Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
persze, alapvetõen ez elõny, de engem akkor is idegesít
mi a fasznak vesznek olyan gépet, amit kizárólag "turiszt" módban használnak, és eszükben sincs objektívet cserélgetni?
még a megjelenéskor a dpreview fórumon hõzöngött valami vén fasz, hogy sokkal jobb volt a régi kompakt gépe, nem kellett semmit állítgatni, itt meg hisztogramot kell nézni stb stb, és õ nem akar szarakodni, amikor az unokáit fotózza.... MI A FASZNAK VETT ILYET?
mi a fasznak vesznek olyan gépet, amit kizárólag "turiszt" módban használnak, és eszükben sincs objektívet cserélgetni?
még a megjelenéskor a dpreview fórumon hõzöngött valami vén fasz, hogy sokkal jobb volt a régi kompakt gépe, nem kellett semmit állítgatni, itt meg hisztogramot kell nézni stb stb, és õ nem akar szarakodni, amikor az unokáit fotózza.... MI A FASZNAK VETT ILYET?
Riszpekk
Biztos az elõttük ülõ gépének LCD-jét fotózták, mint az elhíresült 300D reklámban.
nem is csoda, a 300D reklámfotókon is mi van? stadion, mindenkinél 300D nyitott vakuval (pálya 80 méter távolban) 

Riszpekk
Azért az inkább elõny, ha te is meg tudsz fizetni egy jó gépet, a nyugdíjasok meg soha nem érdekeltek
Én uccán még nem láttam senkinél A1-et, pedig annyira nem ritka gép. 300D-t viszont kifejezetten divat lett venni 😄
Én uccán még nem láttam senkinél A1-et, pedig annyira nem ritka gép. 300D-t viszont kifejezetten divat lett venni 😄
SG rox!
pff
Én azon mosolyogtam, amikor a zolinpia megnyitóján mindenki vakuzott, még a legfelsõ sorból is, biztos jól sikerültek a képek 😊
Én azon mosolyogtam, amikor a zolinpia megnyitóján mindenki vakuzott, még a legfelsõ sorból is, biztos jól sikerültek a képek 😊
SG rox!
állatkertbe=állatkertben
Minden terméknél ez van, így lehet profitot maximalizálni. Gondolj a mobiltelefonokra, régen hatalmas szám volt és egy kisebb vagyon, még úgyis hogy válltáskában kellett hurcolni. Szerinted ma szarabb mobilokat lehet kapni? 

SG rox!
Nemrég voltam az állatkertbe. Sajnos egy jó zsúfolt vasárnap délután. Ami elképesztõ volt, hogy majd mindenki fényképezett. Elképesztõen sok digitális fényképezõgép villogott ész nélkül. Van aki telefonnal próbálkozott olyan fényviszonyok mellett is, ahol elõ sem vettem volna a gépet. Képgyártás ezerrel. Apukánál szuperzoomos gép, 10 éves srácánál 2 megapixeles zsebkompakt. Kapta karira 😊
DSLR-ek is villogtak ezerrel. Vagy 2-3 10D-t és legalább 45 300D-t láttam. Van aki 70-200 L-el feszített a 10D-jén. Élmény volt.
Állatokra nem emlékszem 😊
DSLR-ek is villogtak ezerrel. Vagy 2-3 10D-t és legalább 45 300D-t láttam. Van aki 70-200 L-el feszített a 10D-jén. Élmény volt.
Állatokra nem emlékszem 😊
a legfõbb hátránya számomra az, hogy végre megveszel egy "komoly" gépet, aztán két hónap múlva elmegy melletted egy hatvanas nyugdíjas turistacsoport, és minden második mamának olyan lóg a nyakában 😊
Riszpekk
Nem túl nagy újdonság ez. Minden gépkategóriában lefelé mennek az árak. A DSLR-ek között is folyamatosan.
A 10D-t, mint a világ elsõ 2000 dollás alatti digitális vázát ünnepelték, a 300D volt az elsõ 1000 dollár alatti váz.
A kompaktok közt ugyanez a helyzet.
A 10D-t, mint a világ elsõ 2000 dollás alatti digitális vázát ünnepelték, a 300D volt az elsõ 1000 dollár alatti váz.
A kompaktok közt ugyanez a helyzet.
gondolom most jöttek rá, hogy ha olcsón adják, többet adnak el
biztos lecserélték a marketing osztályt 😊
biztos lecserélték a marketing osztályt 😊
Riszpekk
nekem ez túl olcsónak tûnik?
vagy ennyire mennek le a digi gpek árai vagy valamit ispótoltak belõle.
nemtom
vagy ennyire mennek le a digi gpek árai vagy valamit ispótoltak belõle.
nemtom
Giftként küldöd felbontva, ( nem a gyari dobozaban) akkor is kell rá vámot fizetni? ilyen keretstoryval hogy ottfelejtetted nemrég mikor kinnvoltál...
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
De hogyan bizonyítom, hogy az volt a csomagban, ha giftként küldetem, nem pedig vámolandó árúként?
SG rox!
Két variáció van: vagy normál postával megy Írországba, és ismerõs elmegy érte szeptemberben (már csinálta így, semmit nem kellet ráfizetni és biztosan célba ér), vagy DHL-el idehozatom, ami szintén biztos, mert a magyar posta nem nyúl hozzá, viszont drágább.
Ha mégis elveszne, hogy bizonyítom hogy drága cucc volt benne?
Ha mégis elveszne, hogy bizonyítom hogy drága cucc volt benne?
SG rox!
a posta is ad egy "tracking numbert", ami alapján megmondják hol van éppen, és erre hivatkozol, ha eltûnt
Riszpekk
Ha DHL-el, vagy normálisabb csomagküldõvel érkezik a pakkom, az ugye alapból biztosítva van, tehát nem tûnhet el?
SG rox!
Háááát, igen. Szóba került még a Canon S50 is. De azt ma kézbe fogva elég tákolmánynak tünt, még akkor is, ha jobbak a képei és FULL manuális opció is van rajta.
Azért a sietség, mert van (volt) egy Panám aminek az árát levásárolhatom.
Azért a sietség, mert van (volt) egy Panám aminek az árát levásárolhatom.
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
A steves-en a pálmafás tesztképet nézzétek meg. Nem értem miért hivatkozott az index kromatikus aberrációra...
Nekem nem tûnik rossznak.
Nekem nem tûnik rossznak.
Nincs neki se shutter priority módja, se apperture priority módja.
Gondolom full manual azért van. (nem biztos)
link
Gondolom full manual azért van. (nem biztos)
link
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
A zajszint minden teszt szerint kiváló! A kromatikus aberrációt illetõen nem emelik a legjobbak közé. A tesztképeket megnézve az elsõ beigazolódik a második nekem nem.
Érdekelne továbbá az is, hogy mit takar a manuális módja mert azt írták hogy, nem szabad teljes manualitásra gondolni csupán néhány érték közül lehet választani.
Érdekelne továbbá az is, hogy mit takar a manuális módja mert azt írták hogy, nem szabad teljes manualitásra gondolni csupán néhány érték közül lehet választani.
igen, amúgy az enyém is Adoramatól van
giftként jött nekem is, amivel megúsztam a vámot, de kaptam helyette ÁFA-t (máig nem értem)
ja és hasraütve túlértékelték a vámon, vigyázni kell
giftként jött nekem is, amivel megúsztam a vámot, de kaptam helyette ÁFA-t (máig nem értem)
ja és hasraütve túlértékelték a vámon, vigyázni kell
Riszpekk
giftként fog jönni, úgyis?
Adorama és B&H Photo a két kiszemelt bolt, mindkettõnél van a keresett vaku, és kioldókábel is, ugyanannyiért.
Ugye ezek a boltok az összes államba szállítanak?
Adorama és B&H Photo a két kiszemelt bolt, mindkettõnél van a keresett vaku, és kioldókábel is, ugyanannyiért.
Ugye ezek a boltok az összes államba szállítanak?
SG rox!
Ha ez a fontos, akkor 2.5"-os LCD-vel és 123,000 pixellel plusz sony minõséggel biztos nem lesz gáz.
Kérdés, hogy mire szeretnéd használni?
Kérdés, hogy mire szeretnéd használni?
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
ehhez a legjobb kijelzõ sem elég, legalábbis 100%-osan azzal sem tudod eldönteni, jó-e a kép, ez mindig monitoron derül ki
egy szinten túl már mindegy, hogy 110 vagy 130 ezer pixeles az LCD, csak a nagyon elbaszott képeket fogod rajta kiszûrni
emiatt ne aggódj, inkább a zajszinttel és a kromatikus aberrációval foglalkozz
egy szinten túl már mindegy, hogy 110 vagy 130 ezer pixeles az LCD, csak a nagyon elbaszott képeket fogod rajta kiszûrni
emiatt ne aggódj, inkább a zajszinttel és a kromatikus aberrációval foglalkozz
Riszpekk
Igenis sok múlik rajta! Egy gyenge kijelzõhöz hiába van nagy CCD-d és sokmillió pixeled, ha nem tudod eldönteni az elkészített képrõl, hogy elég éles-e ahhoz, hogy megtartsd vagy éppen meg kell csinálni újra..