48078
-
G_ArchAngel #17876 mondjuk igazuk is lehet, mert a címben olvasható "digitális" szó vonzó az egyszerű embereknek, manapság...
a fotóart kicsit gagyi
a fotóvideó nem éri meg az árát
a fotómozaik túl egyszerű és fekete-fehét nagyrészt
a fotóművészet túl elvont
a fotóriporter ritkán jelenik meg és rétegújság
a zoom pedid divat/style magazin, fotós vázon... -
#17875 nem féltem őket, nézted a reklám díjakat?
max a fogukat szívhatják -
G_ArchAngel #17874 a barmok!
ez szívás, amúgy sincs szerintem egyok offline magazinnak olyan bevétele, hogy hiányozna nekik ez az 1 millás bünti... -
#17873 LOL, király :D -
Cat #17872 GVH - egymilliós bírság Digitálfotónak
Egymillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa (GVH) a Digitálfotó Lapkiadó és Kereskedelmi Kft.-t a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartása miatt - közölte a GVH.
A közlemény szerint a Digitális Fotó Magazin 2005. évi negyedik számában a cég piacvezető pozíciójára tett kijelentésével tévesztette meg a fogyasztókat. A versenytanács megítélése szerint, mivel a piacvezető pozíció meghatározására a lapkiadás és lapterjesztés piacán nincs elfogadott mérce, egy-egy önkényesen kiválasztott mutatószámra való utalás a fogyasztók megtévesztésre alkalmas lehet.
A bírságot azért szabták ki, mert az eljárás alá vont cég nem tudta bizonyítani piacvezető pozíciójára vonatkozó állításának valóságtartalmát. -
#17871 Talán pont a PriceRitePhoto volt az a hely, ahonnan egy haverom rendelt fényképezőgépet....sose kapta meg.
-
#17870 meg ugye kinek lehet igaza?? sose fog kiderülni -
akos #17869 nem mintha a hitelét akarnám vonni a történetnek, vagy különösebben kardoskodni szeretnék az online vásárlás mellett (nem fűződik hozzá érdekem), de azért ne feledkezzünk meg, arról, hogy ez egy (1) kirívó este... biztos ezerszám lehetne találni hasonlókat, de azért mindezek mellett naponta százezrével bonyolítanak le sikeres tranzakciókat...
csalók, kóklerek, átb.szások mindig mindenhol vannak... online és irl egyaránt. -
#17868 Az oldal nagy része a cikkhez tartozó kommentek.
De ha akarjátok leszűröm nektek a lényeget:
Srác Canon EOS 5D-t akart venni, Yahoo shopban rákeresett hol a legolcsóbb. PriceRitePhoto-t dobta ki neki, meg is rendelte. Teltek a napok, csak nem érkezett meg a gép, felhívta a boltot, a tulajjal beszélt, aki azt mondta neki, hogy a gép nincs raktáron, és nem is lesz egy ideig.
Erre a srác kicsit felháborodott, mondta hogy még a telefon beszélgetés pillanatában is azt jelzik a honlapon, hogy van raktáron, és hogy ő erről cikket fog írni. Na erre a tulaj bepipult, és azt válaszolta hogy ő egy befolyásos ügyvéd, kipereli a sz@rt is belőle ha ezt megteszi, soha többet nem tud majd a neten keresztül vásárolni. Veszekedtek egy ideig, majd a rendelő le akarta tenni mert menni kellett, erre a tulaj már azzal fenyegette, hogyha most leteszi akkor elintézi hogy a gép összege lekerüljön a kártyájáról, de a gépet soha a büdös életben nem fogja megkapni(azért itt egy 600ezer Ftos gépről van szó!). Plusz ráuszítja a rendőröket, és a főnökét is fel fogja hívni, és panaszt tesz nála.
A srác letette a telefont, letiltatta a kártyáját. Másnap megdumálta az ügyet a főnökével (akit tényleg felhívott a tag), egyelőre rendőrök még nem keresték fel.
Az egészben az az érdekes, hogy a bolt a Yahoo Shopping oldalán 4 csillagos átlagot kapott 858 értékelés után. (ami ott nagyon jónak számít) Utánannézett véleményeknek más helyen a boltal kapcsolatban az incidens után, és mindenhol csak panaszokat látott.
Szal nem érdemes bedőlni a nagyobb oldalak értékeléseinek, mert nagyrészt meg vannak bundázva. Ezt már hallottam Ebayről meg amazonról is. -
akos #17867 szerintem se -
De akkorse írom le. -.- -
#17865 az is gecihosszú(főleg angolul:/) -
#17864 Ejbazmeg srácok, a csúszka egyhatodáig tart a lényeg, legalább 3 perc. :| -
#17863 ja ezt magyarul se vállalnám be
-
#17862 elolvasni egy ekkora angol szöveget? -
#17861 A betűket. -
#17860 mit kell nézni?kilóméter hosszú weblap. -
#17859 Enyit a neten vásárlásról -
Cat 02 #17858 fujifilm finepix 5XXX csak 40 000 kb és 10* optikai zoom :D
nem biztos -
Gabo #17857 Növények fotózására, pláne közeli felvételekre egy jó makró képességekkel rendelkező gépet érdemes választani. Tájfotózáshoz, az egész látványt befogó képekhez első sorban a jó nagylátószögű objektívvel szerelt gépek használhatóak. Persze teleobjektívekkel is lehet érdekes tájképeket készíteni. -
jefferson83 #17856 Köszönöm szépen a részletes leírást. Még átböngészem a linkeket. Itt elolvastam az sg-s cikkeket is. Asszem még karácsonyig elrágódok rajta. Nem komoly fotózásra gondoltam és elsősorban növényeket fotóznék egyenlőre. Azonban a tájfotó is elengedhetetlen, ha az ember kirándul:) Papírképekben nem nagyon gondolkodom, ezért is szorultak háttérbe a megapixelek. A 8X optikai zoom fogott meg, azonban a memóriakártya kicsit elrettent :( További kérdéseimmel majd jövök vissza :) -
#17855 Kemiftá? :) -
Cat 02 #17854 akinek nincs gépe 200 000 ezres gépre :D
ezegy pciit utáljuk a porfikaosra sikerdett :D (de cska nem utálom magam ;)) -
#17853 jaaa jó -
#17852 "ezek" alatt az okos Trust vásárlókat értettem -
#17851 az az érzésem, hogy ti lenézitek a vidékieket -.- -
#17850 ó dehogy, ezek elhiszik, hogy azok a képek szépek :) -
#17849 Trászt . Szegény gyerek, egy életre el fog menni a kedve a fotózástól -
#17848 Tegnap egy nagypbb számtech nagykerbe vitt az utam.
Sorbanállás. ELőttem két - ízes beszédükből ítélve- vidéki középkorú férfi.
Karácsonyi ajándékokat is itt vásárolnak a gyerekeknek (új vga kártya, etc)
Egyik:
-nnnna, mosmajditt letudom jáúl a kárácsonyt izs
-mitveszeee a jerkőcöknek?
-Há végéjá kárcsát meg dikitális fányképezőőt
-Itt?
-mondom. Van valami truszt márkás! 19.990-ért, marha jónak tűnik
-oszt jóe az, bisztoss?
-perszehóóógy, 5 megápikszeles a zoptikája!
-Az télleg jó. Oszt tudományossan nézett-e ki?
-perszeeee, ilyen markolós, marha tudományosss, tuti marha jó lesz aaaz
Szal... :-) -
#17847 Te találkoztál már (akár itt köztünk) olyannal, akinek volt/van lcd-karc problémája?
-
G_ArchAngel #17846 igaz, reggeltől kezdve kikellene törölnöm mindent... -
#17845 még mindig beszélgettek? :) -
G_ArchAngel #17844 szar az élet, mi?
LCD csere olcsóbb...
na, én sznob vagyok és megrendelem...
érdekes fogalomzavar terjedt el: ennyi erővel a 300D/350D is egy darab műanyag, mégis kiadtál érte egy rakás pénzt...
nekem megéri, hogy fél év múlva így hirdethessem: "...karcmentes LCD-vel..." -
#17843 8 rugó??? :ooo
Egy darab műanyagért?
A portrémarkolatra is sajnálom a pénzt, ezért a darab műa.-ért százas, h nem adok 8 rugót, sry. -
Gabo #17842 Szerintem első lépésben le kellene tisztáznod magadban, hogy milyen jelegű fotózásra szeretnéd a gépet használni. (Tájfotó, természet fotózás, makró, különféle események, zárttérben vagy szabad térben, sport fotózás, stb.?) Szeretnél papír képet is előhívatni a kész digitális képekből? Mekkora méretű papírképeket szernél? Szeretnél kézi beállítási lehetőségeket vagy inkább mindent az automatikára akarsz bízni?
Ha ez nagyjából megvan, akkor érdemes az igényeidhez leginkább passzoló típust keresni.
Az Oly C-725 egy kifutó modell, bár ez önmagában még nem jelent problémát. Az újabb modellek viszont sokszor a szolgáltatások és a kezelhetőség terén fejlettebbek. A 3 megapixeles képekből hagyományos 10x15 cm-es papírképeket még gond nélkül lehet előhívatni/nyomtatni, de nagyobb méretekhez már nem biztos, hogy elég jó minőséget nyújt. A 8x zoom abban az esetben hasznos elsősorban, ha távoli témákat szeretnél fotózni. Viszont a nagylátószögnél a 40 mm-es alsó állás még túl nagy. Ha nagy látószögű tájfotókat, magyarán a látkép nagy részét befogó fotókat szeretnél készíteni, a gép objektívje erre nem igazán alkalmas. Ugyan ez a helyzet azzal, ha zárt térben szeretnél olyan fotókat készíteni, ami a szoba nagy részét befogja. Makró mód van, bár nem tudom, ezen a téren mit nyújt a gép. A manuális beállítások megléte pozitívum, így ezekkel lehet trükközni fotózáskor. A leghosszabb záridő 8 mp, ami akkor jelenthet hátrányt, ha éjszakai/esti fotókat szeretnél lőni. Nincs AF segédfény, ami rossz fényviszonyok mellett nem ígér sok jót az élességállításhoz. (Azt nem tudom, hogy van-e kézi élesség állításra lehetőség.) A gép xD kártyát eszik, ami a hasonló méretű SD memóriakártyákhoz képest lényegesen drágább. (Majdnem kétszer annyiba kerül...)
Szerintem érdemes lenne szétnézni még más típusok között is. Adok néhány linket ehhez:
http://index.hu/tech/digicam/
Itt a gépkeresőben nézz szét.
http://www.dpreview.com/
Itt pedig a reviews alatt kezdheted a nézelődést.
Ha még akad kérdésed másik típusokkal kapcsolatban ne kímélj minket.
-
#17841 -
#17840 Én 500 Ft-ért vettem egyet a pdara, de speciális tükröződésmenteset valóban 2500-ért kapsz. Árnyékolásra meg mindjárt ott a bal kezed... Ez nyitott állapotban beleakad valamibe, akkor mindjárt nem fog oly' jó megoldásnak tűnni.. -
G_ArchAngel #17839 sorry, rosszul következtettem... -
jefferson83 #17838 Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket. OLYMPUS C-725 -ös fényképezőgépet néztem ki magamnak és fogalmam sincs, hogy ár/érték arányban megéri-e. Házi használatra lenne és nálam árban a plafon az max 60 rugó. Ha tudtok jobbat ajánlani szivesen venném. -
#17837 "estig még gondolkodom rajta egy kicsit, hogy mi éri meg jobban: 8.000.- kifizetése vagy egy karcos LCD...
Asszem jobb az egészséges LCD! Nekem megéri..."
Erre írtam... Jobban megéri, mint ez a böszme megoldás...