48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • acsati
    ilyen jellegű képeket, hogy lehet csinálni? mert ha én nappal, legszűkebb rekesszel hosszú záridőzök akkor csak fehér képet kapok. vagy ehhez komolyabb objektív szükséges?
  • REPS0L
    DIY fisheye
  • Skynet85
    thx az infot
  • barnie1990
    Őszintén én jobbra számítottam, mert a volt Sony kompaktom (H2O) is közelebbi képeket tudott.
    Nem ezzel az obival fogod felfedezni a rovarok világát.
  • Skynet85
    Makróról tudsz vmit modani vagy esetleg képpel szolgálni. Eddig infókat köszi!
  • barnie1990
    Én nem olyan rég vettem az A200-hoz a Tamron 70-300-t, és nyugodt szívvel ajánlhatom.
    Közismert hibái a tele végén a CA, lassú és hangos az autófókusz és kicsit nehezen jár a zoomgyűrű, de manuális fókusszal gyorsan lehet szép képeket lőni. A színek szépek és a hátteret is szépen elmossa, valamint főleg a kitobihoz képest a minőségérzet össze sem hasonlítható.

Mivel ilyen árban mindhárom obinak vannak hibái, döntsd el te, melyik éri meg neked legjobban.
  • Dzsini
    WVIL megint
  • LoSA
    Köszönöm!
  • Skynet85
    Szeretnék egy kezdő, ,,gagyi zoom" obit erre esett a választás: Tamron AF 70-300 F4-5.6 Di LD Macro nézegettem még a sigmat, és a sony saját 70-300-át, de a sigmát szidták, hogy recseg ropog, a gyári sony meg rossz, a tamronohoz képest gagyi gépet lő és a ca-ja is rosszabb. Véléményt kérnék, hogy az előbb említet 3 játékosn kívűl van másnak értelme ebben az ár kategoriában. Válaszokat előre is köszi!
  • Lateralus
    L - alsó kategória
    S - többnyire fémházas, exkluzívabb kivitelű minigépek
    P - felső széria
  • LoSA
    Abban tudnátok nekem segíteni, hogy... Mi a "különbség" a Nikon Coolpix L, S és P széria között?
  • RAZOR27
    Hali! :)
    Új gépen gondolkozom és kíváncsi vagyok a véleményetekre. Konkrétan a FinePix S2950HD-vel szemezgetek, mert maximum ennyit tudnék most ráfordítani (+aksi,m.kártya, esetleg álvány)
    Valami tapasztalatotok van a géppel kapcsolatba? sajna nemsok reviewet találtam.

(Igazából a hd videó és a nagy optikai zoom miatt tetszik, de ebben az árkategóriában ha tudtok valami jó ár/értékes gépet azt még megfontolom :)
  • Karvalics
    Sziasztok!
    Szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet, igazából nem sok elképzelésem van még hogy milyet, de azért nézegettem már.
    A FUJIFILM FinePix S3200 az tetszik, elég jónak tűnik, nem tudom ebben az árkategóriában van-e jobb.
    Valamint kicsit drágábban a NIKON coolpix l120 is tetszik, bár ugye drágább, nem hiszem hogy arra lesz pénzem. Ha valaki az fujitól tudna jobbat ajánlani lehetőleg nem több pénzért, akkor várom:)
  • TomBond
    Én a Panasonic TZ8-at ajánlanám. Bár nem Nikon, és nem Cannon, és 5 ezerrel többe is kerül.
  • LoSA
    Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem... Szeretnék vásárolni egy digitális fényképező gépet, kb 60 000FT összegig. Nikonban, vagy Canonban gondolkozom! ;)

Kérlek, segítsetek, hogy milyet érdemes most venni?! Sajnos nem vagyok otthon ebben a témában.

Karácsonykor vettünk (kemény 20 000ért) egy Fujifilm Finepix AX200t, hát... Nem az igazi! :) Sajnos eléggé életlen képeket csinál. :(
  • G_ArchAngel #45690
    PS lens correction, iletve barmelyik raw converter
  • REPS0L
    Segitseget szeretnek kerni! 18mmes gyujtotavon van egy kisebb torzulasa a kepemnek, megoldhato hogy eltuntessem valahogy? Koszi elore is!
  • Dzsini
    Egyszerű: oda nem ilyen objektívet használsz.
  • repvez
    idáig értem, de mi a helyzet ha nem statikus helyen lévő tárgyat/állatot szeretnék fotozni, hanem repülés közben vagy ha olyan helyen jelenik meg ahol nem várnám és nincs idö a beállitásra.
    Mivel én vasmadarakat szoktam fotózni igy azokra nem hat az etető :)
    És egy áthúzás vagy szemberepülésnél elég gyorsan változnak a viszonyok.
  • Dzsini
    Etető, állvány, beállít, vár, exponál. Üdv a klasszikus természetfotózásnál :) Nagyfateromnál a madáretető direkt az egyik ablak elé volt elhelyezve.
  • repvez
    mi ebben a bukta, hogy viszonylag olcson addnak egy ekkora obit, a többi ehhez képest csillagászati összegekbe kerül?

És ezekkel a fix obikkal hogyan kell fotozni, mert ezekkel csak ugy lehet a képeket megkomponálni, ha mozog az ember és mondjuk egy madárfotozáskor mire beállit mindent a manuális beállitáskor addigra pont elmegy onnan a madár vagy megváltoztatja a pozicióját.

Egy kicsit ezért félek manual fokuszos obit venni vagy fix obit, mert igy több idöbe kerül egy mozgó tárgyat lefotozni , több az esély egy jo kép elrontására vagy elmulasztására ami egy AF-es zomm obival sikerült volna.
    Erröl mi a véleményetek?
  • pointer4
    Bazi messze lévő madarakat, szigorúan nappal :D
  • 5Dani
    Szerintem tükröződés plusz át is látszik, de tökmindegy. Concept gépeknek jellemzően nem ilyen kiforrott a kezelőfelülete sem.
  • Timber
    az tukrozodes. a legelejen mikor a csaj ertenyul akkor a kamera hatrabillen. Ha atlatnank rajta akkor kozepen az a kis fenyes resz a kozepso resz aljan az felfele mozdulna el, ellenben a videon lefele mozdul ami azt jelenti, hogy az tukrozodes. Meg amikor maga elott tartja akkor is latni, hogy ott ablak, ajto meg mittomen mi van az obi kozepen es nem a csaj meg a hatter mogotte. Olyan mintha valami ezustos tukorize lenne ott...

Ellenben mikor leveszi a geprol akkor latni, hogy az obi hatulja a egy teljesen sima fem felulet.

• 5Dani
    Amikor a csaj kézbe veszi a gépet, szemből van az obi, és keresztül látsz rajta, ami csak akkor lenne igaz, ha optikai keresős gép lenne, vagy nem lenne váz rácsavarva. Nem?
  • Timber
    A kerdest azt most en nem ertem :) A kiskoNpaktok is obin keresztul latnak meg a live view is es egyik sem optikai kereso, vagy az? Vagy most mi van? :D
  • gabko
    ezek mire jók? :) miket lehet vele lőni'? :)
    walimex-650-1300_f8-16-objektiv

végülis a fényere egész jó nem?

próbálta már valaki?
  • 5Dani
    Ha nincs optikai kereső, akkor miért látsz keresztül az obin? Nyilván "fake", hiszen concept.
  • Timber
    Tudom, azert is irtam, hogy ujabb video :D De ezt a ket videot es valami nagyon alap weboldalt kiveve mit lehet rola tudni? Az akkori videonal is sokan irtak, hogy a video fake (a gepen lathato kep allitolag nem volt szinkronban azzal amit valojaban lattal).
  • DecenS
    asszem az. pár hónapja, mintha valamelyik ilyen fotós/számteches expón (vagy mi a b@$záson) mutatták be... volt róla akkor is egy működés közbeni kis videó
  • Timber
    Ujabb WVIL camera video

Ez most real vagy nem? :D
  • BiG G
    [off]
    elkelt!
    [on]

(depörögatopik!)
  • BiG G
    npz
  • Jano
    Nyílván a manuálra gondoltam, így már okésabb a dolog. SÓZRYE.
  • BiG G
    ja és azóta csak 50e.
  • BiG G
    sima F, nem tudom mi bajod van vele, gyönyörű kívülről-belülről, meg a képe is és gyors és amit akarsz:) azért ennyi, mert én is ennyiért vettem, és ennél olcsóbban nem is nagyon találni. sőt, eladó is nagyritkán van csak. én spec egy hónapig vadásztam rá, és egy olyan embertől vettem meg, aki vitrinben tartja és nem is használja az üvegeit.

@Timbah: jó áron vetted, gratulálok:) félréértés ne essék, ez nem manuál objektív, ha az lenne (mert olyanom is volt), akkor is érne 8e körül. csak hogy tudjuk miről beszélünk: katt
  • Me Ga
    Szégyenlem is magam, ekkora blamát... :-)
    Az obi egyébként tökéletesen működik, egész egyszerűen "kinőttem", lett egy jobb, így eladósorbe került. De tökéletesen kiszolgált, vele tanultam meg az alapokat...
  • Timber
    hat pedig igazan tudhattad volna mert az altalad irt bejegyzes elott kozel 8 oraval mar fent volt a hir es a preview a DPReview oldalan. Szoval semmilyen kifogassal nem johetsz, hogy nem tudtal rola! Es a cinikus megjegyzesedbol kitunik, hogy a szegyenerzet legcsekelyebb jelet sem mutatod! Ez kerlek szepen plagium! Amugy mi a tapasztalatod az obival? :)
  • Me Ga
    Húúúúú, tényleg, tegnap már tudnom kellett volna...
  • Timber
    nem hiaba... inflacio :)