Opera

← ElőzőOldal 116 / 116

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali! Letöltöttem a 8.1-et és annyi a gondom vele, hogy nem jelenít meg néhány dolgot, itt gondolok valamiféle javascript-re! nagyon fontos lenne, mert néhány dolog csak ezen keresztûl jelenik meg! Egyáltalám mi az a javascript? Mire jó?
Remélem, hogy tudtok segíteni és elõre is köszike!<#worship> <#nemtudom>
Sziasztok.

Az lenne a problémám, hogy meg kellene oldani egy talán nem is olyan egyszerû problémát az Opera 8.0 beta verziójánál.
Szóval: azt szeretném megvalósítani hogy a tab-nak több funkciója legyen.
Elõször is rendes tabulátorként mûködjön. Aztán aktiválni tudjak vele egy rádiógombot és aztán pedig egy végrehajtást kellene csinálni... szóval enter funkció.

Na a default beállítás az operába (8.0b) az hogy a tabbal ráscrollozok a rádiógombra... aztán space-el kijelöl és tab és enterrel végrehajt... (van a rádiógomb után egy gomb, amivel elküldöm az infót). Próbáltam állítgatni a billentyû funkcióinál... de nem megy. Bármit állítok át a tab semmit se csinál.

Azt szeretném megkérdezni tõletek, hátha tudtok segíteni, hogy a space és az enter helyett nem lehetne tabot nyomni?

A 6.05ös operában a tab a space funkcióját is helyettesíti,... de ott nem találtam a beállításokat...

Elõre is köszi
Tetsuo
Pont a nyelvtanulás miatt.. (remélem összejön, még nem mélyedtem bele).

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

lck
Be lehet. A beállításokban keresgélj.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Az Opera 7-ben volt olyan, hogy a status bar-on megjelnítette, hogy hány KB/s-kel hozza be az oldalt, vagy ha töltöttél valami akkor is megjelenítette a sebességet. A 8-cas verzióban nemlehet ezt beállítani?

Sil78
Az pont jól fog jönni majd, ha "beszélgetni" akarsz vele, végülis eleve angolul olvas fel mindent (bár ezt továbbra sem értem, minek rakták bele, a vakoknak, akiknek erre szükségük lehet, gondolom már eleve van valamilyen képernyõfelolvasó szoftverük), meg az utasításokat is angolul kell neki adnod.

These are my friends, see how they glisten...

Tetsuo
Ott sincs sok infó, viszont letöltöttem egy halom angol írást errõl a hangizérõl, mire elolvasom mind, megtanulok angolul. 😊

Sil78
A Voice-hoz tudomásom szerint Windows 2000 vagy XP kell.

A magyaropera.blogspot.com sem segít? Ha már egyszer nem járnak erre Operások... (az a kb 1%... <#kacsint>)

Tetsuo
Hát azzal a voice izével is meggyûlt a bajom és a www.opera.hu nem sokat segített. 😊

thx Sil, azért örülnék ha a többire is kapnék választ.
Vkinek mûködik ez a felolvasó?

Sil78
3. party cookie: harmadik féltõl (nem az eredeti kiszolgálótól) származó cookie

akyyy
thx ezzel már ment (bár amire használni akartam, nem sikerált😞(( )

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Tetsuo
Lenne pár kérdésem, bocs h így ölesztve:
Az Opera, Advanced beállításainál:

-Mi az hogy Cycle Pages?
-Mi az h Redraw after 1sec? (Még be sem fejezi, de már újrakezdi?)
-Mi az h Embedded (beágyazott) Icon?
-Mi az h Smooth Scrolling? (Ezt az egérnél sem értettem soha.)
-A Telnet progi mire való? Ezt hogy kezeli az Opera?
-A Check Documents every 5hours az mi? (A Redraw nem ugyanez?)
-A sütik beállítása teljesen más mint pl a FF. Mi az pl "3. party cookie"?
-A bookmarkokat hogyan lehet importálni FFból?

Még1x bocs, de ezeket télleg nem értem.

Sil78
Nézd meg ezt a demót, itt bemutatja a használatát.

akyyy
keresem de nem nagyon lelem :S😞

azt hittem van olyan, mint a firefoxban a freemailnél, ahol a nevet is meg jelszót is megjegyzi, és amikor behozom a fõoldalát, már csak OK-éznom kell!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Sil78
Bár én nem használok Operát, úgy tudom, a jelszókezelõjét "The Wand"-nak hívják, és egy varázspálca alakú gombot kell keresni. Ha azt megnyomod, akkor elvileg kitölti.

akyyy
Operában hogy lehet azt megoldani, hogy van egy oldal, ahol nevet meg jelszót kell megadni..(példaként az SG-n a bejelentkezés<#idiota>), és beírok egy nevet meg jelszavat, megkérdi hogy megjegyeze e meg ilyenek...nem e lehet megcsinálni hogy legközelebb ne keljen ujra beírni, hanem kiteszi magától (mint pl a firefox alatt!!!)

Tekergo
Egyébként nem érdemes a javas verziót letölteni mert nálam egyszersem mûködött!

😊 hehe, nem is vettem eszre 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sztem már két év alatt lehet hogy megoldotta ^^

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

azert az ujabb operak sokkal jobbak mint a 6os...
sztem csak toltsd le a javas verziot es ird felul vele a masikat, ebbol nem szokott gond lenni, max ha csinaltal bookmarkokat akkor azt mentsd el.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sonajk @:o)
Jó neked. Nálam már régóta a 7.54-es verziója fut, de ez az én bajom 😊

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

hi.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Letöltöttem az opera 6.05-öt, egész jó, kissé kaotikus a frame kezelése, a table bordereket is hülyén adja ki, nameg a CSS támogatás botrányos.
De alapjában véve nem rossz, ezért marad, gyors is meg minden.

Kérdés az, hogy hogyan lehet ehhez utólag Java VM -et letölteni?
Vagy van már frisebb valahol a 6.05nél?
← ElőzőOldal 116 / 116