5774
Opera
  • Airbus A380
    Nem kellett volna törölni :)

A számítógépen több böngésző is lehet. (sokaknak alapból kettő van mertt ugye az a nagy kék...) nekem megvan a FF is főleg hogy az operát nem minden site szereti.. (Azt FF-vel nyitom meg)
  • Airbus A380
    Hogy lehet rá venni az operát hogy full képernyőn is láthassam a felső sávot ? Mert nem tudok e webcímet beirni se oldalt váltani stb...
  • Dzsini
    http://json.bloople.net/
    itt konvertáld át html-be a json mentést, és utána már be lehet importálni.
  • AtkariZsolt
    Sziasztok!
    Nemtudom volt e már róla szó erről a problémáról.
    Edig Firefox -ot használtam. De áttértem az Operára.
    Mielőtt letörőltem a Firefox -ot csináltam 1 könyvjelzők mentését.
    Ez rendben is volt, készitett 1 Bookmarks 2009-08-21.json -fájlt.
    Ezután letörőltem a Firefox -ot, majd felraktam az operát.
    A problémám, hogy a Firefox könyvjelzőmentést hogyan tudnám beinportálni az Operá -ba?
  • msstz
    Működik, köszi!
  • Penge4
    Operához van egy userjs, amivel ez megoldható.

Dzsini: Engem sem zavar, ha lenne is kikapcsolnám, de lehet látni, hogy valóban súlyos hiányosság, mert nagyon sokan hiányosságként hozzák fel. Ráadásul programozás szempontjából sem lenne nehéz megvalósítani, akárcsak a HTML copy-t (amit szintén kikapcsolnék, ha lenne, és maximum ritka alkalmakkor használnám, ez viszont olyan szempontból jó lenne, hogy nem kéne ilyenkor más böngészőt indítanom, hanem közvetlenül Operából megoldható lenne egy sajátgombbal. A Design View nem ugyanaz, ugyanis egy csomó mindent nem lehet copy-zni és a színek, háttérszínek is eltérnek, ha mondjuk bemásolom Word-be a kimásolt részt.
  • Dzsini
    szinte mindegyikben van már, az Operának ez egy -sokak szerint súlyos- hiányossága. Engem nem zavar, a tartalom alapú cache és a jegyzetek elég.
  • Airbus A380
    FF-be van.
  • msstz
    :((
  • Dzsini
    máshol van, az Operában sajnos még nincs, de illene már beépíteni.
  • msstz
    Hát pedig kéne lennie, nem? Például kitöltök egy search formot és ha elkezdek beírni egy P betűt, akkor lenyílik egy kicsi "fül", egy fehér mező, ahol ott van a "Péter" név, mert azt már kerestem régebben. És akkor ugye nyomok egy le gombot és egy entert és be van íva a Péter.

Régebben a Googlenál is megjelent minden "past search", ha lenyomtam egy olyan betűt, amellyel a múltban már kezdeményeztem keresést. Csak aztán a Google ennek helyére behozta a Suggestionst.

Nem kéne ilyesminek lennie? Nagyon rég használtam más böngészőt, de úgy emlékszem, hogy máshol voltak ilyenek.
  • Dzsini
    ilyen funkció nincs, a jegyzetek vannak, ahova el lehet tenni szövegeket.
  • msstz
    Nálatok sem működik az, hogy egy bizonyos szövegmezőben megjegyzi a múltbeli kifejezéseket, pl a keresők rubrikája?
  • Dzsini
    értem én, de minek töltöd le kétszer ugyanoda Operával és utorrenttel is? Persze, hogy kétszer lesz meg.
  • lally
    Ugyanarról (!) a torrentről van szó!!!
    A "utorrent build:15772". -ez is; túl_friss.
  • Dzsini
    természetesen ugyanaz a filenév nem lehet mindkettőnél - az egyik valamilyen más filenévvel mentette el (egy szóköz van a végén például). De ez szerintem nem az Opera vagy az uTorrent hibája.
  • lally
    Sector_Editorral nem néztem bele a HDD-be! -annyira nem is érdekelt, hisz mindkét cégnek akartam szólni e problémáról.
    Látszólag tehát: Ugyanabban a Mappában(!) tökre_azonos(-nak tűnő) 2file-név is található (100%-ban okay és 14%-ban is kész esetekkel).
    Az egyik persze biztosan, hogy: "kamu" ! -de; melyik is "viccelt" ?
  • Dzsini
    lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem a kérdést: mi az, hogy kétszer szerepelnek a fájlok?

Az Opera belső torrentkliense és az utorrent külön kezeli a dolgokat, vagy az egyiket használod, vagy a másikat. Nálam be van állítva, hogy egy .torrent filera rányomva automatikusan továbbadja azt az utorrentnek, ami az előre megadott könyvtárakba elrendezi a dolgokat.
  • lally
    Problémát véltem tegnap felfedezni az Opera_10_Beta3 és a utorrent1.83 kompatibilitásában! (-a 9.64 esetében még kompatibilisen folytatható volt a letöltés a utorrent1.81 szerint.)
    A Fájlnevek most tehát "kétszer szerepelnek" ugyanabban a könyvtárban!!!

Segítsetek légyszí', mert sajnos nem tudom Őket erről értesíteni.
    Köszi.
  • Airbus A380
    Ok :)
  • Dzsini
    persze, attól, hogy a User Agent válasznál mást mond, a belső rendszer ugyanaz marad (de ez így van minden böngészőnél, attól, hogy másnak hazudja magát még nem fog másképp működni, csak a szerver küld(het) más adatokat neki).
  • Airbus A380
    Hehe az indexnek ie-nek hazudja magát és bejött

Attól hogy IE-nek vagy FF-nek hazudja magát még működik a védelmi rendszere ? Azért kérdem mert állítólag ha FF-t IE ként nyitjuk meg az IE lesz a FF védelmi rendszere nélkkül. Opera biztonságos álcázva is ?
  • Dzsini
    A béták legalább olyan stabilak és biztonságosak, mint a végleges változatok. De az eddigi sebezhetőségek is olyanok voltak, hogy nem volt rá valódi oldal, ami kihasználta volna - átlagos böngészés közben nem futsz bele ilyesmikbe (hozzá kell tenni: más böngészők hibáiba sem).

Aki meg különleges biztonságra meg névtelenségre vágyik, azoknak ott az OperaTOR
  • Airbus A380
    A béta is ?
  • Dzsini
    http://secunia.com/advisories/product/10615/?task=statistics
    jelenleg nincs rajta ismert biztonsági rés, idén összesen márciusban volt 1 riasztás, amire 1-2 napon belül kiadták a javítást. (2008-ban 10)

az egyik legbiztonságosabb böngésző, pontosan amiatt, mert zárt a kódja, nincs plugin rendszere és kevesen használják.
  • Airbus A380
    Az opera mennyíre biztonságos ?
  • Airbus A380
    Az első kettő nálam is :) főleg apluginek miatt én használtam kb tizet.
  • Ability
    Aki nem tudná miről beszélek...
  • Ability
    + ott van fícsőrnek hogy 15 mp alatt indul el, és fél nap bezárás nélkül felzabál 2 giga ramot. Még Linux alatt is hajlamos volt rá, egészen addig, amíg a rendszer hagyta neki. Win alatt meg korlátlan uralma van. És ez nem bug, ez fícsőr. :D

Najó, az új Foxyk már nem annyira vészesek, csak ha már valakinek tökéletesen egyszerű, fapados böngésző kell, akkor én egyértelműen nem a FireFox-ot ajánlanám. Chrome lehet "buta", de amit tud azt jól tudja. És nem tud kevesebbet mint az FF alapjáraton. Főleg az új daily build-ek nagyon szépen felvarrták a ráncokat a kezelőfelületen. És szinte biztos vagyok benne, hogy a Chrome nem lesz instabil és olyan rohadt lassú az addonok mellett sem. Sosem tudtam megbarátkozni az FF-el, komolyan, hány évet kellett várni, hogy ki tudjanak tenni egy rohadt új tab gombot a lapok mögé? És komolyan, lévén jó Mozilla programnak jó lassú, zabál, az összes Mozilla program ilyen, Thunderbird is, komolyan ez egyfajta szabvány náluk. Szóval eléggé FF ellenes vagyok, sok dolgot nagyra tartok benne, de nem a falhasználói élmény, vagy a kezelés egyszerűsége. Legjobban Safari 4 tetszik OSX alatt, mert ott exposéval van értelme az új ablakban nyitott linkeknek is. Win alatt tragédia nekem, de amúgy elismerem, hogy nagyon jó böngésző. Opera, Safari, Chrome, ezeket mind nagyra tartom, FF kiesik ebből a körből, pedig meg tudok barátkozni akármivel. Az új FF már azért kényelmesebb, szóval lassan újra lehet definiálni a róla alkotott képem, főleg ha kijön a 4-es verzió az új kezelőfelülettel, az tényleg nagyon bejön. Hiába Chrome koppincs, valahogy van benne egyediség, és végre ésszerű és kényelmesnek tűnik.

Na téma OFF
  • lck
    Összességében, ha értékeljük a böngészőket. Nem egységsugarú user szemmel, hanem úgy hogy az ember több éves tapasztalat után mond valamit. A szolgáltatásaikat, a kézreállóságát, a kezelhetőségét, a megjelenését figyelembe véve.
    Nálam a sorrend:
    1. Firefox
    2. Opera
    3. Chrome
  • Dzsini
    És a túlnyomó többségnek bőségesen elég ez - ott a Firefox, alapból elég fapados az is, mégis 10% alatt van azok száma, akik egyáltalán valamilyen plugint használnak benne. Lehet kedvenceket csinálni, van rajta visszagomb, működik a kereső meg a youtube. Mi kell még?
  • Ability
    Elvileg Win alatt már van a Chromium-ban elég régóta, Linux alatt nem is kerestem, úgyis csak szarakodás van vele Compiz miatt. Amúgy tény, hogy az Operának van a legszebb, legjobb simított görgetése, bár a 10-esben megint újradolgozták, nekem tetszett a 9.5-ben megjelent variáció, amikor kicsit úgy túlsiklik. De amúgy finomságra tényleg a legjobb, pl. ami az FF-ben van az kimondottan irritál. Amúgy nekem Ubis Chromiumban simított görgetés nélkül is valahogy olyan szépen siklik, nem darabosodik mint FF alatt. Helyesírás ellenőrő van benne, alapból még nincs benne a magyar, de bele lehet tenni. Az először lementett cuccra csak annyit, hogy bár nem lenne rossz egy open gomb, azért nagyjából pótolja, hogy be lehet állítani filetípusoknak, hogy auto hova mentse, és rögtön nyissa is meg, szóval akár még gyorsabb és hatékonyabb is ez. Reklámblokkoló az olyan, hogy nincs nagy igényed vele, de a legtöbb ember szarik rá, szóval annyira nem létszükség, csak a hardcore FF-esek szoktak rá nagyon az ehhez szükséges addonokkal, és mint lentebb is írták, az emberek 90%-a szinte semmilyen beépülőt nem használ. Amúgy meg lehet oldani, csak kicsit macera, kb annyira, mint scripteket betenni Operába, hogy zsugorítsa a képeket. Egyébként meg ez egy érdekes kérdés, mert akkor vajon a Google a saját hirdetéseit is blokkolná, ami szinte minden oldalon jelen van?
  • lck
    AKKOR IS FAPADOS :))))
    (még)
  • Dzsini
    ez már inkább a Chrome topicba való (valahol itt a környéken van az is :) ) - de a plugintámogatással (ami jön) a reklámügy meg lesz oldva (bár pont a Google nem fog ilyesmit olyan könnyen adni), a lementés-futtatás meg 1 klikkel több, mint a sima futtatás (az is letölti, csak egy temp mappába, és rögtön elindítja)
  • lck
    Nem tudom - nekem alap hogy legyen a böngészőben simított görgetés ( idegesít ahogy szaggat felfelé ) - ma már alap lehetne a helyesírás ellenőrzés - aztán nem igaz hogy először le kell menteni valamit , utána nyitom meg az alkalmazással - vagy pl. normális reklámblokkolás. Ezek nálam alapok. Túl igényes vagyok ?
  • Dzsini
    Hát igen, a kezelőfelületre ráférne egy rendes gatyába rázás - az új skin egészen korrekt (látszik rajta amúgy, hogy OSX-re koncentrál főleg Hicks), de az kevés - gombok, beállítások, satöbbi rendberakása még várat magára.
  • Ability
    Ugyanakkor izgatottan várom, amikor eljön az Operásoknál az az idő, amikor modernizálni akarják majd a kezelőfelületet. Nekem nem sok bajom volt vele, de látván az új FF 4 mockup-ot, igazán megtetszett nekem. Operások meg kísérleteztek már hardveres gyorsítással kezelőfelület terén, izgi lesz ha majd olyan téren is tudnak valami innovatívat alkotni, mert amúgy az Operára ez nagyon jellemző, és kimondottan várom, hogy hátha újradolgozzák a Linuxos kiadásokat, és elszakadnak végre QT-től, ami úgysem fog megtörténni, lévén hogy GTK-sok FF-t fogják mindig is a "Gnome" böngészőjének tekinteni. Amúgy az OSX-es Opera nagyon szép, múltkor kipróbáltam, nem tudom Lixuxon miért nem tudnak kicsit igyekezni.
  • Ability
    Miért nem? Én Linux alatt használom Chromium daily build-eket, teljesen jó, nekem kimondottan tetszik, hogy szinte már túl egyszerű. Windows alatt Operát használtam, Linux alatt az nem GTK natív, így a Chromiumot választottam. Win alatt is volt időszak, amikor Chrome-t használtam, szerettem, teljesen jó volt. Aztán az Opera 10 bétáknál szoktam vissza Operára. Szerettem az email kliense miatt. Szerintem ez csak igények kérdése, nem mindenki akar teljeskörű webeszközt használni, nem mindenki fog IRC-re menni vele, stb. Van akinek elég csak egy fapados böngésző, azt jólvan. Amúgy meg Chrome-ra nem sok panasz lehet, Webkit motorra épít és FF JS motor van benne. Előbbi (Safari 4-ben) a leghatékonyabb és legfejlettebb, leggyorsabb (bár a Chrome-ban egy kicsit régebbi verzió van), utóbbira meg nem mondok semmit, mert mindent elmond. A Chome az egyik legfejlettebb böngésző, sebesség, renderelés, szabványtámogatás. Akinek nincs szüksége külön extrákra, csak netezni akar, annak nagyon is jó választás. A legjobb amúgy Safari 4 lenne, csak elég sok idegesítő faszsága van. Amúgy meg a Chromeium-ból én egy teljesen előrehaladott build-et használok, ez már teljesen át van cicomázva és van addons támogatás benne, szóval FF nyomdokaiba léphet majd valamikor.
  • Dzsini
    azért remélem a véglegesbe bekerül a Unite :) meg azt mondták, még pár meglepetés várható.
  • lck
    béta3 teljesen stabil, elmehetne véglegesnek