5774
Opera
  • pyrohun #853
    Eddig magamtól is eljutottam, de ez az előzmények. Én meg, mint írtam a KEDVENCEK-et akarom, illetve NEM akarom, hogy így megjelenítse. Tehát magyarul ha el van mentve bármi a kedvencekbe és egy olyan webcímet kezdesz el beírni, akkor a kedvencekből is kiegészíti - hiába nincsenek előzmények. Erre nincs megoldás??
  • Dzsini
    ki, a beállítások - haladó - előzmények: az első beállítás, hogy hány oldalra emlékezzen, és hogy a tartalmat is indexelje-e
  • pyrohun #851
    Opera 9.64 alatt valahogy ki lehet azt kapcsolni, hogy ha elkezdek beirni a cimsorba egy webcimet, akkor a kedvencekből automatikusan kiegészíti, azaz legördíti a mentett oldalakat... ??
  • jhetedikj
    nekem megy,nem a sebességgel van gond,sőt nagyon is gyors csak ezek a fránya videók nem jönnek be valami miatt
  • Dzsini
    itt a 810es hozzászólás környékén másnak is volt ezzel gondja, nem tudom neki sikerült-e megoldania :(
  • jhetedikj
    Valamiért itt a fórumon nem tudom megnézni youtubos videókat,ha valakinek van ötlete akkor segíthetne.

Ha közvetlen a youtube oldalára megyek tudom nézni őket,origón,kuruc.info-n is látom.

Fent van a legújabb flash,java még a mediaplayer plugint is felraktam.

Iexplorerrel érdekes módon látom őket,de most csak ezért nem szeretném azt használni. Az Opera 9.64-es verzióju.
  • Dzsini
    ismerem a magyaropera blogot, ismerem az opera:configot is (az 5-ös verzió óta használok Operát, általában a legújabb buildet), de az opera:configban nincs olyan lehetőség, hogy a maximális letöltési sebességet beállítsd.

ezért kérdeztem vissza, hogy milyen célból írtad be.
  • feri22
    forrás
  • feri22
    olvasd: http://magyaropera.blog.hu/2006/09/19/title_1454
  • Dzsini
    de az opera:configban nem lehet a letöltési sebességet állítani.
  • feri22
    A tbbi adja magát mivel a módositások megjelennek. Fontos, hogy ne felejsd el menteni (ezt is belőrül csinalja(
  • Dzsini
    igen, és?
  • feri22
    opera:config
  • Dzsini
    Belülről csak a Bittorrent kliens maximális sebességét állíthatod, a sima letöltésekét nem - ehhez van néhány külső program, amivel 1-1 program maximális sávfoglalását korlátozhatod (vannak fizetős és ingyenes változatok is, pl. NetLimiter, Speedlimiter... keress néhányat, és nézd meg neked melyik felel meg a legjobban). Sajnos ez sem lesz képes arra, hogy csak a letöltéseket korlátozza le, hanem a böngésző által elérhető sávszélességet -> ha letöltesz, akkor ezt ki fogja tölteni, és mellette a böngészés lassú lesz.
  • bartuczcsaba
    hy
    lenne egy olyan kérdésem ,h Opera 9.64-em van és lehet e olyat csinálni h a letöltésekben korlátozom a sebességet? Nem fontos h külön-külön elég lenne az összeset megszabni h ne töltsön X értéknél többel...
    vki ha tud pls segítsen Thx
    csáó
  • perko
    Köszönöm a tanácsot, a fájltipushoz való hozzárendelés működik.
  • feri22
    OPERA fórum a HWSW-n érdemes olvasni
  • msstz
    Hát, ha tényleg ez a baj, akkor a Beállítások, Haladó, Letöltések pontnál a fájltípusokhoz egyenként hozzárendeled, hogy jelenítse meg a párbeszédablakot, vagy valahogyan resteled az Operát, amit nem tudok, hogy kell.
    de lehet van a configban valami kulcs, amit atírva mindig megjelenik az ablak, ezt sem tudom, létezik-e, de ezek jutottak eszembe elsőre, majd Dzsini megmondja a frankót.
  • perko
    Újabban, ha le akarok tölteni valamit az Opera kliensével a letöltési linkre kattintva nem jelenik meg ablak, hanem a fülsávon megnyílik vagy tíz "Üres lap"

Úgy tudok letölteni, hogy jobb klikk a linken és a "Hivatkozott tartalom mentése másként..."-et választva ki tudom jelölni hova mentsen.
    Valószínüleg véletlenül kipipáltam a felugró ablaknál, hogy ne jelenen meg újra és nem tudom visszakapcsolni.
    Légyszi segítsen valaki.
  • janihunk
    Heló opera 10 em van és érdekelne hogyan lehet saját skin-t (bőrt) csinálni? Lehetőleg magyar leírás kellene.
  • gotchaaa
    Hát..nekem azért zavaró, mert valamiért túl érzékenyek az egerem gombjai(vagy az ujjaim nehezek :D) és sokszor véletlenül lenyomom őket.
  • Dzsini
    nincs mit - én egyébként szeretem, jobbgombot lenyomva bal klikkel visszalépked, bal gombot lenyomva jobb klikkel pedig előre a historyban (gyorsabb, mint a sima gesture-ok)
  • gotchaaa
    Sikerült, köszi.
  • Dzsini
    kapcsold ki a mouse flip-et, ezekszerint ezt külön kezeli
  • gotchaaa
    Igen, egérmozdulatok, de nincs kipipálva, és ugyanúgy csinálja. :(
  • Dzsini
    mouse gestures-nek hívja :) Preferences - Advanced - Shortcuts - Enable Mouse Gestures (magyarul talán egérmodzdulatok)
  • gotchaaa
    Hol lehet kikapcsolni, hogy a két egérgombot egyszerre lenyomva ugráljon előre meg hátra a látogatott oldalak között? Idegesítő nagyon.
  • toto2700
    mert a kedvenceim folyamatosan változnak.
  • toto2700
    na igen, csak ez így körülményes
  • Dzsini
    az összes böngésző tudja importálni a bookmarkokat a többiből, de ezt nem lehet automatizálni, neked kell elindítani az importálást kézzel.
  • toto2700
    meg lehet azt valahogy oldani, hogy minden böngészőben a kedvenceim szinkronizálva legyenek? ie, firefox, opera
  • bodajoci
    Kaspersky van nagyobbrészt, de a laptopon csak nod fut. Az a fura, h ha nyomok az adott oldalra egy frissítést, akkor legtöbbször bejön már rendesen, de nem mindig. A többi böngésző, meg mint a golyó, úgy megy. Talán még a róka a leglassúbb, csak árnyalatnyit, de az jelentéktelen.
  • Dzsini
    nem tudom mitől - csak az általam közvetlenül kezelt gépeken 5 gépen problémamentes (van ahol 9.64 van ahol 10.00) és egyiknek sincs baja a flash tartalmakkal - pedig van köztük 1GHz alatti, több, mint 4 éves gép is... (ott az Opera az egyetlen, ami vállalható sebességgel működik, még a Chrome is akadozik)

még egy ötlet: lehet, hogy valamiféle aktív vírusvédelemmel vagy tűzfallal akad össze, ami ugyanaz a gépeken?
  • bodajoci
    Csak az a fura, h 3 gépen, meg 5 rendszeren ugyanúgy rossz? A 9.63 az ok volt a 9-es flashel. Mind1 megoldódik biztosan, addig ott a slimbrowser. Nekem az a lényeg, h balkattra is mindig új fület nyisson, és ezt eddig csak az opera, meg a slim tudja, legalábbis én csak ezeket próbáltam.
  • Dzsini
    Gondolod, hogy ha a problémád általános lenne, akkor nem javították volna? A flash különben sem a böngésző része alapból, az Adobe írja a plugint, amelyet működtet. A plugin ugyanaz, mint amit a Firefox is futtat, az, hogy nálad problémás, az elég egyedi eset - nem a böngésző hibája és nem is a tiéd, valami pont így jött össze, hogy nálad meg van zavarodva.

(a 10.0 alfának is van magyar nyelvi modulja, nem kötelező angolul használni, ha nem akarod - sőt, már van helyesírás-ellenőrzője is)
  • janihunk
    Nekem 10.0 van igaz angol de az kit érdekel.
  • bodajoci
    Na asszem én hanyagolom ezt a cuccot, amíg ki nem jönnek vmi használhatóval, mert ezt a 9.64-et perpill minden agyonveri gyorsaságban, szánalom, amit művel a flashes dolgokkal.
  • bodajoci
    Köc, megpróba, aztán ha nem lesz jó, akkor leszedem az egészet, a registryből is, azt újra felrakom.
  • Dzsini
    hát, nem tudom :( esetleg próbáld meg a legutolsó alfa verziót feltenni, hátha az... innen
  • bodajoci
    Van 3 gépem, ezen van 64-es vista, meg 32-es xp is. A másikon 32-es Win7, meg 32-es xp, a 3.-on 32-es xp. Mindegyiken ugyanilyen szar lett