48078
-
#45225 CES-es megvolt a loálfénycsáp? -
#45224 canon 50/1.8 30k alatt megkapod. -
Cowboy03 #45223 hello megint!
portré fotózáshoz melyik a legkissebb obi, amit ajánlotok? Én konnkrétan 85mm F1,8 obit néztem ki, de az egy "kicsit" sok, vmi kissebb kalibert tudtok mondani? nikon és canon is jöhet -
#45222 Einfach genial! -
#45221 finomfókusz-rendszer házilag:
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&tl=en&u=http://ryo1972.web.infoseek.co.jp/HDV/archives/2009/02/diy_lego_follow.html -
#45220 -
#45219 köszi a gyors választ. -
#45218 -
#45217 még annyit, hogy a Holdból nem fog látszani semmi, még szabad szemmel sem nagyon - mivel kora reggel lesz a fogyatkozás, így nem lesz a Földről akkora visszfény, hogy a Hold felénk eső oldalát megvilágítsa - szorítkozz arra, hogy a "szarv" formát lefotózd, az is látványos lesz (ha látszik egyáltalán, sajnos felhős-ködös időt ígérnek, magas csúcsokon és talán az ország nyugati részén lehet látni) - ha nem látszik, akkor is érdekes lesz, hogy napfelkelte után kivilágosodik, majd újra besötétedik egy órára.
2003-ban volt az előző ilyen reggeli napfogyatkozás -
#45216 Ehhez hozzátenném, hogy én házilag egy kis állvánnyal és egy elfeketedett régi fotónegatívval egész tűrhető képeket készítettem 7-8 évvel ezelőtt az akkori hasonló részleges fogyatkozásról.
expozíciós segítség - a közepe felé a táblázatból persze csak a partial (részleges) sorokra van szükség. -
#45215 http://spottr.hu/2009/08/03/napfogyatkozasok-fotozasa-irta-banfalvy-zoltan/ -
#45214 ki milyen beállitásokat tud mondani a holnap reggeli részleges napfogyatkozás fényképezéséhez?
Tudom hogy sokminden befolyásolja, de mivel napot kell forozni ezért elég rövid záridövel sötét lesz a kép hosszuval, hogy a holdbol is látszodjon valami meg kiég az egész, ezért nem tudom hogy hogyan kéne.
-
#45213 köszi uram, meglátom majd mit hozok ki belőle ha kicsit tűrhetőbbb idő lesz!
a célom a hasonló minőségű videók gyártása :) -
#45212 Mindenféle videós barkácsmegoldás: http://cheesycam.com/
Szerintem az Audis videó összes dinamikus jelenete simán megoldható másik autóra rögzített kamerával. -
#45211 köszi, de építésbe nem biztos hogy belekezdenék -
#45210 igen! -
#45209 am itt egy megvalósítás sínes változatra link -
#45208 Bocsi még annyit, hogy sok múlik a keréken mert ugye ha egyenletlen a talaj akkor azt bizony csúnyán észre vehet lesz minél nagyobb a kerék annál jobb ill. az sem árt ha vmi kisebb gyerek bicjaból van és fújható így egy viszonylag puhábbra fújt kerék kisebb út hibákon már nem rázza szét a képet -
#45207 Annó segítettem egy srácnak, ő egy mozgó cam hordozót csinált. Kel egy 2 csatornás távirányító vevővel hozzá 2 vagy ízlés ill. terheléstől függően 4 kisebb villany motor valamint egy váz nálunk ez salgo polc volt átalakítva(azt szerelsz rá amit akarsz fények stb stb) :D és gyönyörű szép konstans sebességet ill. gyorsulást lehet produkálni vele. -
#45206 kamerakocsira gondolsz? -
#45205 szerintetek milyen felszerelést (fényképezőgépen kívül) használtak még a videó elkészítéséhez?
remélem nem baj hogy nem a videó topikba írok, de oda aztán senki sem ír, és nem tudom hol találnék ilyen témával foglalkozó oldalakat O.o -
kaldib #45204 Sziasztok!
Nem vagyok fotós, azonban tegnap megragadta a fantáziámat egy itthon talált Topcon Wink S Mirror fényképezőgép.
Annyit tudok róla, hogy nagyjából a hatvanas évek első felében gyártott ('63?) 35mm-es japán modell, tükörreflexes, beépített fénymérőve, 1:2-es objektívvel, f = 53mm. Egy hobbifotós barátom szerint műszakilag tök jó állapotban van a gép, nem kopott szét a belseje sem, szerinte hobbi célokra több mint megfelelő a gép. Sajnos a fénymérőt nem sikerült működésre bírnunk, illetve valószínűleg a tükör is kimozdult a helyéről és valószínűleg emiatt (film nélkül próbálva) nem lehet exponálni vele. Kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani olyan szervizt/szerelőt, ahol tudnak mit kezdeni egy ilyen, kevésbé ismert típussal. Elsősorban Budapesten szeretném megoldani, de (ha nem potyára kell) adott esetben vidékre is el tudok utazni.
Mennyire ismeritek amúgy ezt a típust? Találtam az interneten egy kezelési útmutatót, amiből sokminden kiderül, de a közepéből 7 oldal hiányzik.
Igyekszem néha visszanézni a fórumra, de ahogy írtam, a fotózás egyelőre nem tartozik a hobbijaim közé. Kérem, ha megodható, az email-címemre (is) írjátok a választ!
Köszönöm, üdv!
K. Benedek -
#45203 korrekt válasz volt... ;)
a fényképező másfél hónapos, de szerintem ez értelmezhető a szövegből is.. na de mindegy. -
#45202 nekem volt Canon, es van Nikon meg Pentax :) -
Cowboy03 #45201 amúgy van itt olyan, akinek már volt nikonja is meg canonja is ? -
#45200 Raadasul a kitobik is hasonloak (pl. 550D-hez) ha jol neztem. -
dbala #45199 Ha canon-ra kell, én eladom neked a 18-200as sigmám, úgysem használom. :) -
#45198 En azert ennyire nem irnam le az ultrazoomokat. Turistaskodaskor, rendezvenykor vagy barmi olyan esetben ahol nem akarsz tucat obival menni vagy csak nem akarsz minden 5 percben obit cserelni es a kepminoseg nem annyira fontos (csak webre lemeretezve lesz vagy a csaladnak szlajdsoban mutatva...) akkor ezek az obik tokeletesek. Hogy akkor miert nem bridge? Mert amikor tenyleg fotozni akarsz akkor nem eleg a bridge. De en pl ha elmegyek kirandulni (es nem fotos tarsasaggal) vagy elmegyunk valami ceges rendezvenyre ahova egy bridge is eleg lenne pont ilyen obit vinnek magammal es semmi mast... Persze ha komolyabb fotozasrol van szo ahova ugyis egy tucat obit vinnek oda nem ez lenne a valasztasom. Bar 18-2x0-bol en inkabb a Tamront valasztanam (vagy a Pentaxot), Sigmat semmikepp. -
#45197 te csecsemokkel bizniszelsz? -
#45196 az elso az a bajonettes vagy az M42? Mert elobbi az nem volt olyan jo... Akkor mar inkabb a CZJ Sonnar 135/3.5 es atalakito :) En modositottam az enyemet K bajonettre. Raragasztottam egy atalakitot a kis pocke nelkul es furtam egy melyedest a hatuljaba, hogy beugorjon a vazrol a pocok. Igaz nincs beugro blende ily modon... -
#45195 Hali. Fényképező vásárlás előtt állok, aztán erről a gépről tudnátok valami véleményt mondani? Egy ismerős 20 ezerért adná, másfél hónapos..
Ér annyit? Köszi. -
#45194 más nagyobb előnyt nem igen lehet mondani. :DD amúgy: szmájlit nem hiába raktam oda a végére. -
Cowboy03 #45193 nem érné meg a váltás. nem adnának a d90ért annyit, hogy abbol egy 550d-t tudjak venni normális obival egybe v külön...(nyáron vettem, nagyon kevés expo van benne) -
#45192 továbbá itt -
#45191 csak hiszed, hogy újat mondtál :)
(ha nem jelenik meg a 3D választóikon, akkor be kell tölteni a tecső oldalán) -
G_ArchAngel #45190 Jaja, az fontos, kurva sok jo film keszult manapsag videoSLR-rel, ami nelkul a Cannes-i filmfesztival sem lenne az igazi. Kutya ugralasa a paradicsompalantak kozott fullHD-ben meg mindenkepp megorokitendo.
Alig varom, hogy elterjednem a 3D videok nyari grillezesekrol. -
#45189 500d-re semmiképpen se. örültség lenne d90-ről váltani 500d-re. maximum 550d-re érdemes. az már tud 1080p-t is 30 fps-el. :| -
#45188 Mondtad volna '89-ben -
Cowboy03 #45187 pm ment. -
#45186 Mindenkinek Canonja van, ne maradj ki te se!