5774
Opera
  • msstz
    A router nem zavar be (ha van)? 9.64 is lassú?
  • pyrohun #1012
    Version 10.00 Beta 2
    Build 1642
    Platform Win32
  • msstz
    Milyen verziód van? Másikkal sem jó?
  • Apocalipto
    Elolvastam, azért írtam hogy használj ff-t. Ha az megoldja a sebesség problémáidat.
  • pyrohun #1009
    De olvasd már el amit írtam... -.-
    Igen, speedtest megbízhatatlan, de ha 10x egymás után tesztelve operában nem megy 12megabit fölé SOHA (mintha ott lenne egy határ), Fiefox-ban és egyéb böngészök alatt pedig közben is vígank 45-55 megabiteket tesztel, akkor valami nincs rendben az operával... és mellette volt ftp és webről lertöltős teszt is, ott is hasonlók - mint azt leírtam...
  • Apocalipto
    Speedtest egy megbízhatatlan sz*r Ammeg használj firefoxot akkor ^^
  • pyrohun #1007
    sry a helyesírási hibákért :)
  • pyrohun #1006
    Valaki profi segítsen! Egy nagyon furcsa jelenségre lettem ma figyelmes. Új, gyorsabb internetet kötöttek és amikor teszteltem a sebességeket, akkor vettem észre, hogy az Opera lassabban tölt le. Ugyanarról a szerverről, ugyanazt a file-t a firefox lazán töltötte 4Megabyte / sec sebességgel, az Opera pedig nem ment 1800Kbyte / sec fölé. Ezt több különböző szerveren is megismételtem eltérő fájlokkal és a Firefox mindenhol sokkal gyorsabb volt! Tovvábmegyek: a speedtest.net-en a sebességmérésnél az Operában a ping 70ms, FF alatt 7ms !!, a letöltés opera alatt 11mebagit, FF alatt 55megabit !!, feltöltés pedig 3 megabit / 6 megabit...

Mi a franc lehet ez????
  • msstz
    Mert van ott egy javascript fájl, az adblock.js. Azt be kell tenned az általad a beállításokban beállított alapértelmezett javascript könyvtárba. (advanced - content - javascript options - choose)

Eztán pedig Menu - View - Style - Adblock+.

Aztán pedig jobb gomb az adott oldalon, és Adblock+ - Block element.

Tehát ez nem fog mindent blokkolni kapásból, mint a Firefoxnál, de mindent el tudsz vele tüntetni - olyat is, pl. flash - amit az Opera sajátjával nem lehet.
  • [HUN]FaTaL
    Ez már baromi régen volt, talán 2004ben. :D Én is csak egyszer futottam bele. Átirányított egy teljesen más topicba, más szekcióban is volt és bebaszta oda a HSZ-em. Néztem hogy mi a retek van:D
  • pyrohun #1003
    looooooool :) ilyenre nem emlékszem
  • [HUN]FaTaL
    Valaki, valahova pont akkor írt mikor te, a tiedet kétszer küldte, az övét meg egyszer sem. Még mindig jobb mint ami régen volt, néha felcserélte a két HSZ-t és teljesen más topicba küldte:D
  • pyrohun #1001
    de miért lett dupla?? :)
  • pyrohun #1000
    (ték) :)
  • PrisonMan
    detto
  • [HUN]FaTaL
    ad blokkoló nem popup blocker hanem reklámblokker, flash és egyéb szarok. Anélkül én már utálok böngészni.
  • pyrohun #997
    Őőő, nem értem minek ad blokkoló? Nekem operában sehol nincsenek popupok, vagy ti a flash bannerekre és egyéb cuccokra gondoltok?
  • PrisonMan
    feltepítettem az exer fájlt de semmi :/
  • msstz
    Szvsz ez a legjobb Ad blokkoló Operába
  • PrisonMan
    de hogy használjam? Próbáltam az F12-t de nem vágom a lényegét..
  • ba32107
    Pff ezt jó tudni :D Én mióta operát használok, mindig egy szűrőfájlt használtam (valahova be kellett másolni)
  • Dzsini
    van beépített tartalomblokkolója.
  • PrisonMan
    Felraktam az Operát [Firefox kb 20 mp alatt indult el... + idő után rohadt sok memóriát használ], ilyen kiegészítők nincsnek hozzá pl Adblock plus?
  • jhetedikj
    kb. 1 hete újraktam a windózt és most hirtelenjében megoldódott a probléma:)

[nem tetszik a banner]
  • Dzsini
    nincs, az Opera szabvány ablakot használ minden oprendszeren - ha teljes képernyőn használod (f11) akkor nincs címsor.
  • msstz
    Nincs valami trükk arra, hogy a Címsort eltüntessem az Opera használata közben? Olyasmire gondolok, mint ami a Chrome-nak van.
  • msstz
    Blokkolva van az összes reklám, de ettől még lehet, hogy tényleg kihat a rendszerre valahogyan.
  • Dzsini
    Próbáld meg esetleg a Magyar Opera blog-on leírni a problémádat, ott jóval okosabb emberek vannak nálam, hátha ők tudják, mit merre kellene állítani.

@msstz: az egérmozdulatok csak akkor működnek, ha nem flash felületről kezded el őket - nem lehet, hogy a sok reklám vagy egyéb miatt beleakadsz? vagy az alkalmazások miatt beakad az oldal, túlterhelve néha csúnyán akadozik az Opera is (nincs wiw-em, úgyhogy nem tudom mennyire számít)
  • msstz
    Csak nálam szakadozik az iwiwen az egérgesztusok végrehajtása? Szinte meg kell erőltetnem magam, hogy észrevegye, mit csinálok. Máshol egy félcentis mozdulattal is működik.
  • zolo
    Kipróbáltam a fülek opcióinak állítgatását, de nem áll vissza az eddig állapot :/
    Újrafelhasználás csak a programon belül, Könyvjelzőkből/Előzményekből nyitott lapokra hat, azokat nyitja új fülön. Nemértem az egészt, mitől változott meg a dolog, se msn-ben, se programban nem nyúltam semmihezsem :S

"Tisztelt Érdeklődő!

Az átállás miatt sajnos egyelőre nem minden böngészővel működik megfelelően az oldal, így a legelterjedtebb IE is megakad néha a javascripteken. Ezen problémák megoldása folyamatban van."

Talán van reménye hogy működőképes lesz a felvi, de elég kicsi az esély rá :/
  • Dzsini
    :)) továbbítottam a magyaropera blogra.
  • zyppy
  • Dzsini
    magyaropera blogon többen írják, hogy percenként összefagyja magát - nálam épp ez a változat megy jobban...
  • msstz
    Nekem összeomlik a b1606, maradt a b1601. más járt így?
  • Dzsini
    a beállításokban van arra lehetőség, hogy kilépéskor a cache-t törölje, de ilyesmit kérdezés nélkül nem csinál, valószínűleg valami más zűr lehetett - de nem tudom mi.
    az tabok/fülek újrafelhasználását pedig szintén a beállításokban állíthatod, az advanced/tabs-ban van egy reuse open tabs lehetőség, ha ezt kikapcsolod, akkor elméletileg új füleken nyitogat (meg van még pár lehetőség, ki kell próbálni, hogy milyen kombinációval hogy működik)
  • zolo
    Van olyan opció a programban, hogy automatán törli az előzményeket? Mert ma minden kérdezés nélkül törölte az összes előzményt, meg aktív bejelentkezést.
    Meg eddig úgy működött,hogyha msn-ben rányomtam egy linkre, akkor azt új fülön nyitotta meg. Pár napja az aktuálisan aktív fülön nyitja meg, és zez nemjó. Hol lehet ezt beállítani?

Köszi a segítséget:)
  • Dzsini
    Általában az a reakció, hogy méréseik alapján a látogatók alig 1%-a Operás, akkor minek foglalkozzanak vele - persze, hogy 1%, hiszen nem működik az oldal Operával. Innentől ördögi kör (még úgy is, hogy Magyarországon 6-8% körül volt év elején az Opera, de ezzel nem foglalkoznak). Oroszoknál piacvezető böngésző, meglepő módon ott az oldalak működnek vele :)
  • Ability
    Szokj hozzá. Összes önkormányzati és hasonló jellegű oldalknál (Neptun, ETR) azt lehet hallani, hogy mennyire eszméletlen nagy összegeket vertek el rájuk, aztán általában egyik böngésző alatt sem 100% a működés. Sokszor IE alatt sem.

Egyébként megnéztem, Opera 10 legújabb build alatt sem megy.
  • zolo
    Aki a 10-es verziót használja már, megtudná nekem nézni, hogy a megújult felvi.hu jól működik-e?
    Itt 9.64 a javascriptes menük (az oldalon szürkévesl, Aktuális, E-felvételi,stb) egyszerűen nem működik, nemlehet rányomni, nemlehet átváltani rá. Hálaégnek a szakkereső is ilyen menü, így az sem megy innen.

IE8 alatt persze minden fasza...Írtam nekik mailt, hogy ugyan nézzék már meg, meg milyen munka ez 2009-ben, ráadásul ilyen fontos weblapon...

Ha letudnátok tesztelni megköszönném, és lehet akkor fel kéne tennem a 10-est.
  • msstz
    Az Auto Update valamiért képtelen volt leszedni, úgyhogy megléptem.