Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cenuk
Az ilyen agyhalott gazdag vén faszok szokták áron alul eladni a cuccaikat, és ez jó 😊

SG rox!

FREAK
persze, alapvetõen ez elõny, de engem akkor is idegesít

mi a fasznak vesznek olyan gépet, amit kizárólag "turiszt" módban használnak, és eszükben sincs objektívet cserélgetni?

még a megjelenéskor a dpreview fórumon hõzöngött valami vén fasz, hogy sokkal jobb volt a régi kompakt gépe, nem kellett semmit állítgatni, itt meg hisztogramot kell nézni stb stb, és õ nem akar szarakodni, amikor az unokáit fotózza.... MI A FASZNAK VETT ILYET?

Riszpekk

Biztos az elõttük ülõ gépének LCD-jét fotózták, mint az elhíresült 300D reklámban.

FREAK
nem is csoda, a 300D reklámfotókon is mi van? stadion, mindenkinél 300D nyitott vakuval (pálya 80 méter távolban)

Riszpekk

Cenuk
Azért az inkább elõny, ha te is meg tudsz fizetni egy jó gépet, a nyugdíjasok meg soha nem érdekeltek
Én uccán még nem láttam senkinél A1-et, pedig annyira nem ritka gép. 300D-t viszont kifejezetten divat lett venni 😄

SG rox!

Cenuk
np

SG rox!

Cenuk
pff

Én azon mosolyogtam, amikor a zolinpia megnyitóján mindenki vakuzott, még a legfelsõ sorból is, biztos jól sikerültek a képek 😊

SG rox!

állatkertbe=állatkertben

Cenuk
Minden terméknél ez van, így lehet profitot maximalizálni. Gondolj a mobiltelefonokra, régen hatalmas szám volt és egy kisebb vagyon, még úgyis hogy válltáskában kellett hurcolni. Szerinted ma szarabb mobilokat lehet kapni?

SG rox!

Nemrég voltam az állatkertbe. Sajnos egy jó zsúfolt vasárnap délután. Ami elképesztõ volt, hogy majd mindenki fényképezett. Elképesztõen sok digitális fényképezõgép villogott ész nélkül. Van aki telefonnal próbálkozott olyan fényviszonyok mellett is, ahol elõ sem vettem volna a gépet. Képgyártás ezerrel. Apukánál szuperzoomos gép, 10 éves srácánál 2 megapixeles zsebkompakt. Kapta karira 😊
DSLR-ek is villogtak ezerrel. Vagy 2-3 10D-t és legalább 45 300D-t láttam. Van aki 70-200 L-el feszített a 10D-jén. Élmény volt.
Állatokra nem emlékszem 😊

Galy
erre gondoltam én is 😊
FREAK
a legfõbb hátránya számomra az, hogy végre megveszel egy "komoly" gépet, aztán két hónap múlva elmegy melletted egy hatvanas nyugdíjas turistacsoport, és minden második mamának olyan lóg a nyakában 😊

Riszpekk

Galy
ennek meg ugye van elõnye, hátránya
Nem túl nagy újdonság ez. Minden gépkategóriában lefelé mennek az árak. A DSLR-ek között is folyamatosan.
A 10D-t, mint a világ elsõ 2000 dollás alatti digitális vázát ünnepelték, a 300D volt az elsõ 1000 dollár alatti váz.
A kompaktok közt ugyanez a helyzet.

FREAK
mé, te Nikonra bux?

Riszpekk

Galy
de ha a 20d lemegy, akkor a többi gyártónak is le kell vinnie az áraikat.

az pedig jó! 😊
FREAK
gondolom most jöttek rá, hogy ha olcsón adják, többet adnak el

biztos lecserélték a marketing osztályt 😊

Riszpekk

Galy
ispótoltak = kispóroltak

reggelt!
Galy
nekem ez túl olcsónak tûnik?

vagy ennyire mennek le a digi gpek árai vagy valamit ispótoltak belõle.

nemtom
FREAK
USA-ban 1500 USD az induló ára, elég baráti!

Riszpekk

Cenuk
:lál

SG rox!

Cenuk
20D 1350€

SG rox!

The Garrett
#8527?

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
mé akkor lépünk be az USA-ba?

Riszpekk

The Garrett
akkor szerintem várj szeptemberig. Nincs olyan mesze 😉

FREAK
akkor nem lehet gift szvsz

Riszpekk

The Garrett
Giftként küldöd felbontva, ( nem a gyari dobozaban) akkor is kell rá vámot fizetni? ilyen keretstoryval hogy ottfelejtetted nemrég mikor kinnvoltál...

The Garrett
ennek epp ez a hatulütõje szerintem 😊

Cenuk
De hogyan bizonyítom, hogy az volt a csomagban, ha giftként küldetem, nem pedig vámolandó árúként?

SG rox!

Galy
szerzel egy számlát
Cenuk
Két variáció van: vagy normál postával megy Írországba, és ismerõs elmegy érte szeptemberben (már csinálta így, semmit nem kellet ráfizetni és biztosan célba ér), vagy DHL-el idehozatom, ami szintén biztos, mert a magyar posta nem nyúl hozzá, viszont drágább.
Ha mégis elveszne, hogy bizonyítom hogy drága cucc volt benne?

SG rox!

FREAK
a posta is ad egy "tracking numbert", ami alapján megmondják hol van éppen, és erre hivatkozol, ha eltûnt

Riszpekk

FREAK
ahogy kell, minden benne volt, sõt még fel is volt bontva

Riszpekk

Cenuk
Ha DHL-el, vagy normálisabb csomagküldõvel érkezik a pakkom, az ugye alapból biztosítva van, tehát nem tûnhet el?

SG rox!

bp
Háááát, igen. Szóba került még a Canon S50 is. De azt ma kézbe fogva elég tákolmánynak tünt, még akkor is, ha jobbak a képei és FULL manuális opció is van rajta.
Azért a sietség, mert van (volt) egy Panám aminek az árát levásárolhatom.

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

bp
A steves-en a pálmafás tesztképet nézzétek meg. Nem értem miért hivatkozott az index kromatikus aberrációra...
Nekem nem tûnik rossznak.

Cenuk
Más gépen is gondolkoztál?

SG rox!

Blasta
Nincs neki se shutter priority módja, se apperture priority módja.
Gondolom full manual azért van. (nem biztos)
link

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Cenuk
Az áfát én sem értem.
Dobozában, papírjaival jött, vagy csak a vaku volt benne?

SG rox!

bp
A zajszint minden teszt szerint kiváló! A kromatikus aberrációt illetõen nem emelik a legjobbak közé. A tesztképeket megnézve az elsõ beigazolódik a második nekem nem.
Érdekelne továbbá az is, hogy mit takar a manuális módja mert azt írták hogy, nem szabad teljes manualitásra gondolni csupán néhány érték közül lehet választani.

FREAK
igen, amúgy az enyém is Adoramatól van

giftként jött nekem is, amivel megúsztam a vámot, de kaptam helyette ÁFA-t (máig nem értem)

ja és hasraütve túlértékelték a vámon, vigyázni kell

Riszpekk

Cenuk
giftként fog jönni, úgyis?
Adorama és B&H Photo a két kiszemelt bolt, mindkettõnél van a keresett vaku, és kioldókábel is, ugyanannyiért.
Ugye ezek a boltok az összes államba szállítanak?

SG rox!

GregSB
LCD-n akar képeket nézegetni 😄D

Blasta
Ha ez a fontos, akkor 2.5"-os LCD-vel és 123,000 pixellel plusz sony minõséggel biztos nem lesz gáz.

Kérdés, hogy mire szeretnéd használni?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

FREAK
az cool, de számolj rá minimum 25%-ot

Riszpekk

Cenuk
voáv, úgy néz ki szereztem ismerõst aki elpostázza nekem a cuccosat!!4

SG rox!

FREAK
ehhez a legjobb kijelzõ sem elég, legalábbis 100%-osan azzal sem tudod eldönteni, jó-e a kép, ez mindig monitoron derül ki

egy szinten túl már mindegy, hogy 110 vagy 130 ezer pixeles az LCD, csak a nagyon elbaszott képeket fogod rajta kiszûrni

emiatt ne aggódj, inkább a zajszinttel és a kromatikus aberrációval foglalkozz

Riszpekk

bp
Igenis sok múlik rajta! Egy gyenge kijelzõhöz hiába van nagy CCD-d és sokmillió pixeled, ha nem tudod eldönteni az elkészített képrõl, hogy elég éles-e ahhoz, hogy megtartsd vagy éppen meg kell csinálni újra..

Guest
A #1-et meg kihagyom, mer' rendes 😊
Guest
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1093626164

😊