48078
-
#32373 nem is tudom ki mondta, hogy a Soligornak, Vivitarnak es tarsainak azok a jo termekeik amiben nincs lencse :D -
#32372 [előtétlencsét csak koNpaktra, tükrös gépre közgyűrűt tenne, abból is csak jelátvivőst] -
Aspyrin #32371 Durva dolog ez a kihúzásos téma. Szerintem először próbálj ki egy szettet:
Soligor. -
#32370 kihuzatosdi :D
Az en kihuzatom innen van. Lathato is a foton :D -
Aspyrin #32369 -
#32368 Megjött a Pentaxom :) Iszonyú jó :) Légyszíves linkeljetek egy olyan "kihúzatót", amit a makrozásban segít. Köszönöm! -
#32367 gyorsabb voltam magamnal! :D
Szoval 4/3-hoz van jopar atalakito es egyiknek sincs vegtelen problemaja. Ezek beszerzese egyszeru: M42, Olympus OM, Leica R, Nikon,
Yashica/Contax, Pentax K. -
#32366 OM - 4/3 atalakito is tuti van :D -
Aspyrin #32365 Tévedtem, én az ex-25-ről beszéltem amikor keresésre invitáltalak :))) Na az kellene ocsóért..
A többi okés. Már régebben faggattalak, hogyan tudnék minolta bajonettes obit rávarázsolni a gépemre, de akkor valahogy nem jutottunk dűlőre.
Ezügyben esetleg tudnál segíteni? -
#32364 Elso korben:
4/3 - M42 @ Rugfit | 4/3 - PK |
4/3 - Nikon
adaptR-t ismerem szemelyesen is ... szoval ha kell valamelyik akkor akar vateran kivul is tudsz uzletelni vele :D Rakerdezek nala a 4/3-M42 atalakitora is es ennek a 'vegtelen' problemajara is (ha van) :D Plusz van meg egy ismerosom aki szokott atalakitokat szerezni. -
#32363 htx (Y) -
Aspyrin #32362 Kereshetnél nekem, ha már ennyire biztos vagy benne ;) -
#32361 Oly 4/3-hoz tuti van M42 atalakito :D Meg fordito is.
Ezek Oly E-500-al keszultek (Jube / Kurucz Bela altal)
1 | 2 | 3
Ha jol tudom forditot es kihuzatot is hasznal ... a legy az kihuzat+fordito+Pancolar2.8/50mm (ha jol emlekszem :D) -
Aspyrin #32360 Ilyene :) -
Ez egy mezei ujsag (valami 11.ker helyi) :D Sajna nem volt otthon targylapom a mikroszkophoz igy nem tudtam leszoritani rendesen ... Reszben ezert is a szeleken levo eletlenedes. Majd ha lesz idom (kb. december) akkor tudok tolni majd rendesebb kepeket is :D
BTW ez a legkisebb nagyitas amit el tudtam erni ... -
#32358 Mikroszkópos képt! -
#32357 Nem vagom :D neked milyen geped is van? :P -
Aspyrin #32356 A "szinte" találó kifejezés :) Olymra ex-25 közgyűrű kell, cirka 50 ezer.
Csyni légy. -
#32355 M42-t szinte barmilyen gepre lehet rakni. Anno 5e forintert lattam M42es makrokihuzatot ... meg 5-10e forintert veszel hozza egy 50mm-es obit ...
Nekem makrora van egy Chinon kihuzatom PK bajonettes meg egy 50mm-es Cosinon lencse. Eredmeny (kb 1 centis volt a legy), csak kicsinyitve, vagva nem (csak icipicit):
(nemcikizni :D)
Es ez egy abszolut nem makrora szant obi.
Aztan lehet probalkozni olyanokkal, hogy kihuzat + fordito ... :D
Vagy csak egyszeruen mikroszkopra rakom a gepet (probaltam mar azt is ... arrol is van kep :D)
-
#32354 Vasarnapi program :D -
Aspyrin #32353 Nos, próbáltam soligor makrólencse szettet és raynoxot is. Közel egy árban van mindkettő, de a raynox sokkal szebb képet produkál. Mondjuk nekem egy közgyűrű a gépemhez használtan is 35 ezer, úgyhogy az a rész kilőve. -
#32352 Azért egy kellően jó minőségű objektíven az a dcr-250 elég jól muzsikál.
Nyilván a kitobi nem pont jó erre. -
#32351 Akkor légyszíves linkelj egy ilyet. A dslr nekem még magas, hamarosan el akarok kezdeni egy tanfolyamot, amint az egyetem nem lesz ilyen szívatós fázisában. Köszi :) -
#32350 Pont a Pentaxhoz? 10e forintert olyan makro kihuzatot kapsz, hogy a Raynox sirva szalad hazaig. Meg kevesebbert meg forditot. DSLR + elotetlencse = suxx :D -
#32349 Hogy megéri-e vagy sem, azt nem tudom, de jó kis gép, az tuti. -
#32348 Egy barátom ajánlásával aki vágja a témát ezt a gépet választottam:
Canon Digital IXUS 950 IS
Tökéletes lesz nekem. Kompakt géphez képest elég sokat tud úgyhogy az árát simán megéri. -
nikkel #32347 http://www.flickr.com/photos/12452073@N03/?saved=1 -
nikkel #32346 Ja a link:
albumom -
nikkel #32345 Hali! Véleményeteket szeretném kérni a következő party fotókról. Fuji S6500-al +alkohollal :) lettek elkövetve. A képek hibái érdekelnének. Mármint nem menjek ilyen helyre a gépemmel fotózni, v milyen beállításokat kellett volna használnom? 5,6-os rekeszérték 100iso, aperture módban, saját vakuval. Számomra kezd fontossá válni asszem képstabi+külső vaku. Mer ezekkel lehetett volna jobb képeket is csinálni.
Nem tom mi jött le ebből nektek, de minden vélemény érdekel. Eddig 1100at kattintottam, de erőssen amatőr vagyok. Előrre is köszi.
-
#32344 Már rájöttem, hogy lehet.. .:) -
#32343 Elvileg rá, de mielőtt megveszed vidd el az obit a boltba és próbáld rá. -
#32342 Visszavitte rögtön remélem...
Amúgy most lehet, hogy egy hülye kérdést fogok feltenni, de azért felteszem, mert bátor vagyok :) Szóval ha nincs pénzem makróobjektívre, akkor pl. a raynox 250-est rá lehet rakni a k100d obijára? -
#32341 Haver vett K100D:
(21.51.45) Krisz: megvettem a K100D-t
(21.51.46) Krisz: DE
(21.51.59) Krisz: 7300 fölött volt benne a képszámláló :S
Kirakatból kapta, vagy mivan? :C -
#32340 Amúgy minden fényképező kövérít, szal rendes tőlük hogy korrigálni akarják -.- -
#32339 És milyen gagyi a tesztkép is, látszik, hogy az "eredeti" kép szét lett húzva, vagy a "sovány" kép lett összenyomva, a szélén a fából több-kevesebb látszik...
HP SUX, mióta mondom :D -
#32338 Nekem is ez volt az első, ami feltűnt... :) -
1986st #32337 hali
nem tud nekem valaki segíteni abban, hogy honnan tudok szerezni 3d-s szemüveget? -
Gabo #32336 Nem tudom miért nem lep meg, hogy a linkben "united-states" szerepel... ;o) -
#32335 De van! A Sonnar 2.8/180-as obit barmelyik gepre rakva, par ora fotozas utan badisit :D -
#32334 FZ50 userkent mondhatom: Igen. 55mm-es a filtermerete :D (ami a sapeknak is kell)