48078
-
#33933 És ezek kb. mennyibe kerülnek ? -
#33932 AA aksiból már van 2500 és afeletti is, azok azért jóval többet bírnak, és nem olyan drágák, a 700 elég soványka tényleg.
-
Aspyrin #33931 Oké, de a formázásos trükköt érdemes betartani ;) -
#33930 Most mi arra tippelünk hogy a 700aMh-s elem kicsi.
Úgyhogy most beszerzünk egy 2000aMh-s elemet és hogyha azzal
is ezt csinálja akkor megyünk javíttatni :) -
Aspyrin #33929 Nem olajon, frissen fűszerezve :)
Amikor megvásárlod az akksikat, az első alkalommal érdemes teljesen lemeríteni és túltölteni (formázni), majd 1-2 alkalommal megismételni ezt a fázist, hogy elérje a teljes kapacitását mindegyik rudacska.
Ezen kívül ha nem használnád hetekig az aksikat akkor is érdemes töltened, különben veszít az erejéből.
(bocs a fogalmazásért, de valami idióta zenét hallgat az asszony..) -
#33928 Hogy kisütve ?? -
#33927 Akkor gép hiba ? :( -
Aspyrin #33926 úgy eszi a töltős elemem hogyha használom
legalább 1órát akkor lemerül az elem
Elképzelhető, hogy nem lett kisütve az első alkalommal? Ezért már akkor sem működött 100%-on, így érthető a történet.. -
#33925 Hát 700 mAh szvsz nagyon kevés, mp3 lejátszóba elég fényképezőgépbe 2000 mAh simán kell. -
G_ArchAngel #33924 ha még garis a gép, akkor vidd vissza, de előtte tegyél bele sima AA elemeket, hogy kizárhass minden lehetőséget -
#33923 akkoris ha pihen most vettem elő kint volt belőle az elem 24.-én feltöltöttem azóta nem használtam és bekapcsolt a gép és azt írta ki hogy cseréljen akkumulátort.
Töltő márka : Mini GP Power Bank (az mp3-nak az elemét is ezzel töltöm és azzal nincs ilyen baj)
Elem márka : GP Rechargeable (700mAh) -
G_ArchAngel #33922 semmi gond nincs a sorozattal, azok a gépek eddig is gyorsak voltak, amit sportfotóra használtak (pl. 1VHS) - a portréhoz, épületfotóhoz, tárgyfotóhoz, reklámfotóhoz meg használhatatlan a sebesség, mert azoknál gondolkodni kell, egy kettévágott almára meg felesleges 110 frame-es sorozatot lőni:) -
#33921 azert az elszomorito lenne hogy ezentul HD minossegu mozgokepbol kivett kockakat hivnak fenykepezesnek :/ -
G_ArchAngel #33920 tegyél bele 4 Duracell-t, ha az is lemerül 1 óra alatt, akkor a gépé...
amit nem írtál: a gépet folyamatosan használod, vagy ha csak pihen, akkor is lemerül...? -
#33919 töltő és elemek márkája, típusa? -
#33918 Akkor az elemek hibája ?? -
#33917 Hmm, azoknak még nem lenne szabad ennyi idő alatt lemerülniük.
Még arra tudok gondolni hogy rossz a toltő amit használsz... Ha ez sem akkor passz -
G_ArchAngel #33916 akkor még fáradtnak sem kellene lennie...
mondjuk, ha beltérben használod, akkor a magas érzékenység és vaku megnöveli a fogyasztást, de ennyire akkor sem kellene ennie az elemeket... -
#33915 1éves -
G_ArchAngel #33914 mennyi idős a kis Canon? -
#33913 Most vettem nyáron már a 2. szettet meg ősszel .
Am még nem volt kint , beltérben használom -
#33912 Én az elemre tippelnék... Mennyi ideje használod? (az elemeket) -
G_ArchAngel #33911 Beltérben is, vagy csak ha a hidegben fotózol?:)
-
#33910 Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni !
Van egy Canon PowerShot A340 digitális fényképezőgépem és úgy eszi a töltős elemem hogyha használom
legalább 1órát akkor lemerül az elem . ez a fényképezőgépnek a hibája vagy
az elemé ??
Válaszotokat előre is köszönöm ! -
#33909 hadd nyisson, régen is mindig megvoltak az ilyen feltételezések a következő generációs akármikre (legyen az videokártya, processzor, autó vagy fényképezőgép), és mindig voltak, akik mentek, mert húzták őket...
mókás, mikor a "rumored specs" "specs"-é válik az első copypaste után... -
G_ArchAngel #33908 a legdurvább, hogy ennek hatására egy arc topicot nyitott az indexen...
néha úgy érzem, hogy az emberi fajnak tényleg kikellene minnél előbb pusztulnia... -
#33907 ez nekem a szokásos mindent-szorozzunk-meg-2-vel leírásnak tűnik... -
G_ArchAngel #33906 Canon 1D Mark IIIn or IV Rumors
With the recent hoopla over Nikon’s new D3 and with the Canon 1D Mark III autofocusing issues, it shouldn’t come as a huge surprise that Canon shooters are calling for an all-out replacement of the camera with a new iteration of the camera. Well, the rumors weren’t too far behind. That’s right, rumors of a 1D Mark IV or Mark IIIn have started to rear their ugly head. Here’s some of the rumored specs floating around the web:
* Same form factor as current 1D series
* Full Frame 16MP sensor (no more 1.3x crop cameras)
* ISO 100 to 6400 (expandable to 50 and 12800)
* Live View with contrast detection AF and HD Video capture (It is rumored that this will revolutionize photo journalism and meet growing requirement for web news video and cross media feeds).
* Capable of capturing stills from HD Video (but only at 2MP resolution)
* 1.3x crop mode with viewfinder masking and reduced size RAW (10MP) with significantly improved buffer for cropped RAW images
* 10 fps
Time will tell, but this could be out by Fall 2008. Photokina anyone?
As always, I’ll keep you posted.
Aha, és ki a faxom venne EOS-1Ds mark III-at ezek után, ha igaz lenne?
-
#33905 köszkösz :) -
#33904 én már nem nagyon állok neki ezeket használni, pár éve ki voltak próbálva, akkor mindegyik működőképes volt... csak már a ház lett lebontva, ahol a sötétkamra volt :(( de ezeken tanultam meg fotózni
de a nagyítógép meg az előhívó-szárító-stb eszközök megvannak, a régi brutális fa állvány is, meg tucatnyi obi (főleg telék, a Visegrád feletti hegyekben sok szarvast lehetett velük fotózni)
fénymérőből meg van többféle, mutatóstól (asszem Weimarlux) kezdve az átnézősig: ez a kedvenc, egy apró cső, egyik végén belenézel, akkor középen látszik a cél, és körben számok 1-15ig, minél nagyobb a fény, annál több szám látszik, kívül a felszínen pedig egy forgatható táblázat, ahol DIN/F érték mellé ajánl záridőket. -
#33903 Ja es nagy vagyam egy Kiev 88CM vagy Kiev 688 ^.^ Az amolyan igazi orosz mindentbele. Elolrol a Pentacon Six obikat fogadja, felulrol meg a Hasselblad keresoket ^.^ Hatulrol meg ha jol tudom szinten a HB kazettakat ^.^ -
#33902 szerintem live view -t kap, meg a zajon javitanak, hogy pl iso 1600 ig olyan legyen mint a d80 most 800-on :) -
#33901 En meg most is fotozok vele ^.^ Van tukoraknam, prizmas kereso eeeeeeees *dobperges* prizmas fenymeros kereso! ^.^ De a tukoraknat szeretem a legjobban. Amugy van meg egy 645-re dolgozo Zeiss Ikon is meg egy duplaobis Rolleiflex ^.^ Utobbi kettovel utoljara a 80as evekben fotoztam ^.^ -
#33900 én fotózgattam még kölyökkoromban nagypapám Pentacon Six-ével :)
valahol még megvan ez is, meg egy harmonikás nagyfilmes is... -
#33899 igen a legfontosabb ^.^ Az objektiv. A nagyobb negativ meret miatt ugye a lencseknek is nagyobb kort kellett rajzolnia. Ezert van pl. hogy egy 50mm-es obi 35mm-en normal latoszog, KFen meg nagylato. Allitolag a KF lencsek jobb felbontasuak is voltak ezert is jo dolog a PSix obikat atalakitoval DSLR-re rakni ^.^ -
#33898 volt ugye a filmes vilag ^.^ (tudooom meg van is!)
Leica vagy 35mm-es rendszer volt a legelterjettebb talan, itt egy kepkocka 36x24mm-es volt. Manapsag ezt a szabvanyt hasznalja a legtobb DSLR is. Ebbol is van az APSC ami kb a fenti kocka 2/3-a es van a full frame ahol a keperzekelo akkora mint a filmkocka
Volt meg a rollfilm is amit kozepformatumnak szoktak hivni. Ez alt. 6 centi szeles es ezen belul is voltak 6x4.5cm (pl a mar emlitett Pentax 645) vagy 6x6cm (pl. Pentacon Six TL) es 6x7cm (pl. Pentax 67)...
Szoval a kozepformatum csak annyit tesz, hogy a negativ merete kb. 2x-ese annak mint a Leica/35mm rendszere.
Es van meg a Nagyformatum ami ha jol tudom 9 centis. -
Aspyrin #33897 Ittenevanrólaszó :) -
#33896 a középformátumú kifejezést légyszives magyarázza meg valaki :D -
Aspyrin #33895 Nem dpreview, de olvasható :) -
#33894 de olyan van-e tenyleg vagy csak proto volt? ^.^