Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
aszámbóvettedki :-)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

jobb, mint a 350D?
😛

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Megsasoltam közelrõl a Pana FZ30-at.
Háááááááááááááááááááááát...

azért gondold ezeket is végig:
- hivatalos márkaszervíz (ne legyen rá szükség) csak a Nikon-nak van sz országban
- legjobban bõvíthetõ és legtöbb használt fotóscikk a Canonhoz van

GregSB
S9000 ofkoz.

GregSB
GregSB
Renbenvan meggyõztél, akkor a 350Dnek adok még egy esélyt: kipróbálom markolattal 😉

GregSB
Hú ezt jó hogy mondod, mert teljesen elfelejtettem! 😊

Akkor ez is bekerül a Pentax mellé a "megsasolommég" listára.

Blasta
Noés mizu az egyik legjobb ár/telj arányú géppel, a Minolta D5D-vel????

Blasta
"Canon 350D: Iszonyatosan nem áll kézre."

Ha csak ennyi a gondod, akkor sztem szard le.
Annyi embernek mondtam már, hogy egy jó fotó nem a markolat miatt lesz jó. Ez csupán kényelmi szempont. 300e alatt meg legyünk olyan jók és szarjuk már le a kényelmi szempontokat (vagy legalábbis tegyük kicsit hátrébb).

Nekem sem esett kézre, de
a. megszoktam
b. vettem portrémarkolatot ami sokad dob rajta (plusz állatjó és praktikus)
c. csináltattam hozzá markolatkiegészítõt

Szal mindenki sokkal többet tulajdonít ennek a markolat kérdésnek mint amennyit valójában jelent.

Blasta
"Ezvan, úgy látszik ha az ember egy normálisan használható DSLR-t akar venni 2005ben, akkor alaphangon 300+Kt rá kell szánnia."

Sajna ezt már rég tudjuk.
Kompromisszumokról szól az egész.
Én is feláldoztam a "DSLR-t csak fémvázzal veszek" elvemet a realive jó teljesítményért és az alacsony árért cserébe.

GregSB
Nemtom, nálam már szinte az összes belépõszintû DSLR kiesett 😄

Canon 350D: Iszonyatosan nem áll kézre.
Nikon D50: Nevetségeses hiányosságok (DOFgomb nuku, status LCD-t nem lehet kivilágítani, Színhõmrsékletet nem lehet állítani manuálisan)
E-500: Ezt most tárgyaltuk ki.

A Pentax *ist DS2rõl nem tudok semmit, azt lehet még megsasolom.

Ha meg az se nyeri el tetszésemet, akkor továbbgyûjtök egy D70-re, E-1re, vagy magasabb ár-kategóriákra (20D/D200).

Loál János
Naésakkor mit veszel majd? :|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

GregSB
Pedig én nagyon vártam ezt a gépet, abban reménykedtem hogy egy kissé lebutított E-1 lesz jó keresõvel (Az E-1 keresõje relatíve nagy és fényes - nagyon rulez).

Ezvan, úgy látszik ha az ember egy normálisan használható DSLR-t akar venni 2005ben, akkor alaphangon 300+Kt rá kell szánnia.

Márcsak azért sem mert az E-300-on is nagyon kicsi volt.

GregSB
Valóban nem hangzik túl kecsegtetõen...

"Negatívum változás viszont, hogy a TTL keresõ képe jóval kisebb lett, kb 85%-a az E-300 keresõképének (a lefedettség továbbra is ~95%-os). Azt kell mondjuk, hogy ez a méret már igen nehézzé teszi az élesség kézi beállítását."

ez elég gáz...

Yeltzin
teccik, csak

1. túl kicsi ez is
2. egy kis LCD még jól jött volna

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

GregSB
ivjoe
MM, köszi! 😊 Jó tudni, hogy létezik ilyen, mert eddig mindenhol atyaian néztek rám 😊 MM-ben nem voltam még.
Blasta
Hama csinál, asszem 4db-ot találsz egy tasakban és valami 1300ft-az ára.

Westend - Pálvölgyi fotósbolt illetve talán a Media Markt-ban is akad.

Sziasztok!

Szeretnék venni védõfóliát a gépem LCD kijelzõjére, de nem kapok sehol. Mit lehet rárakni és honnan lehet szerezni?

Köszi,
cleric
Megnyílt a World Press Photo kiállítás Budapesten

Az elõzõ év legjobb sajtófotóit felvonultató 48. World Press Photo kiállítás Budapesten, a Néprajzi Múzeumban nyílt meg.

"Egy egész esztendõ történései: gyászok és ünnepek, harcok és katasztrófák, találkozások és elválások szólnak hozzánk ezekrõl a képekrõl" - mondta Bozóki András kulturális miniszter megnyitó beszédében. Hozzátette: a fotók "elmesélik azt, hogy miközben a Föld forog hatmilliárd emberi sors is együtt forog vele, szembesülünk mások sorsával és egyúttal rátalálunk saját titkainkra, dolgokra, amelyek mindannyiunkban közösek".

A rendezõk tájékoztatása szerint a 48. World Press Photo versenyre 123 országból 4.266 fotóriporter küldött képeket. A független nemzetközi zsûri 69.190 képbõl válogatta ki a legjobbakat. Elsõ ízben csak digitális formában érkeztek munkák a pályázatra, amelyen tíz kategóriában osztottak díjakat. Ezek között van például az emberek a hírekben, sport, természet világa és a vezetõ hír kategória.

Az 1955-ben Hollandiában létrejött World Press Photo független nonprofit szervezet legfõbb céljának tekinti a hivatásos sajtófotográfusok munkájának támogatását és népszerûsítését. A fotókból vándorkiállítás készül, a képeket évente 35 országban mutatják be, a legjobb alkotásokat évkönyvben is megjelentetik. Az elsõ, 1955-ben meghirdetett versenyre 335 fényképet küldtek be fotósok - hangzott el a megnyitón.

A fekete-fehér és színes felvételeket felvonultató kiállítás november 13-ig tekinthetõ meg a múzeumban.

Hjaaa htx.

Sadist
MSN-en használatos szmájlikód.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Jano
(Y) = <#eljen>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

(Y) Ez mi?

ivjoe
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) 😄 Egy másik csapatban azis volt.
+ 20D

Blasta
Ezért nem kell ám horvátba menni, csak állj ki a hõsök terére 10 percre :-D

ivjoe
Nyár, horvátország, ferdeszemû turistacsoport: 350D, D70, 300D, 350D, 300D, D70
Blasta
Õõõõõõõõõ...az arca ismerõs, asszem láttam valahol a belvárosban egy japán turiszt nyakában!!!!!

Yeltzin
megszökött, keresem 😄

ivjoe
Házirobotod?
Amse
<#wow1><#eljen>

Yeltzin
hihihihihihi

ivjoe
Hát, meglássuk mi jön ki belõle, ha megvágom.
Jano
Azt értem, csak folytathatnád is a projektet. -.-

ivjoe
Tudom, csak sosegondoltam, hogy ez ekkora megarulez! (Ráadásul qrvaolcsón.)
ivjoe
Direkt nem vágtam meg, met így láccik a nagyítás jól.
ivjoe
ték
Yeltzin
asszem ezt már 1 éve körbetárgyaltuk 😄

Jano
Vágd össze okosan a képeket, hogy mindenhol éles legyen a téma.

aláírás...

GregSB
Dprivijú újdonságok:

A Samsung és a Pentax összefog: együtt fognak csinálni DSLR-t. A pentax vázat + obikat, a samsung szenzort, szoftvert + "belsõségeket" ad bele a közösbe.

Full in-depth review of
the Canon EOS-1Ds Mark II
- avagy mit vegyünk ha van felesleges 1,6 millánk.

GregSB
DonPepe SonGoKu <#finom>

GregSB
Na komolyra fordítva:
Természetesen nem arra gondoltam, hogy vedd meg mindet, hanem menj el egy digiboltba, és vedd kézbe, próbáld ki õket!

Technikailag a 350D a legjobb, ergonómiailag viszont SZVSZ a legrosszabb (nagyon kicsi markolat). Ez az én véleményem, de lehet neked jól kézreállna, mert kissebb a kezed az enyémnél stbstb, itt nagyon sok szubjektív tényezõ van, ezért nem lehet objektíven kimondai, hogy: EZ a legjobb belépõszintû DSLR. Jó képeket bármelyikkel tudsz csinálni. Menj el és fogdosd végig õket. Amiket érdemes: Canon 350D, Nikon D70(ez kicsit kakukktojás, mert picit többet tud és picit drágább is a belépõszintû gépeknél), Olympus E-300 (1-2héten belül jön az E-500, azt még érdemes megvárni-kipróbálni mielõtt vásárolsz), KonicaMinolta 5D.

Gladiator
vegyem meg õket? én csak úgy a tesztek alapján kérdeztem, hogy képbe legyek. D70, vagy 350D? vagy nem vagyok képben, és ezek már nem is olyan jók?