48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #33613
    Az angol Digital Photo magazin évvégi összehasonlítása a kezdőknek ajánlott DSLR-ek mezőnyében:

Features & build:

Canon EOS 400D: 4
    Nikon D40x: 4
    Nikon D80: 5
    Olympus E-410: 4
    Olympus E-510: 5
    Pentax K10D: 5
    Samsung GX10: 5
    Sony Alpha100: 4

Perfomance:

Canon EOS 400D: 5
    Nikon D40x: 5
    Olympus E-410: 3
    Olympus E-510: 4
    Pentax K10D: 5
    Samsung GX10: 5
    Sony Alpha100: 3

Image quality:

Pentax K10D: 4
    Samsung GX10: 4

Value for money:

Pentax K10D: 4
    Samsung GX10: 4

Ez egyéb teszteket figyelembevéve elég korrekt végeredmény, én megvárnám a K20D-t, vagy D90-et, szerintem mindkettő a 40D és a leendő 450D ára között lesz..., mondjuk azt kell eldönteni, hogy a képminőség vagy a felépítés a fontosabb-e...
  • Laox
    Jaj, bocsi, Pentax AF-360FGZ vaku. De az még annyira új, hogy meg sem érkezett hozzám! Nemrég rendeltem, csak a mostani napokban való esti fotózás kicsapta a biztosítékot, ezért adom el a gépet. Szóval a vaku zsírúj, bontatlan lesz. Ugyanúgy, mint a hoya szűrő.

Nem tudom, 45-50ért eladom a vakut.
  • DecenS
    nem válaszoltál vaku ügyben. amugy ez a soligor 340-es amit árulsz, vagy a pentax 360-as. (pentax 340-esről még nem hallottam).
  • Laox
    Nem, olyanért nem költeném a pénzem, hogy csak jobb legyen, amikor ez is elég :)

Gyenge pontja pl. a sorozatfényképezés szerintem. Bár ezt nem használtam sokszor, de amikor kellett volna, akkor paff.

Ami viszont kiakaszt, az az, hogy sötétben stroboszkóp-szerűen villog a fókuszálás miatt, mivel nincs benne az a piros fény, tudod :) Ez iszonyú rossz, főleg, amikor embereket szeretnék fényképezni sötétebb helyen. Megbocsáthatatlan.

Nem tetszik a kereső kis mérete sem, bár tudom, hogy ez a ccd-vel van összefüggésben, ami erre a kategóriára jellemző.

Egyszer próbáltam meg hosszú záridővel fényképezni az eget, de az sem volt jó, asszem hotpixelnek hívják a hibát, biztosan lehet szűrni, de nem én nem tudom, hogyan, ez nem nagy hiba végülis, de már tapasztaltam.

Szóval ami miatt étnyleg el akarom adni, az az, hogy sötétben kiégeti az emberek szemét, mire rájukfókuszál.
  • Blasta
    A kérdés amugy az, hogy miben nem szolgál ki a K100D, vagy csak azért akarsz jobb gépet, mert nem a K100D a kategóriája legjobbja? :)
  • Blasta
    Nagy cucc, a D80 és K10D nem 400D kategória...
  • Laox
    Igen, K10D-n és D80-on gondolkodok. Edigitálon olvastam egy srác hozzászólását, összehasonlította a 400D-t, K10D-t és a D80-at, és kis előnnyel, de a D80-at hozta ki győztesnek a K10D előtt, a 400D-t pedig magasan az utolsó helyre rakta. Viszont a D80 majd' 100assal drágább a K10D-nél.

Megéri K10D-t venni, vagy inkább várjak a K200D-re?
  • Lateralus
    "Just pick up a Pentax"
  • Blasta
    Jó a képzelőerőd cunci! :))))
  • DecenS
    k10d-re váltás miatt? :D vagy már ennyire várod a k200d bejelentését? ;-)
    vaku mennyibe fáj?
  • Laox
    Pentax K100D Super + 18-55 kitobi + 70-300 sigma obi + pentax 340 vaku + hoya cirkulár polárszűrő eladó. Teljesen új.
  • G_ArchAngel #33602
    szerintem a PentSux sem jobb egy hajszállal sem, így belehet fejezni a gépek fikázását...
  • Timber
    Blasta no offense ^.^ de te masodallasban nem a Kek Osztrigaban dolgozol? ^.^ Ugy el tudlak kepzelni 80's style borsapka es bormelleny ^.^ Mint anno Edge a Discoteque klippben ^.^

Amugy meg BUEK ^.^
  • Timber
    Nekem van 3 70es karakterem is ^.^ meg meg 2 60as ^.^ Lehet fel kellene huzni oket is es eladni mind? ^.^ Bar meg varok vele januar 28ig... Megvarom a K20D bejelentest ^.^
  • Timber
    Itt nem arrol van szo, hogy elitelnelek vagy sajnalnam toled a penzt. Egyszeruen arrol, hogy egy objektivnel nehogy mar az ara szamitson! Nekem ez volt az ami kicsit kiakaszto volt. Egyszeruen az verte ki nalam a biztositekot, hogy benyogod, hogy a kovetkezo obikat 400e forintos kategoriaban veszed (es itt nem erdekel, hogy hany eves vagy... lehetsz felolem 40 eves gyarigazgato vagy akarmi) ami a fenykepezes szempontjabol teljesen irrevelans... Vannak nagyon jo lencsek mar 10e forintos kategoriaban es vannak "nagyon szar" lencsek a tobbszazezres kategoriaban is. Ezert is irtam, hogy olvasd el Ken Rockwell Why your camera doesn't matter cimu irasat. Az, hogy nyersebben fogalmazok az meg adott... pl. Garrettnek biztos nem kell ezt bemutatni ^.^ Nem megsertodni kell rajta, hanem meglatni a tartalmat ^.^

Lenyeg a lenyeg... Probald meg a szemleleted az arkategoriarol a felhasznalas fele terelni. Hidd el nagyon jo fix 50-eseket lehet kapni max 20 korul (pl. Takumar 1.4/50) ami lehet, hogy nem autofokuszos meg a Canon-nal lehet, hogy szukseg lesz fenymeresi kompenzaciora (ezert is PentROXX!) de a 'szenvedes' ugyanugy a fotozas resze mint a blendeertek vagy a zarido ^.^

Amugy mostanaban a Can'ton es a Nikoff marketingje ami igazan kiakaszt. Nikofftol a "Kattints a tobbit majd a gep elintezi" reklamszlogen abszolut kiverte a biztositekot nalam. Az ilyen reklamok csak ket dolgot eredmenyeznek: eladast (ami a cegnek jo...) es rengeteg vizualis mocskot (ami kinek jo?)... Lehet ez vetult most ki reszemrol Mityu fele... megdobva egy kis hajnali 5 oras fogfajassal ^.^

Szoval no offense Mityu... remelem ertjuk egymast ^.^
  • Laox
    Én 130ezerért adtam el a karakterem, de jól le is toltak, mert elvileg 250-300at is adtak volna érte külföldiek. Azért nem vagyok szomorú így sem :)
  • DJ RX7
    Fejemen a fülhallgató maxon, elindul a videó és rögtön a síp. Majd leestem a székből. :DD
  • Blasta
    Na jóvan akkó, a FotoTV szerkesztősége ezzel a kis szilveszteri különkiadással kíván boldog új évet minden topiklakónak!!!! ;)
  • DJ RX7
    Az attól függ, hogy mivel rendelkezik a karaktered. Mármint milyen felszereléssel.
  • DJ RX7
    Én a prohardveren hirdettem 1 héten belül jött is a válasz.
  • 30Dani
    wow-al tényleg ekkora pénzt lehet csinálni? engem látatlanban taszít az a játék, bár az ide vágó southpark jó volt :D
  • Laox
    Privi ment.
  • Garf
    segithetnétek, hogy hol adtátok el az accotokat, mert énis szivesen vennék obit esetleg, ahelyett hogy csak ugy van az acc :D
  • Blasta
    6mpixel
  • Laox
    Sorstárs, én is a WoW accountból és egy kis spórolt pénzből vettem a K100D-met és néhány kiegészítőt :-))
  • DecenS
    http://e-book.marcedli.hu/
  • Mityu91
    Elolvastam a hozzászólásaim!
    Hát tényleg kicsit túlzás és van amiben egyetértek veletek pl, h sokat kell még tanulnom fotózni de hogy a mostani hsznek legyen valami köze a témához én eddig a Fényképezzünk Praktikával című könyvből tanulgattam és most vettem meg egy német kifejezetten EOS gépekhez kiadott könyvet szerintetek milyen könyvet kéne még beszereznem?
  • The Garrett
    csak annyit irnek hozza, reszben hogy "vedjem" mityut... ( bar van amiben azert egyetetunk :) )

Fiatalon is lehet eleg penzt keresni hasonlo felszerelesre, en a d80 hoz pl 2 nyarat dolgoztam meg eladtam a world of warcraft accountomat is egy eleg szep 6 jegyu osszegert ^^). A szuloi tamogatas meg olyan dolog hogy a hobbijara szerintem mindenki rakolt eleg sok penzt. Van aki a szamitogepet csereli 2 havonta, van aki vitorlazik, de meg akar ha csak fut is az ember rendszersen, akkoris megvesz egy jo futocipot meg ruhat, ami 100e kornyeken van siman. :) ... mindenkinek ugy segitenek a szulei ahogy tudnak, ezert szerintem nem erdemes oket hibaztatni.
    Abban viszont hogy tanulasra is lehetne kolteni abbol a penzbol, meg a tobbiben egyetetunk.
  • Blasta
    Ezzel egyet tudok érteni és gratula a visszafogott válaszhoz! ;)
    (na nem Timber ellenében beszélek, csak szimplán tetszett ahogy reagáltál)
  • Garf
    hát ha ilyen lesz, külsőleg 2 gombot leszámitva a k100dtől semmiben nem fog különbözni :D ami nem feltétlen baj :) kiváncsi leszek erre a gépre, hogy milyen lesz...
  • The Garrett
    kamu -e (k200d)
  • Mityu91
    Én sosem értettem meg azokat az embereket akik internetes fórumokon alkotnak véleményt egymásról és sajnos nagyon nincs igazad, h anyuci apuci pénze mindent amit veszek saját pénzből veszek, de az igazi probléma az, hogy az összes ember magatartása ilyen, sztereotípiákra építed fel a véleményed lehet, h nagyon elhamarkodottan írtam én is de hangsúlyoztam, h max akkor veszek ha már olyan szinten tudok fotózni.
    Abban egyetértek, h tudatosabban kell megtanuljak fotózni de attól, h a emberek 80% csak a másikat szidja senki semmit nem fog megtanulni, én nem haragszom rád de az ilyen mérhetetlen személyeskedő és az életet csak a pénzre kivetítő azaz pénzügyi aspektusból nézve nem lehet vizsgálni és nem hiszem azt, hogy te jobban bele látsz az én életembe mivel énsem ismerlek téged Te sem engem!

Tisztelett. H.milan
  • DecenS
    azért ez egy kicsit erős volt így éhgyomorra...
    az, hogy kinek mennyire szarok a képei, még nem jogosít fel másokat, hogy az illető (és családja) pénztárcájában turkáljon.
    habár jómagam sem a simulékony és mindig finoman cizellált véleményformálási stílusomról vagyok ismert, azért a "hánynom kell tőled" és hasonlók egy pöttyet megfeküdték a gyomrom.
    honnét veszed a bátorságot, hogy ilyeneket írj bárkinek is - teljesen látatlanban, 1-2 fórumbejegyzés alapján???
  • Timber
    Na most lehet kicsit flameszagu lesz amit irok. Elore is elnezest erte ^.^

Kedves Mityu!

Oszinte leszek. Hanynom kell toled. De komolyan. Az ilyenektol mint te akik apuci/anyuci penzevel gizdulnak egyszeruen ki tudnak boritani. Fingod nincs a fotozashoz, hiszen akkor nem azt irnad, hogy 400e-ert akarsz venni hanem leirnad, hogy tulajdonkepp mit. De nem, neked csak az szamit, hogy jo draga legyen es tied legyen a meno-cucc. Megneztem az altalad linkelt kepeket (es bar sok jogom nincs, hogy kritizaljam hisz en se vagyok egy nagy fotos) es utana meg jobban ramjott a hanyinger. Foleg a kep2. Ne haragudj de en ilyen kepet meg a gepemen se mutogatnek, nem hogy kirakjam a netre... Ne haragudj, hogy ezt mondom de a 3 kepen a tudatos szerkesztesnek maximum a halvany szikraja van amit latok. Az egyik kep erre dol a masik arra, a kompozicioban szinte semmi fantaziat nem latok... Es erre nem lesz gyogyir a 400e forintos objektiv sem. Hidd el 10e forintbol is tudnal venni olyan objektivet ami a te szintedet magasan felulmulja (pl. M42-EOS atalakito es egy Pentacon 1.8 / 50). Szoval szerintem eloszor csak olyan felszerelest vegyel amilyenre tenyleg szukseged van es ne az szamitson, hogy 400e forint legyen. Ha apuci meg anyuci ilyen penzes-zsak akkor inkabb arra koltsd ezt a penzt, hogy tanulj vagy esetleg arra, hogy eljuss olyan helyekre ahol van igazan jo tema (persze az mindenhol van). Inkabb azt nezegesd, hogy mik a kepszerkesztes szabalyai es ne azt, hogy hany nulla van az arcimken. Persze nem teged hibaztatlak... ez a Canon marketing eredmenye... You can... Hat megbocsass, hogy ilyet mondok... de nem igy van. You can't. Can'ton.

Ajanlom a figyelmedbe Ken Rockwell honlapjat es a nevet: Ansel Adams.

Abbol a 400e forintbol inkabb konyveket vegyel vagy menj el egy tanfolyamra... Es akkor talan nem az lesz az elsodleges szempont, hogy mennyibe kerul a felszerelesed.

Igy utolag is elnezest a level banto mivolta miatt, de egyszeruen ki nem allhatom az ilyen ujgazdag szennyeket akiknek tok mindegy mi csak draga legyen.
  • G_ArchAngel #33579
    köszönöm, közben meglett a bookmark-ok között, csak kicsit takarítani kellene már:)
  • DecenS
    http://the-digital-picture.com/
  • G_ArchAngel #33577
    Srácok, kellene az a weboldal, amin tesztábrákon lehet két objektívet hasonlítani, legördülő menüből kiválasztva...

vki?
  • ivjoe
    És hanyadik wp-s próbálkozásod?
    fototura etc? :)
  • ivjoe
    Jah, átszabható.
  • ivjoe
    Valami honlapszerkesztővel.