5774
Opera
  • Dzsini
    ha letöltöd és futtatod a telepítőt úgy is lehet update-elni.
  • msstz
    Vajon ez az új 1601 build kijön majd Update-re is? Nincs kedvem újrarakni az egészet megint.
  • msstz
    Köszi, ez nem rossz, de nem az igazi. Az volna az abszolút menő, ha érintésre lenyílnának (Firefox), a tálca pedig felnyílna (illetve az ablak alja felemelkedne) érintésre. :(
  • Dzsini
    sokféle teljes képernyő gomb
    - lehet, hogy van köztük olyan, amilyet szeretnél
  • msstz
    A Firefoxnak baromi jó a Full-screenje, az autohide-os tab és address barral. Hasonló, érintésre/kattintásra lenyíló tab+address bart nem lehet az operába programozni valahogy?
  • msstz
    értettem kapitány
  • Dzsini
    passz, nekem nagyon rég volt üres az Opera (most 247 megán üldögél) - ha jól tudom amúgy többet foglal alapból, később viszont nem növekszik annyival, mint a fox, jól hasznosítja azt, amit az elején megeszik.

gondolj bele, hogy a firefoxban alapból nagyjából csak egy html megjelenítő van benne - az operában (most már) webszerver, levelezőprogram, torrentkliens, és még egy vödör mindenféle. ha mindezt megoldod pluginekkel firefoxban, valószínűleg annak is nagyobb lesz a lábnyoma.
  • msstz
    az tök normális, hogy az opera 100-120 megát eszik, míg a firefox csak 20- 30at - üresjáraton?
  • msstz
    jaértem
  • Dzsini
    nem szokás, jobb, ha szép, szellős, könnyen elkülöníthető gombok vannak, amik 1024től felfele minden képernyőn jól látszanak, és nem kell profi egerészőnek lenni, hogy eltaláld a gombokat :)

aki kicsit jobban belenéz, úgyis talál seperc alatt egy slim skint, valaki úgyis megcsinálja.
  • msstz
    Amúgy nem tervezi az Opera, hogy a végső skin is slim lesz? Tudom, hogy ez a mániám, de szebb volna.
  • msstz
    Most újra kipróbáltam, felraktam újból és most működik, juhé. :)
  • Dzsini
    próbáld ki mindkét féle installert, az, amelyik nem "classic", annak be kellene kerülnie a default programs-ba. persze lehet, hogy a win7 még problémás ilyen szempontból, nem végleges.

a minialkalmazásokat meg én nem használom, azzal kapcsolatban nincs tippem.
  • msstz
    nálatok nincs ilyen baj?
  • pyrohun #959
    Hú, azért vannak itt jók - köszönöm!
  • Dzsini
    itt egy lista - ebből a GMX-et használtam (használom) a Yahoo POP-elzárása után, azzal semmi gond nincs, jól összerakott kis rendszer.
    Magyar szolgáltatók közül nem tudom, hogy melyiküknél van ilyen lehetőség, nem foglalkoztam velük...
  • pyrohun #957
    Értem. Én a jó öreg freemail-lel kezdtem anno, aztán maradtam is ott, a fontosabb leveleimet meg a chello-s címeimről írtam, de imap hiányában...

gmail-en kívül egyébként létezik még normális minőséget nyújtó ingyenes imap-ot is támogató email szolgáltatás? Tehát akkor a yahoo meg a live gondolom nem az, vagy nem ingyenes :)
  • Dzsini
    megvan az az előnyük, hogy sok évvel hamarabb kezdték, mint a google - az msn a messengerből és az explorer nyitóoldalóból szedett össze ennyi felhasználót (amikor legelőször csatlakozik a netre), a yahoo pedig sok évig piacvezető és a leglátogatottabb weboldalt szolgáltató cég volt (nekem is van yahoos címem, akkoriban ez volt egyértelműen a legjobb, majdnem egyetlen ingyenes mailszolgáltató, ami pop3 elérést is nyújtott (most már nem) - ez meg betárcsázós rendszernél alapvető igény)
  • pyrohun #955
    Hmm, nem gondoltam volna, hogy a másik kettőt ennyi ember hazsnálja!
  • Dzsini
    nekik nem érdekük, hogy te IMAP-on át olvasgasd a leveleidet, nekik az az érdekük, hogy a webes felületet használd, mert ott tudnak elhelyezni reklámot.
    én azon csodálkozom, hogy egyáltalán van egész normálisan működő IMAP (van, ahol a pop3 is fizetős)

A Gmail amúgy a 3. helyezett jelenleg is a Yahoo és a Live mail mögött.
    Ez egy múlt évi adat, azóta az első 2 helyezett helyet cserélt, csak nem találok aktuális számokat.
    Microsoft webmail properties: 256.2 million users
    Yahoo: 254.6 million users
    Google: 91.6 million users
  • pyrohun #953
    Értem, köszönöm. Egyébként erre én is rájöttem, de eddig nekem úgy volt - és ez az amit nem tudtam megcsinálni, pedig Ability is kérdezte - hogy még a 9.64 alól belőtt 3 gmail accountomnál berakta a gmail-es kimenők közé PLUSZ a lokális kimenők közé is.

Az /outgoing/imap sent folder a [gmail]/Sent Items- re volt álítva - mégis abban a mappában is megvolt minden kimenőm, és ha töröltem valamit, akkor természetesen mind2 helyről törlődött, de most ezt nem tudom így beállítani :)

gmail meg elmehet a sunyiba, mindenki azt használja és képtelen egy normálisat alkotni, hihetetlen.
  • Dzsini
    ha a mail settingsben beállítod, hogy hol keresse az elküldött leveleket (tools/mail accounts/ - /outgoing/imap sent folder - és ide a [gmail]/Sent Mail, akkor berakja a normál kimenő folderébe az összes kimenő leveled, ott van To: oszlop. Ezután én kikapcsoltam az IMAP foldersben a [gmail]/Sent Mail-t, és akkor nincs meg két helyen (sajnos ott tényleg nincs To: oszlop) - ez megint a Gmail töketlensége, mert nem a szabványos IMAP mapparendszert használja...
  • pyrohun #951
    Kérdés:

már pár napja is írtam opera MAIL-lel kapcsolatban.

gmail accountokat használok és az a bajom, hogy a [gmail] / elküldött elemek mappában IS a leveleimnél csak az látszik, hogy ki küldte (nyilván én basszus :), de az, hogy kinek, az nem. Tehát csak FROM oszlop van a levelek kilistázásánál, TO oszlop nincs. Ez miért van? Nem lehet beállítani? Eddig pl. néha a FROM oszlopba úgy írta, hogy ahhoz a levélhez, amiket küldtem, odaírta 'To: xy', de most csak az én nevem látszik mindenhol, mert én küldtem a levelet... Ez meg így egy kalap fos :(
  • pyrohun #950
    van pár bug még benne :)
  • qetuol
    nekem az unite-ra azt írja ki, amikor loginezek, h

"the server response was invalid"
  • pyrohun #948
    Nekem is tök pozitív a Unite. 60GB-nyi zenét érek el bárhonnan, bármikor. Nem kell tökölni, ha 4 embernek ugyanazt a 20 megás fájlt akarom elküldeni (email-ben nem lehet, msn problémás, stb...) csak berakom a megosztott mappámba és szedhetik is. Imádom! Ráadásul kb. 2x ennyi jó szolgáltatás ráhúzható még!
  • Dzsini
    Ha jobban tetszik a Safari, azt kell használni.

nekem nagyon bejön a Unite (otthonról tudok zenét hallgatni pl. bent a könyvtárban wifin át), nincs szükség chatkliensre, ha át akarok valakinek küldeni valamit csak megosztom és dobok egy linket neki - nem kell zümmögni a feltöltéssel, majd ő letölti amikor ráér.
    Az UI komoly megújítása nemsokára várható a Presto továbbfejlesztésével (2.3-ra igérték asszem) - 3D gyorsítást kap az egész felület, akkor majd tekeredik, villog, csicsereg, táncol kedvedre, akinek eyecandy kell. (lásd itt)
    Textareát átméretezni egy userJS-el már most is lehet, natív felület meg a skingyártóktól függ, ízlés kérdése - olyanra cseréled, amilyenre akarod. Nekem egy skin ne foglaljon el a képernyőről semmilyen fontos felületet, én a weboldalakat akarom látni, nem a böngészőt.

nálam valahogy így néz ki egy böngészőfelület - a lehető legkevesebb helyet foglalja (ez egy régi állapot, azóta picit átalakult, de az elv maradt).

Az, hogy kell-e a népnek a Unite majd kiderül, mostanában a web fele arról szól, hogy oszd meg, mutasd meg, közösségezz, írj hozzá - erre mind jó a Unite, és nagyon sok netkapcsolat már bőven elegendő hozzá, hogy elfusson egy webszerver az oldalon. Az meg, hogy nem kell magammal cipelnem a dolgaimat, meg szinkronizálni egy online felülettel, hanem simán hozzáférek az otthon beállított megosztásaimhoz bárhonnan, hallgathatom a zenéimet, feljegyezhetek dolgokat - ez szerintem igencsak előremutató. De nem kötelező ezt sem használni, nem erőltet rád semmit a program. Lehetőséget nyújt, hogy ha szeretnéd, akkor van ez is.
  • Ability
    Én régi nagy Operás vagyok, mostanában szemezgetek a webkit alapú böngészőkkel, de jelenleg is Opera 10 Bétát használok. Ugyanakkor néha már azt gondolom, hogy az Operások foglalkozhatnának valami értelmessel. Itt ez a Unite szolgáltatás. Elfér meg minden, de kell ez az átlagembernek? Szerintem inkább csak még jobban elijesztik az embereket, sokaknak már így is bonyolult az Opera. Én szívesebben látnék valami UI reform fejlesztést. Kicsit natívabb felületet... meg úgy alapjáraton ... kicsit fejleszteni a design-t. Safariban sokkal igényesebb a Top Sites, mint az Operás Speed Dial. Tabkezelésbe is vihetnének valami kis animációt, lehessen huzigálni őket, ahogy nyitsz egy újat animálva teszi oda, stb. Nem vagyok egy divatmajom, de én nem látom az óriási innovációt ebben az Unite fejlesztésben. Inkább csináljanak átméretezhető textareát és társait. Szóval Operások számomra az egyik leginnovatívabb csapat, de azért néha a meglévőt is lehetne csiszolni kicsit.
  • pyrohun #945
    Hmm, nekem ez a unite nem akar menni, illetve sokszor az alábbi hibaüzenetet adja, ha rákattintok az ikonra és ott megnézem a status-t:

Web server error: The proxy server appears to be down.

És fogalmam sincs, hogy ez mi. Ilyenkor nem is jön be az operaunite-os oldalam. De néha meg igen. Nincs routerem, a tűzfalon is átengedem, mi lehet a baja?
  • msstz
    nem működik a gmail gadgetem, mert ez az új nem teszi fel magát rendesen, és a 7 nem tudja hozzárendelni a dolgokhoz a default programsben, mert nincs is ott. :((( ötlet? már próbáltam egyesével hozzárendelni a fájlokat, de az nem elég
  • pyrohun #943
    kurva jó! Nagyon bejön :))))
  • msstz
    bocsánat, én éltem egy plusz beállítással az install során. probléma megoldva.
  • msstz
    Azt nem tudod, véletlenül, hogy hova teszi az application data-t? Mert a sima Betáé ott van ahol kell (users/én/appdata/roaming/opera/opera 10 beta/....), de a unite-ost nem találom.
  • Dzsini
    igen - és korrektül működik, a magyaropera blogon már nagy zenehallgatás meg beszélgetés tört ki az egyik tag gépén :)
  • pyrohun #939
    És elvileg ez az erről az oldalról letölthető opera 10 beta-ban már benne van?
  • Dzsini
    Opera Unite

azért ez nemsemmi ötlet
  • Dzsini
    annál azért több munkát igényel, nézegess meg pár skin.ini-t (slimet meg nemslimet) a zip-eken belül, és hasonlítsd össze, hogy hol vannak különbségek - padding-ek meg height-ek vannak lecsökkentve, pár ráhúzott kép átméretezve... nem 2-3 sor átírása.
  • pyrohun #936
    <!--
    We start our little story with the invention of the modern day computer.
    Over the years, the computers grew in numbers, and the next natural step in the evolution was to connect them together. To share things.
    But as these little networks grew, some computers gained more power than the rest and called themselves servers.
    Today, millions of people are connected together in a great web ...
    -->
  • msstz
    Egy hete erről van szó.

Amúgy, hogyan lehet beállítani egy skinnél, hogy slim legyen - mit kell hozzá átírni a fájlban, és mivel?
  • FZoleee
    wtf? :D