Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TothLaci
Köszönöm a válaszotokat, utána néztem, elég jó gépezet.
Szép is lenne. Valószínûleg nem is annyit keresnék, mint most. <#vigyor3>

Yeltzin
mé, te tervezted? 😄

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

Igen.

ivjoe
Magyar a menüje???
Én is ezt mondtam volna, de az elfogultság lett volna... <#wink>

ivjoe
Yeltzin
na, akkor már csak 143 típusból kell kiválasztanunk a legjobbat 😊

és a gyõztes: Canon A510, bruttó 47 ezerért 😊

TothLaci
Egy családi fényképezõgép kéne, de nem a legkissebb, a képminõsége jó legyen, az optikai zoomnak nem szükséges magasnak lenni, a digitális zoom nem kell bele, a vakut idõként ki lehessen kapcsolni, talán jó lenne videófelvétel funkció, és az élettartalma is elfogadható legyen.
A kérdés az, hogy mire és milyen körülmények között szeretnéd használni a gépet? Meg persze az sem mellékes, hogy mekkora méretû papír képeket szeretnél nagyíttatni az elkészült digitális anyagból. Illetve mennyire szeretnél beleszólni a beállításokba, mennyire van szükséged a manuális beállításokra?

ivjoe
Google, de itt van elõttem a DFM májusi száma, abban használtra 97200Ft-ot ír.
Sziasztok!

A Nikon-nak van egy nagyon jó fényképezõgépe, A Nikon Coolpix 5700 -as, csak sajnos már kivonták a forgalomból. Nem tudjátok véletlenül, hogy használtan most kb. mennyi lehet?

Üdv:
DJviolin

TothLaci
Sziasztok! Szeretnénk venni egy megbízható fényképezõgépet úgy. 40-50 ezer körül. Milyet, milyeneket ajánltok?
ivjoe
És ott már erõsen jelentkezik a parallaxishiba... :CCC
Blasta
"Tájkép panorámákhoz nem szükséges, ott még akár kézbõl is lehet jó eredményt elérni."
Szoktam is ;-)

Amúgy én is belsõ, szûk terekre tippeltem, mivel azok a LEVEL 5-ös szintü panorámaképek.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

30 alatt nézd meg az Olympus Camedia 2000-3040 sorozat közti gépeket.
Fõleg a nem három nullával végzõdõ modellek ajánlottak (2040, 2020, 3030, 3040).

Tavaly 20ezerért vettem egy 2020-ast és egyáltalán nem bántam meg. 5 éves elmúlt és ahhoz képest, hogy lassú egyébként kiváló gép.
Full kézi beállíthatóság, külsõ vaku csatlakozás, F2.0-2.8 fényerejû optika, és a világ egyik legjobb infrafotós digigépe.
Azt már nem is mondom, hogy orosz hekkel megbolondítva, RAW támogatás és Pixelmapping funkció is lehetséges. Kipróbáltam, mûködik.
A többi típus is hasonló funkciókkal bír. Nagy hátrányuk, hogy Smartmedia kártyával mennek, amit csak használtan kapni, elvétve. 😞

28 ezerért láttam 1-2 hónapja Nikon CoolPix 995-öt. Ha jó állapotban volt, akkor aki megvette csinált egy jó boltot. Magnézium

Az EF-S obi nevében a S a Short Back Focust jelenti. Az objektív hátsó lencsetagja jobban belóg a gépházba, közelebb van az érzékelõhöz. Az ilyen gépeken kisebb a tükör, így mozgása közben nem ver oda az obi hátuljának. A bajonett ugyanaz, de más gépekre a tükör miatt nem lehet feltenni ezeket.

Olcsóbban tud gyártani a Canon nagylátószögû optikákat, de kisebb képkört vetítenek, tehát kisfilmes mérethez nem használhatók. A képkör viszont APS érzékelõhöz már jó.

Amúgy obenak igaza van, mert panoráma fejnek csúfolnak minden, több irányba forgatható állványfejet. Más kérdés, hogy igazán pontos panorámázáshoz nem biztos, hogy jó.

A valódi panorámafejek a nodális pont beállítását is lehetõvé teszik, mint a linkelt Manfruti.

Szûk térben való fotózáshoz egy ilyesmi felszerelés kötelezõ, ha korrekt és gyors munkát akarsz. Például egy bútorozott szobában.
Tájkép panorámákhoz nem szükséges, ott még akár kézbõl is lehet jó eredményt elérni.

Blasta
Hát ja, fincsi cumó ez, de sztem a legutolsó dolog lesz amit életemben a felszkómhoz megveszek :-D

ivjoe
Én tuti nem vennék ilyet, de azért a szememnek igen jót tesz!
igen igaz, én teljesen más dologról beszéltem, megkövetem magam😊)))))))))
Blasta
A helyzet az, hogy én egyelõre ezt kurvamód luxusnak érzem. Nem tudom elképzelni, hogy milyen panoráma szituációban lehetne SOKKAL jobb hatásfokkal fotózni egy ilyen állvánnyal mint egy szimpla cuccossal.
Egyelõre erre sincs szükségem, de tán vki majd mutat olyan szitut amiben enélkül nem tudnék faszás panorámát csinálni.
Amúgy a legutolsó panorámát berakom a fotós topikba.

ivjoe
#14107?
#14108?
ivjoe
Manfrotto 303 PLUS a kicsike neve! Nekem is kibaxxx teccik!
Blasta
Beza, ez az! ;-)

Blasta
Asszem jelen esetben Te nem vágod a panoráma állványokat! ;-))

IVJOE jól írta, a pano állványfejeknél állítani lehet az obi leképezési centrumát, ezzel is tökéletessé téve a képek illeszkedését!

ivjoe
Én errõl beszéltem:

Érted már, a gép a leképezési pont körül forog!!! Ezért néztem, panorámaállvány?
minden állvány közös tulajdonsága rész törlendõ, nem igaz😊)
két teljesen más dologrol beszélsz, a panorámafej azt jelentihogy a gépet az állványon vizszintesen forgathatod, minden állvány közös tulajdonsága, meg van a gömbfej, de avval nem tucc panorámaképet készíteni mer minden irányba elmozdulhat.
A másik amire gondolsz az az objektiv leképzési pontja, aholis a fény az obin való áthaladása után sikban képet rajzol, ez obinként változó de a gépnek ehhez semmi köze.
nah de mit is akartál kérdezni?😊
pedig én 22-ért vettem 3d-s fejjel együt 190 b, de volt manfrottonak-15ért is , elõtte ez a tipus volt..vagy mér elmentek az árak???😊)
LittleL
Jólvan srácok, majd körülnézek a hirdetések között,
de 30 k -nál tényleg nem akarok többet kiadni érte,
mert nekem nem ez a fõ hobbim,
hanem inkább a házimozi.

eBay- rõl vásárolt már valaki használt gépet ?
mik a tapasztalatok ?

de Vaterán is elég sok gép van eladó, lehet válogatni...

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

ivjoe
Mi a különbség a Canon EF ill. a EF-S obik között?
ivjoe
Soligor LG-30

A panoráma fej nem azt jelenti, hogy a forgástengely nem az állványcsavanál van, hanem az obi leképezési centrumánál? Ami ugy obinként ill. gépenként változó! (mármint a leképezési centrum) Tehát panorámaállványon ez állítható. Ezt ezen az állványon csak én nem látom?
Manfrotto állványok, akár 20e alatt, azoknak akiknek jó nagy asztaluk van...😛PP

(persze csak nettó árak, de amúgy ki az a hülye, aki bruttó áron vásárol...)

http://gaborszantai.co.uk/

Yeltzin
biztos az asztalira gondolt 😊

Blasta
Manf. azé necces 20ért :-)))

nem elõször mondom😊) manfrotto, slik, gitzo,.. 20 k -ért bomba állvány 5-6kg-ig(na jo gitzo kicsit több)
Blasta
El kell menni az üzletbe és ott megnézni, már aki tud kicsit többet áldozni egy jobb állványra.

Blasta
Jaja, vannak jófajta állványaik nem cserélhetõ fejjel (like Hama) de sokkal masszívabb kialakításban és nem sokkal drágábban. SZVSZ

Blasta
Aha, Õ az.
Meg vagyok vele elégedve, még nem volt olyan téma ami az állványon múlt volna.
Mondjuk túrázni kicsit már nagy. De nekem eddig jó szolgálatot tett.

Galy
fejjel együtt ennyi?
Blasta
Jajj amúgy rájöttem, hülyeség HAMA-t venni!
Egy kicsit több lóvéért SOKKAL masszívabb kialakítású SLIK állványokat lehet kapni az optiformban!!!!
Néztem az árakat és 10-20 rugó között nagyon frankók vannak! Én most olyat vennék ha nem lenne állványom!

Galy
a két low-end tripod közül a 63-as SOKKAL masszívabb!

oké?! 😊
ivjoe
Ez?
És jó is?
Blasta
Te bazsevázol itt nekem össze meg vissza!!!!! :-)

Galy
szaros hama állványokat hasonlítunk össze, nem manfrotto meg ilyenek....
Blasta
Én szeretem az enyémet! :-))))
Hama STAR 63-as RULEZ!!!! :-DDD

Asszem 9900-ért vettem anno, most is kb ekörül lehet, nem?

Galy
baze, ne kötözködj má!4

Galy
s602 590 g
350d 540 g obi nélkül

ez pont annyi különbség, hogy ne 62-t vegyen.

tapasztalatból mondom, 62 nyeklik-nyaklik, nem szeretem