Opera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az egyesült államokra és nyugat-európára pedig fokozottan igaz az, hogy azt használják, ami ott van az asztalon - lásd az IE6 jelenléte mai napig.
Ez "ellen" jött létre anno a Firefox megjelentetése, ami a "mi biztonságosak vagyunk, az IE pedig nem" óriási reklámozással (és a Google sokszáz millió dolláros támogatásával) megvetette a lábát igen korrekt módon (az, hogy az elterjedése miatt mostanra versenyez az IE-vel a biztonsági rések számában, az pedig senkit nem érdekel, megtanulták, hogy "a Firefox biztonságos" - ). A Chrome meglovagolta a Google sikerességét, elkezdték a YouTube-on, a GMail-ben, mindenhol reklámozni - sokan kipróbálták, és rájöttek, hogy nagyon nincs szükségük mindarra a bonyolult kezelõfelületre, amivel a többi böngészõ fogadta. Jó mozdulat volt, az új Firefox, a 10.5-ös Opera, a Safari és a leendõ 9-es IE is átvette a menü levételét, a címsorba helyezett tabokat, stb.
A mostani generáció 5 nagy böngészõje (IE8 - talán 9, pletykák vannak róla), Opera 10.5, FF 3.6, Safari és Chrome4 mind kényelmesek, használhatóak az átlag felhasználónak, így a böngészõválasztón az ikonjuk ismertségétõl és a prekoncepcióktól eltekintve egyenlõ eséllyel indulnak.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Most pl elértem nála hogy vsnnak fülek full képen de amint új ablakot vált (akár a webhely is) vissza ugrik normál-ba az új ablak ez pl számomra idegesítõ mert ha bekapcsolom a böngit és full-ra állítom azt akarom hogy minden megnyitott oldal fullos legyen.
ez mostr csak az én példám ez nem általános mert ugye sokan még csak azt se tudják hogy a böngészõket így is lehet használni.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
A babrálás meg - ebben igazad van. De aki elõször használ valamilyen böngészõt, akkor az megszokja valahogy - én több, mint 10 éve Operát használok elsõdleges böngészõnek, nekem eszembe se jut, hogy kellene teljes képernyõn felülre ez meg az - aki máshoz szokott, annak esetleg hiányzik. Nekik megvan a lehetõség arra, hogy megoldják - és nem kell hozzá összetett google-fu, hamar megtalálható a megoldás. Persze, kényelmesebb lenne, ha lenne a beállítások közt egy lenyíló menü, hogy milyen teljes képernyõ módot szeretnél - de akkor megint jönne az, hogy túlbonyolítják, mert ez is minek bele...
A böngészõválasztás meg mindig inkább a divatról szólt, nem arról, hogy valakinek jó-e vagy sem... ott a Chrome, egyszerû volt, mint a faék, nem tudott semmit, és pont a Firefoxtól szipkázta el a legnagyobb felhasználói bázis, amelyik arról híres, hogy agyon lehet bõvítgetni. A legtöbben azt használják, ami a gépükön alapból van, ezért is harcolták ki a böngészõválasztót a Windowsokra (és ezért rohannak a 10.5-el Operáék), mert az új felhasználók közül sokan lesznek, akik a szép piros O betût választják elsõ böngészõjüknek. És a 10.5 tud minden olyasmit, amire egy átlag felhasználónak igénye van - így remélhetõleg sokaknál megmarad.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Ezt te is tudod hogy ezt hozzák fel szinte a legnagyobb hátrányának hogy babrálni kell vele mind most is. FF-be elég volt 1 F11.
Na mindegy nem izgat használok FF-t vagy Chrome-t
Az Opera régóta a testreszabhatóságról szól, arról, hogy ha szükséged van rá, akkor rengeteg dolgot meg tudsz oldani új gombokkal, stb.
Ja, és mind az Opera, mind a Firefox, mind a Chrome a HunSpell rendszert, és a hozzá kiadott magyar nyelvi csomagot használja 😊 - innentõl, hogy melyik a "jobb" kicsit kérdéses 😉
(nekem pedig nincsenek barátaim itt az SG-n, fórumozótársaim vannak - és nem szeretem, ha bunkó módon kommunikálnak a nekem kedves topicokban)
Na de komolyan engem még különösebben nem zavart sõt hasznomra volt hogyha akartam elõjött a menü mindenféle trükk nélkül.
Felhasználó barát<#rolleyes>#rolleyes><#eljen>#eljen>
A helyesírás ellenõrzõröl máshol is hallottam már panaszt hogy az FF-é jobb.
Teljes képernyõn nagyon jól el lehet lenni a fenti kettõ nélkül - F2-vel vagy Shift+F2-vel kapsz billentyûzetrõl címsort, ahova lehet gépelni, egérrõl meg egérmozdulatokkal dolgozol - igazából csak megszokás kérdése, én sokszor lusta vagyok egérhez nyúlni - fõleg fórumozáskor mindkét kezem a billentyûkön van, ilyenkor minden megy onnan (persze a régi, egygombos billentyûparancsokkal).
(ez hivatalos figyelmeztetés, úgyhogy következõre büntetõpontok jönnek - mindkettõtöknek)
A szótár pedig a magyar fejlesztésû HunSpell, az egyik legjobb szótáradatbázist használó ellenõrzõ rendszer. Ha helyesen írsz, a legritkább esetben húz bármit alá 😊 (persze csak szóhelyességet figyel, az elválasztási és mondattani modult nem használja az Opera sem)
De mivel operám volt a legtovább mind közül jó 1,5 évig 1 huzamba ezért ragaszkodok hozzá a nyílvánvaló hiányosságaiu ellenére is.
a stílusos meg csak téged minõsít bár az sg sokak szerint ilyen.....
lehet nem véletlenül mondták hogy ide csak nyugtatóval jöjjön az ember.
Vagy lehet olyan fullscreen gombot használni, amivel kirakhatod a fülsort:
http://magyaropera.blog.hu/2009/02/27/teljes_kepernyos_bongeszes_fulekkel
Itt van jónéhány lehetõség, bármelyik gombot használhatod, csak fel kell húzni a gombjaid közé.
Amint látod lehet , de ezt már a másik fórumon részletesen elmondták hogy kell . Az , hogy nem jutott el az agyadig a te problémád .
Íme :
Egyébként hasonlóan a legtöbb hard core userhez én sem használok sem navigációs gombokat , sem billentyûkombinációt . Csak egérmozdulatokat .
Másik . Magyar szótár már rég van az Operában . Ezt úgy tudod bekapcsolni , hogy mikor hozzászólást írsz nyomsz egy jobb klikket , majd szótárak , szótárak hozzáadása és törlése . Onnan már egyértelmû .
Have a nice day 😉
kíváncsian várom a válaszodat.
Ismétlem fülváltásról és nem nyitásról beszélünk.
Bár nálam nemes 1szerûséggel nem is rögzíti az elõzményeket, no nem azért amire gondolsz hanem mert ha nem tárol megabyte halmokat feleslegesen lényegesen gyorsabb.
(csak úgy mint a FF )
Ja 2005 óta használok megszakításokkal opcsit mielõtt lúzernek néznél .
következõ nyitásnál beállítom, hogy mostantól minden új cookie-t töröljön, és máris nyugodtan lehet nézelõdni...
az meg, hogy kényesebb oldalakat nézek - saját gépem (saját böngészõm), azt csinálok rajta amit akarok.
a legtöbb oprendszer ma már több felhasználós, ha nem akarod, hogy lássák mit csinálsz, jelentkezz ki.
Idióta kérdés, persze hogy nyit. 😄
Ha új ablakot akarsz nyitni akkor ctrl+n.
http://goo.gl/gd6Zi5
We didnt start the flame war...
Azt mondja nem szar a gépe , de ... (idézet a Chrome (nem a Firefox !!) topikból : )<#mf1>#mf1>
# Ízlések és pofonok szerintem túlélhetõ az a negyed perc.
2010. feb. 13. 12:43 | privát | válasz erre | #1344
Azt nekem gép bekapcs. után az elsõ indulásnál csinálja utánna általába elindul 5-10mp alatt
Válasz 'Shep' üzenetére (#1343)
forever Tennis
nascar.com
2010. feb. 13. 12:29 | privát | galéria | válasz erre | #1343
Félre érted nem ezzel van gondom, hanem a chrome/opera betöltõdik pár mp alatt, addig a fájerfoxnak kell 20-30 mp is, bár már javult a helyzet, mert 2.x-es veziónál volt amikor majd 1 percet is várnom kellett. Mindenesetre azért megnézem azt amit linkeltél. köszi.
Na , mindegy . A lényeg az , a helyesírás-ellenõrzõt nem használja ( lehet kikapcsolja , hátha gyorsabb lesz ). Most , hogy átmásoltam amit ügyködött az Opera felét aláhúzta 😄
Nincs 20 hozzászólás, hogy ajánlottam.
Linkification addon http-vel kezdõdõ szövegeket linké alakítja
C:\Documents and Settings\usernév\Application Data
errõl nem tudtam, hogy ott is lehet :S 😞 , de itt megtaláltam :]
nagyonnagyonnagyon szépen köszönöm :*
Vista/W7:
- C:\Users\usernév\AppData\Local\Opera
- C:\Users\usernév\AppData\Roaming\Opera
XP:
- C:\Documents and Settings\usernév\Application Data
- C:\Documents and Settings\usernév\Local Settings\Application Data
PesSim😛edig érdemes,hidd el....