5774
Opera
-
#1093 a bétát bátran, a 10 beta 3 nagyon stabil, és nem tudni mikor jön ki a végleges belőle - ez publikus, nem kalandvágyóknak ajánlott heti build. -
#1092 Béta progit sose mertem használni mindig megvártam a teljeset. -
#1091 helyesírás ellenőrző (magyar is) van a 10 bétában. -
#1090 Ennek kéne megszűnni hogy operával nem mennek dolgok és népszerűbb lenne.... Én kitartó vagyok de pl mást lehet elkezd szivatni az index fórumnál vagy a hotmailnél és már vágja is kifelé az opit.
Meg ami még sokaknak hiányzik az opiból az a helyesírás néző. Sokszor hasznos. nekem is hiányzik. -
#1089 mostanában előzi meg az Operát Magyarországon.
1084re: http://magyaropera.blog.hu/2009/04/02/hasznos_felhasznaloi_javascriptek_operahoz -
#1088 Tudom lehet nagyítani a képeket meg ilyesmi de mégis kényelmesebb ha 1 nyomásra a képernyőre igazitja. -
#1087 Mondom talán 5 percig bírtam a látványát..... porzott mikor leszedtem Pedig elképzelhető hogy népszerűbb lesz. (főleg ha minden site-ot behoz elsőre mint a FF) Tegnapm pl azt hiszem a kenworth oldalát nézegettem mikor a képekre nyomtam közölte a böngésző unsopprted browsrer (opera)
-
#1086 Ha a fapados Chrome népszerűbb (lesz) az Operánál akkor arra tényleg nincs mit mondani. -
#1085 A chrome-ot vasárnap kipróbáltam kemény 5 percig muszkoráztam aztán már töröltem is le :D -
#1084 Hogyan???? -
#1083 Ezt Opera userJS is megcsinálja, nekem is bent van :) -
#1082 A Firefox használók maximum 10%-a használ 1, 5%-a 2-nél több plugint. Nem emiatt használják, hanem amiatt, mert mindenhol ezt hirdetik, hogy ez a jó, és bővíthető, és biztonságos, és tyű. Az egységuser ezt elhiszi, soha nem tölt le bővítményt, nem jár olyan oldalon, ahol a biztonsága veszélyben lenne. De örül neki, és használja. Vagy most felteszi a Chrome-ot, mert a YouTube-on azt reklámozzák, és ha a Google csinálja, akkor rossz nem lehet. Szó sincs igazából tudatos döntésről. -
#1081 Ez igaz a FF-ről az ért is nehéz átszokni mert kismillió extra van hozzá ami néha elég hasznos,. Nekem operából rettenetesen hiányzik a képek képernyőhöz igazítása. Ezt FF plugin megcsinálja. -
#1080 Az Opera 2005 óta (kb. a Firefox 1.5 idején) teljesen ingyenes, de látod, még mindig ez van a fejekben meg a köztudatban. Itt a marketinggel van baj (de azzal bőséges), a felhasználói felülettel (nem a skin, az egész), valamint azzal, hogy hogy nincs mögötte a Google médiagépezete, mint a Firefox és a Chrome mögött (ha már állandóan a rókához kell hasonlítani, míg az böngésző, ez meg teljeskörű internetes eszköz, mint például a Seamonkey).
De ez is csak szócséplés, ettől még nem fognak "megtérni" sokezren :) -
#1079 Én a FF-ot az Operával szemben kizárólag a kiegészítők miatt használom.
Régebben az Operával kezdtem, amikor megjelent a FF kipróbáltam. Először nagyon szokatlan volt de a kiegészítők miatt tovább használtam.
Jelenleg szerintem az Opera szebb meg ugye gyorsabban is indul. Ezért fenn van most is a gépen. Ha gyorsan akarok valamit megnézni akkor azt használom.
Szerintem az Opera az Explorer használóknak lenne jó alternatíva, aki nem akar benne variálni, ( kiegészítőket próbálgatni) csak az adott lehetőségeket használva böngészni. Csak éppen ez a baj hogy akinek az Explorer is jó az nem fog alternatív böngészőt keresni. Ezért nem terjed eléggé. -
msstz #1078 Nem hinném, hogy ez az oka, szerintem a marketinggel van baj, mert nincs elég pénz. Ráadásul, ez még akkor volt, amikor Firefox még egyáltalán nem volt tényező, tehát nem volt az, hogy fújopera, fizetős, inkább az ingyenes Firefoxxal tolom. -
#1077 Azért az elterjedség hiányáról az operát csinálók is tehetnek.... mivel nagyon sokáig fizetős volt (azt hiszem ingyenmindig az 1-el régebbi verziót adták) míg a FF a kezdetektől mindenkinek elérhető. -
#1076 Köszi.
A FF-hez van valami addblock izém, nem tudom mi egy opera fan ajánlotta még régen aki állítólag jól ért ehhez hogy legalább ezt tegyem fel ha már mindenképp FFkell- -
#1075 nézd meg a nyitható kapcsolatok számát Operában (eszközök - beállítások - haladó - hálózat), és azzal próbálj meg kicsit játszani, hátha valahogy betalál
másrészt nézd meg, hogy tartalomszűrőben van-e valami FF-ben (adblock vagy ilyesmi), ami itt a beépítettben nincs - lehet, hogy ezek közül akasztja meg valami.
a sebességélményhez pedig ugyanott a beállításokban a haladó - böngészés-ben állítgasd az újrarajzolási tempót. -
#1074 Pont ez miatt van operám :DDD vasárnap valamiért oda tévedtem aztán mondom régen volt már fenn uccu neki 1 kicsit :D de....
na mindegy nem találom amit az index fórumhoz írtál. Leírnád légyszives hogy mit hol kell néznem ? ( és ha be tudok lépni az index NASCAR topikjába elsőre és nem 20adszorra meghagyom az opit 1 kicsit ) -
#1073 Európában átlag 7% körül van az Opera.
Nálam soha nem hisztizett még - igen, tudom, hogy vannak oldalak, amelyek nem működnek rajta jól, de ez betudható a slendrián oldalkészítőknek is, akik nem figyelnek arra, hogy szabványhoz vagy ajánláshoz illeszkedő oldalt készítsenek, akkor az működne az összes nagyobb böngészőn lendületből. Emellett az Operánál is keményen dolgoznak azon, hogy a látogatott, de szabványokat nem támogató oldalakat meg tudják jeleníteni.
Az alap usernek eszébe se jut amúgy, hogy a kék E betűn vagy a piros rókán kívül (amelyiket feltette neki a szomszéd pistike) van Internet. Nem foglalkozik alternatív böngészőkkel, nem is tud róla, hogy létezik ilyesmi - ha meg egy oldal hülyén működik, azt letudja azzal, hogy "elromlott az internet". Persze emellett az Opera marketingje vacak, de ők egy elég kispénzű cég a Microsofthoz, Applehoz vagy Google-hoz képest (akik a Chrome fejlesztése közben pénzelik a Mozilla foundationt is).
Pont erről volt-van egy hosszú vita a Magyar Opera blogon, de világmegváltás ebből se lesz :) -
#1072 Operát tényleg kevesen használnak ez tény főleg azok miatt amiket pl nálam művel. Egy alap user szted micsinál mikor hisztizni kezd az opera hogy ez nem tetszik meg az? Azonnal vált FF-re aminek minden tetszik-. Sztem az opera programozóknak is neki kéne állni csinálni v-mit és nem jajongani... hogy jajj nem népszerű.(úgy tudom egész európába) -
#1071 Elsősorban azért nincs, mert az Operának nincs pluginrendszere, mint a Rókának vagy az IE-nek.
Másrészt azért nincs, mert nem tudják, hogy Európa keleti oldalán milyen sokan használják (kivétel Magyarországon - de Oroszországban például piacvezető).
Egyetlen egy oldal van, amit más böngészőből kell használnom, az a bankom online felülete, ők azt reagálták, hogy elenyésző azoknak a száma, akik Opera alatt használják az oldalt, így nem prioritás számukra a működés - persze, hogy kevesen használják, ha nem működik :) -
#1070 MB-hez van FF plugin a gyártó oldalán :) Csak tudnám opihoz mért nem .
És neked behoz minden oldalt amitz nézel ? -
#1069 mindenféle bővítmény telepítése nélkül böngésző, levelezőkliens, torrentkliens, webszerver, irc-kliens, van benne tartalomszűrő, egérmozdulatok, szabadon konfigurálható kinézet, kényelmes használat, lassú nethez Turbo, meg ki tudja mi mindent felejtettem most ki... nekem ez elég, nem vagyok behalva tőle, de így egyben csak ez működik (plusz egy régi gépen is pörgős, gyors - nincs túl nagy gépigénye)
Mobimouse-t nem ismerem, de a sztaki szótár oldalán van egy leírás arról, hogy azt hogy lehet beleintegrálni. -
#1068 amúgy köszi :)
De ha már itt vagy. Az operások miért vannak annyíra behalva az operától, ? (nem kekeckedés!!! csak az opsok külön faj :) de nekem most semmi extrát nem nyújt sőt... ) -
#1067 És a mobi mouse val nem lehet összehozni ? -
#1066 sajnos a Hotmail problémás, néha működik (ha sikerül a furán megírt kódot áterőltetni a motoron), néha nem (amikor megint módosítanak a felületen, az ajánlásokat egyáltalán nem követve).
A zindexfórumhoz meg nézd meg hány kapcsolatot enged az FF és az Opera, valamint hogy milyen tartalmak vannak letiltva benne itt és ott, amiket az egyik böngésző lekér, a másik pedig nem.
A sebességgel kapcsolatban meg mit értesz? A neted sebessége nem a böngészőn múlik. A javascript engine tényleg gyorsabb az új Firefoxban, az általános renderelési sebességben meg észrevehetetlen a különbség a böngészők között. Az, hogy te melyiket érzed gyorsabbnak attól is függ, hogy milyen gyakran frissíti letöltés közben a képernyőt - ezt viszont a beállításokban meghatározhatod az Operában. -
#1065 Na meg gyorsnak se épp olyan szuper gyors ahogy hírdetik. Ebbe is van seb mérő meg a FF-be is utóbbi nálam sokszor gyorsabb. -
#1064 Hali hosszú FF-zés után újra operázni támadt kedvem, de.... hm... az opera nem nyit megy 1 csomó oldalt. A hotmailt 1 általán nem, az index fórumra 10-edszeri próbálkopzásra enged be (FF rögtön!!) és hasonló finomságok. Ez miért van ? -
#1063 Kapcsold ki az Opera Turbo-t. -
atidnaB #1062 Sziasztok!
szép is,gyors is az új Opera..csak egy apró részlet nem tetszik az egészben..A letöltött képek minősége.. -
#1061 ja, én olyat nem látok -
#1060 ááá, a hirdetések lesznek azok! :) -
#1059 nekem konkrétan most ez a topic is nyitva van egy tabon és ezt is megpöttyöte az előbb... -
#1058 itt talán a chat? ha meg van nyitva az olvasatlan levelek egy tabon, azt tudom, hogy megpöttyözi ha frissül... -
#1057 lehet, mondjuk sok ilyen oldal van, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. pl. sg is ezt csinálja :) -
#1056 azt nem tudom - lehet, hogy automatán újratölt valami javascript az oldalon? (ajaxos oldal például mint a GMail) -
#1055 de sokszor van olyan, hogy meg van nyitva fél óráig egy tab és mejeleink a pötty, ilyenkor refresh volt a háttérben? -
#1054 azt jelenti, hogy még nem láttad az oldalt, és azóta betöltött teljesen (pl. a háttérben megnyitott tab elkészült és még nem nyomtál rá) - régebben skinfüggően vastagította a betűt vagy átszínezte egy kicsit, most ezt találták ki, hogy a visual tabok mellett is jól látszódjon.