48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • BiG G
    és van aki meg 9kor kel (már nem sokáig -.-)
  • Loál János #31254
    Filmes Canont, meg azóta filmes Pentaxot vettem.
    Digit Pentax még odébb lesz sajnos. :-|
  • G_ArchAngel #31253
    van aki 4-től, de mindegy...
  • efem
    5:30tol is van ebren valaki :)
  • FixY
    Mikor még madjar se besélni???
    Komolyan nem tudom eldönteni, hogy ez egy indiai volt, aki szótárból fordította a baromságait vagy az a mérsékelten kedves élőlény aki az előző kérdésemre kissé arrogáns stílusban válaszolt...

Más kérdés, hogy amivel én nyűglődök most, annak nem sok köze van az említett cikkhez: ha egy AF pontot választok ki, akkor relative korrekt a gép, viszont ha automatikusra állítóm az AF kiválasztást és AI Servo-ra kapcsolok, akkor következetesen fasságot csinál és nem láttam sehol leírva, hogy az AI Servo, meg az automatikusan kiválasztott AF pont kizárnák egymást.
  • G_ArchAngel #31250
    küld el nekik Rob Galbraith cikkét...
  • FixY
    caNON "support"... érdeklődtem, mi a helyzet az 1D mkIII hibásan működő AF rendszerével.
    A válasz:
    ----------------------------------------------------------------------
    Tájékoztatjuk, hogy egy részletes vizsgálat nélkül nem lehet eldönteni pontosan ha igazán a gép nem fokuszál helyesen.
    Pedig a firmware frissítésről nem tudunk mondani semmit, mivel ezt csak a szervizben lehet elvégezni. A szerviz szakemberek tájékoztatnak több információkkal és el is végzik, amennyiben ez orvosolhatja a hibát. Meg is mondják ha várható-e egy új firmware verzió vagy nem.
    ----------------------------------------------------------------------

Kirúgták az összes magyar supportost vagy valamelyik majom unatkozott?
  • G_ArchAngel #31248
    akkor Neked mid is van?
    vmit vettél nemrég...
  • Jano
    Grat.
  • Jano
    Big G-nek van K100D-je, Jánosnak nincsen. :-C
  • Timber
    Ha van forditva akkor szolj mert azert az is erdekelne engem (gondolom a 170-500as Sigma a nyakamon marad :D ... vagy eladhatom valami kacagsagos aron) ... de most elsosorban K-hataslovas obik lesznek a beszerzesem celpontjai :D K->EOS is csak akkor erdekel ha vegul megtartom (hah, milyen szepen fogalmazom, hogy nem tudom elsozni!) a 350D-t.
  • BiG G
    a drága az relatív, ha nem kerül többe az adapter+használt obi mint vadiújan akkor talán megéri. btw, megkérdezem majd, thx.

@Timber: nekem K-EOS nem kéne, gondolom (remélem) van fordítva is :)
  • Timber
    en ugy gondoltam, hogy K->EOS ... szoval ha megtartom az EOS350D-t akkor tudjak rarakni K obikat. Amugy gondolkodtam olyanon, hogy ha megtartom akkor az EOSt megmoddolom IR fotora :D
  • 30Dani
    indexen garfieldka minden szart beszerez drágán
  • BiG G
    gratz a géphez!
    EOS-K átalakítón én is gondolkodtam mivel sokkal több a használt eos rendszerű obi, de végül letettem róla, mivel sehol sem találtam... te esetleg tudod hol találok ilyet?
  • BiG G
    [K100D owner]
  • Timber
    OK google is my friend now :D

ez a hotspot akkor annyit tesz, hogy a kep kozepe fenyesebb?

Ja es masik noob kerdes: Ho"kepet lehet valahogy fotozni?
  • Timber
    "Infrára kiváncsi leszek. Hamár M42: Pentacon 29mm f2.8 tapasztalatból nem hotspot-os."

Hogy kerdezzem meg, hogy ne legyen ciki ... mit ertesz hotspot-os alatt? (nekem hotspot = wifi :D :D)
  • Timber
    Persze, hogy mas kategoria (bar arban sztem annyira nem sok a kulonbseg ... anno masfel eve 170ert vettem a 350D vazat (akkor volt 1 eves modell) es most kicsivel tobb csak a K10D vaz (ami most 1 eves modell)), de hat ha ez a kettom van amit ossze tudok hasonlitani :D

Amugy azt nem tudja valaki, hogy az Asahi miert lett Pentax anno? :D
  • Timber
    Az volt a poen, hogy csak rakerdeztem van-e K10D-GP ... es szerencsemre volt egy amit nem vittek el (hetfo estig volt felrerakva). Egyelore nagyon tetszik (foleg a kereso ... beleneztem utana a 350D-be ... es lattam a fenyt az alagut vegen :D). Sok olyan dolga van ami a 350D-ben hianyzott, de azert a 350D-t is imadom nagyon, szivem szerint el se adnam :D ... csak hat 2 rendszert fenntartani ... bar megfordult a fejemben, hogy a 350D-t megtartom es veszek hozza egy EOS-K adaptert :D
  • 30Dani
    Gratz!
    Azé más kategória, mint a 350Dénes.
    Infrára kiváncsi leszek. Hamár M42: Pentacon 29mm f2.8 tapasztalatból nem hotspot-os.
  • G_ArchAngel #31234
    nagy grat!

decens-nek van K10D-je, Janónak K100D-je
  • Timber
    egy 5 secbe nekem is beletellet amig a meglepodesbol (olyan lotto reklamos "Mennyi?") feleszmelesbe valtottam :D
  • Timber
    Meglett a K10D es raadasul GP! Mar csak el kell kezdeni obiparkolni hozza :D de azt mar tenyleg akkor ha a Canon es tartozekai elmentek :D (Szerencsere tobb kollegam is erdeklodik :D)

Van meg valaki K10D-s itt (tudom volt egy post hogy mibol hany de lusta vagyok visszakeresni es nevet akkor se tudok :D)?

Elso (tenyleg nagyon elso) benyomasok 350D utan:
    Auto WB-ben jobb a Canon es 800+ ISOn kevesbe zajosodik a Canon. Viszont a kepstabi nagyon faintos (1/8os ido 55mm-en rox :D), a K mount megintcsak nagy plussz, sokkal jobb az LCDje (jobban hasznalhato elessegtesztre szvsz) es a hangja nekem sokkal hi-techebb LOL. Kepminoseget nem igazan tudok hasonlitani majd ha lesz M42-K atalakitom (es akkor tudom ugyanazt az obit rakni mind a ketto ele) de egyelore a 18-55os obival is tetszo kepeket csinal :D Szoval /me 'appy!
    I'm Pentaxed :D

Mas: K10D + Hoya R72 tapasztalata van valakinek (persze nem a kitobival probalom maj' ki)?
  • steweee
    a kettő közül hezitálok. ki melyiket ajánlja ?

http://www.fotomarket.hu/product.php?pid=15664

http://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/panasonic-lumix-dmc-ls2-p1300363.html
  • Loál János #31230
    Végremán.
  • Dzsini
    Új casio masina, pre-shot burst-el :) mókás ötlet, hogy exponálás előtt exponál :)
    (a 300 fps-es burst meg külön érdekes dolgokra teszi képessé)
  • G_ArchAngel #31228
    vagy 70-200/4L IS, ami igaz fényerőben gyengébb, de feleakkora súlyú, vagy 135/2L, ami minőségben jobb és szintén feleakkora súly...
  • Galy
    nocsak, londoni trip mmiatt vagy obit cserélsz?
  • BiG G
    már majdnem megkérdeztem hogy mi kerül egy monopodban 360 ezerbe... reggel van :c
  • G_ArchAngel #31225
    Eladó Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM objektívem, ajándék Heliopan UV-vel.
    (napellenző, kupakok, állványcsavar, tok van, garancia és sérülés nincs - kivéve a használati nyomok a napellenzőn).

Ára: 340.000.-
    Manfrotto monopod + fejjel: 360.000.- (+ajándék arany/ezüst derítőlap)

Alig használt Manfrotto 681B monopod + 488RC4 (cseretalpas gömbfej) dobozában eladó együtt 30.000.-HUF
    (Tripontban az új együtt 38e)
  • G_ArchAngel #31224
    elvileg azt tudják, amit a képre kattintva felhoz a link...
  • szacsi
    amugy a kinalat bovult...?
  • szacsi
    oo, koszi, itt meg nem jartam...de majd most...megyek hatizsakot venni. (:
  • G_ArchAngel #31221
    itt a zúj címük
  • G_ArchAngel #31220
    www.kata-bags.com - nem occsó, de a legjobb, ha design fontos, akkor marad a crumpler...

(itthon www.tripont.hu)
  • szacsi
    hm, hat en marciusban voltam ott....tortent azota valami..?
  • efem
    megsporoltatok nekem 1 felesleges vasarlast -.- pont gondolkodtam h egy vizallo oldaltaska meg hianyzik a repertoarbol :( van VALODI vizallo oldalbag?
  • G_ArchAngel #31217
    az új üzletben voltál e?
  • szacsi
    well, számomra az volt vicces, hogy a ráday utcai üzletben azt mondta a csaj, hogy vízálló...de ugyanakkor maga az anyag könnyen és gyorsan szárad, ha átvizesedik. na most ugye ez a két dolog kizárja egymást, mert ha vízlepergető, akkor nem vizesedik át....