48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Skynet85
    10-12k körül, annyiért láttam máshol is használtan, de ez most még kérdéses, vagy sikerül egy biznisz, vagy sem attól függ, legkésőbb szombaton szólok.
  • G_ArchAngel #45624
    akkor most megsem?
  • pointer4
    Közben megtaláltam őket, Lens Friend-nek becézik :D
    Lehet inkább csinálok ilyet hajgumiból :D
  • Dzsini
    Sima plüssállat karjait egy gumiszalaggal összekötöd?
  • pointer4
    Nem találom, hol láttam ilyen optikára húzható vigyorgó Elmo, meg nyuszi plüs fejet, hogy a kölök oda figyeljen ??? :D
    Help pls :D
  • Higany
    Oké, köszi előre is! Kb. mennyiért adnád?
  • Skynet85
    Talán lesz 1 hét mulva szólok, ha sikerül vennem egy új obit...
  • Higany
    Üdv! Nincs valakinek egy viszonylag olcsón eladó Raynox DCR-250? Köszi!
  • G_ArchAngel #45617
    Tedd fel legyszives valahova, mert a fileserve-n talalhato nem toltheto:(
  • Skynet85
    érdekel :D
  • Timber
    video: HDR, Post Edgy Photoshop es Lightning Setup
  • G_ArchAngel #45614
    3-in-1 video tutorial vagy az ebook?
  • Timber
    Ha barkit erdekel akkor fel tudom rakni a Joel Grimes 3 tutorialt valahova. Szorakoztatoak :)
  • bboyatty
    Én is most vettem nem rég egy Fuji Finepixe S1900-at, ugyan ilyen célokra és teljesen meg vagyok elégedve vele. De szerintem a Canon is jó választás.
  • johnny1030
    Köszönöm szépen a válaszod. Olvagattam véleményeket, teszteket róla. Bár szeretem a szép képeket minden féle témában, de az elkészítésükhöz nagyon kevés vagyok, így nem sok értelme lenne egy profi gépet vásárolni, na meg anyagilag sem mind egy. :)
  • Dzsini
    A Canon igen jó, ilyen árkategóriában teljesen megfelelő választás. Ha a normális márkák közül választasz (Canon, Fuji, Olympus, Panasonic, Sony), nem lehet gondod, gondolom utánaolvastál és ismered ennek az árkategóriának a korlátait (nem fogsz belőle ultrazoom vagy DSLR szintű képeket kihozni természetesen).
    Sok örömet hozzá, szerintem teljesen jó választás.
  • johnny1030
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Digit gép vásárlása előtt állok ehhez kérnék egy kis segítséget. Abszolútt amatőr lévén, mindössze azt tudom, mit szeretnék fotózni. Családi képek, természet fotók kirándulások alkalmával, illetve apróbb részek fényképezése, pl. modell kiállításokon. Eddig egy Canon Sx 130-as gépen akadt meg a szemem, naggyából ennek a tudása (12Mp) és ára (kb.50 eFt) is megfelelne. Tudnátok esetleg véleményt, vagy más hasonló tudású gépet mondani, ajánlani?
  • Timber
    Ebay parszaz forint
  • Higany
    kössz
  • 89
    gúgli a barátod
  • Higany
    Oké! És hol lehet venni olyant? És mennyiért? Köszi!
  • Timber
    46os a kijovo obi menete. Egy step down ring ami kell neked 46->43 :)
  • Higany
    Van a géphez egy adaptergyűrű, amin a gyári napellenző van. Arra nem lehetne feltenni egy raynox dcr 250-est? Az a gondom, hogy nem találtam róla sehol infót, hogy az mekkora. De érdekes, mert van polárszűrőm és az a kijövő obira csavarozható és nem a napellenzős adapterre. Az obin lévő csavar menete kisebb, mint a napellenzős adapter.
  • Timber
    Masik megoldas, egy Step Down ring mert maga a Raynox 43-as menettel rendelkezik... talan az az egyszerubb megoldas es kevesbe 'veszelyes' (mivel a Step Up ring blokkolhatja az obit mikor a gep vissza akarna huzni).
  • Timber
    Az FZ38 az 46 mm-es menettel rendelkezik ami ha jol tudom pici a DCR-250-nek mert az 52-nel kezd. Tehat kell majd egy step up ring...
    FZ38+Raynox
  • Higany
    Épp ilyesmit néztem ki én is magamnak. Szerintetek jó lenne ez a Panasonic FZ38-amra? A Vaterán láttam ilyen 10e Ft körül. Köszi!
  • stain
    Ja, akkor az makrózáshoz való, és nyilván megy vele rendesen az autofókusz (az olcsók csak műanyag gyűrűk, érintkezők nélkül). Csak tudnám minek árulnak ilyet bicikliboltban.
  • acsati
    köszi a válaszokat srácok
  • Timber
    Majd jol meglatod, hogy igazam volt teeee hitetlen khuuuutya! :D
  • immposible
    bicikliboltban láttam
  • Skynet85
    most tuti nem kell, mert legközelebb egy fix 105-ös sigmat fogok venni, annak 58-as a szürője, utánna meg házasodok, és gépre majd jó sokára költök... de ettől függetlenűl jó üzleti érzéked van. :D
  • G_ArchAngel #45594
    11/09/2001 + 10/03/2011 = 21/12/4012
  • Skynet85
    Nem tudom, hogy midenáron fordított obival akarsz-e macrozni, de ha nem, akkor occó megoldás egy raynox dcr 250-es előtét lencse egész komoly macrokat lehet vele lőni, akár egy kit elé bigyesztve is...
  • 5Dani
    menetátalakítóval gondolhatsz a jövőre, és vinyettálni se fog -.-
  • Skynet85
    49-es kell :P
  • Timber
    Forditott obis makrozasnal nekem nagyon sokat segitett egy kis occo kinai eckoz, egy diffusor a beepitett vakuhoz. Itt olvashatsz tobbet :)
  • Timber
    Vagy Pentaxot :) Naluk minden zavartalanul megy :D

Amugy a foldrengessel kapcsolatban egy picit offtopic:
    11/09/01 + 10/03/11 = 21/12/12 :D
    Azaz ha a WTC datumat osszeadod a Japan foldrengesevel akkor 2012 December 21-et kapsz... ami elvileg a Majak altal megjosolt vilagvege :D (Azert 10-e mert amikor rengett akkor meg csak 10-e volt az USAban es Kozep Amerikaban ahol a Majak laktak :D)
  • 5Dani
    heliopant vegyél, az a legjobb.
    tudok pont egyet 77-es méretben
  • Skynet85
    üdv. Sok eltérés lehet polár és polárszürő között? Akarok venni egyet occoóér, néztem hamát elég jó árban van, viszont a hoya jóval drágább ennyivel jobb is volna ?
  • stain
    Ki mit szokott fotózni...