48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Új cucc a fototévén :)
  • 30Dani
    Vörösszemben nem vagyok biztos.
  • Gabo
    A vaku fényét tompíthatod és kicsit megszórhatod, ha egy papírzsepit teszel elé.
    A fényereje és a hatótávja ugyan csökkeni fog, de így elkerülhetőek az éles árnyékok és a piros szemek is ritkában fordulnak elő.
  • Gabo
    Szerkesztésre:
    The Gimp: http://www.gimp.org/
    Magyarul: http://www.gimp.hu/

Azért, mert magán használatra teljesen ingyenes. Funkcióit tekintve nagyjából ugyan azt tudja, mint a PhotoShop.
    Bár tény, hogy a kezelő felülete elsőre némileg szokatlan lehet.

Rendezésre:
    XnView: http://www.xnview.com/
  • Roger6
    Én is használom a 70-300-as Sigma-t, és én tudok vele éles képeket készíteni. Talán azért is, mert "csak" 6 MP-s a gépem, amit nagyszerűen kiszolgál ez az objektív.
  • Palinko
    Köszönöm a tippet, ránézek mi is ez!
    Valahogy szeretem kerülni a windowsos dolgokat :)
  • Blasta
    El lehet vele fotózgatni, bár leginkább makrózni jó mivel 3-4 méternél távolabbi témákat már egyszerűen képtelen élesen kirajzolni...
  • Galy
    nagylátószögű képet pont nem
    de makrózni viszonylag jó
  • Mityu91
    sziasztok an még valami.

Most szereztem elég olcsón egy sigma APO DG Marco obit 70-300.
    Addig amíg nem veszek egy jó nagylátószögűt ezzel el lehet fényképezgetni magyarul mi a véleményetek róla?
  • DecenS
    xnview
  • BiG G
    windows intéző :)
  • Blasta
    Adobe Bridge CS3
  • Palinko
    Ti melyik kép rendszerező progit használjátok? Én most nézem a picasa-t és képek alapján eléggé bejön. A gépem pedig holnap vagy holnap után érkezik :)
  • 30Dani
    Budapest Photobloggersen ez megy, regisztrálj oda.
  • Roger6
    És ki értékelné a képeket? Ez szerintem itt nem fog menni... (Bár ne legyen igazam)
  • Mityu91
    Sziasztok!

Tegnap gondolkodtam fotózás közben,...:) és támadt egy ötletem mégpedig, hogy kéne egy fórumot csinálni itt sg-n, ami egy verseny lenne mégpedig mindenkinek lenne egy hete, h készítsen egy képet az adott témába, minden szombaton pedig szavazás lenne aki a legtöbb pontot kapja az választhatja a következő témát.
    Várom a javaslatokat, öleteke.

Tisztelettel
  • Laox
    Elolvastam megint, így kezdődik: "A brand-new PENTAX SMC D-FA 100mm f2.8 Macro lens". Szóval új :)
  • Laox
    Én is mindig ebay-en vásárolgatok, szerencsére már ismerem :) Ezzel az "új" dologgal azonban igazad van, írtam nekik levelet.
  • Mityu91
    Én már sok mindent vettem ebayn és rendszeres látogató vagyok, itt az ár + 30 dollár postakoltség amit viszont én hiányolok, h nincs odaírva, h új e.
    Látom, h van gari de általában oda van írva én ajánlom, h a német ebayn is nézz körül.
    És ha teheted paypollal fizess:)

• Laox
    Ja, hoppá... körülnéztem ebay-en... ITT

Ez hihetetlen... átszámítva kb. 81.500 forint szállítással együtt az eredeti Pentax obi, ami itt Magyarországon 156.000... Ez hihetetlen. Úgy érzem, megvan a megoldás...
  • Laox
    Örülök, hogy jót hallottál róla, mert a majdnem ugyanilyen tulajdonságú gyári obi 156.000 ft... És ez majd' 40.000 ft különbség.
  • G_ArchAngel #32592
    attól függetlenül, hogy én összeszedném a lét a Pentax makróra, a Sigma-ról eddig csak jót hallottam - és ezt nem sok Sigma obiról mondhatom el:)
  • Laox
    Sziasztok!

Folyamatosan kattintgatok a Pentaxal, már sikerült teljesen jó képet csinálnom abszolut manuális beállítással, csak párszáz kép kellett hozzá, de öröm tanulni :))

A kérdésem a következő lenne: világéletemben a makrófotózás vonzott. Most úgy néz ki, össze fog gyűleni a pénzem, hogy vegyek egyet a Pentax k100d-re, de sajnos nem sok pénz.

Végignézve az edigital kínálatát, EZ az objektív tűnik a legjobb választásnak 120.000 alatt (max ennyi lenne rá).

A véleményeteket kérném az obival kapcsolatban, ha lehet. Van még 90ezerért is makró objektív, meg óriási átfogású tamron makróobjektív is, de gondolom a fix gyújtótávolságú a fényerő miatt sokkal jobb. Köszönöm a választ előre is.
  • Palinko
    Köszönöm, ezeket fel fogom használni, eddig telibe vakuztam és néha meglátszott a szemén. Majd ha megjöna gép átbújom a beállítási lehetőségeket és a tudástárakat akkor valszeg már jobban fog menni.
  • G_ArchAngel #32589
    igazából nem nagy varázslat, 2 dologra kell figyelni:
    - nem vakuzzuk telibe az állatot
    - igyekszünk szemmagasságból fotózni

a többi már csak rajtad és a kutyádon áll:)

(golden retiever kan, 6 éves, törpeschnauzer kan, 2 éves)
  • Palinko
    Remek, te is "kutyás" vagy :) Milyen fajta kutyád van? Nekem egy husky és egy keverék. Tudnál adni írást hogy lehet kutyát fényképezni eredményesen?
  • BiG G
    lesz az még jobb is :) viszont itthon sokak számára bármilyen megélhetési lehetőség konvergál a nulla felé...
  • G_ArchAngel #32586
    kezdő magyar azon él:(
    persze így jobb, csak a kutyáim lehetnének velem...
  • BiG G
    a bkv havibérlet az itthoni minimálbér 'csak' 1/15-e, de odakinn szerintem jóval kevesebben élnek minimálbéren, illetve jóval fejlettebb és hatékonyabb a 'helyi bkv'
  • G_ArchAngel #32584
    sajnos az utazás az ittenieknek is drága, nekem egy havi bérlet 120 GBP, ami a minimálbér 1/7-e:(
  • Timber
    Ja a bajonettes tema megoldodott :D Hasselblad V obit lehet vele Pentax K-ra rakni :D Lehet a Soosnal HB-H obit probaltunk ra (ami nagyon hasonlit csak nem kompatibilis)
  • Timber
    http://digitcam.hu/ - van Szegeden is boltjuk. En naluk szoktam vasarolni itt Budapesten es eddig semmi gondom nem volt veluk.
  • Blasta
    fizetésekhez viszonyiccs vazze, mindjárt más a gyerek fekvése :)
  • Palinko
    Hát annyiból elhozzák. Decemberben megyek Pestre de akkor meg pont Karácsony előtti hétvége szóval szétszednek akárhol. Így meg elhozzák nekem és ha baj van akkor elviszik garira is ingyen szóval nekem ez felel meg.
  • G_ArchAngel #32579
    egy dslr árához képest is?

(egy napi metrózás 4-6 GBP, akkor mi is a drága, kedves budapestiek?:))
  • Aspyrin
    Olympust Mediaba Marktban vettem, a szervízük kint van Csillaghegyen, nagyon normálisak.
  • Blasta
    Pedig kurvadrága, mikor utaztál vonattal mostanság? :)
  • G_ArchAngel #32576
    szerintem nem lenne olyan drága egy Bp-re szóló vonatjegy...
  • 30Dani
    (Metroról is lehetne mesélni, barátommal fel is jelentettük a GVH-nál, ugyanolyan, de korábbi ügyben - fogyasztó tudatos megtévesztése - most kaptak 35 milliós bírságot. Hipermarketeket hanyagolnám.)
  • Palinko
    Köszönöm a tanácsot, szerintem maradok az edigitalnal. (media marktban nincs, corában sem láttam, metroba meg kell kártya) Már csak a rendelést kell leadni és jövő héten örülhetek a gépnek és kezdhetem olvasnia fotosuli.lap.hu -t :)