Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és a gyõztes: Canon A510, bruttó 47 ezerért 😊
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
A Nikon-nak van egy nagyon jó fényképezõgépe, A Nikon Coolpix 5700 -as, csak sajnos már kivonták a forgalomból. Nem tudjátok véletlenül, hogy használtan most kb. mennyi lehet?
Üdv:
DJviolin
Szoktam is ;-)
Amúgy én is belsõ, szûk terekre tippeltem, mivel azok a LEVEL 5-ös szintü panorámaképek.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Fõleg a nem három nullával végzõdõ modellek ajánlottak (2040, 2020, 3030, 3040).
Tavaly 20ezerért vettem egy 2020-ast és egyáltalán nem bántam meg. 5 éves elmúlt és ahhoz képest, hogy lassú egyébként kiváló gép.
Full kézi beállíthatóság, külsõ vaku csatlakozás, F2.0-2.8 fényerejû optika, és a világ egyik legjobb infrafotós digigépe.
Azt már nem is mondom, hogy orosz hekkel megbolondítva, RAW támogatás és Pixelmapping funkció is lehetséges. Kipróbáltam, mûködik.
A többi típus is hasonló funkciókkal bír. Nagy hátrányuk, hogy Smartmedia kártyával mennek, amit csak használtan kapni, elvétve. 😞
28 ezerért láttam 1-2 hónapja Nikon CoolPix 995-öt. Ha jó állapotban volt, akkor aki megvette csinált egy jó boltot. Magnézium
Olcsóbban tud gyártani a Canon nagylátószögû optikákat, de kisebb képkört vetítenek, tehát kisfilmes mérethez nem használhatók. A képkör viszont APS érzékelõhöz már jó.
A valódi panorámafejek a nodális pont beállítását is lehetõvé teszik, mint a linkelt Manfruti.
Tájkép panorámákhoz nem szükséges, ott még akár kézbõl is lehet jó eredményt elérni.
Egyelõre erre sincs szükségem, de tán vki majd mutat olyan szitut amiben enélkül nem tudnék faszás panorámát csinálni.
Amúgy a legutolsó panorámát berakom a fotós topikba.
IVJOE jól írta, a pano állványfejeknél állítani lehet az obi leképezési centrumát, ezzel is tökéletessé téve a képek illeszkedését!
Érted már, a gép a leképezési pont körül forog!!! Ezért néztem, panorámaállvány?
A másik amire gondolsz az az objektiv leképzési pontja, aholis a fény az obin való áthaladása után sikban képet rajzol, ez obinként változó de a gépnek ehhez semmi köze.
nah de mit is akartál kérdezni?😊
de 30 k -nál tényleg nem akarok többet kiadni érte,
mert nekem nem ez a fõ hobbim,
hanem inkább a házimozi.
eBay- rõl vásárolt már valaki használt gépet ?
mik a tapasztalatok ?
de Vaterán is elég sok gép van eladó, lehet válogatni...
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
A panoráma fej nem azt jelenti, hogy a forgástengely nem az állványcsavanál van, hanem az obi leképezési centrumánál? Ami ugy obinként ill. gépenként változó! (mármint a leképezési centrum) Tehát panorámaállványon ez állítható. Ezt ezen az állványon csak én nem látom?
(persze csak nettó árak, de amúgy ki az a hülye, aki bruttó áron vásárol...)
http://gaborszantai.co.uk/
Meg vagyok vele elégedve, még nem volt olyan téma ami az állványon múlt volna.
Mondjuk túrázni kicsit már nagy. De nekem eddig jó szolgálatot tett.
Egy kicsit több lóvéért SOKKAL masszívabb kialakítású SLIK állványokat lehet kapni az optiformban!!!!
Néztem az árakat és 10-20 rugó között nagyon frankók vannak! Én most olyat vennék ha nem lenne állványom!
És jó is?
Hama STAR 63-as RULEZ!!!! :-DDD
Asszem 9900-ért vettem anno, most is kb ekörül lehet, nem?