Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ams
nem ált be a sorba xelni😄

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Blasta
Lol, mitörtént Friki?
Kihíztad a gyufát esztinél? :-DDDD

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Mert ez a Sony fejlesztése, a többiek maradhatnak a bevált (vagy nem bevált) módszereiknél.

Egyébként tényleg a legjobb.

FREAK
"és 300D-vel tudok filmre vagy diára fotózni?"

hát ha nagyon akarsz, azt is meg lehet oldani, ha másért nem, archiválás céljából

Riszpekk

GregSB
Ezt miért csak a Sony használja? SZVSZ létezõ legjobb AF-assist megoldás kompaktokba...

ja, hogy van mellette 10D, errõl megfeledkeztem

és 300D-vel tudok filmre vagy diára fotózni? nem hiszem...
a 10D mellé hülyeség a 300D...
a Fujiban a 10×15-ös 50Ft, azaz 1800Ft egy tekercs, ezt mondjuk 2 hét alatt lövöm el digitális gép mellett..., szerinted mennyit költök pl. bulira vagy alkoholra 2 hét alatt? -3 sör és megvan az elõhívás😊

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Az oktogonnál 2 ff filmet hívó cég van. Egyik a Liszt Ferenc téren, másik egy közeli utcában..

biztos megérte? a 300D most kereken 200e egy obival, te meg 140e ért vettél gépet két obival + a scanner amit kinéztél ahogy nézem 60e
annak az egy obinak az ára nem fog hamar elmenni a filmelõhívásokon?

Szóval ez az új üdvöském, mikor megkaptam haveromtól a Nikon-t, akkor úgy gondoltam, hogy veszek saját SLR-t, így ez mellett döntöttem - bruttó 140e két objektívvel, s talán még az áfát is visszakapom - ezért is kérdeztem lentebb a filmszkennert...

Vélemény?

CanoScan 9900F Színes síkágyas lapszkenner

TELJES ÉRTÉKÛ FILMPÁSZTÁZÓ
A CanoScan 9900F filmadapter egysége akár 24 keretnyi 35 mm-es filmet is be tud fogadni egyszerre. A Roll-120-assal és a 4" x 5"-es (10,16 cm x 12,7 cm) lapokkal is remekül boldogul.

CANON LENCSÉK – A LEGKIVÁLÓBB ...
A CanoScan 9900F-ben a Super Galileo 2 lencsét használjuk, – mely nem más, mint egy teleobjektív –, amely a másolandó felületre nézõ oldalán domború, a CCD felõl pedig homorú lencsékbõl áll. Bár mérete csupán töredéke, pontossága mégis méltán hasonlítható a hivatásos fényképészek 600 mm-es teleobjektívjeihez. A Canon tapasztalata a lencsék kialakítása és az optika terén nagyban hozzájárul a 9900F kiváló képminõségéhez.

stb...

modellmaker
Ohh... thx.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
Fuji Finepix S602Zoom
CMEHA Symbol

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
minolta a1 emvan 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Olympus C-2020

modellmaker
#10984, #10986, #11050 köszi! <#vigyor2>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Photo Porst (vagy hogy hívják õket...) hív elõ ff-t. Egy hét.
Kodak is hív elõ - de õk csak valami saját speckó filmrõl.
Van a Sörház utcában (új Váci utcáról nyílik) egy fotólabor. Õk elég korrektül dolgoznak ff filmekkel is. Mindenféle papírminõség, meg egyéb rontások, amiket csak fotós megkíván 😊

Galy
Galy
Tarján Fotó,
1145 Budapest, Thököly út 150. Tel.: 363-1170
Galy
sõt, asszem a Tarján is hív
Nem is írtam, hogy Fuji a cég, ahonnan kinéztek, honnan jöttetek rá? 😊))
Címet kapok?

Galy
egy helyrõl tudok, ahol a Fuji hív ff-t, a Blahán
FREAK
heh

nekem is két hetembe került, míg sikerült elõhivatni, egy fényképész mester boltjában jártam sikerrel

ff filmet egyik nagy cég sem hív, a nagyítást viszont korrektül megcsinálta a Fuji

Riszpekk

Igen, ezt hallottam, de a Deák téren van egy fotólabor, ahol emberbaráti áron hívják elõ a ff filmeket is - a gond, hogy jövõhétig nem leszek Bp-en...

Galy
na, elõhívásról mesélhetnék, de inkább nem 😊
The Garrett
hat bizony aki ilyenekre vallalkozik (vidéken) annak általában otthon vannak a saját vegyszerei, és magának hívogatja elõ. PL miskolcon is kiröhögnének ha beállítanék akárhova is 1 tekercs fekete-fehérrel. :/
vagy kb 4x annyiba kerülne elõhívatni mint szineset / digitálisat.

Ûjabb pofon az élettõl: telelõttem pár nap alatt egy B/W tekercset, majd naívan bemegyek szülõvárosom egyik fotólaborjába (3 közül a legnagyobb), asztalra teszem a tekercset: "Kérek egy elõhívást, kerettel, 10×15-ös méretben..." Emberke forgatja a dobozt, majd megkérdezi: "Tudtam-e, hogy fekete-fehér a film, mert ilyet Tapolcán sehol nem hívnak elõ?" Erre én barátságosan: "Tényleg? Pedig azt hittem színest jelent a black&white..."
Közben úgy néztek rám, mint egy eszkimóra - mert fekete/fehérre fotózom egybõl rámsütik a skarlátbetût?

Canon EOS 10D és EOS 300X

Blasta
De ez a cucc nem videokamera, nem?

FREAK
hát nézd, ha eltökélt célod, hogy veszel egy szart, akkor minden pénzt megér, nem?

Riszpekk

Dzsini
videokameránál szokás óriási digizoomot rakni, nagyon sokat a mozgóképnek (láthatóan) nem árt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

datango
tipus markat nemtudom sztem valami nonem xar, megéri szted ?

Blasta
Milyen márka, típus?
Ha Trust akkor nem!

datango
16mbs 1.3 megapixeles digi fenykepezogep meger 6ezer huf ot ?

Blasta
Ritka száksz.
Jól látom, 120x zoom?
12x digizoom van rajta mi?
AZ KELL A NÉPNEK! :-D

The Garrett
ugy nez ki mint 1 discman optikaval az elejen<#nyes>

10x optikai zoom, közvetlen ír DVD-R, DVD-RW, DVD+RWre, a hátulján egy 2.5-inches LCD van. Májustól kapható európában, ár nem ismert.
Neve Sony DCR-DVD7E

Dzsini
de itt nem kell cserélgetni. maga az sd kártya usb2.0-s kulcs is.

Blasta
Simlpetech-nek van usb kulcsa cserélhetõ SD memóriával.

Dzsini

USB-SD kártya 😊 256 mega 30 euroért 😊

Blasta
Yes, master! :-D

Blasta
Én csak Minoltán gondolkodtam.
A D5D nagyon valószínû az A200 megelenése után.
Viszont szvsz nem fogják kihagyni az A3-at sem, hamár Z3-at kiadták.

Ha megcsinálják akkor szvsz a jópár éves obit fogják cserélni, esetleg egy 28-300-ra. 8Mpx marad, talán a CCD-t is hagyják úgy ahogy van...

Oké, de ha 60%-nál több jön be belõle, akkor ragaszkodom a Nostradamus megnevezéshez 😊

Többet vártam tõle kezelhetõségben például. Egyrészt egyetértek Freakkel, hogy elég sok zajt produkál. Alacsony érzékenységen még használható, de ISO 200 körül már rettenet, még az erõs zajszûrése mellett is. Másrészt nagyon unszinpatikus volt a fogása. Kényelmetlen, lapos, mûanyagos érzés volt számomra. A kezelhetõségét, pedig nagyban visszaveti a nagyon kis felbontású EVF. Leica licensz lencse, stabilizátor, kiváló CCD és akkor hozzápasszintanak egy 100akárhány ezres felbontású EVF-et, mint a Fuji S2800-ban volt.

Amúgy kivételesen jó képeket készít és a lencse is kiváló, de az EVF, az ergonómia, és a felbontásához képest túl kicsi, zajos CCD kicsit beleront a képbe.
Az már csak szubjektív dolog, hogy nagyon csúnyának találom.

Blasta
Ez kellemes kis jóslás volt, rakjuk el és 1 év múlva lássuk mi vált be ;-)

Blasta
Ha mondjuk 80Mpx-es lenne, akkor okés is lenne a 20x-os digi zoom :-DDD

Blasta
Az elsõ tükörreflexes mobiltelcsit... :-DD

Blasta
Én egy másik A1-et ismerek, az egész jó! :-DDDD

FREAK
Steve oldalán van pár sample fotó, amin az égbolt ISO80-nál láthatóan zajos, ez pl. nem túl szimpatikus tulajdonság

mondjuk nem is világvége, csak egy negatívum

Riszpekk