Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nah akkor FZ30 v. S3 IS ??
Meg egy normásli árat is irjatok plíz me egyik helyen 150k másikon meg 120-130.. :/
Meg egy normásli árat is irjatok plíz me egyik helyen 150k másikon meg 120-130.. :/
rájöttem ;o) <éles eszélvel átlátta a helyzetet>éles eszélvel átlátta a helyzetet>
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
nemistudom, vaku mindég jóljöhet. Mondjuk ez már csúcskategória, akkor meg ha már ilyen gépem van akkor úgyis külsõt veszek rá...
Meg ott a Fuji S9500, amibe megy CF is, 9MPX, jó a zajszûrése, szép, kényelmes, és nagyjából egy árban van az S3-mal.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
tesómal akarok venni felesbe és sztem 100k körül.. felett/alatt..
B-záridõ? Ki a fene venne akkor 350D-t?😊
http://gaborszantai.co.uk/
Most néztem kicsit közelebbrõl az S3-at, 2 millióval kevesebb pixel, jobb makró, fényerõsebb obi, nagyobb a záridõ skála, a pana tud RAW-ot ill. TIFF-et, S3-nál ilyet nem ír. Egyik sem CF-es. :C
S3 olcsóbb, megugye KENON! 😄D
Amúgy az nagyon érdekelne, h miért nem lehett egy nyomorult B záridõt belerakni a gépekbe. :CCCC
S3 olcsóbb, megugye KENON! 😄D
Amúgy az nagyon érdekelne, h miért nem lehett egy nyomorult B záridõt belerakni a gépekbe. :CCCC
Mindenben jó, csak ISO 100 érzékenység felett szûrni kell a kissé zajos képeket...
Most jelent meg a Canon S3 IS, ami tudja mindazt, amit az FZ30 és jobb képeket csinál, árban pedig hasonló...
Most jelent meg a Canon S3 IS, ami tudja mindazt, amit az FZ30 és jobb képeket csinál, árban pedig hasonló...
Hy
Lumix DMC-FZ30 vélemény?
full nem értek ezekhez és ezét kérem önöket h segítsenek. :/
Lumix DMC-FZ30 vélemény?
full nem értek ezekhez és ezét kérem önöket h segítsenek. :/

Ti hallottatok már errõl: coupling ring
tök jó az a madáritató/fürdõ, csak ez a szar betakar az elõtérben<#idiota>#idiota>
Most nézem csak hogy ennek a gépnek tényleg nincs beépített vakuja? :o
felejtõsek
fõleg ebben az árszegmensben.
fõleg ebben az árszegmensben.
egyikben sincs lencse, szóval szerintem mindegy
én is szeretnék venni, de nem tudom, milyet...😊
én is szeretnék venni, de nem tudom, milyet...😊
Vágom, így értettem, htx 😉
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ja gyorsteszt: becsukod az egyik szemed, felemeled a kezed és kiszúrod a szobe egy távolabbi pontját, úgy, h az újjad hegye takarja azt. Ha megvan becsukod az a szemed amelyik eddig nyitva volt és kinyitod a másikat. És az újjhegyed már nem takarja azt a pontot, amit kiszúrtál. 😄
Két kép kell mindenképpen! Pont ez a lényege. Leírom gyorsban az elvet: Az agyad 2 képet kap a két szemedbõl, és ez a két kép KÜLÖNBÖZÕ. El van tolva vízszintesen. Ezt a két képet szépen összerakja és a különbségbõl elég sok dologra tud következtetni.
Kiszaladtam, gyorsan lõttem egy ilyet, de több dolgot is elcsesztem, az egyik az eltolás, sztem túl sok lett (ha van szemüveged menj hátrébb, mert távolabbról jobban látszik, vagyis eztmondta a tesztalany 😄). A másik, h az állvány sötétvörös, és most az itt hátrány.

Máskülönben hogy lenne térhatása? :-|
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
A dolog lényege -ha jól képzelem- hogy két képet kell csinálnunk, és nem elég egy képet két színûre editálnunk PS-ben és eltolni, ugye?
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
De azt mondtam, teljesen a mai napig sem látom, de attól még tudok csinálni ilyet. 😄 Másokat szoktam megkérni a végeredmény ellenõrzésére. 😄
A technika: Két képet kell csinálnunk, egyet a jobb és egyet a bal szem számára. A különbség a két kép között, h a gépet szemtávolságnak megfelelõen vízszintesen elmozgatjuk. A füffõleges eltérés legyen minél kisebb, szóval állvány használata javasolt. Az elmoszdítás közeli tárgyaknál kb 5-10 centi legyen, távolabbiaknál, vagy tájképeknél akár 25-30cm-t is mozoghatun vízszintesen. Ha nincs állványunk az se nagyon gond, mert késõbb korrigálhatunk vágással: ha valamelyik képünk fentebb van akkor annak a tetejébõl levágunk, majd a másik képünk ajjából ugyaneggyit kell lecsípnünk. + a szem is korrigálja a függõleges eltolást valamennyire, szóval összehozható a dolog kézbõl is. TEHÁT fogod a gépet, csinálsz egy képet, majd távolságfüggõen eltolod vízszintesen 5-30 cm-t, közben figyelsz a képkivágásra. Majd megjegyzed, h melyik kép a bal és melyik a jobb szemé. PS-ben megnyitod a két képet és egymás mellé teszed. (Window --> Arrange --> Title Vertically) Ezután elõszeded a channels palettát (Window --> channels) Fogod a BAL szem számára készült képet és rákattintasz a vörös csatornára. Ekkor a többi csatorna eltûnik. Majd kijelölöd az egész képet Ctrl + A és vágólapra teszed Ctrl + C. Tehát most a bal oldali kép vörös csatornája van a vágólapon. A bal oldali kép már nem kell. Átmész a jobb oldali képre és kiválasztod a vörös cstornát. Majd beilleszted a vágólapon lévõt Ctrl + V. Így a BAL oldali kép vörös csatornája kerül a Jobb oldali kép vörös csatornájának a helyére. Nagyjából készen is vagyunk. Egy Ctrl +L-et elvisel még a kép és nem baj, ha használjuk a Ctrl + L pipettáit is.
A technika: Két képet kell csinálnunk, egyet a jobb és egyet a bal szem számára. A különbség a két kép között, h a gépet szemtávolságnak megfelelõen vízszintesen elmozgatjuk. A füffõleges eltérés legyen minél kisebb, szóval állvány használata javasolt. Az elmoszdítás közeli tárgyaknál kb 5-10 centi legyen, távolabbiaknál, vagy tájképeknél akár 25-30cm-t is mozoghatun vízszintesen. Ha nincs állványunk az se nagyon gond, mert késõbb korrigálhatunk vágással: ha valamelyik képünk fentebb van akkor annak a tetejébõl levágunk, majd a másik képünk ajjából ugyaneggyit kell lecsípnünk. + a szem is korrigálja a függõleges eltolást valamennyire, szóval összehozható a dolog kézbõl is. TEHÁT fogod a gépet, csinálsz egy képet, majd távolságfüggõen eltolod vízszintesen 5-30 cm-t, közben figyelsz a képkivágásra. Majd megjegyzed, h melyik kép a bal és melyik a jobb szemé. PS-ben megnyitod a két képet és egymás mellé teszed. (Window --> Arrange --> Title Vertically) Ezután elõszeded a channels palettát (Window --> channels) Fogod a BAL szem számára készült képet és rákattintasz a vörös csatornára. Ekkor a többi csatorna eltûnik. Majd kijelölöd az egész képet Ctrl + A és vágólapra teszed Ctrl + C. Tehát most a bal oldali kép vörös csatornája van a vágólapon. A bal oldali kép már nem kell. Átmész a jobb oldali képre és kiválasztod a vörös cstornát. Majd beilleszted a vágólapon lévõt Ctrl + V. Így a BAL oldali kép vörös csatornája kerül a Jobb oldali kép vörös csatornájának a helyére. Nagyjából készen is vagyunk. Egy Ctrl +L-et elvisel még a kép és nem baj, ha használjuk a Ctrl + L pipettáit is.
de te nem aszontad, hogy a szemed hibája miatt nem látod az ilyenfajta képeket helyesen? :o
értemmár köszi. Ilyen 3D-s szemcsim nincs, de majd szerzek valahonnét 😊
2 képet csinál egyet a jobb, egyet a bal szem számára. Olyan mint a cián-vörös szemüveggel nézendõ képek, csak itt nem egy, hanem két kép van. Külön kis nézõke kell hozzá, amibe beleteszed a két képet.
A cián-vörös képeketanaglif képeknek hívják és sima géppel is meg lehet csinálni, állvány, két kép és egy PS kell hozzá.
eredmény Keríts hozzá egy 3D vörös-cián szemüveget.
A cián-vörös képeketanaglif képeknek hívják és sima géppel is meg lehet csinálni, állvány, két kép és egy PS kell hozzá.
eredmény Keríts hozzá egy 3D vörös-cián szemüveget.
3D képet csinál