Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
A pdf-eket is csak azzal a skinnel barmolja szét -> a skin a hibás 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Az opera kezeli rosszul elvileg az átlátszóságot.

Pl. a pdfeket is szétbarmolja. Na mindegy egyelõre másik skint használok: 10.5 clean version.

http://goo.gl/gd6Zi5

Máté94
deviantart.com-ot optimalizálni kéne mert Opere sose tudja betölteni teljesen.....
bojti
Én sem használom jelenleg azt a skint , az átlátszóságon kívül más gondok is vannak vele .
Idáig ez a legjobb build . Rendkívül gyorsan és szépen renderel .

Dzsini
Az nem az õ hibájuk, hanem a Z-Glass skiné - a skin nem hivatalos része a programnak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mien búg van benne? Én azt használom de nálam jó mindenre még a bizonyos videó megosztón lehetne javítani de amúgy semmi gond vele.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

[HUN]FaTaL
Az átlátszóság bugot vajon mikor óhajtják javítani, hogy lehessen használni a Z-Glasst?

Azt nemlehet valahogy megoldani ha kisablakra kattintok szinte minden másodiknál az opera portal jön be nagyon idegesít már nincs valami gyógymód?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

bojti
Új build

Azt hittem ma RC-t kapunk .

As you can see from the changelog, this build has a couple of fixes, and further fixes are expected in upcoming snapshots. At this stage, we are particularly interested in any recent regressions you may find

Ezek szerint nem akarják idõnap elõtt kiadni , csak ha javítottak mindent . Helyes !

Dzsini
végül is az ki is van írva, ha bekapcsolod a blokkolót...

Pethy23
Köszi, a Shift-clickelõs megoldás tökéletes.
Dzsini
shift-el lehet egy elemet letiltani, valamint ha látod, hogy rosszul "találja ki" a szûrendõ adatokat, akkor át is szerkezthetetd. de van hozzá elõre gyártott tartalomszûrõ file is, ez a magyar oldalak nagy részét kipucolja.

valamint, ha ez nem lenne elég, akkor:
http://magyaropera.blog.hu/2009/10/08/adblock_plus_az_operaban
egy összetettebb, de nagy hatásfokú blokkolórendszer - ezzel a reklámok helyét is ki lehet pucolni.

Pethy23
Még valami, reklámokat nem lehet kicsit korrektebben blokkolni, szóval ha rákattintok egyikre akkor ne tiltson le másik 3-at?
Pethy23
Köszi, ez is jobb mint a semmi.
Nekem is nagyon tetszik az új 10.50-es Opera. Nagyon jó kis böngészõ lesz ez.

A Firefox 3.6 indulására igaz már sokat javult, de én úgy oldottam meg a problémát, hogy felraktam a MinimizeToTray Plus 1.0.8 kiegészítõt és így mindig fut a böngészõ a háttérben. Így az "indulás" egy pillanat mûve. Ja és persze virtuális memória is ki van kapcsolva.

Dzsini
ez az egyik leginkább hiányolt feature - azt lehet helyette, hogy elraksz egysoros dolgokat jegyzetbe, azokat feldobja, de oldal szerinti emlékezõ nincs (az új HTML5 webstorage lehetõséggel mondjuk már kiált egy egyszerû UserJS-ért, de nem tudom, hogy van-e már)

Pethy23
Ez nem az amire én gondoltam. Ha egy oldalon keresek az oldalon lévõ keresõvel akkor a firefox ott megjegyzi a beírt régebbi kereséseket.
Van rá egy külön gomb az eszköztárban, egy kulcs. Vagy ctrl+enter.

Pethy23
Opera, hogy jegyzi meg az ûrlapokat? User neveket amik azonosak. Esetleg ha valahol nem maradok bejelentkezve akkor ott miért nem kínálja fel csak a nevet?
Airbus A380
Nekem HOTMAIL-el még mindig nem jó .

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
nem, ilyen funkció (jelenleg) nincs - csak ha a google oldalán a keresõbe írsz, akkor ad ajánlást.
A keresõsávba csak az elmúlt kereséseidet gyûjti össze.

Pethy23
Értem, de ezt akkor nem is lehet orvosolni?
Dzsini
mert nem kommunikál a Google szervereivel mielõtt elküldöd a keresést.

Pethy23
A keresõdoboznál jobb fent ha írok be miért nem írja ki a javaslatokat?
Pethy23
Köszi. Nagyon jó lesz ez a 10.50. A firefox-val az az egyetlen bajom hogy olyan lassan mûködik és én itt leginkább a tabok kezelésére és az indulására gondolok.
Dzsini

Sziasztok van arra lehetõség hogy a google fordítót beépülõ modulként lehessen használni? Mer van egy orosz oldal ahol megjelenik máshol nem valahogy meglehet oldani hogy mindenhol megjelenjen ami idegen nyelvû oldal

lck
Nekem a beta 2 tûnt lassúbbnak.És ez mintha jobb lenne.
De ez egyénileg sok mindenen múlhat.
Annyira nem akarok itt téríteni , de nekem most a Palemoon mindegyiknél jobb.
Máté94
Szerintem most lassult :S
lck
Új build: 3275
Igy elsõre béta 2-nél jobbnak tûnik
Pethy23
Köszi tökéletes! Még valami amire szükségem van az hogy be lehet azt állítani hogy ctrl+1-re ne a speed dial 1.-t nyissa meg hanem váltson mondjuk az 1. tabra, mint fox esetén?
B@ldrick

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Rage47
jobb egér az oldalon és "Megnyitás ezzel". itt ki lehet választani, mivel akarod megnyitni az oldlat
Pethy23
Valamint IE tab létezik Operahoz?
Pethy23
Hogy tudom a gyors hívót beállítani kezdõlap gombra?
Shep
Nincs nekem semmilyen skin.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

bojti
Ha fenn van az aero skin válts Opera Standard-ra . Indítsd újra az Operát és próbáld úgy ! Ha így se menne akkor bug report .

Shep
Arra van valami megoldás, hogy pl. a digisport.hu-n az élõ adásnál a video mûködjön és a lejátszó helyén ne csak krix-kraxok legyenek?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

bojti
Bocsi gyerekek ez a jó link : Letöltés

bojti
Airbus A380
Tartják a 1 hetes határidõt ? (az nemsoká lejár)

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Shep
Köszi.

Dzsini
jobbgomb bármelyik szövegdobozba - (pl. itt a hozzászólásba) - és alul van egy "szótárak" menüpont.

Sziasztok!

Mi lehet az oka annak, hogy ha nincs megnyitva a böngészõ, és a Win7-es Bing gadgetet használnám, akkor kapok egy hibaüzenetet, hogy nem tudja elküldeni a parancsot? Megnyitja a böngészõt, de az oldalt nem.

Ellenben, ha már meg van nyitva a böngészõ, akkor mûködik, de akkor minek használnám? - akkor elég a címsorba beírni a keresett dolgot.

Ötletek?

Shep
Operahoz lehet valahonnan letölteni magyar helyesírás ellenõrzõt?

[HUN]FaTaL
Vagy adatforgalom korlátnál jön még jól, pl. fõként Opera Miniben (nem véletlen ott jelent meg elõször a funkció)

Dzsini
arra, hogy lassú (1 megabit alatt - pl. betelefonálós, vagy régebbi mobilnet) kapcsolaton radikálisan lecsökkenti be bejövõ adatmennyiséget - az Opera szerverei betöltik az oldalt, újrakódolják a képeket (nagyon alacsony minõségû jpeg-ként), betömörítik a szöveget, és úgy kapod meg az oldalt összenyomva.

2 megabit felett már nem éri meg használni, de pl. ha valami kritikus dolgot töltesz le, amellett le tudod csökkenteni vele a böngészés sávszélesség-igényét.

Rage47
nem értem mire jó az opera turbó, ha minden kép homály lesz tõle...
Máté94
Én nem választok, mert már fenn van három is!<#idiota>