Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

geri15
Hy emberek

Mennyiért lehet manapság használtan kapni a Fujifilm S5600-as, és a S9500-as modelljeit?

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

inkább vegyél portrémarkolatot a különbözetbõl...

mennyit szánnál az objektívre?

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Elsõhöz tudok válszt adni:

A 2 bolton kívül még érdemes megnézni a Ritz Camera-t is.

300Dani
- 30D szerintem nem ér meg 250 dolláros felárat a 20D-hez képest, jól gondolom?

300Dani
- Az adorama-n és bhphoto-n kívül milyen amerikai oldalt érdemes megnézni vásárlás céljából? (egy-két terméket leszámítva centre azonos áraik vannak)
- Miért van az, hogy itthon az 580EX duplája a 430EX-nek, kint viszont csak másfélszeres az ára?
- Örök dilemmám: 430EX vagy Sigma 500 Super?
- 20D mellé milyen általános obit ajánlotok? Kitben lehet kapni 17-85 IS USM-el, amirõl rosszat is hallottam bõven, de akinek kell, az nem optikai hibákra akar majd vadászni, hanem kényelmesen (obicsere nélkül) akar fotózni. Ennek elég kellemes a zoomtartománya, és a stabilizátort is nyilván értékelni fogja. Sigma 18-125-öt saját tapasztalat alapján nem ajánlanám neki.

Láttam.
Meg az EXIF-be is benne van, hogy 1D-vel készült 😊

Jano
Igen, nézd meg. -.-

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Ajánlanám az extrás változatot, ott csepegtetnek egy nagyon kevés kulisszatitkot is.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

ivjoe
😮OO
ivjoe
A héten.
nekem nem tetszett a h1 képe. eléggé hajlamos a krom. aberrációra. sokkal jobban, mint amit egy 100e ft-os gépnél megengedhetõnek tartanék...
szvsz a sony h1 nagyon unrulez.

de sztem yo vételt csinálsz, hajrá! 😄 <#vigyor1>

ma sikerült megszereznem a "biztonsági másolatát"😊

Loál János
Na, megnéztétek? :-|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Loál János
Nézzétek meg a Corpse Bride-ot (Halott menyasszony), az egészet stop-motion animációs filmet egy 1D Mark II-vel lõtték. Pontosabban 31-gyel. :-O

hali
Pénteken rendeltem Extremedigitaltól kb mikor jön házhoz ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

megtennéd, hogy leírnád mire használnád?
esetleg fontossági sorrendben, és a maximum összeget amit ráköltenél kiegészítõk nélkül...

Stann
#20530-ra valaki....?

Köszi!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Finom lenne...

ez a 8 GByte elég lenne egy utazáshoz is: 800 RAW vagy 1600 legjobb minõségû jpeg a 20D-vel...

az elszomorító, hogy az USA-ban 55.000HUF-nak megfelelõ dodo, míg itt inkább hatszámjegyû ára lesz😞

Blasta
Nemtom vágjátok-e, de én meghökkentem, mikor láttam, hogy a Zuiko Digital obikon nincs AF/MF kapcsoló!!! Menüben kell átkapcsolni...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Nah megvettem a Kodak c340-et.Nagyon fantasztikus nekem ebben a kategóriában.Ma teszteltem le legjobban Szlalomversenyen,és igen jól megfogja az autókat.Szép éles képeket készít nekem nagyon teccik😊
GregSB
Hmm, Phil úgylátszik nincs oda érte. Mondjuk az E-1 nek is csak recommended-et adott, pdig az köztudott hogy Rulez 😊

GregSB
Lol, jól idõzített pleaides 😄

ivjoe
Stann
Hali!

Vége elszántam magam, hogy veszek gépet, Fuji S5600-ast néztem a Pana DMD-FZ5-el(már kimenõ széria), és még a Pana Lz3-asa is tetszik, azon is lehet állítani mindent, csak kisebb, és 6x os a Zoomja, az Fz5 viszont egy 10-essel drágább mindkettõnél...

Szerintetek, megéri azt a plusz tizest? Mert nagyon hajlok az Lz3 felé is....
Egy csomó tesztet elolvastam, de igazán szubjektíív véleményt még nem olvastam...

Köszi!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

GregSB
Blasta
nemissss <#ejnye1>

Blasta
Jahogy csíbõõõõl? :-)))
Azzal én nem bírok, szal asszem nem veszek R-D1s-t :-D

Amse
érintõképernyõ<#wilting>

Placebó
Csíbõl,

R2D2 elõdje és kicsi mer s-es

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Blasta
Ezen hogy a rákban lehet a menüt vezérelni???

(vagy az egyik felsõ gomb egy kis joystick lenne?)

Blasta
"Date inprint", vagy valami hasonló opciót keress a menüben.

300Dani
Igen, a Hama mindenhol kb. annyi. Viszont jó minõség.

300Dani
geri15
Köszönöm a kimerítõ leírást :-)

300Dani
Az a legundorítóbb dolog, amikor egy képen rajta van a dátum, de te tudod...
Minden digitális fotó tartalmaz ún. EXIF infót, többek közt a dátummal.

Sadist
Manuálisan, vagy valami progival ráteszed. Szerintem fölösleges rajta lennie, mert az exifjében úgyis benne van, hogy mikor készült.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Rash87
Sziasztok.

Nekem lenne egy kérdésem,hátha valaki tudna rá válaszolni.

Van egy OLYMPUS C-315 Zoom dig. fényképezõm,és például csinálok egy képet,és azt hol lehet beállítani,hogy mikor teszem át a gépre azt az egy képet,akkor mikor megnyitom a képet,rajta legyen,hogy mikor lett készülva a kép
(2006.xx.xx xx óra stb)

Sehol sem találtam ilet eddig,de szerintem lehet!Mert sok képen láttam ilyet,hogy pirossal rá volt téve ez.

Pls help!
<#help>

Glory, Glory Man. United!

300Dani
Van néhány igen jó képû M42 obi, a minõséggel nem lesz bajod, kérdés, hogy a manuál fókuszt meg tudod-e szokni (fõleg hogy pici és sötét a keresõd).
Létezik EF-emulátor, amit ha ráraksz a konverterre, akkor a váz úgy érzékeli, mintha EOS obi lenne rajta, és csipogással jelzi ha éleset talált. Egy ilyen áramkör, kb 9 ezer Ft, jó minõségû EOS-M42 is hasonló áron van.

Blasta
Távmérõs f.gépek:

A gép egy segédobjektíven keresztül egybegyûjti és fókuszálja a fényt a gépvázon belüli távolságmérõ rendszerbe. A keresõben két kép jelenik meg, és a közepén levõ kis kört vagy négyzetet a kívánt témára kell irányítani. Ahogy az élességállító gyûrût forgatjuk, a két kép egyre közelebb kerül egymáshoz, egészen addig amíg eggyé nem válnak. Ez az a pont ahol a témánk éles és lehet kattintani.

Elõnyös ha gyengébb fényben vagy fényes háttérrel szemben akarunk fotózni, aza amikor más autófókuszos gépek bajban lennének.

Míg a tük.refl. gépeknél az expo pillanatában a felcsapódó tükör miatt nem látunk semmit, ennél a rendszernél folyamatos képünk van.
Ezek a gépek halkan dolgoznak, hátrányuk viszont, hogy más az amit a keresõ és más amit az objektív lát (paralaxis hiba). Ez közelfényképezésnél jelenthet nagy hátrányt.

geri15
thx gondoltam egyszerûbb lett volna elmondani egy mondatban, mert nincs az az isten hogy azt elolvassam mind.
Azért köszi.

ivjoe
Hát elõsször konverter kéne, mert van itthon egy mûködésképtelen Zenit, egy 50-es fix M42-essel. Ha ez nem lesz jó (Elétartottam és elég szar képet produkált. :C), akkor e helyett egy 50-es fix, lehet késõbb egy izmosabb nagylátó 1,6-os szorzó miatt, de M42-es konverterrel semmilyen tapasztalatom sincs, arról meg pláne fingom sincs, h mire képes APS-C-n.
Ezért is kéne tesztkép. :C
Köszi a gyors választ. Én fz20-at láttam tegnap a kiránduláson az egyik karesznél. Háát. Nemtom. Nekem a külseje egy picit nem tetszik. Olyan retro feelinges az egész Panasonic FZ széria. A h1-est is szintén tegnap láttam, igaz csak kirakatban, és lényegesen jobban tetszik. Az fz20-as a régi ruszki fényképezõgépünkre emlékeztetett, amivel a születésnapokon fotóztunk. 😊) Pedig a félrpofi gépek objektívje is középütt van, csak azok nem ennyire laposak. Az FZ20-as úgy nézett ki, mint valami zsúr fényképezõgép. 😊) Vagy lehet hogy csak a rossz gyerekkori élmények hoztak belõlem elõ ilyen gondolatokat. 😊)

Én melléraktam a Panasonic DMC-FZ20-at, nagyjából ua. a két gép, Panasonicnál ott az elõny az objektívnél: 2.8-as fényerõ az egész átfogásban és kiforrottabb stabilizátor, a Sony-nak jobb a keresõje...
A Panasonic szebb, a Sony-nak jobb a fogása😊

Szerintem mindegyik zajos ISO 400-on...

Nekem volt FZ10-em is, és FZ20-am is, szerettem mindkettõt, de Levente barátom H1-ét is kipróbáltam, jó kis gép az is...

Nem tudnék elfogulatlan tanácsot adni, menj be pl. az edigital-ba és fogdosd meg mindkettõt (nem az eladó csaj melleit!)...

Igen.

az elõbb elnéztem R1-nek😊

tehát 100k körül vennél gépet?

Loál János
Cikk.

USB2.0-ás eszköz USB1.0-ás sebességen fog menni, ha USB1.0-ra kötöd.

99%-ban felismeri, csak az adatárvitel az 1.0 szerinti maximumon fog menni...

Ja és ha egy usb 2.0-ás eszközt csatlakoztatni akarok usb 1.0-ra, akkor fog mûködni, vagy abszolút nem ismeri fel?

Sziasztok!

Sony DSC-H1

Nagyon csábító. Elszántam végre magam a vásárlásra. Kérlek mondjátok azt, hogy jó vételt csinálok. De ha nem, akkor azt is mondjátok el. 😊

Üdv:
DJviolin