48078
-
Mityu91 #33533 Már volt egy nagy 300 sigmám ami kb olyan mint a Canon de sajnos 30D vel nem süti el tehát nagyjából tudom, h milyen amikor bámulnak és fél franciaon keresztül cipeltem 8kgs váltáskába 5obi+1vaku+a gépet háát igen tudom már, hogy az milyen érzés...
Ami meg biztos, hogy mégy egy ideig hobby szinten fotoz(gato[k]) de szinte biztos, hogy film média irányban szeretnék dolgozni már csináltam 3 kisfilmet amivel nyertünk de a mostani sulimat pl nagyon nehéz volt rávenni, hogy nevezzenek be a bp. által kiírt fotópályázatra "Budapest a gyermekváros!?" hmmm nah persze ezt csak azért ítram le... miét is....már nem törlőm ki:) -
G_ArchAngel #33532 amire érdemes figyelni, hogyha hobbyból fotózol:
1., a pro felszerelés drága, tehát a javítása is az
2., a pro felszerelés nehéz, amit leírtam Neked, az egy jó táskával, kiegészítőkkel 8-10kg vagy jóval több is lehet (notebook, állvány, töltők...)
3., a pro felszerelés nagy, azaz utcán kényelmetlen vele fotózni, mert mindenki bámulni fog vagy zavarban lesznek
-
Mityu91 #33531 Ok majd töltök fel pár képet:)
Amúgy kösz a segítséget! -
G_ArchAngel #33530 nem rosszak, de ennyit nem érnek - megkell próbálni más forrást keresni, vagy EU-ból behozni, akkor - ha magánszemélyként veszed - számla ellenében érvényesíthető itthon a garancia, USA-ból hozott termékre nem vállal garanciát a Canon Europe...
nem ismerem a fotózási szokásaidat, céltémáidat, képeidet, így nehéz lenne ajánlani bármit is... -
Mityu91 #33529 Akkor mit ajánlasz ami ár érték arányban megéri és jó minőség? -
G_ArchAngel #33528 400e-ért már hogy ne lenne, EF 50mm f/1.2 L USM - 370.000.- HUF -
G_ArchAngel #33527 Hivatalos Canon Hungáriás (ERVA) árakkal:
EF 16-35mm f/2.8 L mark II USM - 470.000.-
EF 24-70mm f/2.8 L USM - 370.000.-
EF 70-200mm f/2.8 L IS USM - 550.000.-
Speedlight 580 EX mark II - 130.000.-
Canon EOS 5D markII (?) - kezdő ára 8-900.000.- lesz, mint az elődjének
Nekem ezek a leendő 5D-n kívül mind megvoltak és elárulom Neked, hogy a vakun és jelenlegi 5D-n kívül egyik sem éri ennek az árnak a felét sem... -
Mityu91 #33526 Kár, hogy fixben nincs 50enes ebben az árkategóriában bár azt inkább egy zoom után vennék:) -
Mityu91 #33525 nagylátót most vettem és ez egy idegig jó lesz valami telén gondolkozom én pár Canont láttam ami megfelelhet 70-300 körül de nekem kicsivel 70alatt kéne tehát50-200 vagy valami hasonló. -
G_ArchAngel #33524 1 obit akarsz 400e körül az dícséretes, de inkább azt kellene eldönteni, hogy mire kell, nem azt, hogy mennyiért...
nagylátó és tele is van ennyiért és nem mindegy mire akarod használni:) -
Mityu91 #33523 Én majd akkor veszek gépet mikor kijön az 5D utódja addig még szeretnék 2 vakut és 3 obit a köv obit 400ezer körül a másik kettőt is kb abban a kategóriában még nem tudom, h milyen de ha van 5letetek mondjatok meg, hogy melyikre érdemes gyűjteni!
THX -
#33522 (Y)
[irigy] -
#33521 Kratz. -
#33520 Az lesz a következő:) -
G_ArchAngel #33519 már csak közé kell egy 50/1.4 -
#33518 17-40+70-200 F4 -
G_ArchAngel #33517 és most ezek vannak 40D-hez is? -
#33516 Én a géphez 28-135-t vettem aztán késöbb 17-40 volt a "kitem". Szerintem először elég lesz nektek a 18-55. Megéri az a +10e -
#33515 Egyébként a 400D Kit obijával nyomultál (18-55)? Nézegettem az árakat, és a váz magában 160000 Ft körül van, obival pedig 170k. Pénzkidobás lenne ha a ember Kit csomagot venne? Faterral együtt használnánk az obikat, neki jelen pillanatban egy 17-70-es obija van... -
#33514 nem, Turbo II -
#33513 Faterom is meglepte magát egy ilyennel karácsonyra. Most kezdte el a 40D és a tükörreflex megértését :D -
G_ArchAngel #33512 grat+képT!
-
#33511 A mai kalandos, zárás után 1 perecel később odaérős 40D vásárlásom szerencsére hepyendel zárúlt, de kicsit megöregetem:D Amikor már csomagolni készült az eladó és monda, hogy csak NikOFFos szatyruk van azért elsajdúlt kökemény Canonos szívem
A gépről csak annyit nyilatkoznék, hogy ultraduvajó.
Anno a 400D-re is ezt mondtam:)) -
#33510 Prestige? -
#33509 Apám vigyáz a sajátjára és rendszeresen karbantartja... makulátlan állapotban is van :) Amerre jár kérdezik tőle állandóan hogy eladó-e. -
#33508 Szétüvegelted: mindég. ID -
G_ArchAngel #33507 nekem a kétéves megane-ból kiszakadt a motor, mikor eltört egy motortartó bak... (Dani látta) -
#33506 Az én CX-em egy fostaliga volt. -
#33505 Az újakról nem tudok mit mondani, de apám 23 éves Citroen CX-e tökéletesen működik, és nem kellett többször szervízbe vinni mint egy átlagautót. -
#33504 Reoff:
Nem mondtuk, hogy nincs fejlődés, de Citroenéknél pl. minden szar, ami csak létezik, nem csak az elektronika. A tömeggyártás úgyis kidob némi fost is az alapvetően jóak mellé. -
#33503 Nehéz gyermekkor?
Nademostmárinkább arról se beszéljünk akkor, hogy miért nincs olyan ember a topikban, akinek ne lett volna ilyen-olyan kínja az ilyen-olyan hypyszupy fényképgépével. :-| Relatív árak, tömeggyártás, fogyasztói társadalom idevagyoda. -
#33502 off:
Most is lehet megbízható autót venni, csak bemész egy Toyota, jobb esetben Lexus kereskedésbe. A legtöbb márka elekronikusan elszaródott (értsd: komplikáltabb lett), ugyanakkor nem látsz 10 éves autót rohadni, nem csak a visszafejlődésnek vannak jelei. Azon kívül a tartós fogyasztási cikkek fizetéshez/kilókenyérhez viszonyíott ára is folyamatosan, nem kicsit csökken. -
G_ArchAngel #33501 oké, ami akkor sz*r volt, az is maradt, de a VW volt a kispolgárok Mercedes-e, a japánokat megszégyenítő megbízhatóság, vagy az Apple...
minden Apple rajongó a megbizhatósággal jött, ha a PC-t lekellett szólni, most meg olyan hibái vannak a Mac-eknek, amit egy alsókategóriás notebook is körberöhög... -
#33500 Ohh, azok az alapzajos basf kazetták, badsectoros kisploppyk, színhibás videotonok, valamint kétütemű trabantok :| -
#33499 Jaja. Lassan ott tartunk, hogy minden új dolgot bánok, amit megveszek.
Régi szép idők, 15 évig hibátlanul működő Orion TV-k, SABA videók, 20+ éves Commodore 64, ma is működő floppylemezekkel, szétnyűhetetlen ATARI joystickek... -
G_ArchAngel #33498 az a baj, hogy a f.társadalomben egyre sz*rabb minden: BMW, Mercedes, VW, Apple, Canon, Nikon, Nokia...stb...
-
#33497 Hn.
Akkor: nájszeszt, bár foseszt Canon-oby evö. -
G_ArchAngel #33496 csak jót kell kifogni, mert az 50/1.2L-el is háromszor kaptam be a lókukit, a harmadik után már a pénzem kértem vissza...:(
Lateralus biztos jobban tudja, ezekben vami új AF rendszer és fókusz gyűrűmeghajtás van, amit a Camera Kft. nem tud kalibrálni, így ami f1.2-n téveszt, az mehet vissza a gyárba... -
#33495 Nájszeszt Canon-oby evö. -
Gabo #33494 Ezzel lehet a rekesz beállítását ellenőrizni. Pontosabban a mélységélesség hatását a képre.
Használati javaslat: Tág rekesszel kezdeni a kép komponálását, majd fokozatosan szűkíteni a kívánt mélységélesség eléréséig. Ezt pedig folyamatosan ellenőrizni lehet az említett gomb használatával.