van minden böngészõnél, attól, hogy másnak hazudja magát még nem fog másképp mûködni, csak a szerver küld(het) más adatokat neki).

Airbus A380
Hehe az indexnek ie-nek hazudja magát és bejött <#mf1>

Attól hogy IE-nek vagy FF-nek hazudja magát még mûködik a védelmi rendszere ? Azért kérdem mert állítólag ha FF-t IE ként nyitjuk meg az IE lesz a FF védelmi rendszere nélkkül. Opera biztonságos álcázva is ?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
A béták legalább olyan stabilak és biztonságosak, mint a végleges változatok. De az eddigi sebezhetõségek is olyanok voltak, hogy nem volt rá valódi oldal, ami kihasználta volna - átlagos böngészés közben nem futsz bele ilyesmikbe (hozzá kell tenni: más böngészõk hibáiba sem).

Aki meg különleges biztonságra meg névtelenségre vágyik, azoknak ott az OperaTOR

Airbus A380
A béta is ?

Dzsini
http://secunia.com/advisories/product/10615/?task=statistics
jelenleg nincs rajta ismert biztonsági rés, idén összesen márciusban volt 1 riasztás, amire 1-2 napon belül kiadták a javítást. (2008-ban 10)

az egyik legbiztonságosabb böngészõ, pontosan amiatt, mert zárt a kódja, nincs plugin rendszere és kevesen használják.

Airbus A380
Az opera mennyíre biztonságos ?

Airbus A380
Az elsõ kettõ nálam is 😊 fõleg apluginek miatt én használtam kb tizet.

Ability
+ ott van fícsõrnek hogy 15 mp alatt indul el, és fél nap bezárás nélkül felzabál 2 giga ramot. Még Linux alatt is hajlamos volt rá, egészen addig, amíg a rendszer hagyta neki. Win alatt meg korlátlan uralma van. És ez nem bug, ez fícsõr. 😄

Najó, az új Foxyk már nem annyira vészesek, csak ha már valakinek tökéletesen egyszerû, fapados böngészõ kell, akkor én egyértelmûen nem a FireFox-ot ajánlanám. Chrome lehet "buta", de amit tud azt jól tudja. És nem tud kevesebbet mint az FF alapjáraton. Fõleg az új daily build-ek nagyon szépen felvarrták a ráncokat a kezelõfelületen. És szinte biztos vagyok benne, hogy a Chrome nem lesz instabil és olyan rohadt lassú az addonok mellett sem. Sosem tudtam megbarátkozni az FF-el, komolyan, hány évet kellett várni, hogy ki tudjanak tenni egy rohadt új tab gombot a lapok mögé? És komolyan, lévén jó Mozilla programnak jó lassú, zabál, az összes Mozilla program ilyen, Thunderbird is, komolyan ez egyfajta szabvány náluk. Szóval eléggé FF ellenes vagyok, sok dolgot nagyra tartok benne, de nem a falhasználói élmény, vagy a kezelés egyszerûsége. Legjobban Safari 4 tetszik OSX alatt, mert ott exposéval van értelme az új ablakban nyitott linkeknek is. Win alatt tragédia nekem, de amúgy elismerem, hogy nagyon jó böngészõ. Opera, Safari, Chrome, ezeket mind nagyra tartom, FF kiesik ebbõl a körbõl, pedig meg tudok barátkozni akármivel. Az új FF már azért kényelmesebb, szóval lassan újra lehet definiálni a róla alkotott képem, fõleg ha kijön a 4-es verzió az új kezelõfelülettel, az tényleg nagyon bejön. Hiába Chrome koppincs, valahogy van benne egyediség, és végre ésszerû és kényelmesnek tûnik.

Na téma OFF
lck
Összességében, ha értékeljük a böngészõket. Nem egységsugarú user szemmel, hanem úgy hogy az ember több éves tapasztalat után mond valamit. A szolgáltatásaikat, a kézreállóságát, a kezelhetõségét, a megjelenését figyelembe véve.
Nálam a sorrend:
1. Firefox
2. Opera
3. Chrome
Dzsini
És a túlnyomó többségnek bõségesen elég ez - ott a Firefox, alapból elég fapados az is, mégis 10% alatt van azok száma, akik egyáltalán valamilyen plugint használnak benne. Lehet kedvenceket csinálni, van rajta visszagomb, mûködik a keresõ meg a youtube. Mi kell még?

Ability
Elvileg Win alatt már van a Chromium-ban elég régóta, Linux alatt nem is kerestem, úgyis csak szarakodás van vele Compiz miatt. Amúgy tény, hogy az Operának van a legszebb, legjobb simított görgetése, bár a 10-esben megint újradolgozták, nekem tetszett a 9.5-ben megjelent variáció, amikor kicsit úgy túlsiklik. De amúgy finomságra tényleg a legjobb, pl. ami az FF-ben van az kimondottan irritál. Amúgy nekem Ubis Chromiumban simított görgetés nélkül is valahogy olyan szépen siklik, nem darabosodik mint FF alatt. Helyesírás ellenõrõ van benne, alapból még nincs benne a magyar, de bele lehet tenni. Az elõször lementett cuccra csak annyit, hogy bár nem lenne rossz egy open gomb, azért nagyjából pótolja, hogy be lehet állítani filetípusoknak, hogy auto hova mentse, és rögtön nyissa is meg, szóval akár még gyorsabb és hatékonyabb is ez. Reklámblokkoló az olyan, hogy nincs nagy igényed vele, de a legtöbb ember szarik rá, szóval annyira nem létszükség, csak a hardcore FF-esek szoktak rá nagyon az ehhez szükséges addonokkal, és mint lentebb is írták, az emberek 90%-a szinte semmilyen beépülõt nem használ. Amúgy meg lehet oldani, csak kicsit macera, kb annyira, mint scripteket betenni Operába, hogy zsugorítsa a képeket. Egyébként meg ez egy érdekes kérdés, mert akkor vajon a Google a saját hirdetéseit is blokkolná, ami szinte minden oldalon jelen van?
lck
AKKOR IS FAPADOS 😊)))
(még)
Dzsini
ez már inkább a Chrome topicba való (valahol itt a környéken van az is 😊 ) - de a plugintámogatással (ami jön) a reklámügy meg lesz oldva (bár pont a Google nem fog ilyesmit olyan könnyen adni), a lementés-futtatás meg 1 klikkel több, mint a sima futtatás (az is letölti, csak egy temp mappába, és rögtön elindítja)

lck
Nem tudom - nekem alap hogy legyen a böngészõben simított görgetés ( idegesít ahogy szaggat felfelé ) - ma már alap lehetne a helyesírás ellenõrzés - aztán nem igaz hogy elõször le kell menteni valamit , utána nyitom meg az alkalmazással - vagy pl. normális reklámblokkolás. Ezek nálam alapok. Túl igényes vagyok ?
Dzsini
Hát igen, a kezelõfelületre ráférne egy rendes gatyába rázás - az új skin egészen korrekt (látszik rajta amúgy, hogy OSX-re koncentrál fõleg Hicks), de az kevés - gombok, beállítások, satöbbi rendberakása még várat magára.

Ability
Ugyanakkor izgatottan várom, amikor eljön az Operásoknál az az idõ, amikor modernizálni akarják majd a kezelõfelületet. Nekem nem sok bajom volt vele, de látván az új FF 4 mockup-ot, igazán megtetszett nekem. Operások meg kísérleteztek már hardveres gyorsítással kezelõfelület terén, izgi lesz ha majd olyan téren is tudnak valami innovatívat alkotni, mert amúgy az Operára ez nagyon jellemzõ, és kimondottan várom, hogy hátha újradolgozzák a Linuxos kiadásokat, és elszakadnak végre QT-tõl, ami úgysem fog megtörténni, lévén hogy GTK-sok FF-t fogják mindig is a "Gnome" böngészõjének tekinteni. Amúgy az OSX-es Opera nagyon szép, múltkor kipróbáltam, nem tudom Lixuxon miért nem tudnak kicsit igyekezni.
Ability
Miért nem? Én Linux alatt használom Chromium daily build-eket, teljesen jó, nekem kimondottan tetszik, hogy szinte már túl egyszerû. Windows alatt Operát használtam, Linux alatt az nem GTK natív, így a Chromiumot választottam. Win alatt is volt idõszak, amikor Chrome-t használtam, szerettem, teljesen jó volt. Aztán az Opera 10 bétáknál szoktam vissza Operára. Szerettem az email kliense miatt. Szerintem ez csak igények kérdése, nem mindenki akar teljeskörû webeszközt használni, nem mindenki fog IRC-re menni vele, stb. Van akinek elég csak egy fapados böngészõ, azt jólvan. Amúgy meg Chrome-ra nem sok panasz lehet, Webkit motorra épít és FF JS motor van benne. Elõbbi (Safari 4-ben) a leghatékonyabb és legfejlettebb, leggyorsabb (bár a Chrome-ban egy kicsit régebbi verzió van), utóbbira meg nem mondok semmit, mert mindent elmond. A Chome az egyik legfejlettebb böngészõ, sebesség, renderelés, szabványtámogatás. Akinek nincs szüksége külön extrákra, csak netezni akar, annak nagyon is jó választás. A legjobb amúgy Safari 4 lenne, csak elég sok idegesítõ faszsága van. Amúgy meg a Chromeium-ból én egy teljesen elõrehaladott build-et használok, ez már teljesen át van cicomázva és van addons támogatás benne, szóval FF nyomdokaiba léphet majd valamikor.
Dzsini
azért remélem a véglegesbe bekerül a Unite 😊 meg azt mondták, még pár meglepetés várható.

lck
béta3 teljesen stabil, elmehetne véglegesnek
Dzsini
a bétát bátran, a 10 beta 3 nagyon stabil, és nem tudni mikor jön ki a végleges belõle - ez publikus, nem kalandvágyóknak ajánlott heti build.

Airbus A380
Béta progit sose mertem használni mindig megvártam a teljeset.

Dzsini
helyesírás ellenõrzõ (magyar is) van a 10 bétában.

Airbus A380
Ennek kéne megszûnni hogy operával nem mennek dolgok és népszerûbb lenne.... Én kitartó vagyok de pl mást lehet elkezd szivatni az index fórumnál vagy a hotmailnél és már vágja is kifelé az opit.

Meg ami még sokaknak hiányzik az opiból az a helyesírás nézõ. Sokszor hasznos. nekem is hiányzik. <#hawaii>

Dzsini
mostanában elõzi meg az Operát Magyarországon.

1084re: http://magyaropera.blog.hu/2009/04/02/hasznos_felhasznaloi_javascriptek_operahoz

Airbus A380
Tudom lehet nagyítani a képeket meg ilyesmi de mégis kényelmesebb ha 1 nyomásra a képernyõre igazitja.

Airbus A380
Mondom talán 5 percig bírtam a látványát..... porzott mikor leszedtem <#mf1> Pedig elképzelhetõ hogy népszerûbb lesz. (fõleg ha minden site-ot behoz elsõre mint a FF) Tegnapm pl azt hiszem a kenworth oldalát nézegettem mikor a képekre nyomtam közölte a böngészõ unsopprted browsrer (opera)

lck
Ha a fapados Chrome népszerûbb (lesz) az Operánál akkor arra tényleg nincs mit mondani.
Airbus A380
A chrome-ot vasárnap kipróbáltam kemény 5 percig muszkoráztam aztán már töröltem is le 😄

Airbus A380
Hogyan????

Dzsini
Ezt Opera userJS is megcsinálja, nekem is bent van 😊

Dzsini
A Firefox használók maximum 10%-a használ 1, 5%-a 2-nél több plugint. Nem emiatt használják, hanem amiatt, mert mindenhol ezt hirdetik, hogy ez a jó, és bõvíthetõ, és biztonságos, és tyû. Az egységuser ezt elhiszi, soha nem tölt le bõvítményt, nem jár olyan oldalon, ahol a biztonsága veszélyben lenne. De örül neki, és használja. Vagy most felteszi a Chrome-ot, mert a YouTube-on azt reklámozzák, és ha a Google csinálja, akkor rossz nem lehet. Szó sincs igazából tudatos döntésrõl.

Airbus A380
Ez igaz a FF-rõl az ért is nehéz átszokni mert kismillió extra van hozzá ami néha elég hasznos,. Nekem operából rettenetesen hiányzik a képek képernyõhöz igazítása. Ezt FF plugin megcsinálja.

Dzsini
Az Opera 2005 óta (kb. a Firefox 1.5 idején) teljesen ingyenes, de látod, még mindig ez van a fejekben meg a köztudatban. Itt a marketinggel van baj (de azzal bõséges), a felhasználói felülettel (nem a skin, az egész), valamint azzal, hogy hogy nincs mögötte a Google médiagépezete, mint a Firefox és a Chrome mögött (ha már állandóan a rókához kell hasonlítani, míg az böngészõ, ez meg teljeskörû internetes eszköz, mint például a Seamonkey).
De ez is csak szócséplés, ettõl még nem fognak "megtérni" sokezren 😊

lck
Én a FF-ot az Operával szemben kizárólag a kiegészítõk miatt használom.
Régebben az Operával kezdtem, amikor megjelent a FF kipróbáltam. Elõször nagyon szokatlan volt de a kiegészítõk miatt tovább használtam.
Jelenleg szerintem az Opera szebb meg ugye gyorsabban is indul. Ezért fenn van most is a gépen. Ha gyorsan akarok valamit megnézni akkor azt használom.
Szerintem az Opera az Explorer használóknak lenne jó alternatíva, aki nem akar benne variálni, ( kiegészítõket próbálgatni) csak az adott lehetõségeket használva böngészni. Csak éppen ez a baj hogy akinek az Explorer is jó az nem fog alternatív böngészõt keresni. Ezért nem terjed eléggé.
Nem hinném, hogy ez az oka, szerintem a marketinggel van baj, mert nincs elég pénz. Ráadásul, ez még akkor volt, amikor Firefox még egyáltalán nem volt tényezõ, tehát nem volt az, hogy fújopera, fizetõs, inkább az ingyenes Firefoxxal tolom.

Airbus A380
Azért az elterjedség hiányáról az operát csinálók is tehetnek.... mivel nagyon sokáig fizetõs volt (azt hiszem ingyenmindig az 1-el régebbi verziót adták) míg a FF a kezdetektõl mindenkinek elérhetõ.

Airbus A380
Köszi.

A FF-hez van valami addblock izém, nem tudom mi egy opera fan ajánlotta még régen aki állítólag jól ért ehhez hogy legalább ezt tegyem fel ha már mindenképp FFkell-

Dzsini
nézd meg a nyitható kapcsolatok számát Operában (eszközök - beállítások - haladó - hálózat), és azzal próbálj meg kicsit játszani, hátha valahogy betalál
másrészt nézd meg, hogy tartalomszûrõben van-e valami FF-ben (adblock vagy ilyesmi), ami itt a beépítettben nincs - lehet, hogy ezek közül akasztja meg valami.
a sebességélményhez pedig ugyanott a beállításokban a haladó - böngészés-ben állítgasd az újrarajzolási tempót.

Airbus A380
Pont ez miatt van operám 😄DD vasárnap valamiért oda tévedtem aztán mondom régen volt már fenn uccu neki 1 kicsit 😄 de....

na mindegy nem találom amit az index fórumhoz írtál. Leírnád légyszives hogy mit hol kell néznem ? ( és ha be tudok lépni az index NASCAR topikjába elsõre és nem 20adszorra meghagyom az opit 1 kicsit <#email>)