5774
Opera
  • saitek
    Hello!

Korábban néhány weboldalon nem tároltattam el a jelszót és a felhasználói nevet az Opera-val, egyik oldalon viszont jó lenne most eltároltatni a jelszót. Mit kell beállítani, hogy az adott oldalon belépéskor újra bejöjjön a Password Manager ablak?

Előre is köszi a választ!
  • Airbus A380
    Jó lesz ez.
  • msstz
    épp időben
  • msstz
    le?

Version information
    Version
    10.00

Build
    1733

ez az RC, a végleges szeptember elsején jön
  • mflex #1169
    jah látom, hogy az 1733-as az RC.
  • mflex #1168
    Most jött le a végleges?
    Mert nekem nem ír semmi rc meg béta etc... csak 10.00-át.
  • Airbus A380
    Igen ezeket tapasztalom. Az esztétikai nem tűnt fel de a működésben vannak kisebb gondok bár ezek se nagy dolgok ettől még jól használható.
  • Dzsini
    lenne mit, van pár hiba az RC-ben ami már kiderült (főleg a felülettel)

vagy megint elkövetik azt a fiaskót, mint a 8-nál meg a 9-nél, hogy kiadják a .00-t, aztán gyorsan pár napra rá a javításokat. nem biztonsági problémák, főleg működési és esztétikai.
  • Airbus A380
    Gondolom jövő hétig nem különösebben változtatnak az operán.
  • Dzsini
    igen, a magyaroperán Karbonade is elsejéről beszél, és ő a hivatalos fordítója az Operának, úgyhogy van bőven belső infója :)
  • Airbus A380
    Jövő héten érkezik a végleges Opera 10
  • Dzsini
    igenis intézkedjen, mert ne nekem kelljen állandóan felmászkálni mindenhova, hogy azt nézzem van-e gond az előző verzióval, vagy van új változat. a legjobb az lenne, ha nem is szólna (ahogy pl. a Chrome se szól), hanem egyszerűen működne az új verzió - esetleg feldobhat egy új tabot, ahol bemutatja az újdonságokat "mostantól olyat lehet csinálni, hogy:" címmel.
    használni akarom a gépet, nem felügyelgetni meg pátyolgatni - kinőttem már abból a korból.
  • Airbus A380
    Semmilyen programtól nem szeretem ha önállóan intézkedik. Ez talán csak nem baj.
  • Dzsini
    amúgy kicsit kevesebbet kellene paranoiáznod egy böngészőn szerintem - a biztonsági dolgain is futottad a köröket, mintha olyan oldalakon járnál, ahol rögtön kivégzik a biztonsági résekkel rendelkező böngészőket, most a beta3-rc váltásnál már pár órája ezen pörögsz.

(majd szól az autoupdate, de lehet, hogy csak pár óra múlva teszik fel az update szerverekre, és addig minden a beta3-ban talált biztonsági hibát kihasználnak, és tönkreteszik a gépedet és felrobbantják a monitorodat)
  • Dzsini
    azt kérdezi meg, hogy most rögtön telepíted (ekkor letölti és rögtön elindítja a telepítést), vagy majd felteszi akkor, amikor kilépsz az Operából (ekkor a háttérben letölti, és vár a telepítés elindítására). ezt írtam az előbb is. a stabil, közönség számára kiadott verzióknál ez az elvárt viselkedés egy szoftvernél.
  • Airbus A380
    Akkor miért olvasni azt hogy magától intézkedik és letölti ?
  • Dzsini
    szól neked, hogy van új változat, és megkérdezi, hogy felrakod most, vagy majd leállításkor, vagy szóljon később.
  • Airbus A380
    Hol kell ?

Nem találtam, de halehet nekem ne intézkedjen magától.
  • Dzsini
    attól függ, hogy állítod be :)
  • Airbus A380
    Tudom állítólag kérdés nélkül leszedi.
  • Dzsini
    van automata update az Operában.
  • Airbus A380
    Rányomtam a frissítésre de azt mondta nekem a legújabb van.
  • Airbus A380
    Innen töltöttem le (international verzió) nem vagyok türelmetlen, akkor megvárom még szól :) csak nem tudtam szól e
  • Dzsini
    ha Unite nélkülit tettél fel, akkor frissülni fog erre (de ha türelmetlen vagy, akkor le is töltheted, vagy kipróbálhatod a frissítéskeresést a menüben).

a Release Candidate változat pedig egy olyan verzió, ami ha problémamentesnek bizonyul véglegessé válhat - ezt jelenti a neve is.
  • Airbus A380
    Opera 10.0 Release Candidate

Nem tudom miez de biztos jó azzal a szöveggel tették fel hogy aki eddig a béták miatt rinyált az is szépen tegye fel.

DE MI EZ?

Azt nekem kell bojgatni amit tegnap tettem fel vagy majd frissül ?
  • Airbus A380
    Hát igen vicces

Zokon vette hogy opera lett az első böngésző.
  • Dzsini
    én a 10.10 RC-t várom :)
  • msstz
    és végre nem teszi a notification area-ba az ikonját
  • msstz
    Kint az RC

http://my.opera.com/desktopteam/blog/2009/08/25/opera-10-0-release-candidate
  • pyrohun #1144
    lol :)
  • Airbus A380
    Fölraktam a 10-es operát ,. Nagyon király.

Viszont a FF besértődött csak csökkentett módba indul.
  • Airbus A380
    De nekem nem sikerült na mindegy.
  • Dzsini
    tényleg, március óta van pop3 - le vagyok maradva, sorry :)

jelzi, ha levél jött - ha be van állítva a pop3 ellenőrzés ideje, annyi időnként ránéz, és ha van új leveled, akkor lent az óra mellett az O betű átalakul egy borítékká, meg a sidebaron is jelez a levelező ikonja.
  • Airbus A380
    Le vagy maradva :) Ugyanis ingyenes lett.

A benntlévő leveleket már le tudtam kérni operával de azt még nem értem el vele hogy jelezze ha levél jön...
  • Dzsini
    Fizetés nélkül a Hotmailt nem lehet máshonnan olvasni.
    Az opera levelezőjét ha nem használod (még ha aktiválva van is) nem zavar, nem foglal memóriát.
  • Airbus A380
    Ha aktiválva van az opera levelezője az engem zavarni fog ha n em használom ?
  • Airbus A380
    A hotmailes leveleimet rá lehet csalakoztastni az opera levelezőjére ? Tudom ott nézni????
  • Dzsini
    http://magyaropera.blog.hu/2009/02/27/teljes_kepernyos_bongeszes_fulekkel
    amúgy webcím beírás: F2
    oldalváltás: jobbgomb és görgő / ctrl+tab
    új tab: jobbgomb+egér lefele
  • Airbus A380
    köszi.
  • msstz
    nem a legjobb, de működik.