Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
A práter utcai iskola nem fizetõs 21 év alatt. Csak a felnõtt képzés kerül pízbe

Giovanni Gatto
Szerintem azért mindenképpen próbálj ki egy Olympus-t is, vagy legalább keress a neten tesztképeket. Nekem Oly C770-em van és gyönyörû képeket csinál. Szinte minden fotós oldalon jobbnak hozzák ki a Fuji-nál (képminõség tekintetében).

Dzsini
semmilyennel, kapsz gépet. napi 1200-1500 fotó a szint, plusz el is kell õket adni - ez úgy mûködik, hogy leadod az elõhívóba (filmes géppel megy), megcsinálják a nagyított képeket, azok kimennek egy tablóra és amikor arra jár a vendég te megpróbálod neki eladni, meg hozzá mondjuk egy szép albumot, meg ha rendel belõle még 50et akkor olcsóbb, meg... szóval a napi 10 óra meló 2/3a kb elmegy fotózással (hajón, kiránduláson, bulin, stb) - a többi alatt meg megpróbálsz minél többet eladni nekik, mert abból van a pénzed.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Galy
én mást olvastam
persze társaságtól függhet ez is

és ha már itt tartunk, milyen felszereléssel illik odaállítani vajon?
Dzsini
a hajókon pont nem kérnek semmilyen papírt semmihez - gyakorlat kell és hogy el tudd magad adni nekik. lehet bármilyen papírod, ha nem tudod beadni nekik hogy te vagy az akire vágynak, akkor nem vesznek fel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Galy
thx,

a papir azért fontos, mert pl. hajóra általában kérik.
Az országban kb. 6-8 szakmunkásképzõben lehet tanulni fényképésznek, érettségi utáni képzésen. Ez szakmunkás bizonyítványt ad. BP-en pl a Práter utcában van ilyen iskola, ami elég elismert, de mondjuk 21 éves korig lehet jelentkezni. Valamit fizetni is kell.

http://www.palya.hu/szak/szakma.cfm?kepznev=F%E9nyk%E9p%E9sz

Aztán van a Népszabadság Fotósiskolája, ami nem tudom, hogy milyen papírt ad, de idehaza nagy a presztízse. Ez fizetõs, és felvételis. Ez fotóriporter képzést ad. Egy félév olyan 130ezer.

Kimondott felsõfokú képzést pedig a Kaposvári Egyetem Mûvészeti Fõiskolai Kara indított pár éve, mint "fotóriporter és képszerkesztõ".

Ezekrõl tudok, amik komolyabb papíros képzések. Meg van egy csomó tanfolyam.
De nem biztos, hogy ezen fog ám múlni, hogy el tudsz-e helyezkedni fotósként.

Galy
fotóiskola, ami szakképesítést is ad, tudtok ilyenrõl?
melyikbe lenne érdemes beiratkozni?

vagy az is jó, ha mondtok egy helyet, ahol megvehetem a papírt 😊
Blasta
Hol állítottam, hogy attól mert nem tetszik, szar képeket is csinál?
Sehol.
Csak megjegyeztem, hogy NEKEM nem jönnek be az Oly kompaktok.
Ennyi.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

GregSB
Amiért neked nem tetszenek attól még lehetnek jó gépei.

Blasta
Hádde vazze ha egyszer NEM TETSZENEK????
Egy olyan géppel nem lennék boldog, aminek nem szeretem minden porcikáját.
Van aki leszarja ezt, van aki nem. Én spec. nem szarom le, hogy tetszik-e a drága pénzen megvásárolt eszköz vagy sem.

GregSB
"Az Oly-k meg csak simán nem jönnek be."

Na hát ez egy hatalmas indok az oly ellen 😄D

Nagyon jó gépeket csinál az olympus SZVSZ.

A 3 közül én az oly és fuji között hezitálnék. Ilnyenkor kell kipróbálni õket...

olvasd el a topic alcimének cikkeit

Én is leginkább a Fuji felé tendáltam, most megerõsítettetek ebben 😊 Az volt már a kezemben eleget (igaz az 5000-es, de ahogy látom túl sok változás nincs) és tényleg eléggé fényképezõgép jellegû...
Galy
vagy nikon coolpix 3100/3200
Galy
Canon A széria
Bandee1987
Üdv.
Szeretnék digi fényképezõt vásárolni, de 50 ezernél sajnos nem tudok többet költeni rá. Mit ajánlotok?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Blasta
A lentebb említett árkategóriájú gépek szerintem mind ilyen minõségü optikát kapnak...

Blasta
Minolta A1/A2/A200

Az az obi nem igazán CA-zik.
Igaz nem ultra zoom-os (7x)...

Dzsini
kiváncsi lennék melyik nem cserélhetõ obis gép nem csinálna ilyen kontraszthatárokon jól látható CA-t...

Blasta
Hát a CA-az nem jelentkezik tömörítés miatt, így az egyértelmûen a lencsék hibája.
De szvsz az összes ultra zoom-os kompakt ilyen minõségû obival van szerelve.
Legalábbis a lentebb sorolt gépek tuti...

The Garrett
bar nemtudom itt az utolagos tomorites mennyit rontott a minõsségen, de ez suxx 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
huu volt "szerencsem" 3 S1 el készült fotóhoz hwsw.hu egyik fotostopikjában. Önnek Azt Nemajánlom 😉

ez az egyik

Blasta
De épp ezen filózott a kollégám, akinek segítettem gépet venni.
Elmondtam a pozitívumokat (abszolute amatõr a srác), negativumokat.
Egyik 3mpx, másik 4. Egyik forgatható LCD, másik nem. Egyikben van IS másikban nincs.
Sok volt neki.
Bementünk a boltba, megfogta mindkettõt és a Fujit vitte.
Oka: mert fényképezõre hasonlít...

Ennyi.

Lacee
és a Fuji S5500 vs Canon S1 IS? 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Blasta
Én a Fuji-t ajánlanám.
A Z2 eléggé "ûrhajó" forma (bár nekem bejött anno).
Az Oly-k meg csak simán nem jönnek be.
A Fuji-nak egyetlen hátránya, hogy XD kártyát eszik, ami ugye a legdrágább.

Inkább vásárlói véleményeket nézegess. pl. az Index digifotó oldalán írnak véleményeket..

akkor nézegess tesztképeket

modellmaker
Fuji. Az ergonómiája ennek a legjobb. Nagyon jó fogása van. HA nem tudsz dönteni olvasgass még néhány cikket. Lehetõleg olyat a hol vannak tesztképek is. Utána talán már könnyeb dolgod lesz.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Az lesz a vége, mert hiába olvasgatok reviewkat nem megyek sokra cele 😊 Sajnos a megfogdosásból viszont nem derül ki, hogy milyen képeket csinál, meg a szubjektív "ez tetszik benne, ez nem"...
Dzsini
fogd mindegyiket kézbe, próbálgasd, és amelyik jobban tetszik...

Ha már elõjöttek az ultrazoomos gépek ti melyiket ajánlanátok a Minolta Z2, Fuji S5500 Olympus C765 UZ hármasból? Mindegyik 4 MP, 10x zoom és az áruk is kb ugyanannyi... Nem nagyon tudok dönteni... Illetve a Pana FZ3-at választanám, de az már tényleg túl sok pénzben van, ezek is a határt feszegetik, de mindenképpen nagy zoomot szeretnék...
Dzsini
az S602nek is vannak makroképességei, de egy lencse NEM LEHET mindenre jó 😊 (vagy igen, de akkor nem lesz egy árban egy kisebb zoomátfogású, kicsit nagyobb fényerejûvel)

Galy
"cipõt a cipõboltból"

szerinted véletlenül írták rá, hogy "MACRO"? 😄
nekem is ez a véleményem, csak egy kis megerõsítésre vártam...😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
ilyen méretben én már inkább a "cipõt a cipõboltból" híve lennék, makrózáshoz makrolencsét, all-roundra meg minél nagyobb fényerõt. de ez is igaz meg kell nézni a képét meg a kinézetét is.

Galy
de ki kell próbálni mindkettõt, és amelyiknek jobb a képe, az a nyerõ
Galy
egy blendényi a különbség tele állásban a két obi között, én a 28-135-öt venném, portéhoz az is tök jó, és még makrózni is tudsz vele
Dzsini
én a fényerõre mennék, városban délután (ha már szociofotó) nem mindig találsz elég fényforrást hogy ne kelljen állványozni...

Blasta
Portréhoz felesleges a 135mm nem?
Nincs másik teléd?

Segítség, csak 1-re van pénzem:

Sigma 28-105mm F2.8-4 ASP, IF vs. Sigma 28-135 F3.8-5.6 ASP, IF, Macro

az ár majdnem ugyanaz, így a döntésnél lényegtelen - porté és szociófotókhoz: jobb fényerõ vagy nagyobb zoom (esetleges makróval)

Tanácsokat várok, köszi!

http://gaborszantai.co.uk/

PResident Evil
oks

President meg kérdezem majd mennyi volt ok?

The Garrett
kérdés hogy akarja növelni az eladást: EXTRAOLCSÓ árakkal, vagy szélesebb választékkal 😊
remelem az elsovel.

GregSB
<#ejnye1><#schmoll2>

Blasta
Akkoris: RANDA :-DDDD

GregSB
EgyéPként nemeladó <#schmoll2>

GregSB
Nem kell pénzre gondolni, én bartelben is benne vagyok. Mondjuk egy D2X-ért oda is adom <#hehe>

Növeli digitáliskamera-forgalmát a Canon

A fényképezõgép-piaci növekedési ütemnél gyorsabban nõne a japán vállalat.

Tavalyhoz képest 30 százalékkal több digitális fényképezõgépet értékesítene idén a japán Canon Inc., a forgalombõvítést elsõsorban az európai, az egyesült államokbeli és a kínai piacon tervezi a cég – írja a Reuters. A Sony Corp. után a Canon értékesíti a világon a legtöbb digitális kamerát, a tavalyi forgalom – a terveknek megfelelõen – 14,7 millió darab volt, míg idén 19 millió gépet terveznek eladni. A digitális kamerák a cég forgalmának 15 százalékát teszik ki, a társaság a 2004-es évet 3,26 milliárd dolláros profittal zárja a Reuters becslése szerint.

A 30 százalékos forgalombõvítési várakozás nagyjából megegyezik a piac prognosztizált 20–25 százalékos bõvülésével. Ugyanakkor már a piac dinamikájának lassulását jelzi, 2004-ben ugyanis 40 százalékkal, 24 milliárd dollárra nõtt a forgalom. Hosszú távú elõrejelzések szerint a digitális fényképezõgépek piaca 2009-ben 31 milliárd dolláros forgalmat könyvelhet el.

Galy
mennyit kérsz a Nikonért? 😄
GregSB
Nekem most egy Nikon F601, meg egy Praktica MTL3-as gépem van. Néha kölcsön szoktam kérni bátyámtól a kompakt samsungját.. Szóval komolyabb digigépem még nem volt.