5774
Opera
  • mflex #893
    Hát cserélj háttérképet...

Mondjuk annyit észrevettem, hogy ha a tabot bezárom, az utolsót, akkor alapból nem a speed dial jelenik meg, hanem rögtön bezárja az egész operát, hmm furcsa...

most ilyen, de egyébként minden faxa! :)

• Dzsini
    ja, az első mondat 889-re ment :)
  • Dzsini
    állítsd át a gyorshívó beállításaiban.

Sajnos sok oldal amiatt nem működik, hogy a weboldalak készítői magasról tesznek a szabványosítási törekvésekre, és olyan oldalakat készítenek, amelyek 1-2 böngészőben működnek csak. Az ilyen oldalaknál meg kell nézni, hogy szabvány szempontból hogy állnak, aztán írni nekik, hogy próbálkozzanak meg a javítással, mert néhány usert így kizárnak az oldal használatából. (plusz ha magyarok fel lehet őket jelenteni a magyaropera blog szégyenfalára :) )

amúgy nehéz kérdés ez - szabványos oldalakat csinálni (és ezzel plusz munkát végezni) vagy olyan böngészőt, amely elfogadja a szabálytalan dolgokat, és azokat is megjeleníti (ezzel plusz munkát végezni böngészőtervezési oldalról, és hagyni, hogy az oldalkészítők továbbra se foglalkozzanak a szabványokkal - akkor viszont minek vannak) - és amíg a hozzáállás egy oldal készítői részéről az, hogy "a látogatóink 1%-a XZ böngészős, nem fogunk nekik optimalizálni" - persze, hogy csak 1%, mert nem működik az oldal XZ böngészővel, nem mennek oda, hiába 8% körüli a részesedése egyébként, addig ez nem is fog megváltozni.
  • bojti
    Én a 9.2 - es verziótól használok Operát és bizony már akkor is ez volt a legjobb böngésző összességében . Gyorsaságban csak a Safari verte . De azon kívül h a Safari gyors , más jó tulajdonsága nem nagyon van . Ezzel szemben az Opera előnyei : gyors - a 10 - es kb mint a Safari - nálam ez elsődleges szempont - gyorshívó ,jegyzetelés ( jegyzettömböt én nem is használok) , ugrás a webcímre funkció , az oldalak rendkívül gyors betöltése és görgetése , nagyítás a plusz - mínusz gombokkal , egérparancsok ,reklámblokkolás és most már végre megkaptuk a magyar helyesírás ellenőrzőt is :). A 10-es változattal egyenlőre még nem megy az Orbit letöltőprogram , viszont az IDM gond nélkül beépül .

Egyetlen hibája - ami viszont sok felhasználót elriaszt : egyes oldalakon némely funkciók nem működnek . Ilyenkor viszont elő kell venni a Firefoxot :( . ígéret van rá hogy ezekre a hibákat megpróbálják javítani . Majd meglátjuk ..

Ja és tényleg ez jelenleg legszebb böngésző :)
  • msstz
    nálam megfehérek a thumbnailek... :(
  • mflex #888
    mac alatt ilyen alapból...
  • Dzsini
    ez a 10 beta alap skinje, a speed dial ott már szabadon módosítható.
  • msstz
    ez milyen skin? nálam a sima alap nem így néz ki. a speed dialra gondolok.
  • Dzsini
    a gyorshívó már szabadabban állítható, mint eddig, de egyelőre a szinkronizálás és a sorszám alapján betöltés nem működik 10 felett... meg nem működik a képes tab-bar oldalra téve
  • gabi89
    Ja igen az kimaradt,hogy én a 9.64-es verziót használom szóval config speed.. nincs :S
    9-nél több oldalt is a speeddial.ini fájlban írtam át :D
  • mflex #883
    ott a 20-as gyorsindító alján a config speed dial, semmi buhera, csak megadod mennyi legyen és hátteret is rakhatsz oda, ha akarsz..
  • gabi89
    Meglepő,hogy MAC alatt is ilyen jó (számomra) :D
    Látom te is buheráltad kicsit a gyorsindítót. Evvel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Alapból ugye ha az itt elhelyezett oldalak számát beírod a böngésző címsorába akkor egyből megnyitja ,de ez csak 1-9megy (gondolom azért mert alapból 9oldalt lehet elhelyezni itt) a 10.-et már hiába írom be nem hozza be az az oldalt amelyiket bekellene :S
  • mflex #881
    Windowson is gyorsank tünt, de nem tudom valki próbálta-e MAC OSX alatt?

A Safari és az FF is elbújhat, pedig én mindig SAFARI fun voltam, de az opera 10b MAC alat egy álom.. hihetelen..

Minden szempontból kenterbe veri a másik két böngészőt (javascript etc...)

Csak gratulálni tudok!

Aki tudja próbálja ki MAC alatt és természetesen az egyik legszebb böngésző is most alapból!

De ez csak magánvélemény! (most cseréljem le a jó kis safarimat? , szerintem már megtörtént) :D

• Prince23
    Köszi szépen, már a régi lett :)
  • Dzsini
    ha fel van telepítve, akkor az oldalt betöltve megtalálod az összes mappát, ahova dolgozik az Opera, és menti a dolgait.
  • Prince23
    *tálca (nem tálva)
    Tehát hogy ne jelenjen meg a tálcán az ikonja, az óra és a vírusírtó mellett.
  • Prince23
    Nem tudjátok, hogy hova rakja az opera a konfig mentéseit? Mert mióta megnyomtam rajta valamit, azóta megjelenik az ikona a tálván, az óra mellé. asszem az RSS-re feliratkoztam, azóta. És hiába uninstalálom, csak ott vagyok azona honlapon feliratkozva és továbbra megjelenik. Ja és Ccleaner tisztító felületén (alkalmazások) is ott van az opera, hiába uninstaláltam.
  • msstz
    Most már 10 alól írok, és tényleg gyorsabb, mint volt. Meg végre van spellcheck :)
  • Dzsini
    amikor kész lesz... most szerencsére nincs semmi böngésző, amivel versenyezni kell, hogy hamarabb jelenjenek meg, tele bugokkal. úgyhogy csiszolgatják, javítgatják - valószínűleg még idén elkészülnek vele, de ha nem, az se baj.

mflex: tényleg gyorsabb, sokat javítottak az engine-en, meg egy kicsit a javascript feldolgozáson is, bár ott még van mit fejlődni a Safarihoz és a Chrome-hoz képest.
  • perko
    Nincs hír véletlenül, hogy mikor jelenik meg a végleges 10.0?
  • mflex #873
    ez most tényleg gyorsabb, vagy csak én beszélem be magamnak? :D
  • Dzsini
    a bétát kirakták már a főoldalra is, valószínűleg vannak benne bugok, de átlagos böngészésre bőségesen alkalmas - és ki lehet benne próbálni az új dolgokat. szerintem nyugodtan tedd fel. (aztán ha megeszi az aranyhörcsögödet, nem vállalom a felelősséget ;) )
  • msstz
    mennyire biztonságos a beta? érdemes váltani?
  • Dzsini
    na, kijött az "igazi" beta1, 1551-es build, pár szép újdonsággal
  • Dzsini
    magyaropera.blog.hu -n elérhető magyarítás a 10-hez, az új buildekben a helyesírásellenőrző berhelés nélkül tud magyarul, a netsebesség kikerülésére meg tud turbo-zni, bár a képminőség kárára megy (valamit valamiért).

nekem sincs igazából bajom vele, 1-2x száll el maximum pár naponta, de másoknak mások a böngészési szokásai, ki tudja mivel lehet gond.

és hát persze ott vannak azok az oldalak, amelyeket megírnak FF-re, és opera alatt megzakkannak (lásd Szégyenfal a magyaropera blogon)
  • Inquisitor
    "vannak vele zűrök alkalomadtán"
    Amikor feltettem, kérdeztem a nálam tapasztaltabbakat, hogy mennyire gáz a 10-es alfája. Azt felelték, hogy nem kevésbé stabil, mint a "végleges" 9.xx ... és tényleg. :D
    Annyi, hogy egy halom lokalizáció nincs beépítve, ha megprobálod azokat feltenni, pl. magyar nyelv, elszáll mint győzelmi zászló. De eddig (kopp-kopp) szinte semmi fagyásom vagy egyébb malöröm nem volt.

Legalább is olyan nem, ami a 9-es verzióval ne fordult volna elő. A renderelő motorja meg (főleg telepakolt oldalaknál) észvesztően gyors, tényleg csak a pillanatnyi netsebesség korlátozza be.
  • Dzsini
    érezhetően pörgősebb a 10.00 már jó ideje (persze mivel teszt-build, vannak vele zűrök alkalomadtán :) )
  • pyrohun #866
    nem gondoltam volna, hogy a beta az beta-t jelent :DDD
  • feri22
    hm, azt tudni kell, hogy a beta az a 'beta' teszt verziót jelenti. Az próbálja ki aki tudja, hogy mit miért csinál és van mentése
  • pyrohun #864
    miért, a 9.64 lassú? Leggyorsabb böngészőm jelenleg :D
  • Dzsini
    jé, tényleg... semmi csinnadratta nem volt körülötte és átléptek bétába?

az viszont baj, mert akkor a kódbázist kezdik lezárni - és még sok minden hiányzik, amit ígértek :(
  • Inquisitor
    Annyival gyorsabb a 10-es, hogy semmi pénzért nem térnék vissza 9.xx-re.
  • Inquisitor
    Nos. Feltettem. Kb. 5x közölte már telepítés közben, hogy ő béta, és a névjegyen is ez van. Meg valahogy máshogy néznek ki a tabok is benne. Szóval szerintem nem volt hiba a hírforrásban. Persze magyar nyelvet továbbra se tolerálja se telepítésnél, se késöbb.
  • Dzsini
    hát, több híroldallal előfordult, hogy hülyeséget írt... megbízható forrás a magyaropera blog meg a fejlesztők oldala :)
  • pyrohun #859
    engem érdekel, de inkább várok egy RC-ig :) a 9.64 most annyira jó, hogy nem tesztelgetem a 10-est. Bár a 9.64 alatt pl. a Google Maps nem működik 100%-osan, mert jobbklikkre nem a Google menüjét dobja fel, hanem simán az opera default menüjét, amikor képen kattintasz :)
  • Inquisitor
    Nem tudom, nekem még a 1491 van fent, az tuti alpha, de így volt kint több híroldalon, hogy prebéta. Mindegy, azért frissítünk. :)
  • Dzsini
    nem prebéta, alfa - és 2 napja azt használom, meg mindig az új snapshotot :D
  • Inquisitor
    Már elérhető az Opera 10 pre-Béta ha érdekel valakit rajtam kívűl. :)

http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1535.exe
    http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1535m.exe
  • pyrohun #855
    Köszönöm szépen, ez az!! Kerestem én itt is, de ez a sor elkerülte a figyelmem! :)
  • Dzsini
    lesz az