Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Nem csak biztonságosnak titulált, hanem valóban jól védett a szolgáltatásuk. Egy ilyen helyen annak is kell lennie, ezt nem vitatom. Ha fel is nyomják õket, valószínûleg a jelszavakat nem tudják majd visszafejteni. Ennek ellenére nem létezik tökéletes védelem, nem létezik feltörhetetlen algoritmus, stb. Szóval ha tõlük tudnak adatot lopni, akkor az minden értelemben véve káros lesz. Jobban mintha valaki megkaparintaná a jelszavadat egy oldalhoz.

Tehát én azt mondom, hogy ha tényleg ennyire félted az adataidat, akkor nekik sem kellene kiadnod õket. Elhiszem hogy motiváltak és minõséget nyújtanak, de ettõl még náluk is elõ fog fordulni elõbb-utóbb valamilyen adatlopás, incidens, stb. Mindenhol ez van. Csak nézd meg a híreket: sikeres támadások a Google ellen, ellopták több millió Facebook felhasználó adatait, feltörik az amerikai kormányzati hivatalok adatbázisait, stb. Persze ez sarkított példa, egy dolgot szeretnék vele jelképzeni: nincs tökéletes biztonság. És minél több adatot adsz ki magadról egy szolgáltatás miatt (lényegtelen hogy kinek), annál nagyobb az esélye hogy rosszhiszemû emberek markában végzi.

Leírom újra: nem ellened fog irányulni a támadás és elég irreális azt mondani hogy biztos ez lesz a dolog végkimenetele. Csak furcsa a helyzet hogy ennyire próbálsz védekezni, miközben egy külsõ fél tárolja az összes kényes adatodat. Le lehet tölteni a Facebook-ról lopott adatokat, sokan megtalálták benne magukat. Ez csak egy elvi játék, nem kell nagyon komolyan venni, figyelmeztettelek erre az eshetõségre is, nem feltétlen fog megtörténni. De többek között ilyen dolgok miatt tudnak ennyi zombihálózatot létesíteni a rosszhiszemû emberek, emiatt van ennyi SPAM. Egy hosszú lista tele email címekkel bizony nagyon értékes manapság. Nem kimondottan a hozzád kapcsolódó adatokkal fognak visszaélni, de a kiszivárgott adatok között Te is ott lehetsz egyszer (mint ahogy lehet én is ott vagyok a Facebook listán). Az ilyen átlagos adatok mint email cím és ip cím pedig a zombihálózatok és hirdetési célokra való továbbadás miatt értékes.

Szóval mit mondok én? Mit csinálok én? Semmi különöset, elfogadom hogy ez van. A LastPass szolgáltatását nem használnám semmi pénzért, helyette van 3 jelszavam különbözõ erõsségû összetétellel. Van egy egyszerû jelszavam az olyan helyekre mint SG, nem nagyon tudnának kárt okozni egy ilyen helyen. Vannak erõsebb jelszavaim a fontos és személyesebb jellegû szolgáltatásokhoz. Prioritást állítok fel fontosság alapján, a kényes oldalaknál más jelszavakat használok, mert itt az SG-n egy kiskaput használva akár hozzá is juthatnának, de így a fontos oldalakat nem bukom be, a többi kisstílû hely meg nem igazán érdekel.

A másik hogy az Opera jelszókezelõje nagyon jó, sõt, a legjobb. A wand.dat állományt vissza lehet fejteni, de ehhez elõször a gépedhez kellene hozzáférkõznie egy támadónak. Innentõl kezdve engem nem igazán érdekel. A fontos oldalaknál nem jegyeztetem meg a jelszavam, a többi mint mondtam nem is annyira érdekel, másrészrõl pl egy Opera esetén eléggé nehézkes lenne hozzájutni, ellopni.
Airbus A380
Szóval akkor te inkább azt javaslod hogy 1-2 megjegyezhetõ kód az összes használt oldalon mimt az hogy biztonságosnak mondott kódok a lastpass adatbázisbaban? (egyébként nem csak én nem tudok 20-30 oldalhoz belépõt megjegyezezni gyanítom evvel 10-8 ember nem is próbálkozik...)

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Gondolj bele milyen károkat tudna okozni a LastPass ha valaki adatot tudna lopni tõlük?! Lenne egy listájuk az általad látogatott oldalakról és az összeshez tudnák a felhasználónév és jelszó párost. Rosszabb mintha egy rosszakaró XY oldalon felnyomja a profilod. Az összes adatodhoz hozzájutnának, még azt is tudnák hogy hol kell használni õket.

Szóval azt kell mondjam hogy kockázat szempontjából a LastPass sokkal rosszabb. Egyrészt célpont a rosszakaróknak, sõt, kimondottan csalogató szolgáltatás számukra. Másrészt ha azt feltörik, akkor minden adatodhoz hozzájutnak. Lehet hogy elkötelezett vállalat és fejlett biztonságtechnikai megoldásaik vannak, de mit tudjuk, tökéletes védelem nem létezik.

Az sem valószínû hogy valaha is célpont lennél egy kellõen hozzáértõ ember számára XY oldalon. Mint ahogy az sem valószínû hogy egy LastPass támadáskor a Te adataiddal akarnának bármit is kezdeni. Az viszont nagyon is valószínû, hogy elõbb-utóbb valaki sikeresen adatot tud majd lopni a LastPass szolgáltatásából, és találni fog e-mail és IP címeket, amiket szépen fel tud használni az egész egyvelegbõl mint "közös és értékes információ minden felhasználónál".

Dzsini: login süti tartalmát lopták el, de ez még a suttyó kategória.
Dzsini
hogy jöttél rá?! most találhatok ki újat... <#vigyor3><#vigyor3>

amúgy itt az SG-n ezért tûnt el a cookie-s "bejelentkezve maradok" módszer, mert a topicfejlécben szabad kódot lehet futtatni, és lenyúlni bármit.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Mért az jobb ha mindenhol 1 valamit írok be amit megtudok jegyezni? Mert hogy 20 külömbözõ kódot nem jegyzek meg az is biztos.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Csak ennek semmi köze a jelenlegi témához, ez egy teljesen más támadási mód. Elég gány oldalnak kell lennie ahhoz hogy munkamenetet egyszerûen lehessen lopni. Nem is igazán bevett szokás, népszerûbbek az inputmezõk tesztelése és kiaknázása.
Penge4
De ha ezt megteszik attól még nem tudják meg a jelszavadat, maximum a mailcímet megváltoztatva (ha az adott oldalon nincs idõréshez igazítva) veszik át az uralmat az acc-od felett függetlenül attól, hogy "1234" vagy "tKfJfl@kjf&8Hu/io_j89u--ioJft4" volt a jelszavad.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Ability
A jelszavakat általában nem feltörni/visszafejteni szokták, hanem valamilyen kiskapu útján módosítani azt a támadó által definiált karakterláncra. Itt az SG-n is volt mód erre anno, azóta javították elvileg, de szvsz lehetne találni újat.
Ability
Érdekes ez a szemlélet. Paranoid módon mindentõl félsz, de egy külsõ oldal számára lazán kiadod a jelszavaidat arra hivatkozva hogy nekik is érdekük védeni. Érdekes szemlélet így manapság, pont amikor a nagy adatlopások idejét éljük. A LastPass sem lesz kivétel ez alól. Ha nem is most, de eljön ennek is az ideje.
Airbus A380
Tehát otthoni gépen be lehet jelölni ? (bár ilyen opciót nem láttam konkrétan iwiw-en.)

Airbus A380
Erre használom én a lastpass-t saját érdekük is hogy védjék az adatbázisukat, tehát gondolom meg is teszik. És így legalább minden 1-es oldalon külön kód van.

Airbus A380
Állítólag ez sem éppen túl biztonságos.

Dzsini
én mesterjelszavazom az Opera wand.dat-ot, így elég csak a mesterjelszavamat elfelejteni, nem kell ilyen bonyolult módszer :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Penge4
Nem. Ez akkor veszélyes, mikor idegen géprõl jelentkezel be. Suli, netkávézó, ilyesmi. Bár ilyen helyen én maximum portable böngészõt használok.

Laceee: Nem tudtad, hogy azért hívják így, mert Ballmer-nek elõny, nem a felhasználóknak? <#eplus2>

ba32107: Akkor tárold papíron "offline" módban. A szobádban egy nagy falba épített, jól látható széf, amit ha feltörnek, akkor találnak egy klingon nyelven írt szöveges térképet, ami elvezeti õket a papírhoz.

Ha idáig eljutott, akkor meg kell találnia a pendrive-ot, amelyen a Hello World.dll fájlból hexa viewerrel ki kell bányászni két különbözõ helyen lévõ, 16-os számrendszerben lévõ kódrészletet, amit átváltva 10-es számrendszerbe megkapja a kérdéses padlólap koordinátáit, ami alatt megtalálja a páncélkazettát, amiben benne van a visszafejtõkulcs, szintén papíron, így már olvasható a szöveg számára is.

Ez már elég biztonságos, de ezt még lehet kombinálni különbözõ nehezítésekkel. <#vigyor>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Dzsini
ezzel nem nehezíted meg annak a dolgát, aki az egyikre rájött :)

lck
Pedig nem olyan nehéz mindenhova egyedi jelszót megjegyezni.

Pl. itt az SG-n:

sg_ValamiQrvanehéz

ugyanez pl. Indexen:

index_ValamiQrvanehéz
Dzsini
én 2-3 erõs jelszót jegyeztem meg, az már elég a fontos helyekre - a kevésbé fontosokra meg van egy szabvány egyszerûbb, ami alapján nem lehet kitalálni a bonyolultakat.

Erõs jelszó és nem tudja senki, nem is mondom meg soha senkinek. Amúgy persze, tudom, nem okos, de nem tudok minden oldalhoz kitalálni, megjegyezni, és megszokni egy fasza jelszót.

Rage47
az nem okos dolog
[HUN]FaTaL
Ott valami más lesz elbaszva, megy Home Preimummal is. Nekem pl. prof van és legal :) Inkább csak nem raktál most fel valamit.

http://goo.gl/gd6Zi5

Úgynéz ki megvan a megoldás, én voltam a hülye, hogy legális oprendszert használtam (W7x64 Home Premium), Ultimate-l semmi baj nincs és a laptop is üzemel. Valódi windows valódi elõny, én megadtan az esélyt, nem kell többet pénzt kiadnom OS-re.
Mindenhol ugyanazt használom.

Airbus A380
off: és hogy a manóba jegyzel meg minden általad nézett oldalon különbözõket?

Nálam is hasonló, csak értelmetlen. Számok, betûk, írásjelek, több mint 10 karakter, nagyon biztonságos.

Dzsini
2-3 másodperc, már teljesen benne van a kezemben :) (akkor problémás, ha idegen billentyûzet elõtt vagyok, ott oda is kell figyelnem valamennyire)

Airbus A380
És azt meddig írod be :D ?

Dzsini
nálam az erõs jelszó egy gyermekmondóka, kis és nagybetûkkel, számokkal néhány betû helyett - rengeteg betû, biztonságos, könnyen megjegyezhetõ :)

jhetedikj
Nekem van egy 10 jegyü véletlen számok,kis és nagybetük kombinációjából álló karakter sorom amit betanultam. Ez nagyon jó olyan helyekre ahol kell a biztonság.

Itt sg-n egy 5 kis betükbõl álló értelmes szavat használok jelszónak, eddig még nem törték fel, de lehet próbálkozni ki a legügyesebb:D

anno 1987

Airbus A380
Azért az valószínû hogy az õ érdekük is hogy védjék az adatbázist rendesen...... Vagy ez és akkor nehezebben jutnak hozzá az ember jelszavához, vagy az egyszerû jelszó ami észben tartható és kb minden oldalon ugyan az mert 10-20 esetleg több oldalon az átlag ember nem fog bonyolult kódokat megjegyezni.

[HUN]FaTaL
semmivel nem veszélyesebb mint egy harmadik cégnek kiadni az összes jelszavad

Airbus A380
"Iwiwen pl. be lehet pipálni hogy maradj bejelentkezve " és ez nem veszélyes ? V-hol hallottam hogy nm ajánlott az ilyen.

[HUN]FaTaL
Iwiwen pl. be lehet pipálni hogy maradj bejelentkezve meg pepipálod az SSL-t és kész.

Airbus A380
ui: a kuulcs ikonnal is eza helyzet beilleszti de mire a bejelentkezésre nyomok kitörli.

Airbus A380
"To install you must drag the above links to your bookmarks bar. You may want to choose if you want 'LastPass Login!' which automatically submits in 1 click when it can, or 'LastPass Fill!' which only fills data in without submitting. Many people want them both. There is also 'LastPass Fill Forms!' which fills form data.

You can force your bookmarklets to be recreated. This will invalidate all other bookmarklets (so you will only want to do this if you've left your bookmarklet in a browser you're not comfortable with).

Opera: You must right-click the link and bookmark, then set to Show on Personal Bar which is in Details. You may also have to check View -> Toolbars -> Personal Bar, if it isn't checked already."

ezt írja.

Airbus A380
Mert ebbe beletehetek mindent és bárhol elérhetem és állítólag nemzetközileg is elismert a lastpass és a biztonságát is komolyan ellenörízték . Továbbá az opera nem hajlandó beléptetni iwiwre csak hosszú percek kínszenvedései után mivel ha elhúzom az egeret kiírja a megjegyzett adatokat de mire a belépésre kattintok ki is törli õket ergó ha nem nyomok rá 3 mp-en belül úgy hogy ugye kézjellel. Akkor azt írja ki hogy adjam meg az adataimat. Megjegyezném hogy nem fejben tartható jelszavaim vannak a lastpasst generálra õket bonyolult kódok. Még mielõtt v-ki azt mondja írjam be kézzel.

[HUN]FaTaL
Mihez kell LastPass? Mi a baj a beépített jelszókezelõvel? Nekem kissé fura, hogy mindekni a biztonságról papol közben egy oldalra kiadja az összes jelszavát.

Dzsini
tippem sincs, én nem vagyok regisztrálva az oldalon (és nincs is rá szükségem).

Airbus A380
Angolul írja így meg nem értem fordítóval se. (hiába nyomok a magyarra a belsõ menü nrm az) írd le légystives hogyan tudokm mûködtetni opera alatt a lastpass-t. köszi.

Airbus A380
hm eztnem láttam. köszi.

Dzsini
"Elkezdéséhez lépjen be a LastPass.com-ba és kattintson a Bookmarklet ikonra. Kövesse az utasításokat."

Airbus A380
Hali.

"Mikor fogják támogatni az Opera böngészõ kiegészítést?

Nem tudunk az Opera-hoz kiegészítõt létrehozni mindaddig, amíg nem támogatják a böngészõ kiegészítést - lásd ezt a közleményt a részletekhez. Addig telepítheti a LastPass Bookmarklets-et vagy használhatja a LastPass.com honlapot adatainak eléréséhez."

Ezt én nem értem. Mit kell hozzátelepíteni hogy operába is jó legyen ?
és persze az hol van :)

köszi

[HUN]FaTaL
Nekem sincs egyik sem, mégis tökéletesen mûködik.

Pedig jogtiszta windows, még az sem lehet okosítva van a loader, az opera sincs buherálva.
[HUN]FaTaL
Nekem win7 alatt és Vista alatt sem omlik össze semmi :)

Nekem csak Win7 alatt omlik össze az opera, a csúnya rossz Vista alatt nem..., sõt Win7 alatt a laptopom is megfagy, nemúgy Vista alatt.
[HUN]FaTaL
Tényleg, csak azúj winapiból kéne az eljárást átírni. No comment.

Dzsini
egyetlen hívást kellene átírni, hogy az újabb verziójú ablakot kérje ki a rendszertõl, nem szükséges semmit integrálni :(

[HUN]FaTaL
A mentés ablakról beszélsz? Sajnos senki nem érti miért nem integrálták még.

zolo
W7 és Vista féle ablak(nem tudom a pontos nevét), amikor bal oldalt nem a régi 5 ikon van, hanem az újfajta intézõ, várható valamikor, vagy be lehet valahogy állítani 10.60-ban?

FF 3.6.6 után átálltam, mert Flash 10.1 óta folyamatosan volt hogy beállt egy percre , semmi reakció, fõleg Indexen a flash sokszor összeomlott. Opera szebb, gyorsabb, kevesebbet eszik, és már csak ez hiányzik a teljes élvezethez.

http://flickr.com/photos/zolika90/

jhetedikj
Mostanában nekem jobban szuperál a ff, kb. párhuzamosan használom mindkettõt, de operában nem tudom miért sokszor olyan belassulások vannak, hogy ihajj.

anno 1987