Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stann
A Lumix Panasonic gépeknem nem Leica optikája van?
Eddig azt hittem, hogy minden Pana gépet Leica optikával gyártanak, de megnéztem az FX7-est, és az LZ1-est, ahol elõbbinek az optikájához egyértelmûen Leica van írva, míg az utóbbihoz Lumix.

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Blasta
Ha lehet inkább a "divatcézár kefélõgép fotós"-t választanám ;-))))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Mostantól a hátad mögött így csúfolunk 😊

ivjoe
CSak nekem ez tegnap óta tart! NEm tok leírni egy értelmes mondatot! Pl.: Tegnap MSN-en lassú kilégzés helytt lassú kivégzést írtam <#idiota>
Blasta
Néha én is véletlenül olyan f@sságokat tudok legépelni :-)))

ivjoe
Csak tudnám, hogy hogy tuttam így elgépelni!
ivjoe
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
De hülye vok, bocs, Blasta!

Tehát, #13732: Balta=Blasta
Blasta
Balta??????? <#merges2>
:-)))))

ivjoe
Bocs Balta, ezt nem a tiédre akartam!
ivjoe
Ha nincs pénzed, csinálj magadnak állványt! 😄DD

1. Zárt vascsõ, egyik végére valami stabilizáló helyt, a másik végére megfelelõ méretû csavarmenetet heggesztessz!
2. Hevederállvány: Szintén cavarmenet, de hozzá egy hevederszíjj (jó nagy hurokkal a végén) kapcsolódik. Jól meg kell mérni, hogy milyen hosszú legyen, mert fényképezéskor a heveder végére képzett hurokba bele kell majd lépned, így stabilizálhatog a gépet. Jó, ha állítható a heveder hossza!
Blasta
Ez azért nagy butaság ám.
Bármilyen fényképezõgéppel (ami tud kb. 15-30mp-es hosszú záridõt) lehet értékelhetõ éjszakai képeket csinálni állványról.

Blasta
Sorry, nekem pl. lövésem nincs arról a géprõl és a tudásáról.
Nézz utána a hasonló kamerálnak itt

ivjoe
Igen, az, hogy HP!
Talán próbáld meg kártyaolvasóval.
sweech
hi...van egy HP gépem..na sazl az a gond hogy még a kezdetekkor simán fel tuttam tölteni róla a videókat de mosmár sehogy nem megy...amikor rádugom a gépre nem is jelzi hogy van a fényképezõgépen video...valaki tuggya mi a baj?

Shortstop
Na gyerekek! Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy egy olyan gép kellene nekem mint amilyen egy Sony Cybershot DSC-P93 -as. Szóval ua.-okata a beállításokat tudja és 5MPX-eles legyen.
Melyik az ilyen gép??? (gondolom vmi profi keni ezeket a dolgokat, ezért kérdem)

elõre is köszönöm

ChevyG
nekem HP 435ösöm van, nagyon kezdö vagyok, de szerintem annak hálál mind1, hogy állvánnyal v annélkül
Blasta
ISo100-zal is lehet sötétben fotózni, csak állvány kell hozzá <#nezze>

Iso800 is attól függ mennyi a fény. Vak sötétben 1600-zal se csinálsz éles képet kézbõl...

ChevyG
csalódóttan tértem haza, nem is gondoltam, hogy ISO 400al már sötétedéskor nem lehet fotózni...😞
Ha lenne gépem, ami bírja az ISO 800at, azzal mennék valamire?
Pedig csak digikompaktot használ.
Olympus C 4040, C5050, C5060, újabban pedig C8080 is. De a C4040 is a mai napig használatban van nála. Általában négy gépet használ, de van, hogy 6 db-ot. Mindet a fenti típusokból.

Blasta

na jo hát igy nem ér..õ a MAGNUM tagja, ide bekerülni nem semmi, biztos hogy nem csak kopaktot használ, már csak a koránál fogva sem, egy egész életmû kell hogy ide bejusson valaki.
Persze aki tud az kompaktal is tud, meg vegyük hozzá hogy éveket töltenek 1-1 témával, a világ számos helyén, szal idejük és pénzük is van rá hogy utazzanak..mázlisták.Ide nehezebb bekerülni mint a National-hoz.Ha meg tagja vagy bárhol publikálhatsz, a MAGNUM neve garancia a minõségre..aki ámulni akar:www.magnumphotos.com
Jó kis cikk egy különc riportfotósról, aki csak kompakt digiket használ a munkájához. Semmi DSLR !

Több rangos, nemzetközi fotópályázatot is megnyert már a képeivel és olyan lapokban jelennek meg fotói, mint a Vanity Fair, vagy a Newsweek.

link

Stann
Igen, itthon nem hinnékm, hogy komolyabb szerzives javításokat meg tudnának csinálni. Így inkább lemondok a külföldi vásárlásról, esetleg Szlovákia, Ausztria lenne értelmes, de ott meg nem ismerek egyetlen webes áruházat sem, ha egyáltalán olcsóbb lenne! 😞

Azaz csak kisebb javításokat végeznek itthon. Kiesik mondjuk egy gomb, kb.
Bármilyen fõdarab drágább lesz az ár 60%-ánál.
Optika, érzékelõ, panelcsere stb.

Stann
No, megkérdeztem:

Elvileg a javításokat itthon is megcsinálják ingyen(garidõn belül), de ha cserélni kell, vagy a javítás költsége meghaladja a készülék árának 60%-át, akkr vissza kell menni az eladó helyre, és ott cserélik ki, itthon nem adhatnak helyette cserekészüléket. Nyilván lehet postázni is, csak az a vevõ költsége. Így már nemis olyan jó a helyzet... 😞

Hogy maradj-e aza anlógnál azt nem tudom, de pl az elsõ összeállítással többet érsz. Ugyan a Sigma 70-200/2.8 egy nagyon jó optika, de a másik kettõt többet lehet használni. 24-113mm sokkal gyakoribb tartomány, mint a 113-320mm. Mondjuk úgy a szituk 85%-a lefedhetõ vele.

persze, csak elõtte nyugtasd meg magad egy hívással - a külföldi cégek úgy hallottam, hogy korrektek, csak ugye oda-vissza posta van, tehát jobb, ha a magyar képviselet is tud tenni az ügy érdekében...

amúgy meg azt mondom: soha ne legyen semmi baja, és akkor nem érdekes a garancia sem😊

http://gaborszantai.co.uk/

Van egy olyan is, amikor anyukát két marcona fickó a lábánál fogva fejjel lefelé kilógatja a színházi balkonról, himbálják mint a harangnyelvet. Úgy csinál képet a színpadon felépõ porontyról.

Természetesen ez is teljesen hiteles és életszerû helyzet.

Stann
Aha, kösszi szépen! Szóval akkor megoldható ha rendelek vmelyik EU-s országból az Eu-s gari...
Esetleg, hogy így felcsillant a szemem, van valami "ajánlott" rendelõs oldal, ahol korrekt áron lehet DigitGépeket rendelni EU-ból?

EU-s garanciát kapsz, elvileg a Panasonic központban utána lehet érdeklõdni, hogy miként érvényesítheted Magyarországon...

Tel: 06-1-382-6060

Stann
Ilyen gépet megéri külföldrõl behozni/rendelni(Panasonic Lz1)?

Mert itthon br 80k, míg külföldi oldalakon 200-230$, vagyis 40.000 körüli. Ha EU-n belül veszem, akkor a garanciát itthon is intézhetem, vagy a vásárlás helyén kell?

bikás-lovaglós...?

Blasta
Nem a második az reptéren asszem.
Harmadikról nem tok.

Hangianix
En csak egyet. Mindegyik havas helyen jatszodott? (Itt levetkoztettek a fickot es ugy kellett kepet csinalnia).

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

tételezzük fel az alábbi helyzetet (ez csak egy tébolyodott eszme szüleménye, nem a valóság):

van vkinek 400e forintja, és szeretne vásárolni egy 350D vázat, markolattal (200e), Sigma 15-30 EX DG 3.5-4.5 (100e), Sigma 24-70 EX DG Macro 2.8 (100e), Sigma 70-200 EX APO HSM 2.8 (200e) objektíveket, akkor milyen listát ajánlanátok neki:

350D + markolat + 15-30 + 24-70
vagy
350D + markolat + 70-200
vagy
24-70 + 70-200 + 15-30, és használja tovább az analóg gépeit....

Szóval?

Háromfélét láttam.
Nyertem !

Blasta
Nem láttad? TV-ben agyba fõbe ment.
Kettõt is csináltak.
Linket nem tudok sorry

Stann
Linket nem tudtok a reklámhoz, mert mindenki azt emlegeti, én még nem láttam! 😞

Blasta
"a markolatos gépek nagyrésze jobbkezes."

szvsz az összes az :-)

Amúgy a kézbõl kitartás 6x zoommal: fény kérdése. Félhomály szobában még OIS-sel se lesz éles a kép, napsütésben, délben a szabadban több mint valószínû, hogy IS nélkül és jól sikerül :-)

(ezért is baromság pl. a Pana reklámja, mert abban a téli idõben ahol a reklám játszódik olyan fényviszonyok vannak, hogy a fénymérõ majdnem dob egy overflow-t a sok fehér fénytõl, tán még ugrálva is éles képet lehetne csinálni IS nélkül 1/4000-rel :-DDDDD)

Stann
Arra gondoltam, h. pl. egy képet kézbõl kitartva 6x-os Zoommal OIS-al és anélkül. Ebbõl már csak kivehetõ valami... Legalábbis és a Fuji S304-esen a 6x-os zoomot nem igazán tudtam kitartani, mondjuk lehet azért, mert balkezes vagyok, és a markolatos gépek nagyrésze jobbkezes.

Hangianix
Meg Gronland turista forgalmat is fellenditette!!! (Tudom, nem ott "jatszodik" a reklam 😄)

Blasta
Hát ja, de a Pana reklámja tuti plusz xezer vásárlót hozott nekik...

Hangianix
Az enyhe remegesen segit, mondjuk ertelemszeruen nem a 3-4 cm-es kilengesen 😄

Blasta
Ugyanmár.
Az OIS hatását nem olyan könnyû szemléltetni mint azt a reklámben teszik.
Olyan hatást nem fogsz látni.
Meg kell érteni, hogy a képstab. nem hivatott a remegõ kezet 100%-ban kiegyenlíteni, csupán 2-3 blendével megrövidíti az expozíciós idõt bezoom-olt optikával. Az pedig nem túl sok ám.
De ha megnézed a lejjebb belinkelt S1 IS tesztet, abban mutatnak fotót stabilizátorral és anélkül...

Stann
Hali!
Én is ezt a gépet néztem, gyakorlatban milyen? Esetleg nem tudnál feltenni képeket képstabilizátorral és anélkül készülteket? Amúgy jó gép?

Azért ez sem biblia... meg nem is mindig teljesen frissek a listák.
De tájékozódás céljára bõven jó... az itteni árakhoz képest eszeveszett eltérések már nem szoktak lenni.

ivjoe
jah, rengeteg cég megjelenik ott, könnyû árakat összehasonlítani.
www.depo.hu
Ha árat keresel - bármilyen témában, ez legyen az elsõ... utána léphetsz tovább.

ivjoe
ITT sokmindent megtalálsz!
Blasta
Legalább annyi mint magad utánanézel...