5774
Opera
-
#933 Nálam a GMAIL is bekerül érdekes módon, de nem tudom már mit állítottam be és hol :)
Azt viszont nem értem, hogy ma az apámnál is belőttem az Opera / gmail párost és nála ha a folderre kattintok (az email címre, amiben benne van a gmail mappa is meg az összes többi IMAP folder), akkor minden levelet kb. 3x jelenít meg. Ezt nem lehet valahogy beállítani? MEg az is érdekes és idegesítő, hogy az "összes levél"-nél egy adott címen belül ugye a fogadott és küldött leveleket is mutatja, DE az elküldötteknél a feladót írja (saját magamat ugye), nem azt, hogy kinek küldtem :)) ennek sok értelme nincs. Ami viszont megint csak furcsa, hogy nálam itthon ez is jól működik, mert nálam annyit ír, hogy Címzett: xy. -
#932 ez attól függ, hogy a levelezőszervered megfelelően támogatja-e a hivatalos IMAP mappaneveket. A Gmail például nem, ezért ott külön mappákban lehet megnézni az elküldött leveleket, stb. Ha szabvány szerinti a levelezőszerver, akkor elméletileg minden bekerül a megfelelő mappába.
930-ra: a könyvjelzők már rég nem (csak) a gépen vannak tárolva, az Opera Link a könyvjelzőket, jegyzeteket, gyorshívót eltárolja, és bárhol hozzájuk férhetsz. Itt az érdekes az, hogy azt mondja, hogy a web lesz a böngésző... hogy ez mit jelenthet, az kiderül kedden. -
msstz #931 ezt egy böngészővel, hogy lehet* -
msstz #930 én is ezen gondolkodtam, hogy na azt hogy. mert a felhőnek ugye, az a lényege, hogy nem minden van a gépeden, de mondjuk pl. cookiekat meg ilyen apróságokat felesleges nem a felhasználó gépére tenni. Ezek után én sem tudom elképzelni ez egy böngészővel, hogy mehet - a könyvjelzők nem a gépen lesznek és akkor bárhol netezhetsz velük? hááááát... -
#929 Előző kérdésem mellett még egy olyan lenne, hogy hogyan tudom megcsinálni azt, hogy mail kliensben a Sent alatt ott legyen az összes kimenő levelem? Nem csak azok, amiket a telepítés után írtam ezzel a klienssel. Illetve a fogadottnál ne kerüljenek már bele az elküldöttek is. IMAP-ot használok, Opera 10 beta. -
#928 thx -
feri22 #927 OPERA.EXE melé -
#926 a lng file-t hova kell másolni? -
feri22 #925 magyaritás -
feri22 #924 van ami már megvan : magyaritás a többi pedig majd kiderül -
feri22 #923 Nekem a következő szempontjaim vannak: legyen biztonságos (csak az tudjon bejönni akit ÉN akarok, legyen sok fül rajta, keymediát és társait kivül tarthassam, szeresse az RSS) -
#922 ja, de ezt hogy lehet egy böngészőben hasznosítani? és mit jelent az a mondat, hogy "a web a te böngésződ"? :) -
msstz #921 Valszeg a Cloud Computing lesz -
#920 köszi -
#919 mivel az Opera hivatalos fordítója tudja, hogy miről van szó - és nem a végleges 10-ről, ezt elmondta, ezért lehet tudni.
az átvételhez pedig lépj be a 9.64-be, indítsd be az Opera Linket, az elmenti a könyvjelzőidet, majd a 10-be belépve a Linkhez máris letölti.
másik lehetőség, hogy a fájl menüben van export-impot, ott exportálod, majd a 10-ben importálod. -
feri22 #918 megjelenés előtt nagyon nem lehet tudni -
#917 laptopra is feltenném a bétát, lehet láma kérdés, de a 9.64-ől, hogyan tudom beletenni a sok elmentett oldalt a 10-be?
thx -
#916 nem a végleges 10 fog megjelenni, hanem valamilyen új funkciót kürtölnek világgá (benne van a rövidhírben). -
feri22 #915 16-n jelenik meg a 10-s info -
msstz #914 -
#913 10 béta van már, és működnek, csak kapcsold ki és vissza a tab bart és az address bart a toolbars-ban - máris "összemennek" a slim méretekre. -
msstz #912 Az tök normális, hogy a slim skinek nem működnek 10 Alpha alatt? -
#911 9.64 alatt dettó. -
#910 Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az normális dolog, hogy ha a leveleket, RSS-t úgy állítom be, hogy felül legyen a legfrissebb, akkor sosem görget teljesen fel, hanem megjegyzi az utolsó scroll állapotot és igazából el is rejti az új dolgokat, külön kell fentebb görgetni hozzá. Opera 10 Béta -
perko #909 A my.opera.com-on találtam egy hasonló problémát
kurzorprobléma
de a választ nem találom rá. Ezekszerint nem teljesen egyedi a gondom.
Most jelenleg megint jó, igaz csináltam egy javító ujratelepítést, bár utána is fennált a jelenség, de most OK!
Lehet hogy az Opera ... fantomja?
Mindenesetre köszi a választ. -
#908 én se hallottam még ilyesmiről, de az egér megjelenítése inkább videokártya dolga, lehet, hogy egy driverfrissítés javítja a dolgot.
még egy ötlet talán, hogy egy flash animáció állítja át az egérkurzort - esetleg azt is érdemes lehet frissíteni. -
perko #907 Mostmár harmadszorra fordult elő, hogy böngészés közben spontán eltünik az egér kurzor, illetve fel fel villan, de többnyire nem látszik. Az egér műküdik, csak a kurzor nem látszik.
Az opera újraindítása után megszűnik a probléma és x ideig jó.
Több éve operát használok eddig ilyet nem tapasztaltam, ez is pár napja van. Nem tudom összefüggésbe hozni semmivel, hogy mi okozhatta a változást.
Opera 9.64-et és Windows XP-t használok.
Van-e valakinek ötlete, hogy mi okozhatja a problémát? -
#906 Azt észrevettétek, hogy egy nagyon széles weboldal esetében, ha lemész az egérrel a vízszintes görgetősáv fölé, akkor az egérgörgővel automatikusan átvált a vízszintes irányú görgetésre ? Többi ilyet nem tud. -
#905 van benne nagyon sok logikus dolog, de kb. ugyanennyi logikátlan is :) De önmagában, ha azt veszem, hogy egy pár MB-os setup állományt letöltve kapok egy villámgyors (indulásra és netezésre is) böngészőt, ami még jól is néz ki és sokat is tud + torrent klienst + mail kliens (windows mail elbujhat hozzá képest szerintem) + stb.... , szóval lenne mit tanulni egyes fejlesztőknek! -
#904 hát igen, az Operának vannak ilyen furcsa szokásai, hogy a dolgokat ott kell beállítani, ahol vannak (skint a felületen, szövegbevitelt szövegbevitelnél, új keresőt a weboldal keresőmezőjénél, levelezést leveleknél, gyorsindítót a gyorsindítón) :)
viccen kívül az átlag "minden a preferences-ben van" szemlélettel sokszor szembefordulnak, ráadásul az opera:config-ból sem lehet mindent elérni (pedig ezt meg illene) - itt sem ártana egy kis racionalizálás a fejlesztésben. -
#903 Köszönöm, én a beállításokban kerestem. :) -
#902 jobbgomb bármelyik szövegbeviteli mezőre (akár az ittenire is), majd a menüben legalul ott a spellcheck ki/bekapcsolója, és a nyelvválasztó, ahol további nyelveket fel lehet tenni és átkapcsolni az alapnyelvet. -
#901 Sziasztok!
Opera 10 bétában hol lehet vagy kikapcsolni a spell checker-t, vagy hozzáadni magyar nyelvet? -
#900 oh, ezekszerint akkor macen nincs ilyen - windows alatt van 5 pont ott, nem csak 2 :) -
msstz #899 végül is más témákat is átnéztem, és találtam egyet, ami nagyon megtetszett, és annál maradok. :) -
#898 próbáltam, de jobban tetszik simán:) -
#897 ilyet találtam még:
-
#896 itt másképp van:
-
#895 meg ekkora felbontáson próbáld ki (ha még nem tetted), hogy a tabok alatti vékony sorra (középen van 3 pötty rajta) nyomsz egy duplaklikket vagy lehúzod, nem sokat vesz el a képernyőteredből, és marha jól néz ki -
#894 Tools - Preferences - Advanced - Tabs - Additional tab options - Allow windows with no tabs
így lesz egy üres Opera ablakod, ahova jobbklikk-le mozdulattal, ctrl+t-vel vagy f2-vel tudsz újat nyitni