Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pbase képek - amúgy EX Sigma, így kevesebb esélye van, hogy szétesik, mint a simák...

http://gaborszantai.co.uk/

Galy
ja! és könnyû elhagyni az elsõ sapkáját 😊
Timber
azert jo latni, hogy nem csak en orlodom! 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Galy
- jó képet rajzol
- nem egy könnyû darab
- gyors fókusz
- végig f2.8

de ennél lehet olcsóbban is kapni.

nagylátó cserénél majd benne lesz a versenyzõk között nálam.
Timber
mas: errol az obirol mit lehet tudni? kepalkotasa milyen?

BiG G
edigital 'forumrol'
"Att, érdekelne amit írsz: "A lényeg: Ha nem érdekel hogy picit mindig csúnyábbak lesznek a képeid mint egy profibb, akár ilyesmi árú géphez képest, ezt vedd meg." Milyen gépekre gondolsz konkrétan?
Ami ehhez a géphez ebben az árban a legközelebb áll, a Pana FZ30-as. sokáig töltögettem teszteket, tesztképeket errõl a két géprõl. ( dpreview.com, lesnumriques.com ) és hosszas böngészés után arra jutottam, hogy a Pana sokkal színgazdagabb, de zajosabb is, míg a Fuji bár kevésbé élénk, sokkal egyöntetûbb színképzést mutat. A fotóteszteken fekete-fehérben is jobb a Fuji, a kevesebb zaj mellett sokkal szebben rajzolja ki a vékony vonalkázást is, még olyan helyeken is ahol a Panának simán összefolynak a vonalak a tesztképén. A Fuji sokkal több játékot enged az ISO beállításoknál is, ahogy a dpreview is írta ISO 100 felett a Pana már jól láthatóan zajos, míg a Fuji 800-as ISO-ig használható (de 1600-ig mûködik) A záridõ is sokkal korrektebb, 1/4000 vs 1/2000
Ugyanakkor el kell ismerni, hogy kevesen fogjuk a fotóinkat nagyítóval nézegetni a zajosságot illetõen, ha pedig a fotókat egészképernyõs módra kicsinyítve nézzük akkor a zajosságból már alig látszik valami, fotóméretben pedig szinte semmi. És itt jön a Pana ütõkártyája, a szebb, telítettebb színek, amik még csak túl sem szaturáltak. A dpreview tesztképén ugyanis van egy Martinis üveg, felhoztam egy itáliából származó Martinit és a monitor mellé tettem, és bizony tûzpiros feliratok, amiket a Pana jobban kihoz "kicsinyített" méretben, még akkor is ha kiplakátolva a full fotóméretet egy kissé lilás a tesztkép.
Ugyanakkor be kell látni a következõket: a Fuji akkujait könyebb és olcsóbb pótolni, a CF kártyák elterjedtek, és olcsón kaphatók, és ha a család hölgytagjait kell megkérni a fotózásra nekik is könyebb szó szerint és méret szerint is kézben tartani a Fujit, sõt tároláskor is "behúzza az orrát".
Összefoglalva mindkettõ komoly kis gép a compact kategóriában, és aki már látott fényképezõgépet az mindkettõvel készíthet szép fotókat. Aki csak a "gombot akarja nyomni" az vegye S2-s Canon-t. Aki pedig komplett fotóstáskáét cipelni drága objektívekkel, az vegyen egy 350D Canon vázat (vagy egy Nikon D50-et) aztán apránként a hozzátartozó obikészletet (és akkor kb 300e Ft-ból van egy szép csomagja) "Arany középútnak" az FZ30 és a Fuji 9500 is tökéletes lehet. Ezen a szinten (120-140e Ft) kevés alternatívát látok."

én még mindig erõsen vacilálok az S9500-as, és az FZ30-as között. Az FZ30-asnak tényleg mintha valamennyivel színhûbbek lennének a képei, de sokszor életlen, és lágyak a vonalak, ami a Fujiról nem mondható el, ott sokkal élesebb minden. Az ISO-ról már nem is beszélve... vacila tovább 😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Timber
gondoltam ra en is 😄 Ha nem purcant volna ki az ATI9700Prom akkor nem gondolkodnek ... A top LCD viszont vegyes erzeseket ebresztett bennem. Egyik oldalrol a tetejere rakott LCD a regi Rolleiflex feelinget hozna (mindig szeretem elovenni a gepet ... az a gep az egy feeling 😄) masik oldalrol viszont textura fotozashoz alkalmatlan max fejjel lefele (olyankor alulrol nezem a gepet ...)

Szoval az R1 nagyon jo lenne de szerintem nem fog beleferni.

Blasta
FZ30 is "csak" recommended.
Nem kel foglalkozni vele.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ha a minõség a fontos, akkor rakj hozzá pár 10e-st és vegyél kisebb átfogással Sony-R1-et, az veri a belépõ dslr-eket is, ha gyenge obi van rajtuk

Timber
A DPReview-n a Fuji miert kapott csak Recommended-et? Mert elnezegettem a tesztkepeket es ott annyira nem lattam a Fujinal altalam eddig utalt szemcsesseget. User opinionsnal is hajszallal le van maradva az S9000Z a F30-hoz. Meg szerencse, hogy van 1-2 nap gondolkodni ... de az biztos, hogy nem konnyu a valasztas. 😄

én elég Pana-fanatic vagyok, de most tényleg én is a Fujit ajánlanám...

a stabilizátor meg elmossa a kontraszot helytelen használattal - sokan a határon használják (3-4 blendét is ráerõltetnek, pedig 1-2 is bõven sok)

Loál János
Baromi kényelmes, szép, fekete (Panából nagyon nehezen fogsz feketét kapni), 9MP, ISO800-ig nyugodtan használható, egyszerû kezelés, XD, és CF is mehet bele.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Blasta
Túlmisztifikáljátok azt a stabilizátort.
Nem ér annyit mint egy szép, zajtalan CCD.

Loál János
ISO200-tól a Fuji képe sokkal (értsd: igen durván) zajtalanabb a Panáénál.

Timber
Amugy nalatok mi az ami a Fuji mellett szol? Jo tulajdonsagom, hogy meggyozheto vagyok 😄

Timber
S9500ban nekem nem tetszik, hogy nincs IS. meg valamiert nekem a Fuji sosem jott be 😄 tul szemcses volt a kepe. Raadasul az LCD csak kihajthato de nem forgathato ugye?

Ja es a legnyomosabb indok: Nehogy ma az asszony megapixele nagyobb legyen mint az enyem! 😄 (bar ez az FZ30nal is fent all de ott csak ippeghogy! 😄)

Blasta
Egyik haver is pont most örlõdött az S3IS vs S9500 vs FZ30 között.
Valszeg a Fujit veszi, és én támogatom ebben.

Loál János
Mindkettõ ellen szól a Fuji S9500. <#gonosz1>

Timber
En megneztem az irast es nekem ugy tunt, hogy meg mindig nagy az S sorozat kepzaja (en anno S1-el keszult kepeket lattam es elriasztottak 😄).

Lassan aktualizalodik a vasarlas (jon a fizetes meg a project bonusz 😄) es meg mindig nagyon orlodom az FZ30 meg az S3 kozott ... Egyelore a ket gep nalam fej fej mellett halad es az egyetlen ami az FZ30 fele donti a merleget, hogy asszonynak elotte FZ5-e volt (csaladi okok miatt elajandekoztuk 😄). Szoval van valami nyomos, sorsdonto indok ami az egyik vagy masik ellen vagy mellett szolna?

BiG G
ezek közül válassz:
Canon Powershot A540 (66 brutto)
Canon Powershot A610 (64 brutto)
Canon Powershot A700 (79 brutto)

mindegyik full manuál, tanulásra tökéletes, bár a kívánalmaidat meg kell fizetni.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

300Dani
"Olympus E-330 KIT (az elsõ élõ-LCD képpel rendelkezõ DSLR), céges demogép nagyon kevés expozícióval, 0km-es magyarországi Olympus garanciával eladó 229e-ért."

300Dani
az hogy minden kompakt zajos

noctlown
azt mondják zajos. mi a véleményetek?

300Dani
Fuji S5600? Kicsit több, de 10x zoom, miegymás.

noctlown
nem jó, nincs blende, záridõ elõválasztás

300Dani
Canon A530?

noctlown
Üdv skacok, tudtok ajánlani egy fényképezõgépet, ami tud full manuálisan mûködni, tökéletes tanulásra, és 50ezer FT környékén van?

Köszi
Noctlown

300Dani
Miért van az, hogy pl. az 50 f1.4-nél lényegesen rosszabb a vízszintes felbontás a függõlegeshez képest?

Ja, néhol más a nagyítás ugyanannál a gyutávnál

300Dani
Valószínüleg nem hibátlan (épp a két 50-est hasonlítom össze és fura eredményeket adott), de az elgondolás jóak.

300Dani
Érdekes Canon tesztoldal.
Objektíveket lehet összehasonlítani vele, ha az egeret a tesztábra fölé húzod.

Galy
"nem kell félni, nem fog fájni..."
300Dani
"Jelentõsen emelkedtek a Canon beszerzési árak, amit a többi kereskedõ vagy lenyel, vagy ...
Egy kiadós áremelkedés benne van a levegõben."

Mondjuk ez fórumozás nélkül is sejthetõ :|
Pont mire lenne pénzem, mindenre rájön egy 20 százalék.

Blasta
LÁL :-D

300Dani
Biztos kevésbé volt fontos amit írtál, a fórummotor meg mérlegelt <#mf2>

Te dupláztál, az én hozzászólásom meg elnyelõdött az éterben...

Utána csak pályáznod kellene a képekkel a másik topikban említett fotópályázaton. Tuti befutó lenne a téma! <#wink> <#eplus2>

300Dani
Eladó egy Canon EF- S 17- 85 F4- 5. 6 IS USM objektív, objektívpark cseréje miatt. Újszerû állapotban van, karcmentes. Adok hozzá egy 67 mm-es B+W Multi Res szurot \'/-70 euro volt!/
Az Obi itthon lett vasarolva meg garis.
100 000,-

Szépek vagytok mondhatom...<#nevetes1>

Blasta
SZIKFÁK :-DDDD

Blasta
:-))))))))))))))))))))))))

Loál János
Fotóznám... :-|

vasárnapra megágyazok neked a csomagtartóban a mûanyagzsák, motorosfûrész és az ásó mellett...<#gonosz2>

Blasta
"olvasok a sorok között"... <#vigyor1>

a másik, hogy nem is akartam megvenni, csak Lateratust kérdeztem meg a dologról, én ott lezártam a témát, csak a kis kíváncsi Blasta fiú kapargatta megint a gesztenyét a hamuból...

Blasta
Én csak próbáltam asszony fejével gondolkozni :-DDDDDDD
Végülis azt veszel amit akarsz, csak végre ne arról szóljon a topik, hogy TE mit fogsz venni :-)))))))

Minek Neked 20D, ha Ixus 800 kényelmesebb, kisebb helyen elfér?😊

(neked sem volt még rönód, ezért mondasz hülyeséget😄)

20 éves Jaguar-t meg könyvbõl sem tudnék szerelni😊

(Lada Samara, Skoda 100, Wartburg, kispolák - ezeket mertem - a nyugati autó félelmetes, abba nem nyúlok)

Blasta
Azt én értem ám, teljesen korrekt, de egy V8-as Jag'-et saját magad tudod szervizelni, egy D60 meg beszarik és dobhatod ki.
Másrészt meg asszony egyáltalán nem fogja értékelni azt a Jag'-et, neki a rönõ rulezeb, mert kényelemes, könnyû vele parkolni és kevesebbet fogyaszt. :-DDD

ha lett volna 1 hétig D30-ad, akkor értenéd, hogy ez olyan, mintha egy 20 éves V8-as Jag'-et hasonlítanál egy Renault Clio V6-hoz...

Blasta
Én a 350D-t venném, ha megvan rá a hiányzó különbözet.